X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Tony Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Jeju... Jak czytam o tych cięciach i pęknięciach krocza to chyba jednak wolę cc 😱

A dziewczyny... O tym nie rozmawiałyśmy... Szczepicie dzieci w tej pierwszej dobie??

Oczywiście. Tym bardziej, że co raz więcej w Polsce gruźlicy.

Asia11 lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam torbę

https://allegro.pl/oferta/torba-babymoov-baby-chic-do-wozka-akcesoria-12252493120

Miałam taką przy Mikołaju. Wieeele lat mi służyła, aż się nie porozrywała z wysłużenia 😁

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie znów mierzony i waga u lekarza tez pokazuje 2100 i 2 tyg do przodu. Ogólnie mam dużo wód ale nadal w normie.
    Plan porodu na 38 tc wywołanie bo mały pięknie główka w dół chyba ze będzie wcześniej już za duży to może być wcześniej narazie obstawiają ze w 38 tc będzie miał 4000
    Dostałam zastrzyk na konflikt i zaczynam wizyty co 2 tygodnie

Co do szkoły rodzenia nigdy nie chodziłam

Co do nacięcia hmm powiem tak jakby mnie nacieli 25 lat temu to może dziś blizna by mnie nie wkurzała nie pękała i nie bolała także myśle ze kontrolowane nacięcie potrafi być lepsze niż postrzępione pęknięcie które ciężko idealnie zszyć

Co do prania jeszcze nic nie ruszyłam ale prac będę wszystko co do prasowania nie wiem jeszcze ale plan jest ze prasuje ale zobaczę tez jak niektóre rzeczy wyjdą z suszarki 🫣🫣🫣

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Jeju... Jak czytam o tych cięciach i pęknięciach krocza to chyba jednak wolę cc 😱

A dziewczyny... O tym nie rozmawiałyśmy... Szczepicie dzieci w tej pierwszej dobie??

Tak, szczepię 😁. Jeszcze muszę poczytać na co w ogóle szczepią w pierwszej dobie xD.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoły rodzenia żadnej się nie wybieram. Bliżej porodu poczytam coś w necie lub yt. Narazie do końca września chodzę do pracy. W październiku wezmę się za kompletowanie wyprawki. Nic jeszcze nie mam ani dla siebie ani dla dziecka.
    Nie chciałabym być nacinana, ale bardziej boję się pęknięcia.
    Plan porodu wypełnię w szpitalu. Karmić zamierzam piersią, ale narazie też mnie to przeraża. W wielu kwestiach liczę na instynkt.

Tony lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mala szaleje mi strasznie :) przede wszystkim w pracy jak siedzę przed komputerem albo wieczorem jak się położę i cała noc, że aż mnie wybudza. Nie wiem czy to normalne, może ona po prostu taka silna jest, że ja tak mocno te ruchy odczuwam?

• Tony Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Tak, szczepię 😁. Jeszcze muszę poczytać na co w ogóle szczepią w pierwszej dobie xD.
    Gruzlica i WZW b z tego co pamiętam ;)

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie (i po McDonaldzie, zakupach w Decathlonie). Młody ma prawie 1700 g, wszystko w normie. Szyjka zaczyna się powoli przygotowywać na poród - prostuje się i nie jest tak wygięta jak ostatnio. No i co, następna wizyta 6.10, później 20.10 (36+1) a po niej dużo seksu, mało stresu 😅.

Olo323, Kalli95, Nosia, MamaTrójki, MamaNl, Angelaaaa, Tony, Sóweczka, Scandi-B lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju wez nic nie mow, mam takiego smaka na maka ze szok a tu się nic nie zapowiada żeby gdzieś do większego miasta pojechać bylo za czymś 😂😂😂

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    My po wizycie (i po McDonaldzie, zakupach w Decathlonie). Młody ma prawie 1700 g, wszystko w normie. Szyjka zaczyna się powoli przygotowywać na poród - prostuje się i nie jest tak wygięta jak ostatnio. No i co, następna wizyta 6.10, później 20.10 (36+1) a po niej dużo seksu, mało stresu 😅.

Super, ze wszystko w porządku 🥰
    Ja jutro mam wizytę o 12tej, ciekawe ile ten nasz mały wielkoludek waży, bo w sobotę zapomniałam spytać 😌

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Zapomniałam zapytać lekarza o dwie poważne rzeczy: czy mogę spędzić 4h w aucie jadąc do Warszawy 😅 i czy moja rozszerzona do granic możliwości miednica wróci do stanu sprzed ciąży 🥺. Lekarz był w pozytywnym szoku, że tak mi się rozlazła 😳.

Acha i mówił, że nie każda kobieta czuje skurcze przepowiadające i to jest okej. Kuźwa macał tą szyjkę, starał się być bardzo delikatny ale i tak mnie boli trochę 😓.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Strata Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan porodu już napisany. Weźcie podpis położonej na swoim egzemplarzu. Warto mieć podkładkę, gdyby coś spartaczyli.

Będę szczepić, ale po zapoznaniu się z pierwszymi wynikami badań w tym z Crp. Nie dam zaszczepić dziecka, które ma jakiś stan zaoalny organizmu.

Z karmieniem też się jeszcze waham. Z pierworodnym kp nie było dla nas tak naturalne jakby się mogło wydawać.

Nie wyrażam zgsong na profilaktyczne nacięcie krocza

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujecie dziewczyny czasami taki lekki ból jak na miesiaczkę? Ja ostatnio wieczorem lub w nocy odczuwam taki lekki ból jakby się miala miesiaczka za chwile zacząć.

• Tony Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporadycznie odczuwam taki bol, ale bardzo krótko i przechodzi sam. Lekarz kazał mi brać na to magnez.

Ehh a mnie właśnie dopadła konsekwencja zaparc i pierwszy raz w zyciu wylazł mi hemoroid :/ sama sobie jestem winna, bo w ostatnich dniach jestem mega zabiegana i jem jakieś syfy zamiast warzyw i owoców...

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony ja chwilę miałam spokój z zaparciami a teraz piję mniej wody, jest zimno i trudno mi się nawodnić tak jak wcześniej. Też od razu to odczuwam w postaci dużego dyskomfortu :( Brzuch uciska, wszystko zablokowane i efekty już czuje.

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów z zaparciami nie mam problemów chodzę do wc z grubsza sprawa i 3 razy na dzień jak zawsze

Natomiast ostatnie dni mam problem ze zgaga masakra jakaś ale dziś na usg lekarz mi pokazał ze młody ma dużo włosków ciekawe czy się sprawdzi 🤪🤪🤪

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do szkoły rodzenia i jestem mega zadowolona! Duzo pożytecznej wiedzy nt porodu, pielęgnacji noworodka itp.

A teraz jestem chora, jakieś dziadostwo mnie złapało :/ oby się wykurować do porodu bo będzie kiepsko :/

Już nie mówiąc o tym że jestem w proszku ze wszystkim 😡

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    A czujecie dziewczyny czasami taki lekki ból jak na miesiaczkę? Ja ostatnio wieczorem lub w nocy odczuwam taki lekki ból jakby się miala miesiaczka za chwile zacząć.

Tak, ja mam co jakiś czas takie pobolewanie jak na okres podbrzusza.

Co do nacięcia wychodzę z założenia, że położne wiedzą kiedy lepiej je zrobić i nie mam zamiaru na sile protestować, że lepiej bez. Wiem np jak moja mama tragicznie sama popękała głęboko i ile krwi przyczyn straciła i musieli jej przytaczać…

age.png

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chyba też wolę żeby mnie nacieli niż żebym pękła, ale ja rok temu miałam konizacje i ginekolog powiedziała że może być tak, że szyjka nie będzie chciała się otworzyć, ale w 19 tc skaracała się więc mam nadzieję że jednak się otworzy🤣

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Natomiast ostatnie dni mam problem ze zgaga masakra jakaś ale dziś na usg lekarz mi pokazał ze młody ma dużo włosków ciekawe czy się sprawdzi 🤪🤪🤪

O, mój też mi pokazywał, tylko ja na prawdę, tak dużo widzę na tym USG, że ho-ho 😂. Najważniejsze, że jądra zstąpiły. Niby do miesiąca po porodzie mają czas ale dla płodności dziecka lepiej, by zstąpiły jeszcze w życiu płodowym.

Skurczy żadnych nie mam, za to od czasu do czasu pojawiają się kłucia głęboko w pochwie a wczoraj to nawet szły aż do odbytu. Lekarz mówił, że to właśnie znak, że szyjka się prostuje. Macie coś takiego?

Puściłam kolejne pranie z ciuszkami. I wiecie co, powoli zaczynam nie ogarniać tego, co się dzieje w pokoju, gdzie składuję te wszystkie wyprawkowe pierdoły. Dziś rano miałam ochotę się rozpłakać, bo nie wiem, jak to z mężem opanujemy. Jedyna nadzieja, że po segregacji rozmiarowej i wypakowaniu wszystkiego z pudeł zrobi się umiarkowany porządek 😵.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 09:07

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ