LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ultra-Dżasta wrote:Sóweczka - ostatnio na wizycie lekarz mówił, żeby jak coś to brać No-Spę i się nie bać. Pomimo tego, że w 31/32 tc dziecko jest już w stanie przeżyć poza mamą, to dążymy do donoszenia ciąży. Tak samo mi mówił o tym, by się nie martwić jak ruchy będą delikatniejsze, bo dziecię rośnie i brakuje mu miejsca (choć nie powiem, jak dziś mnie kopnął, to aż musiałam się podeprzeć).
Zresztą wg mnie to trochę nielogiczne. W 2 trymestrze, w szpitalu dawali mi rozkurczowe tabletki i kroplówki na przedwczesny poród, później kazali brać No-Spę doraźnie. Na sali obok, była dziewczyna w 32 tc i postępowanie to samo 😬.
U mnie na razie spokój, wszystko się wyciszyło. Za to z lewa pachwina daje się we znaki. Nie wiem, może jeszcze się coś rozciąga albo młodzież przybiera na wadze 😳.
Propo ruchliwości mam to samo 🙈 niby mam się nie martwić jak mniejsza ruchliwość a ja teraz zdecydowanie bardziej czuje ruchy, a Młody potrafi tak mi czasem przyfasolić, ze dziś to aż łzy w oczach mi z bólu stanęły 😂😳
Ja już się wkurzylam, bo od wczoraj nie mamy cieplej wody- zepsuł się piec dopiero na dziś wieczor udało się doprosić fachowca aby przyjechał sprawdzić czy da się naprawić, oby dało, bo kolejny teraz taaaki wydatek 😳
A nowy piec kupowaliśmy przy kupnie domu- czyli niecałe nawet 2,5 roku temu 🫤👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
kamilamhm wrote:Dziewczyny, a Wasze maluchy obróciły się już główka w dół? Moja poki co nie i ciągle mnie to stresuje 😐
kamilamhm lubi tę wiadomość
-
kamilamhm wrote:Dziewczyny, a Wasze maluchy obróciły się już główka w dół? Moja poki co nie i ciągle mnie to stresuje 😐
Moja ostatnio też się nie obróciła zobaczymy w piątek na wizycie czy się coś zmieniło ale wątpię w to 🙈
Mojej koleżanki mała dopiero obróciła się jak ustalali termin cc 😂 więc na sam koniec więc wszystko jest możliwe ☺️kamilamhm lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Mój się obrócił głową w dół w sierpniu, a w zeszłym tygodniu był znów tyłkiem w dół
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Karol już od 28 tc jest głową w dół. Dzieci mają czas na obrót do 32/33 tygodnia a i czasem później się obracają. Moja chrześnica robiła akrobację w 36 tygodniu, kuzynka myślała, że jej brzuch pęknie 😂. Dodam, że ona nie chodziła do żadnych osteopatek i fizjoterapeutek 😅. Po prostu córka poczuła na końcu 36 tc, że się obróci a 3 dni później stwierdziła, że chce już w ogóle wyjść z brzucha 😆.Olo323, kamilamhm, Kalli95 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Mój Dzidzior od 20 tygodnia głowa w dół (nie licząc jednego incydentu co byłam w szpitalu i postanowił na tydzień być miednicowo ułożony 😅) lekarz mi mówił teraz na wizycie, ze już marne szanse żeby się inaczej obrócił, bo jednak waga mu nie pomaga 😂
Okej, mam już wszystko zakupione, zostało mi wypranie tych pieluch, poszewek, kocykow i otulacza. Tak mogę się już pakować 😱 zdecydowanie za szybko to leci 🙈kamilamhm lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Witam po weekendzie
jestem właśnie po wizycie u fizjo uroginekologicznej. Badała mnie, również wewnętrznie i stwierdziła, że wszystko super, mam bardzo podatne dno miednicy i że nie powinnam mieć problemów przy porodzie. Nauczyla mnie jak wykonywać masaż krocza i pokazała jakie Ćwiczenia wykonywać.
Przy badaniu mięśni głębokich przez pochwę znalazła bardzo bolesny punkt, który po rozmasowaniu puścił. Ale mega ból, aż mi się niedobrze zrobiło i głowa zaczęła boleć. Jedyne o czym wtedy myślałam, to że nie ma szans żebym się tak męczyła przy porodzie i zzo musi wjechać;d
Przykleiła mi też tejpy i nauczyła jak to robić samej w domu.
Także wiedzę odnośnie przygotowania do porodu mam już sporą, pozostaje wcielić ją w życieOlo323 lubi tę wiadomość
-
MamaNl, Nosia, meggie94, MamaTrójki, Angelaaaa, kamilamhm, Kalli95, Scandi-B, Aga300, Joanne, Asia11, Decemberry lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Mój lekarz w ogóle nie mówi mi jak jest ułożone dziecko. Za każdym razem mówi, że jest ułożone tak jak powinno. Nie powie nigdy czy główkowo czy pośladkowo a wszystko po to żeby potem nie świrować w domu, że jest ulożone tak czy siak albo że się nie obroci. Wizytę miałam 3 tygodnie temu. Nawet gdyby mi wtedy lekarz powiedział jak jest ułożona to do tej pory mała mogła się kilka razy obrócić. Ruchliwa jest strasznie więc zakładam, że ciągle się obraca. Nie stresujcie się dziewczyny bo nic nie wymyślicie a tylko nerwy sobie psujecie a wszystko się jeszcze moze zdarzyć. Zarówno w jedną jak i w drugą stronę.
-
Ultra-Dżasta bardzo dziękuję za polecenie.
Altair moja obróciła się w 28 tc. Przy przyjęciu do szpitala mała była pośladkowo, następnego dnia już główkowo i tak póki co siedzi, chociaż kręci się i czasem mam wrażenie, że układa się w poprzek. Ja czekam do chirurga onkologa. Tuż przed zajściem w ciążę byłam u dermatologa ze znamieniem zupełnie innym niż moje wcześniejsze. Dermatolog stwierdził, żeby obserwować i jak coś się zacznie dziać usunąć. W ciąży urosło jest nieregularne i nierówno wybarwione, onkolog wpisał podejrzenie czerniaka/ znamię Reeda, ale nie wie . Wahałam się długo co robić, czy czekać do porodu, czy teraz usunąć. Ale nie mogę patrzeć na moje udo i jeszcze teraz pojawiły się te reklamy o czerniaku... Stracham się... Boję się o małą, ale niby znieczulenie miejscowe nie jest szkodliwe i można ze wskazań usuwać znamiona. Jest to na udzi i ma ok 7 mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2022, 17:53
-
Ale macie śliczne zgrabne brzuszki 😁
Jakby ktoś chciał wiedzieć jak wyglądają dinozaurzyce to załączam zdjęcie poglądowe z sesji brzuszkowej😁
Moje dziewczyny na ostatniej wizycie były jedna glowkowo druga miednicowo. Zobaczymy w czwartek czy coś się zmieniło, bo wiercą się jak szalone 🙈Angelaaaa, MamaNl, Kalli95, Olo323, meggie94, Strata, Scandi-B, Anita2022, Paulina12345, Mlina, Aga300, Joanne, Asia11, kamilamhm lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Aga300 wrote:Ultra-Dżasta bardzo dziękuję za polecenie.
Altair moja obróciła się w 28 tc. Przy przyjęciu do szpitala mała była pośladkowo, następnego dnia już główkowo i tak póki co siedzi, chociaż kręci się i czasem mam wrażenie, że układa się w poprzek. Ja czekam do chirurga onkologa. Tuż przed zajściem w ciążę byłam u dermatologa ze znamieniem zupełnie innym niż moje wcześniejsze. Dermatolog stwierdził, żeby obserwować i jak coś się zacznie dziać usunąć. W ciąży urosło jest nieregularne i nierówno wybarwione, onkolog wpisał podejrzenie czerniaka/ znamię Reeda, ale nie wie . Wahałam się długo co robić, czy czekać do porodu, czy teraz usunąć. Ale nie mogę patrzeć na moje udo i jeszcze teraz pojawiły się te reklamy o czerniaku... Stracham się... Boję się o małą, ale niby znieczulenie miejscowe nie jest szkodliwe i można ze wskazań usuwać znamiona. Jest to na udzi i ma ok 7 mm.
Ja w poprzedniej ciąży jakoś w 15tc miałam biopsję skóry i też podawali znieczulenie miejscowe i lekarz mówił że można ☺️Aga300 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
MamaTrójki wrote:
No faktycznie duży brzusio ale nie ma się co dziwić 🤩😘 super rodzinka ☺️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
MamaTrójki wrote:
Cudowne zdjęcia a brzusio piękny jakbyś zapomniała masz tam dwie księżniczki i na dodatek jesteś w ciąży wcześniejszej niż np ja 😅😅
Pozatym panny są dość spore jak na bliźniaki
Powiem wam ze moja córka jest w ciąży w 6 tc wizytę ma dopiero 5.10 i ciagle mówi ze obawia się tylko czy nie bliźniaki
Także zobaczymy co to będzie 😅😅 -
MamaTrójki wrote:
Brzusio faktycznie solidny, ale tam są dwa szkraby😍
Zdjęcie super, cała sesja na pewno super ❤️
Ja czekam na zdjęcia z naszej sesji ciążowej 😊👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️