LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaNl wrote:Ja właśnie po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy także jeszcze godzina do drugiego pobrania 😅😅nie było tak tragicznie
Dziewczyny trzymam kciuki za szybkie powroty do domów i spokoju
U mnie tez momentami brzuch twardy ale bardziej ta góra oponka niż dół gdzie jest młody
Ostatnio po soku jabłko banan wiec myśle ze to znów moje kamienie w woreczku się odzywają 🫢🫢🫢
Ostatnio zapomniałam zapytać ale mam znów wizytę 23.08 to dopytam albo podjade i tyle
Spróbuje dziś ogarnąć termin na szczepienie na krztusiec bo ten na konflikt już mam za 2 tyg
Po tej glukozie młody nie dość ze ma czkawkę to kręci się ciagle 😂 -
Nosia wrote:Krztusiec to obowiazkowe szczepienie?
U nas nie ale później maluch ma pierwsze szczepienie dopiero w 3 mcu także jadę zapytać bo biorę ta aspirynę cardio i jest wpisana jak przeciwwskazanie a reszta ze zależy od lekarza wiec może będą chcieli mnie szczepić 😜🫣 -
Zaczyna mi się pojawiać linea negra na brzuchu😬 oczywiście biegnie przez całą długość brzucha z szerokim pierścieniem wokół pępka😡tym samym czekam na przebarwienia na twarzy do których mam skłonności. Już coś tam powyskakiwało ale myślałam że to od słońca. Kurcze a tyle lat próbowałam się przebarwien pozbyć🤦🏻♀️
-
Joanne wrote:Zaczyna mi się pojawiać linea negra na brzuchu😬 oczywiście biegnie przez całą długość brzucha z szerokim pierścieniem wokół pępka😡tym samym czekam na przebarwienia na twarzy do których mam skłonności. Już coś tam powyskakiwało ale myślałam że to od słońca. Kurcze a tyle lat próbowałam się przebarwien pozbyć🤦🏻♀️
U mnie jeszcze nie choć tak naprawdę po poprzednich ciążach nigdy do końca nie znikła 😂😂😂 -
Joanne wrote:Zaczyna mi się pojawiać linea negra na brzuchu😬 oczywiście biegnie przez całą długość brzucha z szerokim pierścieniem wokół pępka😡tym samym czekam na przebarwienia na twarzy do których mam skłonności. Już coś tam powyskakiwało ale myślałam że to od słońca. Kurcze a tyle lat próbowałam się przebarwien pozbyć🤦🏻♀️
Ja w tej ciąży nie mam a w poprzedniej tak 😁 mi zniknęła w maire szybko po porodzie 😜 za to znowu pępek mi wystaje i wcale tego nie lubię 😒Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Oooo to ja już od dawna mam ta Linie. Bardzo szybko się pojawiła 😁
MamaNI ja biore acard 150 (to to samo co aspiryna) i normalnie się bez żadnych problemów zaszczepilam na krztusca juz. Jeszcze próbuje dziadków namówić ale z nimi to ciezki temat 🤦🏻♀️Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Joanne jak Ty to zrobiłaś, że tak długo uchowałaś się bez linii? 🤔 Moja jest ze mną od 15-16 tygodnia ciąży, tak myślę 😅. Dosyć wyraźna a czy pępek obchodzi to nie wiem, bo nie zwróciłam na to uwagi 😂. I pępek też w normie, jestem ciekawa czy wyjdzie 😂.
Dobra, brzuch mi przeszedł. W sumie to zaczęłam się zastanawiać, czy przez te wszystkie suple, magnez, wody nie zaczęła mi się znów kamica nerkowa, którą miałam... 5 lat temu? Ból by się zgadzał ale z jednej strony a) w szpitalu coś by wyszło w moczu, b) brzuch w kamicy tak nie twardnieje 😅.
Czy urolog zrobiłby w 26 tc USG na którym byłyby widoczne nerki, czy nie bardzo? 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 14:04
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
nick nieaktualny
-
Ja nie mam linii, nie mam rozstępów ani skórki pomarańczowej, pępek wygląda podobnie jak przed ciążą. Za to porastam futrem. Na brzuchu wyrósł mi jasny puch. Na podbródku ciemne włoski - gdyby nie pęseta co kilka dni, to chyba wyglądałabym niedługo jako Conchita Wurst
kid_aa lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair mam dokładnie tak samo, poza tymi włoskami na podbródku - współczuję - na brzuszki właśnie meszek, linii póki co brak, rozstępów też - ale myślę, że u mnie na to jeszcze przyjdzie czas.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
U mnie owłosienie poszło w nogi, golę codziennie. Rosną w ekspresowym tempie, w zimie to bym dała sobie spokój ale w lecie... Same wiecie. Miałam iść na laserowe usuwanie ale nie sądziłam, że tak szybko uda się nam z Karolem 😅. A no i ci**a - dramat. I serio, zastanawiam się, czy nie zacząć już wdrażać męża w golenie, bo serio nic nie widzę a na czuja zaraz się kaleczę 🤦♀️.
Włosy z głowy w ogóle nie wypadają, ale czytałam, że jak nie teraz to po porodzie zaczną wypadać hurtowo 😌. Paznokcie też poszły, w 1 trymestrze jako tako się trzymały ale teraz tak się rozdwajają (nie noszę hybryd). O! I jeszcze zwiększona potliwość - myślałam, że też przejdzie a tu jeszcze gorzej. Trzeci dzień leżę i nic nie robię a jestem cała mokra 😅.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:U mnie owłosienie poszło w nogi, golę codziennie. Rosną w ekspresowym tempie, w zimie to bym dała sobie spokój ale w lecie... Same wiecie. Miałam iść na laserowe usuwanie ale nie sądziłam, że tak szybko uda się nam z Karolem 😅. A no i ci**a - dramat. I serio, zastanawiam się, czy nie zacząć już wdrażać męża w golenie, bo serio nic nie widzę a na czuja zaraz się kaleczę 🤦♀️.
Włosy z głowy w ogóle nie wypadają, ale czytałam, że jak nie teraz to po porodzie zaczną wypadać hurtowo 😌. Paznokcie też poszły, w 1 trymestrze jako tako się trzymały ale teraz tak się rozdwajają (nie noszę hybryd). O! I jeszcze zwiększona potliwość - myślałam, że też przejdzie a tu jeszcze gorzej. Trzeci dzień leżę i nic nie robię a jestem cała mokra 😅.
Mi w poprzedniej ciąży włosy na głowie rosły jak szalone i były mocne po porodzie to garściami leciały aż chciało mi się płakać.. teraz niby wyglądają na zdrowe i mocne a cały czas mi wypadają liczę tylko na to że po porodzie nie będą mocniej wypadać bo będę łysa 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
To ja mam i włosy i paznokcie super w ciąży. Paznokcie tak mocne ze szok, nie łamią się nic, włosy nie wypadają. Normalnie nie mogę w to uwierzyć 😅
No i na brzuchu tez zauwazylam jakas większą ilość włosków 😳
Ja tez sie mega poce, jedna koszulka na pół dnia, potem się trzeba przebrać 🤦🏻♀️ uroki ciąży. 😅Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱