LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się czuję świetnie, nie mam żadnych ciążowych dolegliwości, nie puchnę i w ogóle momentami zapominam, że jestem w ciąży 🙈 emocjonalnie też się ustabilizowałam. Więc muszę przyznać, że trzeci trymestr jest dla mnie łaskawy.
Milka, z tego co zauważyłam to jednak większość dziewczyn tutaj chce uniknąć cc, a te co muszą to mają konkretne wskazania. Wiec nie wiem czy ktoras cos poradzi 🤷♀️ Mimo wszystko cc ma więcej powikłań niż SN, dlatego lekarze nie lubią wystawiać takich naciąganych skierowań.Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Milka22 wrote:Hej dziewczyny, jestem na tym forum praktycznie od początku, tylko raczej się nie udzielam, ale teraz miałabym pytanie do dziewczyn, które będą miały cesarskie cięcie -> jak załatwiłyście sobie u swojego ginekologa skierowanie na CC? Mój nie chce mi takiego wypisać mówiąc, że muszę mu donieść zaświadczenie od okulisty lub kardiologa. Wiadomo nie ma na to szans - jest 21wiek, a człowiek jest zmuszany do porodu sn... Ja się nie czuję na siłach 😔
Oczywiście nie pytam o przypadki oczywiste, jak np. ułożenie malucha pośladkowo czy poprzedni poród przez CC - chodzi mi o sytuacje gdzie wszystko jest ok, a już wiecie że nie będziecie musiały rodzić naturalnie.
Może od psychiatry ? 🤔
Ale najpierw poczytaj na jakiś forum czy szpital nie podważa decyzji o cc..
U mnie w Toruniu podważają i lekarz w szpitalu sam decyduje czy są wskazania do CC
Teraz mam mieć CC w Bydgoszczy i jak dostanę skierowanie to mam dzwonić do szpitala na wizytę kwalifikacyjną i tam lekarz też ma zadecydować czy muszę mieć cc i kiedy miałabym się wstawić w szpitaluMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Milka22 wrote:Hej dziewczyny, jestem na tym forum praktycznie od początku, tylko raczej się nie udzielam, ale teraz miałabym pytanie do dziewczyn, które będą miały cesarskie cięcie -> jak załatwiłyście sobie u swojego ginekologa skierowanie na CC? Mój nie chce mi takiego wypisać mówiąc, że muszę mu donieść zaświadczenie od okulisty lub kardiologa. Wiadomo nie ma na to szans - jest 21wiek, a człowiek jest zmuszany do porodu sn... Ja się nie czuję na siłach 😔
Oczywiście nie pytam o przypadki oczywiste, jak np. ułożenie malucha pośladkowo czy poprzedni poród przez CC - chodzi mi o sytuacje gdzie wszystko jest ok, a już wiecie że nie będziecie musiały rodzić naturalnie.
Nie wiem jak faktycznie, bo znam przypadki tylko z opowiadań. Koleżanka miała od psychiatry, bo po prostu się bała rodzić i PODOBNO od psychiatry nie podważą. Inna znajoma miała od ortopedy, że niby ma coś z kręgosłupem. Oczywiście różnie szpitale do tego podchodzą, bo cc trzeba zorganizować i więcej ludzi do tego potrzebne i w jednym szpitalu będą jeszcze konsultować, w innym nie. Ja też chcę mieć CC. -
Angelaaaa wrote:Może od psychiatry ? 🤔
Ale najpierw poczytaj na jakiś forum czy szpital nie podważa decyzji o cc..
U mnie w Toruniu podważają i lekarz w szpitalu sam decyduje czy są wskazania do CC
Teraz mam mieć CC w Bydgoszczy i jak dostanę skierowanie to mam dzwonić do szpitala na wizytę kwalifikacyjną i tam lekarz też ma zadecydować czy muszę mieć cc i kiedy miałabym się wstawić w szpitalu
Widzę że mam trochę szybciej termin, bo może byśmy się spotkały 😉 Który szpital? -
Mam skierowanie na CC ze względu na odbytą operację usunięcia mięśniaków 4 m-ce przed zajściem w ciąży, moim osobistym zdaniem i doświadczeniem rozcięcie powłok brzusznych to duża ingerencja w organizm i dojdziesz do siebie w 4 tyg minimum, pozostaje blizna, mozliwość zakażenia gronkowcem itp. Poza tym przy SN pewne mechanizmy w organizmie sie uruchamiają hormony dziłają, ciało wie że urodziłaś 🙂. Twój organizm wie ile bólu możesz wytrzymać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 03:10
07.11.2022 💖🤱Zuzanna 3330 g, 57 cm
07.10.2021 miomektomia mięśniaków
09.07.2021 💔
04.05.2021 💔 -
Tony wrote:Ja się czuję świetnie, nie mam żadnych ciążowych dolegliwości, nie puchnę i w ogóle momentami zapominam, że jestem w ciąży 🙈 emocjonalnie też się ustabilizowałam. Więc muszę przyznać, że trzeci trymestr jest dla mnie łaskawy.
Milka, z tego co zauważyłam to jednak większość dziewczyn tutaj chce uniknąć cc, a te co muszą to mają konkretne wskazania. Wiec nie wiem czy ktoras cos poradzi 🤷♀️ Mimo wszystko cc ma więcej powikłań niż SN, dlatego lekarze nie lubią wystawiać takich naciąganych skierowań.
Tony jak ja Ci zazdroszczę samopoczucia 🙈😅 Ja ostatnio mówiłam do swojego męża, że nie jestem pewna czy chce być jeszcze raz w ciąży 😂
Wczoraj mieliśmy w szkole rodzenia zajęcia z ratownikiem medycznym, fajna sprawa, trochę człowiek wiedział i sobie przypomniał, trochę się dowiedziałZa tydzień mamy pielęgnacje maluszka - kąpiel itp
Tony, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilka22 wrote:Hej dziewczyny, jestem na tym forum praktycznie od początku, tylko raczej się nie udzielam, ale teraz miałabym pytanie do dziewczyn, które będą miały cesarskie cięcie -> jak załatwiłyście sobie u swojego ginekologa skierowanie na CC? Mój nie chce mi takiego wypisać mówiąc, że muszę mu donieść zaświadczenie od okulisty lub kardiologa. Wiadomo nie ma na to szans - jest 21wiek, a człowiek jest zmuszany do porodu sn... Ja się nie czuję na siłach 😔
Hej
Ja chodzę prywatnie więc ja nie mam żadnego problemu, w nawet ja chciałam sn, a moja gin, że cc 😁
Zresztą jest kilka czynników za cc
-
Dziewczyny proszę o radę mam takie wyniki z morfologii , dodam że wychodzi mi ósemka A w sumie dwie i czuje lekkie zapalenie nie wiem czy wyniki takie od tych zębów? Wszystko zawyżone albo obnizone . Już jestem zestresowana a raczej nie mam jak wyrwać tych osemek bo nie zrobię zdjęcia
Leukocyty 11,45
Neutrofile 7.99
Monocyty 1.12
Limfocyty 14,3
IG 4,5
PDW 18.1Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 09:20
-
Dziewczyny, nie wiem co te pobyty w szpitalu
mają takiego w sobie - spałabym i spała 😂🤣. Abym nie przespała porodu 😂🤣. Czekam aż mi kroplówka zejdzie i idę siku, bo nie wytrzymam.
Miałam z rana KTG, wg lekarzy wszystko w porządku ale dziś najniższe tętno to 110 a najwyższe 172. Wiadomo, że średnia i tak mniej-więcej 140-145 ale te skrajne wartości mnie zaniepokoiły 😳. Za bardzo się denerwuje tym wszystkim.
Dziś 32 tc, byle wytrzymać do tego 35 a później już z górki 🙏.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 09:51
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Dziewczyny, nie wiem co te pobyty w szpitalu
mają takiego w sobie - spałabym i spała 😂🤣. Abym nie przespała porodu 😂🤣. Czekam aż mi kroplówka zejdzie i idę siku, bo nie wytrzymam.
Miałam z rana KTG, wg lekarzy wszystko w porządku ale dziś najniższe tętno to 110 a najwyższe 172. Wiadomo, że średnia i tak mniej-więcej 140-145 ale te skrajne wartości mnie zaniepokoiły 😳. Za bardzo się denerwuje tym wszystkim.
Dziś 32 tc, byle wytrzymać do tego 35 a później już z górki 🙏. -
Ja bym wolala wiedzieć co się ze mną dzieje i z dzieckiem. Wg mnie to takie życie w niewiedzy jest do kitu i to jest coś na zasadzie tego o czym ostatnio byla mowa "lepiej się nie badac bo jeszcze cos lekarz znajdzie" 😅
-
No ale wartości KTG widać w trakcie badania, lekarze nic nie muszą mówić. Nawet jak leżę na tym lewym boku to i tak głowa ciągnie w prawo. To ja się tylko upewniam, czy wszystko jest okej 😅. Wiadomo, że jak się rusza to tętno będzie wyższe, ale żeby aż tak? 😅
Za to jedna z pań położnych zachowała się bardzo nierozsądnie. Na cały głos, na korytarzu powiedziała, że zmarło jedno dziecko na noworodkach. Jak tylko to usłyszałam, to od razu miałam tysiące myśli w głowie. Mam zamknięte drzwi ale i tak było słychać tą wiadomość, jestem ciekawa co pomyślał sobie przyszły tatuś czekający na to, aż go zawołają do cesarki 😳.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziewczyny, w ilu stopniach prałyście ubranka? 60 czy 90?
Dodawałyście płyn do płukania? Jaki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 11:15
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Dżasta, współczuję Tobie ze musialas to usłyszeć i teraz masz na pewno różne rzeczy w głowie. Jeszcze bardziej współczuję rodzicom tego dziecka. Mnie ostatnio ogarnal troche niepokoj w związku z wiadomościami z kraju ze znowu jakas kobieta w ciąży zmarła na sepsę mimo pobytu w szpitalu. Nie wiem jaka jest prawdziwa strona tej historii ale mimo to czuje się trochę wystraszona ciążą. Modlę się żeby u nas to sie szczęśliwie zakończyło.
Kid aa ja prałam w 60 stopniach, po 90 chyba mało co by się nadawało do użycia 🙈 nie wlewałam płynu do płukania bo gdzieś wyczytałam ze jak najmniej detergentów tym lepiej ale i tak chyba dokupię sobie ten plyn i będę plukala ciuszki dla małego bo będą przyjemniejsze moze dla jego skóry. Ja prałam w tym mleczku do prania lovela do kupienia w marketach ale są też proszki i na zapas tez mam proszek. W rossmanie widziałam z tej firmy tez plyn do płukania. Chyba w Lidlu tez ale nie dam sobie ręki uciąć ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 11:32
kid_aa, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
kid_aa wrote:Dziewczyny, w ilu stopniach prałyście ubranka? 60 czy 90?
Dodawałyście płyn do płukania? Jaki?
Ja prałam wszystko w 40 stopniach i będę prasowaćA prałam w kapsułkach Lovela i płynie do płukania coccolino białe hipoalergiczne
kid_aa lubi tę wiadomość
-
kid_aa wrote:Dziewczyny, w ilu stopniach prałyście ubranka? 60 czy 90?
Dodawałyście płyn do płukania? Jaki?
Ja dopiero się za to zabieram, ale będę prała w 60 stopniach, w programie dla alergików (z dodatkowym płukaniem). Bez płynu do płukania.kid_aa lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Dzięki dziewczyny! Ja mam już mleczko Loveli i kapsułki też, ale właśnie zastanawiałam się nad tym płukaniem, bo coś mi się obiło, że bez to będzie to wszystko takie sztywne.
Altair dobry pomysł z tym praniem. Mamy pralkę ponad dwa lata, więc najwyższy czas przetestować program dla alergików 😅😅😅
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Polecam płyn do płukania Dzidziuś bez enzymów ma cudowny zapach i wszystko jest mięciutkie. Po samej loveli sweterki to aż trzeszczały. Czytałam, ze nie musi być 90stopni, bo ta funkcję spełni żelazko oby sie tylko cała chemia z produkcji dobrze wypłukała, 60 na pewno wystarczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 13:47
07.11.2022 💖🤱Zuzanna 3330 g, 57 cm
07.10.2021 miomektomia mięśniaków
09.07.2021 💔
04.05.2021 💔 -
kid_aa wrote:Dzięki dziewczyny! Ja mam już mleczko Loveli i kapsułki też, ale właśnie zastanawiałam się nad tym płukaniem, bo coś mi się obiło, że bez to będzie to wszystko takie sztywne.
Altair dobry pomysł z tym praniem. Mamy pralkę ponad dwa lata, więc najwyższy czas przetestować program dla alergików 😅😅😅kid_aa lubi tę wiadomość