LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam już dość tego tygodnia 😪
W poniedziałek myślałam że Sącza mi się wody. A dzisiaj zaliczyłam taką glebę na podwórku, że mój 2 letni syn bil mi brawo jak udało mi się wstać....
Mam całe zdarte kolana i kostki i dłonie.. całe szczęście zdążyłam się za asekurować i upaść nie na brzuch. Ale stresu znowu się najadlam... -
Decemberry wrote:W sensie, ze masz tak duzo? My chyba naprawde malo kupilismy..
Dżasta, a jaki model maxi-cosi? My wybralismy bodajze cabriofix isize plus baze family 3.
Musisz brać pod uwagę że taki maluszek bardzo często ulewa i też często 💩💩 więc tych ciuszków czasami w ciągu dnia sporo idzie
A przy 16 miesięcznej córce chyba tego prania też nie ma mniej bo 3-4 razy dziennie ją muszę przebierać a codziennie prać to nie bardzo 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Decemberry - mamy ten sam model fotelika a po bazę podjedziemy do sklepu, gdzieś na dniach.
Szczerze mówiąc też miałam zabiegany dzień. Jeszcze kurna coś mnie brzuch boli, chyba z tego chodzenia w te i tamtą po schodach... Plus byliśmy na urodzinach chłopca, za którym nie przepadamy i osobiście modlitwy po nocach ślę, byśmy z mężem byli lepszymi rodzicami niż szwagrowie. To jest po prostu nie do opisania, co to dziecko wyprawia i jak się zachowuje. Jak zaczął piszczeć to Karol tak zaczął mnie kopać, aż byłam w szoku. Siostra męża nie mogła uwierzyć własnym oczom, że dziecko w brzuchu tak reaguje na dźwięk 😂. Oczywiście chłopak nadal nie mówi ale szczerze, jak się przysłuchałam zasobom słownym jego rodziców, to cud, że jego pierwszym słowem była "mama" jak u niej co drugie słowo to na k, ch, jprdl i tak dalej, w ogóle się nie hamuje. A moja osobista mamuśka jak przeklnę przy niej, bo czasami się wymsknie, to mnie opitala z góry na dół aż mi wstyd 😅.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Strata, może podjedź do szpitala. Niech obejrzą Malucha pod USG... Na Twoim miejscu od razu bym tam pojechała.
U teściów w domu są same schody. Wchodzę i schodzę trzymając się barierki, bo jak bym wpadła to od razu na brzuch lecę. Jak coś niosę, to też patrzę pod nogi na co staję, bo kuźwa, takiej niestabilności w nogach jeszcze nie miałam 😆.Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Angelaaaa wrote:Musisz brać pod uwagę że taki maluszek bardzo często ulewa i też często 💩💩 więc tych ciuszków czasami w ciągu dnia sporo idzie
A przy 16 miesięcznej córce chyba tego prania też nie ma mniej bo 3-4 razy dziennie ją muszę przebierać a codziennie prać to nie bardzo 🙈
3-4 razy dziennie 16 miesieczne dziecko przebierac? To mnie teraz przerazilas 😂 no coz. Najwyzej bedziemy dokupowac na biezaco😅
@Strata wspolczuje upadku, tez bym podjechala na ip… trzymam kciuki.
@Dżasta - no ten fotelik wydaje sie extra wyborem, taki zgrabniutkii ponoc dzieci dobrze reaguja na nastepny z tej serii (pasujacy do familyfix 3 bazy), wiec licze, ze baza posluzy dlugo
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
nick nieaktualny
-
Sóweczka jak sytuacja?
Strata współczuje stresu 😕 czujesz ruchy? Wszystko ok?
Co do ilości ubranek, to tym razem mam zdecydowanie mniej niż przy poprzednich maluchach. Po 6 pajacyków i po 4 zestawy body + polspiochy z rozmiaru 56 i dosłownie po 4 pajace z rozmiaru 50. W razie wu zawsze można podjechać i dokupić 😁
Ja wczoraj pod wieczor bardzo zle się czułam, dosłownie wrażenie jakby dziewczyny miały zaraz wypaść 🙈 taki ucisk i kopanie nieprzyjemne. Ale noc spokojna na szczęście. Jezu żebyśmy jeszcze te dwa tygodnie wytrzymały 🙏Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Strata współczuje stresu
Też chyba dla spokoju bym pojechała sprawdzić czy wszystko ok z dzieckiem…
Ja się wczoraj też czułam tragicznie, przeleżałam cały dzien, bolał mnie brzuch a mała gdzie zawsze aktywna aż nadto tak wczoraj baaaardzo mało się ruszała. Ale jak się kładłam i liczyłam ruchy to w normie, więc starałam się uspokajać. -
Decemberry wrote:3-4 razy dziennie 16 miesieczne dziecko przebierac? To mnie teraz przerazilas 😂 no coz. Najwyzej bedziemy dokupowac na biezaco😅
@Strata wspolczuje upadku, tez bym podjechala na ip… trzymam kciuki.
@Dżasta - no ten fotelik wydaje sie extra wyborem, taki zgrabniutkii ponoc dzieci dobrze reaguja na nastepny z tej serii (pasujacy do familyfix 3 bazy), wiec licze, ze baza posluzy dlugo
Tak bo teraz jest etap że musi sama wszystko jest i śliniaki czy fartuszki nie dają rady 🙈 jedno wyjście z domu i też wszystko do prania 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Sóweczka wrote:A ja spać nie mogę bo mam dziwne skurcze od 23
Takie bolące, spinają cały brzuch. Wzięłam 2 nospy i czekam
Są nieregularne, ale nieprzyjemne
Kochana może jedz do szpitala niech cię zbadają ? Jak się czujesz ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyHej
Uspokoiło się po wzięciu tej nospy, ale nie było to fajne.
To chyba te przepowiadające. Marlencia bryka w normie, a czuję się zmęczona, a jeszcze dziś jadę z dziećmi do szwagierki na urodziny jej syna - taka jąkwa 🤦🏼♀️
Chyba wychodzimy już w czas przygotowania się macicy do porodu.. nie pamiętam, abym z chłopcami miała takie mocne te bóle -
Strata wrote:Ja mam już dość tego tygodnia 😪
W poniedziałek myślałam że Sącza mi się wody. A dzisiaj zaliczyłam taką glebę na podwórku, że mój 2 letni syn bil mi brawo jak udało mi się wstać....
Mam całe zdarte kolana i kostki i dłonie.. całe szczęście zdążyłam się za asekurować i upaść nie na brzuch. Ale stresu znowu się najadlam...
Strata- mnie po upadku lekarz powiedział, ze zawsze warto podjechać sprawdzić, ze szanse żeby dzidziusiowi mogło się coś stać są bardzo niskie, bardziej chodzi, żeby sprawdzić łożysko.
U mnie co prawda po mocnym upadku tez na brzuch nic się nie stało, ale chyba jednak dmuchać na zimne👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
A mi o dziwo od jakiś 2 tygodni nie doskwiera napięty brzuch, co było moją zmorą już długo. To samo jeśli chodzi o te skurcze Braxtona. Ich częstotliwość spadła prawie do zera, gdzie teraz spodziewałabym się ich częściej. To chyba zasługa magnezu i odpoczynku.
-
nick nieaktualnyAsia11 wrote:A mi o dziwo od jakiś 2 tygodni nie doskwiera napięty brzuch, co było moją zmorą już długo. To samo jeśli chodzi o te skurcze Braxtona. Ich częstotliwość spadła prawie do zera, gdzie teraz spodziewałabym się ich częściej. To chyba zasługa magnezu i odpoczynku.
No ja chyba muszę więcej odpoczywać. Cały czas w pędzie, jeszcze dopinam ostatnie sprawy sołeckie bo zrezygnowałam z funkcji sołtysa w mojej wsi i do końca września muszę ogarnąć kilka spraw.
-
Dziewczyny też macie problem z ilością śluzu ? Pamiętam że zawsze już na koniec ciąży tego śluzu jest dużo ale mnie dzisiaj normalnie zalewa od rana. Wiem że na pewno to nie wody płodowe ale trochę się martwie czy aż tak dużo tego śluzu powinno być 🤔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Dziewczyny też macie problem z ilością śluzu ? Pamiętam że zawsze już na koniec ciąży tego śluzu jest dużo ale mnie dzisiaj normalnie zalewa od rana. Wiem że na pewno to nie wody płodowe ale trochę się martwie czy aż tak dużo tego śluzu powinno być 🤔
-
Angelaaaa wrote:Dziewczyny też macie problem z ilością śluzu ? Pamiętam że zawsze już na koniec ciąży tego śluzu jest dużo ale mnie dzisiaj normalnie zalewa od rana. Wiem że na pewno to nie wody płodowe ale trochę się martwie czy aż tak dużo tego śluzu powinno być 🤔Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Cześć Dziewczyny,
Generalnie III trymestr troszkę gorzej znoszę niż II. Zgaga, nudności, ból kręgosłupa. Wczoraj zabrałam się za sprzątanie, ale po schylaniu i chodzeniu mój kręgosłup odmawia posłuszeństwa. Do tego moja wyobraźnia mnie przeraża, bo akrobatycznie myłam wczoraj górne szafki w kuchni (oczywiście mąż był w pracy), dopiero potem uświadomiłam sobie jak to się mogło skończyćech... czasem mam dni, że patrzę na brudne okna i bym je umyła, tylko problem byłby z wieszaniem firanek... a czasem przeleżę na kanapie, w tle TV i ledwo zwlekę się obiad zrobić. Zwykle lecą te wszystkie "Ukryte prawdy" i boję się, że mała będzie zbyt dobrze znała głos lektora, a gorzej głos swojego taty:)
Ze śluzem różnie, zwykle po nocy taki wodnisty, ale mam go przez całą ciążę, przeszły mi przez myśl wody płodowe, ale ginekolog mnie uspokoił, że to normalne. W ogóle w posiewie ze szpitala wyszły mi jakieś syfy i dostałam receptę na globulki z ciprofloksacyną. Nie miałam żadnych objawów, a na każdej wizycie pH kwaśne. W przyszłym tygodniu zaczynam 30 tc i zamierzam zabrać się za wyprawkę... musimy w końcu wybrać jakiś wózek i fotelik, dlatego z dużym zainteresowaniem przeglądam Wasze plecajki. Mam jeszcze do Was pytanie, co do mycia malucha? W Superpharmie jest teraz promocja na produkty do pielęgnacji z Musteli, ktoś coś używał. I co myślicie o smoczkach? Czy w ogóle, a jeśli tak to jaki? Wszędzie wyświetlają się te BIbs, ale nie są polecane przez położne...
A i mała po szpitalu jak na razie nie straszy - bryka sobie i sprawdza czy mi się klatka piersiowa może jeszcze powiększyć, bo wkłada tam nóżki i ciągnie - uczucie mało przyjemne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 14:30