X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy mam piękne jak u Roszpunki tylko że brąz 🤣 natomiast paznokcie strasznie słabe do takiego stopnia, że pierwszy raz od kilku lat hybrydę założyłam a i tak nie chce się trzymać 🤷

Też słyszałam, że po ciąży włosy będą wypadały 😭

Na brzuchu nie mam włosków, ale tak samo na nogach i pod pachami to co 2-3 dni koszenie i potliwość brrr

Ale damy radę dziewczyny 😁

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie włosy wypadają garściami (nawet rzęsy i brwi mi lecą) strasznie boje się co będzie po ciąży, bo jak maja wypadać jeszcze bardziej, to po porodzie będę łysa 😕
    Tak jak wspominałam- nogi to jeden wielki cellulit…
    Natomiast żadnej linii nie mam, ostatnio wydaje mi się, ze pępek zrobił mi się „płytszy”.
    Chociaż brzuszek zrobił się już całkiem spory to rozstępów brak 😊
    Jednak zawsze jak mi się trochę przytyje to idzie mi w uda i niestety, ale uda mam olbrzymie… No i na udach zauważyłam już pierwsze rozstepy 😕

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy mi nie lecą, ale nie zauważyłam, żeby były jakieś mocniejsze. Za to rzęsy mam słabsze, wypadają :( tak mi ladnie oko wyglądało a teraz ciężko wytuszować. Nie pocę się bardziej niż przed ciążą. Nie zauważyłam zmian. Puchną mi niestety nogi. Kostki nalane a zawsze były kościste. A uda też się poszerzyly, ale nie wiem czy tak przytyłam. Możliwe, że zgromadziła się tam woda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 22:51

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem mega zadowolona z włosów 😁 paznokcie dramat bo ostatnio z nudów ściągnęłam żele pilniczkiem 🙈 rozstępów brak a brzuch jak w 9 miesiącu, cellulit był i będzie już chyba zawsze 🤷🏻‍♀️ Ale ogólnie cieszę się ze nigdzie poza brzuchem nie przytyłam 😌

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wakacyjnie z gorącej Chorwacji 😁
    U nas włosy wreszcie nie wypadają, a paznokcie zawsze miałam mocne i teraz też.
    Współczuję tych bóli brzucha. Co prawda mi też twardnieje i boli czasem ale to jak się przemęczę za bardzo.

Nosia, MamaTrójki, Ultra-Dżasta, Joanne, Altair, Decemberry lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę do lekarza rodzinnego po skierowanie do diabetyka zobaczymy co lekarz rodzinny sądzi o wynikach 😛

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia dbaj o siebie w tamte upały 🥵, choć z doświadczenia wiem, że tam jest taki klimat, że wcale nie czuć wysokich temperatur.

Pochwalę się. Poczyniłam dziś pierwszy, wyprawkowy zakup. Mianowicie - uwaga, uwaga - materacyk do łóżeczka z podkładem nie przemakającym (czy jakoś tak) 🤣. Zaraz jeszcze domówię prześcieradła, organizer do łóżeczka i rożek. Wzór upatrzony - oczywiście jak na rodziców w kolejnictwie pracujących - lokomotywy, tory i wagony, no nie mogę 😂🤣. A tak szczerze to jedyny, pastelowy wzór jaki mi się spodobał.

Sóweczka, Joanne, kid_aa lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

To tak jak my jesteśmy Sowa i wszystko z sówkami kupujemy 🤣

Ale dziś upał się zapowiada🌡️
    Dziś wybieramy się nad morze to trochę odsapniemy 🌊🏖️
    Jak ja się cieszę, że nad morze mam 40 min jazdy 😁

Ultra-Dżasta, Olo323, Nosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj weszłam na wagę i szok przeżyłam 🙀 waga 88 !
    W ciągu tygodnia przybiłam kilogram - to wszystko przez te zdradzieckie pyszne białe bułeczki, to ich wina 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak na serio to mam wrażenie jakby w ciągu tego tygodnia brzuch mi urósł o kilka cm , wczoraj łzy mi w kąpieli poleciały bo stóp 👣 nie mogłam dobrze sama umyć i M mi umył, kochany ♥️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie kupujecie staniki takie na teraz? Zmienił mi się obwód i powoli muszę popatrzec za czyms ciążowym.

• Tony Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi brzuch szybko rośnie, panicznie boję się rozstępów :/ smaruje się jak głupia;d

Dziś odwiedziłam koleżankę, która urodziła miesiąc temu. Biedna narzekała, że to był bardzo trudny dla niej miesiąc, miała problemy z karmieniem, mały nie chciał jeść i dopiero teraz powoli jakoś się to reguluje. Jak mi opowiadała pierwsze dni po porodzie to miała łzy w oczach, musiałam ją wyściskać i przytulic bo tak mi się jej szkoda zrobiło... A to generalnie mega silna babka, taka trochę chłopczyca, ale z jajem. I nawet ją przerosło :(
    Także dziewczyny cieszmy się póki możemy każdym dniem, bo WINTER IS COMING 🤣🤣

Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Olo323, Smerfetk_a lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ania98 Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Dziewczyny a gdzie kupujecie staniki takie na teraz? Zmienił mi się obwód i powoli muszę popatrzec za czyms ciążowym.

Ja przed ciąża rozmiar 70G. Przestałam się w tym tygodniu mieścić w staniki stare, cisną i są niewygodne. Kupiłam taki fajny z Calvina https://www.peek-cloppenburg.pl/calvin-klein-underwear/kobiety-biustonosz-bandazowy-z-napisem-z-logo-czarny-1483541_10/ bardzo polecam. Trzyma wszystko na miejscu ☺️

Nosia lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Też mi brzuch szybko rośnie, panicznie boję się rozstępów :/ smaruje się jak głupia;d

Dziś odwiedziłam koleżankę, która urodziła miesiąc temu. Biedna narzekała, że to był bardzo trudny dla niej miesiąc, miała problemy z karmieniem, mały nie chciał jeść i dopiero teraz powoli jakoś się to reguluje. Jak mi opowiadała pierwsze dni po porodzie to miała łzy w oczach, musiałam ją wyściskać i przytulic bo tak mi się jej szkoda zrobiło... A to generalnie mega silna babka, taka trochę chłopczyca, ale z jajem. I nawet ją przerosło :(
    Także dziewczyny cieszmy się póki możemy każdym dniem, bo WINTER IS COMING 🤣🤣

Znam ten typ, bo... Sama taka jestem. Nie wiem co to będzie po porodzie ale obecnie sterują mną hormony 😂. Wystarczy, że oglądam teraz zdjęcia z porodów to już mam łzy w oczach albo jak Dembińska opowiadała o tym, żeby po porodzie patrzeć się na dziecko i do niego mówić, bo ono lada chwila podniesie głowę i spojrzy na mnie i pomyśli "to moja mama" to ryczałam jak głupia. Ze wzruszenia oczywiście. I najlepsze, że ona wszystko pokazywała na lalce 🤦‍♀️.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:

Ja chodzę w sportowych, bo dla mnie najwygodniejsze. Najczęściej noszę z Under Armour, Nike. Jedyny minus to, to że trzeba je przymierzyć i nie da się kupić na oko 😒.

Nosia lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u lekarza dostałam skierowanie do diabetologa.. ciężarne tylko w szpitalu przyjmują 🥴 2 dni robocze mam czekać aż zadzwonią z terminem wizyty także ciekawe na kiedy się dostanę 🙈
    Mam nie jeść słodyczy i ewentualnie 1 jabłko, jak żyć...? 😭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Tony Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Znam ten typ, bo... Sama taka jestem. Nie wiem co to będzie po porodzie ale obecnie sterują mną hormony 😂. Wystarczy, że oglądam teraz zdjęcia z porodów to już mam łzy w oczach albo jak Dembińska opowiadała o tym, żeby po porodzie patrzeć się na dziecko i do niego mówić, bo ono lada chwila podniesie głowę i spojrzy na mnie i pomyśli "to moja mama" to ryczałam jak głupia. Ze wzruszenia oczywiście. I najlepsze, że ona wszystko pokazywała na lalce 🤦‍♀️.

Noo ja też się wzruszam na byle czym ;d ona mi mówiła, że przez parę dni po porodzie nie mogła w ogóle patrzeć na dziecko, ciągle płakała (ale tak na smutno, nie ze wzruszenia), bała się że wpada w depresję połogową, ale na szczęście przeszlo jej po kilku dniach. Podobno taki baby blues jest bardzo częsty.
    Plus jest taki, że mega schudła, 5kg mniej niż przed ciąża i wygląda zajebiscie :D także jest nadzieja

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Strata Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na byłam ostatnio u mojej przyjaciółki, która urodziła małego. Pisałam o niej że miał być wcześniak a potem urodziła w donoszonej ciąży w 2 godziny 😅

Byłam u niej jak mały miał dwa tygodnie.
    A ona sama z małym, chata posprzątana, ona umalowana i ogarnięta i jeszcze ciasto upiekła do kawy 😲
    Nie wiem jak ona to ogarnęła tak szybko 💪

Tony, Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    A na byłam ostatnio u mojej przyjaciółki, która urodziła małego. Pisałam o niej że miał być wcześniak a potem urodziła w donoszonej ciąży w 2 godziny 😅

Byłam u niej jak mały miał dwa tygodnie.
    A ona sama z małym, chata posprzątana, ona umalowana i ogarnięta i jeszcze ciasto upiekła do kawy 😲
    Nie wiem jak ona to ogarnęła tak szybko 💪

Jak miałam jedno dziecko to też ogarniałam 😁 przy dwóch już było ciężko 🤣

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa daj spokój:D tak Ci powiedział rodzinny? Diabetolog wytłumaczy Ci co i jak. Dostaniesz glukometr i będziesz rano na czczo i godzinę po każdym posiłku mierzyć cukier. Na czczo nie może być wyższy niż 90 a po jedzeniu 140. Najlepiej jeść co 2-3 h nieduże porcje. Sama zobaczysz co możesz jeść a czego nie. Po niektórych słodyczach można mieć lepszy cukier niż po kanapce z serem białym:D ale to wszystko zależy od organizmu i tego co to za slodycze. Jak bardzo będzie Ci brakować słodkiego to można robić ciasta z dodatkiem ksylitolu albo erytrytolu. Ale plusem jest to, że jak będziesz się trzymać tej zdrowej diety to bardzo możliwe, że już nic nie przytyjesz do końca ciąży albo jakieś 1-2kg:D. Wejdź sobie na słodkiemamy.edu.pl.
    Za to ja dzisiaj byłam na wizycie i w ciągu miesiąca przybyło mi.... 4 kg!!!! Jestem od początku 6kg na plusie🙉 lekarka nic nie mówiła na to, wszystko jest ok. Dostałam skierowanie na szczepienie na krztusiec i chyba się jeszcze na grypę zaszczepię.
    Tony co do pierwszego miesiąca po porodzie to doskonałe rozumiem Twoją koleżankę. Dla mnie 4 pierwsze miesiące były straszne. Właśnie przez problemy z karmieniem, brzuszkiem i jeszcze parę innych rzeczy. Potem było ciut lepiej. Wszystko zależy od dziecka. Moja przyjaciółka za to miala spokojne dziecko, spalo i jadło przez pierwsze 3 miesiące, potem ewentualnie leżało w łóżeczku/na macie jak nie spalo:D ona z nudów nie wiedziała co ze sobą zrobić:D... No cóż różnie się może trafić.

Angelaaaa, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ