X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Moja mama gdzieś wyczytała ze ocet jest dobry żeby ubrania były miękkie dla dzieci i faktycznie jakos to tak upala ze nie było tego octu w ogóle czuć wiec może zamiast płynu do płukania ten ocet będę wlewała 😅

Moja mama jak mi prała część ubranek, które kupiła, to użyła płynu bobini. Do części prania dolała właśnie ocet i stwierdziła że sama przerzuca się na ocet, bo efekt fajny

kid_aa lubi tę wiadomość

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Myślę o miejskim ☺️ we wtorek mam dostać skierowanie więc będę musiała do nich zadzwonić na kiedy termin ☺️

Ja bym chciała w miejskim albo MSWiA, ale mój gin jest z Biziela 🙄

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Moja mama jak mi prała część ubranek, które kupiła, to użyła płynu bobini. Do części prania dolała właśnie ocet i stwierdziła że sama przerzuca się na ocet, bo efekt fajny
    Ten ocet do mnie przemawia. Swego czasu starał się mocno ograniczyć chemię w życiu i stosowałam taki z lidla do mycia łazienki i był super, choć mój Małż klął na czym świat stoi, bo mu to śmierdziało okrutnie.
    Dopytaj proszę gdzie ten ocet wlewać? Do bębna czy do szufladki na płyn do płukania:)

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja dziś robiłam kolejne wyniki: krew, mocz, tsh z ft4 i żółtaczka. Trochę dziwnie rozchwiane wyszły wyniki krwi, ale sądzę, że to będzie normą w ciąży.

Nie pamiętam, która z Was pisała o tym mydle Aleppo, ale ponawiam moje pytanie: jakie stężenie dla maluszka?? 15%lauru nie będzie za mocne??

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Ten ocet do mnie przemawia. Swego czasu starał się mocno ograniczyć chemię w życiu i stosowałam taki z lidla do mycia łazienki i był super, choć mój Małż klął na czym świat stoi, bo mu to śmierdziało okrutnie.
    Dopytaj proszę gdzie ten ocet wlewać? Do bębna czy do szufladki na płyn do płukania:)

A ja jeszcze dopytam ile go wlewać? 😁

kid_aa lubi tę wiadomość

• Strata Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś z synem na bilansie dwulatka i na pierwszej wizycie u dentysty. Jestem dumna z mojego zucha.
    Ale całe szczęście zdarzyłam wrócić do domu na drzemkę bo sama padam na twarz.
    Widzę że mam coraz mniej siły

Olo323 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Byłam dziś z synem na bilansie dwulatka i na pierwszej wizycie u dentysty. Jestem dumna z mojego zucha.
    Ale całe szczęście zdarzyłam wrócić do domu na drzemkę bo sama padam na twarz.
    Widzę że mam coraz mniej siły

Wiem coś o tym 😁
    Jeden mały wysiłek, a zmęczenie jak po maratonie

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Nie pamiętam, która z Was pisała o tym mydle Aleppo, ale ponawiam moje pytanie: jakie stężenie dla maluszka?? 15%lauru nie będzie za mocne??

Najlepiej 5% ☺.

Sóweczka lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Najlepiej 5% ☺.
    Dziękuję

Kiedyś używaliśmy go dla siebie, ale w mocniejszym stężeniu, bardzo fajny zapach i skóra miekka

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Ja bym chciała w miejskim albo MSWiA, ale mój gin jest z Biziela 🙄

Ja chciałam w MSWiA ale boje się bo nie mają tam sprzętu jakby coś się działo poważnego i że muszą wtedy dziecko przewozić do innego, więc dla mnie to za dużo stresu 🫣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama dolewała do prania ręcznego i twierdzi, że na oko. Siostra leje do pralki do przegródki na plyn do płukania, niecałe pół szkl. na pranie

Sóweczka, Olo323 lubią tę wiadomość

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś po kontroli w szpitalu i niestety wieczór wracam do szpitala nie dość ze ciśnienie dziś było wysokie tak jeszcze wyszło białko w moczu i na te min 24 godz muszę być w szpitalu bo będą dalej wszystko sprawdzać także kończę porządki pakuje walizę i młodzi zostają dzielnie sami do jutra

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    No ja dziś po kontroli w szpitalu i niestety wieczór wracam do szpitala nie dość ze ciśnienie dziś było wysokie tak jeszcze wyszło białko w moczu i na te min 24 godz muszę być w szpitalu bo będą dalej wszystko sprawdzać także kończę porządki pakuje walizę i młodzi zostają dzielnie sami do jutra

Na pewno dadzą sobie radę 👍

A Ty daj znać jak dalsza diagnostyka 🤗

• Nosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    No ale wartości KTG widać w trakcie badania, lekarze nic nie muszą mówić. Nawet jak leżę na tym lewym boku to i tak głowa ciągnie w prawo. To ja się tylko upewniam, czy wszystko jest okej 😅. Wiadomo, że jak się rusza to tętno będzie wyższe, ale żeby aż tak? 😅

Za to jedna z pań położnych zachowała się bardzo nierozsądnie. Na cały głos, na korytarzu powiedziała, że zmarło jedno dziecko na noworodkach. Jak tylko to usłyszałam, to od razu miałam tysiące myśli w głowie. Mam zamknięte drzwi ale i tak było słychać tą wiadomość, jestem ciekawa co pomyślał sobie przyszły tatuś czekający na to, aż go zawołają do cesarki 😳.
    Straszne :( Nie powinny tego mowić albo uważać jak mówią, żeby inni pacjenci nie słyszeli. Współczuję.

A co do tego co powinien lekarz mowić to jestem jak najbardziej za tym, żeby mówił jak coś jest nie tak. Chcę być jak najbardziej świadoma czy ze mną i moim dzieckiem jest wszystko ok. Czasami po prostu lekarze cos powiedza, my się na tym nie znamy, w domu przeszukujemy "internety" a potem się okazuje, że tylko się nakrecałyśmy a jest ok, że to naturalne zjawisko itp. Tylko o to mi chodziło :)

Olo323 lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosiu, ja się nie obrażam ani nie chciałam abyś Ty się poczuła urażona 😅.

Prowadzący łopatologicznie wytłumaczył, że na tym etapie ciąży norma jest 120-180 a to, co piszą w internetach to dotyczy porodu 😅.

Wyszły jakieś bakterie w moczu, no nie wytrzymam. I tak zrozumiałam, że chyba zostaję na weekend 😳. Oby nie 😅.

Nosia lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:

Będzie dobrze, wychodzę z założenia, że już lepszy szpital niż miałoby się coś stać dziecku lub Tobie 😉.

Dawaj znać na bieżąco!

Olo323 lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Oj niedobrze 😞 jakie ciśnienie i jaka wartość białka? Na pocieszenie u mnie po paru dniach białko zniknęło! Trzymam kciuki zeby to był tylko jednorazowy wybryk! A chłopcy już duzi, poradzą sobie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 18:50

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Kid aa ja prałam w 60 stopniach, po 90 chyba mało co by się nadawało do użycia 🙈 nie wlewałam płynu do płukania bo gdzieś wyczytałam ze jak najmniej detergentów tym lepiej ale i tak chyba dokupię sobie ten plyn i będę plukala ciuszki dla małego bo będą przyjemniejsze moze dla jego skóry. Ja prałam w tym mleczku do prania lovela do kupienia w marketach ale są też proszki i na zapas tez mam proszek. W rossmanie widziałam z tej firmy tez plyn do płukania. Chyba w Lidlu tez ale nie dam sobie ręki uciąć ☺

Ja prałam identycznie w 60 stopniach i tym mleczku do prania lovela.
    Zostały mi jedynie te pieluchy i jeden kocyk, coś nie mogę się za to zabrać 🙈

Ogólnie powiem Wam, ze dosłownie od kilku dni jakoś ciężko mi się funkcjonuje- ciężko oddycha, schylanie, chodzenie idzie jakoś ciężko, a założenie skarpetek/butów dramat…
    W ogóle zaczęłam jakoś strasznie pucharach, tak jak w upałach- kostki, stopy spuchnięte, palce u stop takie serdelki, ze aż nie poznaje moich stop 😅 obrączkę miałam mniejsza wiec już dawno nie nosze, ale dziś ściągnęłam nawet pierścionek zaręczynowy, który do tej pory był luznawy 🙈

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:

Młodzież na pewno sobie poradzi 💪
    Dawaj znać jak się czujecie i jak diagnostyka, na pewno będzie wszystko dobrze, trzymamy kciuki ❤️

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Ja prałam identycznie w 60 stopniach i tym mleczku do prania lovela.
    Zostały mi jedynie te pieluchy i jeden kocyk, coś nie mogę się za to zabrać 🙈

Ogólnie powiem Wam, ze dosłownie od kilku dni jakoś ciężko mi się funkcjonuje- ciężko oddycha, schylanie, chodzenie idzie jakoś ciężko, a założenie skarpetek/butów dramat…
    W ogóle zaczęłam jakoś strasznie pucharach, tak jak w upałach- kostki, stopy spuchnięte, palce u stop takie serdelki, ze aż nie poznaje moich stop 😅 obrączkę miałam mniejsza wiec już dawno nie nosze, ale dziś ściągnęłam nawet pierścionek zaręczynowy, który do tej pory był luznawy 🙈
    Ola ja byłam trochę opuchnięta, ale w sierpniu w te największe upały i też trochę to było spowodowane uciskiem na brzuszek bo siedziałam przed komputerem w pracy. Teraz to się uspokoiło. Planuję chodzić do pracy do końca września a poten już chorobowe.
    Odnośnie jeszcze tego puchnięcia to obserwuj się, czy opuchlizna schodzi po nocnym odpoczynku. Mi wyszło w badaniach duże prawdopodobieństwo stanu przedrzucawkowego i wiem, że muszę na takie nagle puchnięcie zwracać uwagę. Tak samo na białko w moczu i wysokie ciśnienie, bóle głowy itp. Może po prostu też teraz tak będzie, że wszystko uciśnięte i kiepskie krążenie w organizmie.

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ