LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWłosy mam piękne jak u Roszpunki tylko że brąz 🤣 natomiast paznokcie strasznie słabe do takiego stopnia, że pierwszy raz od kilku lat hybrydę założyłam a i tak nie chce się trzymać 🤷
Też słyszałam, że po ciąży włosy będą wypadały 😭
Na brzuchu nie mam włosków, ale tak samo na nogach i pod pachami to co 2-3 dni koszenie i potliwość brrr
Ale damy radę dziewczyny 😁 -
Mnie włosy wypadają garściami (nawet rzęsy i brwi mi lecą) strasznie boje się co będzie po ciąży, bo jak maja wypadać jeszcze bardziej, to po porodzie będę łysa 😕
Tak jak wspominałam- nogi to jeden wielki cellulit…
Natomiast żadnej linii nie mam, ostatnio wydaje mi się, ze pępek zrobił mi się „płytszy”.
Chociaż brzuszek zrobił się już całkiem spory to rozstępów brak 😊
Jednak zawsze jak mi się trochę przytyje to idzie mi w uda i niestety, ale uda mam olbrzymie… No i na udach zauważyłam już pierwsze rozstepy 😕👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Włosy mi nie lecą, ale nie zauważyłam, żeby były jakieś mocniejsze. Za to rzęsy mam słabsze, wypadają tak mi ladnie oko wyglądało a teraz ciężko wytuszować. Nie pocę się bardziej niż przed ciążą. Nie zauważyłam zmian. Puchną mi niestety nogi. Kostki nalane a zawsze były kościste. A uda też się poszerzyly, ale nie wiem czy tak przytyłam. Możliwe, że zgromadziła się tam woda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 22:51
-
To ja jestem mega zadowolona z włosów 😁 paznokcie dramat bo ostatnio z nudów ściągnęłam żele pilniczkiem 🙈 rozstępów brak a brzuch jak w 9 miesiącu, cellulit był i będzie już chyba zawsze 🤷🏻♀️ Ale ogólnie cieszę się ze nigdzie poza brzuchem nie przytyłam 😌Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Witam się wakacyjnie z gorącej Chorwacji 😁
U nas włosy wreszcie nie wypadają, a paznokcie zawsze miałam mocne i teraz też.
Współczuję tych bóli brzucha. Co prawda mi też twardnieje i boli czasem ale to jak się przemęczę za bardzo.
Nosia, MamaTrójki, Ultra-Dżasta, Joanne, Altair, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Tysia dbaj o siebie w tamte upały 🥵, choć z doświadczenia wiem, że tam jest taki klimat, że wcale nie czuć wysokich temperatur.
Pochwalę się. Poczyniłam dziś pierwszy, wyprawkowy zakup. Mianowicie - uwaga, uwaga - materacyk do łóżeczka z podkładem nie przemakającym (czy jakoś tak) 🤣. Zaraz jeszcze domówię prześcieradła, organizer do łóżeczka i rożek. Wzór upatrzony - oczywiście jak na rodziców w kolejnictwie pracujących - lokomotywy, tory i wagony, no nie mogę 😂🤣. A tak szczerze to jedyny, pastelowy wzór jaki mi się spodobał.Sóweczka, Joanne, kid_aa lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
nick nieaktualnyHejka
To tak jak my jesteśmy Sowa i wszystko z sówkami kupujemy 🤣
Ale dziś upał się zapowiada🌡️
Dziś wybieramy się nad morze to trochę odsapniemy 🌊🏖️
Jak ja się cieszę, że nad morze mam 40 min jazdy 😁Ultra-Dżasta, Olo323, Nosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Też mi brzuch szybko rośnie, panicznie boję się rozstępów smaruje się jak głupia;d
Dziś odwiedziłam koleżankę, która urodziła miesiąc temu. Biedna narzekała, że to był bardzo trudny dla niej miesiąc, miała problemy z karmieniem, mały nie chciał jeść i dopiero teraz powoli jakoś się to reguluje. Jak mi opowiadała pierwsze dni po porodzie to miała łzy w oczach, musiałam ją wyściskać i przytulic bo tak mi się jej szkoda zrobiło... A to generalnie mega silna babka, taka trochę chłopczyca, ale z jajem. I nawet ją przerosło
Także dziewczyny cieszmy się póki możemy każdym dniem, bo WINTER IS COMING 🤣🤣Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Olo323, Smerfetk_a lubią tę wiadomość
-
Nosia wrote:Dziewczyny a gdzie kupujecie staniki takie na teraz? Zmienił mi się obwód i powoli muszę popatrzec za czyms ciążowym.
Ja przed ciąża rozmiar 70G. Przestałam się w tym tygodniu mieścić w staniki stare, cisną i są niewygodne. Kupiłam taki fajny z Calvina https://www.peek-cloppenburg.pl/calvin-klein-underwear/kobiety-biustonosz-bandazowy-z-napisem-z-logo-czarny-1483541_10/ bardzo polecam. Trzyma wszystko na miejscu ☺️Nosia lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:Też mi brzuch szybko rośnie, panicznie boję się rozstępów smaruje się jak głupia;d
Dziś odwiedziłam koleżankę, która urodziła miesiąc temu. Biedna narzekała, że to był bardzo trudny dla niej miesiąc, miała problemy z karmieniem, mały nie chciał jeść i dopiero teraz powoli jakoś się to reguluje. Jak mi opowiadała pierwsze dni po porodzie to miała łzy w oczach, musiałam ją wyściskać i przytulic bo tak mi się jej szkoda zrobiło... A to generalnie mega silna babka, taka trochę chłopczyca, ale z jajem. I nawet ją przerosło
Także dziewczyny cieszmy się póki możemy każdym dniem, bo WINTER IS COMING 🤣🤣
Znam ten typ, bo... Sama taka jestem. Nie wiem co to będzie po porodzie ale obecnie sterują mną hormony 😂. Wystarczy, że oglądam teraz zdjęcia z porodów to już mam łzy w oczach albo jak Dembińska opowiadała o tym, żeby po porodzie patrzeć się na dziecko i do niego mówić, bo ono lada chwila podniesie głowę i spojrzy na mnie i pomyśli "to moja mama" to ryczałam jak głupia. Ze wzruszenia oczywiście. I najlepsze, że ona wszystko pokazywała na lalce 🤦♀️.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Nosia wrote:Dziewczyny a gdzie kupujecie staniki takie na teraz? Zmienił mi się obwód i powoli muszę popatrzec za czyms ciążowym.
Ja chodzę w sportowych, bo dla mnie najwygodniejsze. Najczęściej noszę z Under Armour, Nike. Jedyny minus to, to że trzeba je przymierzyć i nie da się kupić na oko 😒.Nosia lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ja byłam u lekarza dostałam skierowanie do diabetologa.. ciężarne tylko w szpitalu przyjmują 🥴 2 dni robocze mam czekać aż zadzwonią z terminem wizyty także ciekawe na kiedy się dostanę 🙈
Mam nie jeść słodyczy i ewentualnie 1 jabłko, jak żyć...? 😭Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ultra-Dżasta wrote:Znam ten typ, bo... Sama taka jestem. Nie wiem co to będzie po porodzie ale obecnie sterują mną hormony 😂. Wystarczy, że oglądam teraz zdjęcia z porodów to już mam łzy w oczach albo jak Dembińska opowiadała o tym, żeby po porodzie patrzeć się na dziecko i do niego mówić, bo ono lada chwila podniesie głowę i spojrzy na mnie i pomyśli "to moja mama" to ryczałam jak głupia. Ze wzruszenia oczywiście. I najlepsze, że ona wszystko pokazywała na lalce 🤦♀️.
Noo ja też się wzruszam na byle czym ;d ona mi mówiła, że przez parę dni po porodzie nie mogła w ogóle patrzeć na dziecko, ciągle płakała (ale tak na smutno, nie ze wzruszenia), bała się że wpada w depresję połogową, ale na szczęście przeszlo jej po kilku dniach. Podobno taki baby blues jest bardzo częsty.
Plus jest taki, że mega schudła, 5kg mniej niż przed ciąża i wygląda zajebiscie także jest nadzieja
Olo323 lubi tę wiadomość
-
A na byłam ostatnio u mojej przyjaciółki, która urodziła małego. Pisałam o niej że miał być wcześniak a potem urodziła w donoszonej ciąży w 2 godziny 😅
Byłam u niej jak mały miał dwa tygodnie.
A ona sama z małym, chata posprzątana, ona umalowana i ogarnięta i jeszcze ciasto upiekła do kawy 😲
Nie wiem jak ona to ogarnęła tak szybko 💪Tony, Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStrata wrote:A na byłam ostatnio u mojej przyjaciółki, która urodziła małego. Pisałam o niej że miał być wcześniak a potem urodziła w donoszonej ciąży w 2 godziny 😅
Byłam u niej jak mały miał dwa tygodnie.
A ona sama z małym, chata posprzątana, ona umalowana i ogarnięta i jeszcze ciasto upiekła do kawy 😲
Nie wiem jak ona to ogarnęła tak szybko 💪
Jak miałam jedno dziecko to też ogarniałam 😁 przy dwóch już było ciężko 🤣
-
Angelaaa daj spokój:D tak Ci powiedział rodzinny? Diabetolog wytłumaczy Ci co i jak. Dostaniesz glukometr i będziesz rano na czczo i godzinę po każdym posiłku mierzyć cukier. Na czczo nie może być wyższy niż 90 a po jedzeniu 140. Najlepiej jeść co 2-3 h nieduże porcje. Sama zobaczysz co możesz jeść a czego nie. Po niektórych słodyczach można mieć lepszy cukier niż po kanapce z serem białym:D ale to wszystko zależy od organizmu i tego co to za slodycze. Jak bardzo będzie Ci brakować słodkiego to można robić ciasta z dodatkiem ksylitolu albo erytrytolu. Ale plusem jest to, że jak będziesz się trzymać tej zdrowej diety to bardzo możliwe, że już nic nie przytyjesz do końca ciąży albo jakieś 1-2kg:D. Wejdź sobie na słodkiemamy.edu.pl.
Za to ja dzisiaj byłam na wizycie i w ciągu miesiąca przybyło mi.... 4 kg!!!! Jestem od początku 6kg na plusie🙉 lekarka nic nie mówiła na to, wszystko jest ok. Dostałam skierowanie na szczepienie na krztusiec i chyba się jeszcze na grypę zaszczepię.
Tony co do pierwszego miesiąca po porodzie to doskonałe rozumiem Twoją koleżankę. Dla mnie 4 pierwsze miesiące były straszne. Właśnie przez problemy z karmieniem, brzuszkiem i jeszcze parę innych rzeczy. Potem było ciut lepiej. Wszystko zależy od dziecka. Moja przyjaciółka za to miala spokojne dziecko, spalo i jadło przez pierwsze 3 miesiące, potem ewentualnie leżało w łóżeczku/na macie jak nie spalo:D ona z nudów nie wiedziała co ze sobą zrobić... No cóż różnie się może trafić.
Angelaaaa, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙