X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja właśnie po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy także jeszcze godzina do drugiego pobrania 😅😅nie było tak tragicznie

Dziewczyny trzymam kciuki za szybkie powroty do domów i spokoju
    U mnie tez momentami brzuch twardy ale bardziej ta góra oponka niż dół gdzie jest młody
    Ostatnio po soku jabłko banan wiec myśle ze to znów moje kamienie w woreczku się odzywają 🫢🫢🫢
    Ostatnio zapomniałam zapytać ale mam znów wizytę 23.08 to dopytam albo podjade i tyle
    Spróbuje dziś ogarnąć termin na szczepienie na krztusiec bo ten na konflikt już mam za 2 tyg

Po tej glukozie młody nie dość ze ma czkawkę to kręci się ciagle 😂
    Ja za tydzień we wtorek mam krzywą cukrową, a na konflikt pewnie w piątek za tydzień się umowie bo będę na wizycie i na następnej pewnie już zastrzyk

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krztusiec to obowiazkowe szczepienie?

• Nosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skierowanie online od lekarza: "kwalifikacja do szczepienia-poza grypa" i zastanawialam się właśnie co to za szczepienie.

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Krztusiec to obowiazkowe szczepienie?

U nas nie ale później maluch ma pierwsze szczepienie dopiero w 3 mcu także jadę zapytać bo biorę ta aspirynę cardio i jest wpisana jak przeciwwskazanie a reszta ze zależy od lekarza wiec może będą chcieli mnie szczepić 😜🫣

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna mi się pojawiać linea negra na brzuchu😬 oczywiście biegnie przez całą długość brzucha z szerokim pierścieniem wokół pępka😡tym samym czekam na przebarwienia na twarzy do których mam skłonności. Już coś tam powyskakiwało ale myślałam że to od słońca. Kurcze a tyle lat próbowałam się przebarwien pozbyć🤦🏻‍♀️

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Zaczyna mi się pojawiać linea negra na brzuchu😬 oczywiście biegnie przez całą długość brzucha z szerokim pierścieniem wokół pępka😡tym samym czekam na przebarwienia na twarzy do których mam skłonności. Już coś tam powyskakiwało ale myślałam że to od słońca. Kurcze a tyle lat próbowałam się przebarwien pozbyć🤦🏻‍♀️

U mnie jeszcze nie choć tak naprawdę po poprzednich ciążach nigdy do końca nie znikła 😂😂😂

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    U mnie jeszcze nie choć tak naprawdę po poprzednich ciążach nigdy do końca nie znikła 😂😂😂

Weź mnie nie strasz!😬

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

Ja w tej ciąży nie mam a w poprzedniej tak 😁 mi zniknęła w maire szybko po porodzie 😜 za to znowu pępek mi wystaje i wcale tego nie lubię 😒

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to ja już od dawna mam ta Linie. Bardzo szybko się pojawiła 😁

MamaNI ja biore acard 150 (to to samo co aspiryna) i normalnie się bez żadnych problemów zaszczepilam na krztusca juz. Jeszcze próbuje dziadków namówić ale z nimi to ciezki temat 🤦🏻‍♀️

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne jak Ty to zrobiłaś, że tak długo uchowałaś się bez linii? 🤔 Moja jest ze mną od 15-16 tygodnia ciąży, tak myślę 😅. Dosyć wyraźna a czy pępek obchodzi to nie wiem, bo nie zwróciłam na to uwagi 😂. I pępek też w normie, jestem ciekawa czy wyjdzie 😂.

Dobra, brzuch mi przeszedł. W sumie to zaczęłam się zastanawiać, czy przez te wszystkie suple, magnez, wody nie zaczęła mi się znów kamica nerkowa, którą miałam... 5 lat temu? Ból by się zgadzał ale z jednej strony a) w szpitalu coś by wyszło w moczu, b) brzuch w kamicy tak nie twardnieje 😅.

Czy urolog zrobiłby w 26 tc USG na którym byłyby widoczne nerki, czy nie bardzo? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 14:04

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta ja 25 tydzień w toku i tez linii nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 15:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja mam 28 i też jeszcze nie mam linii, a z chlopcami to miałam prawie od razu 😊

Oszczędzajmy się dziewczyny, aby tych twardnien nie było. Ja już też zmadrzalam

Joanne lubi tę wiadomość

• Altair Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam linii, nie mam rozstępów ani skórki pomarańczowej, pępek wygląda podobnie jak przed ciążą. Za to porastam futrem. Na brzuchu wyrósł mi jasny puch. Na podbródku ciemne włoski - gdyby nie pęseta co kilka dni, to chyba wyglądałabym niedługo jako Conchita Wurst ;)

kid_aa lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair mam dokładnie tak samo, poza tymi włoskami na podbródku - współczuję - na brzuszki właśnie meszek, linii póki co brak, rozstępów też - ale myślę, że u mnie na to jeszcze przyjdzie czas.

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta, usg powinno się udać, bo nerki się ogląda jakby tak od boku, ale dobrze by było, żebyś była na czczo.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez włoski ale głównie na brzuchu oczywiście bielutkie wiec widzę pod światło 😂

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owłosienie poszło w nogi, golę codziennie. Rosną w ekspresowym tempie, w zimie to bym dała sobie spokój ale w lecie... Same wiecie. Miałam iść na laserowe usuwanie ale nie sądziłam, że tak szybko uda się nam z Karolem 😅. A no i ci**a - dramat. I serio, zastanawiam się, czy nie zacząć już wdrażać męża w golenie, bo serio nic nie widzę a na czuja zaraz się kaleczę 🤦‍♀️.

Włosy z głowy w ogóle nie wypadają, ale czytałam, że jak nie teraz to po porodzie zaczną wypadać hurtowo 😌. Paznokcie też poszły, w 1 trymestrze jako tako się trzymały ale teraz tak się rozdwajają (nie noszę hybryd). O! I jeszcze zwiększona potliwość - myślałam, że też przejdzie a tu jeszcze gorzej. Trzeci dzień leżę i nic nie robię a jestem cała mokra 😅.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Strata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z USg nerek to bez problemu. Mój ginekolog na każdej wizycie zerka na nerki i widać co w nich jest. W moim przypadku dużo piasku 🙈

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    U mnie owłosienie poszło w nogi, golę codziennie. Rosną w ekspresowym tempie, w zimie to bym dała sobie spokój ale w lecie... Same wiecie. Miałam iść na laserowe usuwanie ale nie sądziłam, że tak szybko uda się nam z Karolem 😅. A no i ci**a - dramat. I serio, zastanawiam się, czy nie zacząć już wdrażać męża w golenie, bo serio nic nie widzę a na czuja zaraz się kaleczę 🤦‍♀️.

Włosy z głowy w ogóle nie wypadają, ale czytałam, że jak nie teraz to po porodzie zaczną wypadać hurtowo 😌. Paznokcie też poszły, w 1 trymestrze jako tako się trzymały ale teraz tak się rozdwajają (nie noszę hybryd). O! I jeszcze zwiększona potliwość - myślałam, że też przejdzie a tu jeszcze gorzej. Trzeci dzień leżę i nic nie robię a jestem cała mokra 😅.

Mi w poprzedniej ciąży włosy na głowie rosły jak szalone i były mocne po porodzie to garściami leciały aż chciało mi się płakać.. teraz niby wyglądają na zdrowe i mocne a cały czas mi wypadają liczę tylko na to że po porodzie nie będą mocniej wypadać bo będę łysa 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam i włosy i paznokcie super w ciąży. Paznokcie tak mocne ze szok, nie łamią się nic, włosy nie wypadają. Normalnie nie mogę w to uwierzyć 😅
    No i na brzuchu tez zauwazylam jakas większą ilość włosków 😳
    Ja tez sie mega poce, jedna koszulka na pół dnia, potem się trzeba przebrać 🤦🏻‍♀️ uroki ciąży. 😅

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ