LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalli95 wrote:Jeju wez nic nie mow, mam takiego smaka na maka ze szok a tu się nic nie zapowiada żeby gdzieś do większego miasta pojechać bylo za czymś 😂😂😂
A mi w zeszłym roku wybudowali maca 3 min od bloku. Latem jak ciągle otwarte okna były, to czasami tak czuć było frytasami, że ślinka ciekła, ale się pilnuję, żeby nie być tam częstym gościem 🙈Kalli95, Ultra-Dżasta, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Ja z kolei mam ogromny apetyt na maliny. Niestety już koniec sezonu ;(40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Czas mi tak szybko leci że nie ogarniam. Jeszcze szkoła się zaczęła i zajęcia dodatkowe więc mama w domu to etat szofera załapałam😆 a tak to sami wracali po szkole Jasiek czekał na Zosię na świetlicy i przychodzili.
Super że u Was wszystko dobrze i mam nadzieję że dotrwamy wszystkie do terminów. Powiem Wam że 3 ciąża a obawy cały czas te same czy wszystko dobrze w brzuchu, a to za mało się rusza, to znów gdzieś nadpobudliwy 🤣🤣 to już chyba większość mam tak ma że zawsze sobie coś znajdą żeby się pomartwic 😂MamaTrójki, Asia11, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Co do nacinania krocza ja zostawiam decyzję poloznym. Z Zosią naciecie z Jasiem pękłam i nie wiem nadal co lepsze. Fakt że z Jasiem po porodzie było dużo lepiej ale poród też był duzooo szybszy i lżejszy. Ogólnie wychodzę z założenia że położne wiedzą co robią i wierze ze zrobią wszystko żeby mały przyszedł szczęśliwie i zdrowo na świat. A czy natną czy pęknę to się okaże w trakcie.
Co do planu porodu to nie robię go. I tylko mam nadzieje ze pójdzie szybko i szczęśliwie. Może to dziwne podejście ale uważam że nie mam wiedzy medycznej i czasem lepiej jak się zaufa ludziom którzy zajmują się poradami codziennie. Każda sytuacja jest inna i może wymagać różnych interwencji których w czasie planu nie jest się w stanie przewidzieć.
MamaTrójki, Asia11, kamilamhm, Olo323, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Karmienie piersią uwielbiam i mimo początkowego bólu (niestety sutki pamiętam że bardzo bolały na początku potem sie przyzwyczaja) to już się nie mogę doczekać. Dla mnie te chwile są piękne. Ale nie neguję jak ktoś karmi mm każdy podejmuje tą decyzję sam, a poza tym nie zawsze można kp. Chociaż osobiście polecam spróbować i niezrażac się początkowym bólem on po paru dniach mija. Ja w sumie przy Zosi nie byłam przekonana czy dam radę kp ale zakochałam sie w tych chwilach😁 nooo może jak juz miala 6 m-cy i po powrocie do pracy i nocnym wiszeniu na cycu cały czas już nie tak bardzo mi się podobało ale jednak u mnie kp jak tylko oboje z małym damy radę😁
MamaTrójki, Sóweczka, Asia11, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Odnosząc się do poprzednich postów, ja robilam szkole rodzenia w formie online i bardzo sobie chwalę. Sporo ciekawostek znajduję tez na instagramie, ale tylko u specjalistów, nie influencerow 😀 w kwestiach laktacji bardziej polecam Hafiję, a jeśli chodzi o kwestie okołoporodowe itp. - Zaufaj Położnej i położna Izabelę Dembińską. Bo jak czytalam Wasze relacje ze szkół stacjonarnych to aż przykro się robi (ten mega nacisk na kp, jak mm to zła matka, wieczna presja i jako wisienka na torcie dieta matki karmiącej 😳).
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A u mnie nie ma nic takiego 😅, wymagają jedynie pampersów jak ktoś nie chce, by dziecku zakładać pieluchy tetrowe. Jedynie czego chcą, to ubranek na wyjście z fotelikiem w dniu wyjścia. Koleżanka, co ostatnio rodziła, mówiła, że w szpitalu dają rożek do wyprawki. Nie jest jakiś super - wiadomo, ale zawsze coś 😆.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
U mnie w szpitalu napisane rożek albo.kocyk. Chyba wezmę kocyk, zajmuje mniej miejsca 😅Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
U mnie podobno położne opatulają w jakiś szpitalny "rożek", na liście tez go nie ma i powiem Wam, że to ciagle dla mnie zagwozdka - czy kupować, czy nie. Mam sporo kocyków, śpiworek, otulacze, otulacz do fotelika... czy ten rożek się przydaje na co dzień?
-
Witam się z trójką z przodu! Dziś 30+0! Woohoooo! 🥳
Mega wyczekany moment, bo jakoś tak bezpieczniej się czuję😂
Co do szkół rodzenia - my w końcu zrezygnowaliśmy, bo dojazd 80 km co tydzień to było za wiele na moje siły😂
Wczoraj wyprałam ulewajki, tzn tetry. Śmiesznie wyglądają po praniu w 60 xD ale prasować nie mam zamiaru, szkoda mi na to kręgosłupa.Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
A ja się pochwalę, że mam wszystko poprane, poprasowane i na dodatek spakowana walizkę do szpitala 🙂 Dzisiaj mam sesję brzuszkową i w sumie jestem gotowa 🙈
MamaTrójki, Kalli95, Ultra-Dżasta, czekamynadzidzie, Angelaaaa, Nosia, Strata, Sóweczka, meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Melduję się dziś i ja. W końcu kupiliśmy wózek 😂. Zajechaliśmy do komisu i stał tam ON - piękny, wyprany i pachnący. Od razu rzucił nam się w oczy. Ze 30 wózków próbowaliśmy ale jednak pierwszy wybór to pierwszy wybór. Zdecydowaliśmy się na Bebetto Lucę, 3w1. Lekki, zwinny - jak na 1000 zł może być (choć nie powiem - ta lekkość w prowadzeniu każdej z części zrobiła na mnie ogromne wrażenie). Od razu wzięliśmy też fotelik w cenie - Maxi Cosi, sprawdzałam go z każdej strony, czy czasem nie jest powypadkowy 🤨. Wszystko okej. Dokupimy jeszcze do niego bazę ISOFIX, bo na pas to jednak się trochę cykam zapinać. Może uda mi się go potem też sprzedać, bo na prawdę wygląda jak nowy. Teściowa to nam nie wierzy, że to wszystko z komisu 😂.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:O, mój też mi pokazywał, tylko ja na prawdę, tak dużo widzę na tym USG, że ho-ho 😂. Najważniejsze, że jądra zstąpiły. Niby do miesiąca po porodzie mają czas ale dla płodności dziecka lepiej, by zstąpiły jeszcze w życiu płodowym.
Skurczy żadnych nie mam, za to od czasu do czasu pojawiają się kłucia głęboko w pochwie a wczoraj to nawet szły aż do odbytu. Lekarz mówił, że to właśnie znak, że szyjka się prostuje. Macie coś takiego?
Puściłam kolejne pranie z ciuszkami. I wiecie co, powoli zaczynam nie ogarniać tego, co się dzieje w pokoju, gdzie składuję te wszystkie wyprawkowe pierdoły. Dziś rano miałam ochotę się rozpłakać, bo nie wiem, jak to z mężem opanujemy. Jedyna nadzieja, że po segregacji rozmiarowej i wypakowaniu wszystkiego z pudeł zrobi się umiarkowany porządek 😵.
Tak więc już chyba po raz 10ty będę ogarniac ułożenie ubranek w szafkach 🤣🤣🤣 chyba mnie to pokonuje 🤣🤣🤣Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
czekamynadzidzie wrote:To ja rozłożyłam ubranka do szafek po czym stwierdzilam ze jednak połowa się tam nei zmieści i te wszystkie poprane ubranka teraz z powrotem pakuję i znoszę do piwnicy 🤣🤣🤣 genialana jestem po prostu 😅
Tak więc już chyba po raz 10ty będę ogarniac ułożenie ubranek w szafkach 🤣🤣🤣 chyba mnie to pokonuje 🤣🤣🤣
W sensie, ze masz tak duzo? My chyba naprawde malo kupilismy..
Dżasta, a jaki model maxi-cosi? My wybralismy bodajze cabriofix isize plus baze family 3.Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g