X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa mam podobny problem 😆. Pytałam na wizycie lekarza, czy tak ma być i czy to na pewno nie są wody płodowe. A on mi na to, że wszystko jest w porządku, pozamykane, uformowane i nie powinnam się niczym martwić. Po prostu taka uroda 🤷‍♀️. Tylko teraz znowu myślę o tym czopie śluzowym - czy go czasem nie przeoczę na końcówce 🧐. Czasami jest sucho ale od jakiegoś czasu tak mnie zalewa, że gdybym nie była w ciąży, to bym myślała, że to płodny 😂.

Skurczy przepowiadających nadal brak, za to wczoraj znów czułam kłucie w okolicach odbytu. Jak to jest - szyjka się ustawia równolegle a później się skraca czy jak? Żebym przy następnym badaniu nie usłyszała, że chodzę z jakimś rozwarciem, bo się wystraszę nie na żarty 😳.

Mam wrażenie, że teraz Karol więcej śpi niż się rusza, przez co zdarza mi się panikować. No ale jak już poczuje ruch, to się uspokajam także tak mijają dni 😅.

Aga300 Mustela ma średni skład jeśli chodzi o kosmetyki dla niemowląt. Sama bym się tym nie myła a co dopiero noworodka 😅. Chyba, że coś się zmieniło - nie patrzyłam na składy już jakiś czas... My na pewno będziemy myć Karola naturalnym mydłem Aleppo 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 14:46

Asia11, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy kupiłyście już nianie elektroniczną? Jaką wybrałyście?

Scandi-B lubi tę wiadomość

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków to poczytałam trochę na srokao.pl tam są fajne analizy. Zastanawiałam się na Emolium, ale doczytałam, że jeśli dziecko nie ma problemów ze skórą to nie zaleca się używania prewencyjnie emolientów, tylko wprowadzic je dopiero jak jest problem. Postawię chyba na serię Pikabu. Ma fajny skład, jest tania, skład chusteczek też super, są dostępne zawsze w mojej aptece, a do tego mega często jest promocja na te produkty 2+1. No i ten do kąpieli ma pompkę, a to dla mnie must have 😉.A początkowo planuję używać tylko wody do kapieli i nie używać żadnych balsamów. O oliwce już nie wspomnę. A jak ktoś lubi mydełka to fajne są też te z olini.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 16:45

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kosmetyków stawiam na niemieckie bubchen. Używałam je kilkanaście lat temu dla synów, później kupowałam dla wnuka i teraz dla wnuczki i dla maluszka tez kupiłam 😅

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:

My kupilismy zwykla analogowa, chyba sie nazywa Vtech z projektorem (taka lampka co rzuca wzor na sciane). Testowalismy komunikacje i bylo ok, dla nas wystarczajaca a jedna z tanszych opcji. Tez mozna ustawiac jakies melodyjki z tego co pamietam. Ja bardzo nie chcialam zadnego modelu z kamera i rejestrem video, wydaje mi sie to takie «creepy».

Tez zastanawiam sie co do kapieli, niby polecany jest na poczatek tylko olejek migdalowy, ale nie mam pojecia gdzie to kupic tu w Norwegii, niestety nie pomyslalam o tym wczesniej zeby przywiezc z Polski 🤔

A mam pytanie do dziewczyn z doswiadczeniami odnosnie obsr*anych ciuszkow: debatowalismy ostatnio z mezem o tym - on wypalil ze potrzebujemy nowy kosz na pranie, zeby nie wkladac ufajdanych ciuszkow do normalnego kosza na pranie. Dla mnie to chory pomysl, bo uwazam ze je trzeba od razu wrzucic do prania, albo przynajmniej do miski z woda i mydlem przed wstawieniem prania. Jemu chodzi o to zeby nie wstawiac co chwila pralki z jedna czy dwiema rzeczami. Jak to rozwiazywalyscie?

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:

Ja postawiłam na neno ale ta tańsza wersję gdzie mam i obraz i dźwięk na telefonie. Superanckie.

https://allegro.pl/oferta/neno-avante-niania-elektroniczna-kamera-wifi-1080p-12103643889

Nosia, Sóweczka, Olo323 lubią tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może głupie pytanie, ale jak jest z chorobowym? Na ile wam je wystawia lekarz? Ja jeszcze planuje do końca września pracować a potem przejść na chorobowe i zastanawiam się na jaki okres wystawia lekarz chorobowe? Czy może to zrobić tez lekarz rodzinny?

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Może głupie pytanie, ale jak jest z chorobowym? Na ile wam je wystawia lekarz? Ja jeszcze planuje do końca września pracować a potem przejść na chorobowe i zastanawiam się na jaki okres wystawia lekarz chorobowe? Czy może to zrobić tez lekarz rodzinny?

Mi ginekolog wystawia od wizyty do wizyty czyli na 4 tygodnie

Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Ja postawiłam na neno ale ta tańsza wersję gdzie mam i obraz i dźwięk na telefonie. Superanckie.

https://allegro.pl/oferta/neno-avante-niania-elektroniczna-kamera-wifi-1080p-12103643889
    Dzięki za odpowiedź :) Tyle jest tych niani, że kompletnie nie wien co wybrać. Myślałam o jakiejś opcji z podglądem video. Mam duży piętrowy dom więc dla mnie opcja video bylaby bardzo pomocna.

Paulina12345 lubi tę wiadomość

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    My kupilismy zwykla analogowa, chyba sie nazywa Vtech z projektorem (taka lampka co rzuca wzor na sciane). Testowalismy komunikacje i bylo ok, dla nas wystarczajaca a jedna z tanszych opcji. Tez mozna ustawiac jakies melodyjki z tego co pamietam. Ja bardzo nie chcialam zadnego modelu z kamera i rejestrem video, wydaje mi sie to takie «creepy».

Tez zastanawiam sie co do kapieli, niby polecany jest na poczatek tylko olejek migdalowy, ale nie mam pojecia gdzie to kupic tu w Norwegii, niestety nie pomyslalam o tym wczesniej zeby przywiezc z Polski 🤔

A mam pytanie do dziewczyn z doswiadczeniami odnosnie obsr*anych ciuszkow: debatowalismy ostatnio z mezem o tym - on wypalil ze potrzebujemy nowy kosz na pranie, zeby nie wkladac ufajdanych ciuszkow do normalnego kosza na pranie. Dla mnie to chory pomysl, bo uwazam ze je trzeba od razu wrzucic do prania, albo przynajmniej do miski z woda i mydlem przed wstawieniem prania. Jemu chodzi o to zeby nie wstawiac co chwila pralki z jedna czy dwiema rzeczami. Jak to rozwiazywalyscie?

Ja zawsze „zapieram” i wrzucam do miski z wodą żeby odmokło 😉 u mnie generalnie często robi się pranie, a teraz to podejrzewam ze dziecięce będzie prane codziennie 😅

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:

U mnie różnie, wcześniej od wizyty do wizyty czyli na 3 tygodnie, a teraz widzimy się co dwa tyg a zwolnienie wystawiane na miesiąc 😉

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do niani ja wybrałam u nas w Holandii taka

421-A5-FE3-A1-BD-497-B-ACA8-252-E10-BA5898.png

Głównie szukałam z dwoma nadajnikami żeby nie nosić z góry na dół domu No i nie chciałam odbioru w telefonie bo tez z niego dużo korzystam normalnie rozmawiając itp wiec żeby nie było dylematów czy na dziecko patrzyć czy rozmawiać np

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 18:41

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków ja będę mieć osobny koszyk i prac w miarę potrzeb mam tez suszarkę wiec tak naprawdę pranie jest gotowe do użycia w ten sam dzień ciuszków tez mam dość sporo wiec myśle ze starcza ;)

Co do zapierania jak mama trójki miska namaczanie i pranie ale może jak przy dużych już dziś dzieciach nie będzie tak zle bo oni przekupac się może zdążyli z 2 razy 🫢🫢

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kąpieli polecam mydełko z lanolina z 4szpaki. Używałam przy synku i teraz też kupiłam. I właściwie poza olejem z s.migdalow nie mam żadnych innych kosmetyków dla maleństwa

Nosia lubi tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku będę prała w proszkach dla niemowląt dlatego faktycznie brudne ubranka będę odkładać do innego kosza. Ale to tylko po to by zaoszczędzić sobie czasu przy segregacji. Potem już wszystko razem

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi olejek migdałowy 100% kupisz w Tureckich sklepach w Asker i na Saetre "Saetre frukt@gronn butikk"ja tam kupowałam zawsze

Sóweczka, Scandi-B lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Co do śluzu to mam mega ilości. Czasami pomimo wkładek zalewa mnie i zdarza się, że w ciągu dnia 2 razy bieliznę zmieniam

Smoczki
    Ja kupiłam z Lovi razem z butelkami w zestawie

Niania
    Udało mi się kupić za połowę ceny za punkty Payback Xblitz Kinder lite. Testowaliśmy na całym podwórku z domu i bez zarzutów działa jak należy https://allegro.pl/oferta/bezprzewodowa-niania-elektroniczna-xblitz-kinder-12298336927

Zwolnienie
    Mi już gin wystawiła do porodu.

Siły
    Też tak mam, że raz sił pełno, a następny dzień leżę i nawet obiad ciężko wstawić

Ubrania i pranie

Ja zawsze wrzucałam do miski i wcześniej moczylam, lepiej się prało

Nie wiem czy coś jeszcze 🤔

Właśnie rozpalilam w piecu bo wieczorem już chłodno na dworze, a dzieciaki rano do szkoły, więc niech mają ciepło 😜

Wróciliśmy z urodzin o 20 i było bardzo fajnie, ale padam z nóg

Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Czy to prawda, że od 33 tc nie powinno się brać nospy na skurcze??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Scandi olejek migdałowy 100% kupisz w Tureckich sklepach w Asker i na Saetre "Saetre frukt@gronn butikk"ja tam kupowałam zawsze
    To nie używa się już oliwki dla dzieci??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na to mydło Aleppo.

One mają różne stężenie 5% 12% i nawet 55%

To które do mycia maleństwa??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 20:56

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ