Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Dziewczyny z rację że zostało jeszcze trochę do porodu nudzi mi się w domu, macie jakiś fajny serial albo film na Netflix?
    ja obejrzałam całe Downtown Abbey - polecam

MamaNl mam nadzieję, że to nie zatrucie, ale gdyby jednak to co dalej???

Nosia te piżamki są bardzo dobre gatunkowo. Kupiłam kilka miesięcy temu taką czerwoną z falbanami, a teraz długą do połowy łydek butelkową zieleń jak ta podomka i taką piżamę dwuczęściową spodnie rybaczki i góra na krótki rękaw czarne. Wszystko bardzo dobrej jakosci, więc polecam

Nosia lubi tę wiadomość

• Tony Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z prenatalnych, wszystko ok a dzidziol waży już 1800g 😱😱😱 kawał człowieka.

Też niestety nic nie polecę na Netflixie, od paru tygodni kompletnie nie mam czasu na nic, wszystko się kręci wokół budowy a teraz przeprowadzki. Musimy zwolnić mieszkanie do końca września, bo udało się wynająć z dnia na dzień 😮 a jutro organizujemy parapetówkę w nowym domu więc jadę sprzątać i robić zakupy 🥳

Angelaaaa, Nosia, meggie94, Sóweczka, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Właśnie wróciłam z prenatalnych, wszystko ok a dzidziol waży już 1800g 😱😱😱 kawał człowieka.

Też niestety nic nie polecę na Netflixie, od paru tygodni kompletnie nie mam czasu na nic, wszystko się kręci wokół budowy a teraz przeprowadzki. Musimy zwolnić mieszkanie do końca września, bo udało się wynająć z dnia na dzień 😮 a jutro organizujemy parapetówkę w nowym domu więc jadę sprzątać i robić zakupy 🥳
    Faktycznie spory moja 29+6 1455, ale fajnie ja mam luz i chciałbym żeby szybciej czas mijał

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro USG 3 trymestru i to będzie 31+1tc także jestem ciekawa jaka waga będzie 🤭

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    ja obejrzałam całe Downtown Abbey - polecam

MamaNl mam nadzieję, że to nie zatrucie, ale gdyby jednak to co dalej???

Nosia te piżamki są bardzo dobre gatunkowo. Kupiłam kilka miesięcy temu taką czerwoną z falbanami, a teraz długą do połowy łydek butelkową zieleń jak ta podomka i taką piżamę dwuczęściową spodnie rybaczki i góra na krótki rękaw czarne. Wszystko bardzo dobrej jakosci, więc polecam

Narazie wiem tyle co w necie wyczytałam bo tu czekają co z tym
    Białkiem a badanie musi być po 24 godz zbierania moczu wiec dopiero po 20
    Plus ze co chwile sprawdzają ciśnienie No i ktg tez robią
    Wiec wdl sieci albo da się objawy uspokoić albo zalecają Cc

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro usg 3trym :) Będę 31+5 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 16:22

Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ja też mam jutro usg 3trym :) Będę 31+5 :)

O to super o której masz wizytę ? ja mam dopiero o 14 🥴

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    O to super o której masz wizytę ? ja mam dopiero o 14 🥴
    A ja dopiero o 16:20 po pracy. Także jeszcze później :/

Zrobiłam sobie dzisiaj wyniki i hemoglobine mam 10.7 (norma od 11). Spadła w miesiąc o 2 jednostki :/. Zelaza nie robilam, pewnie też niskie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Super!! I wprowadzacie się już na ten dom??

MamaNl oby dało się wszystko uspokoić

Ja mam jutro normalną wizytę na 11:30 i będę miala 33+4

Jak miałam 3prenatalne to byłam 31+1 i mała ważyła 1700g pamiętam 😁

Nosia, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak przez te 2 tygodnie podgoniła 😊

Teraz to się cieszę, że mam wizyty co 2 tyg 😁
    Lubię usg i podglądanie małej 😊

Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Szyjka 1,5cm i nie dziwie się ze się skraca bo nosze w brzuchu ponad 5 kg 🥴 jedna kluska 2900 druga 2200g. Ułożone bez zmian: jedna glowkowo druga miednicowo.

2f7d4e18e083.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 19:05

Angelaaaa, Nosia, Olo323, MamaNl, Asia11, Sóweczka, Scandi-B, Tony, meggie94, Decemberry lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Ja po wizycie. Szyjka 1,5cm i nie dziwie się ze się skraca bo nosze w brzuchu ponad 5 kg 🥴 jedna kluska 2900 druga 2200g.

2f7d4e18e083.jpg

Ale super fotka 😍 jaka pyzunia 🤩

Ciekawe w którym tc urodzisz 🤭🤰

Olo323, MamaTrójki lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Ja po wizycie. Szyjka 1,5cm i nie dziwie się ze się skraca bo nosze w brzuchu ponad 5 kg 🥴 jedna kluska 2900 druga 2200g.

2f7d4e18e083.jpg

No właśnie mówili coś o porodzie bo szyjka już krótka i naprawdę jak na bliźniaki są już spore
    Mój na ostatnim usg tez wyglądał na taka pyze aż się śmiałam pod nosem hehehe
    Ciekawe jak on urośnie ogólnie mam wizytę w tym szpitalu 27.09 o ile mnie wypuszcza czekam na ten wieczór i zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 18:21

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    No właśnie mówili coś o porodzie bo szyjka już krótka i naprawdę jak na bliźniaki są już spore
    Mój na ostatnim usg tez wyglądał na taka pyze aż się śmiałam pod nosem hehehe
    Ciekawe jak on urośnie ogólnie mam wizytę w tym szpitalu 27.09 o ile mnie wypuszcza czekam na ten wieczór i zobaczymy
    U mnie poród może się zacząć w każdej chwili wiec nawet nie ma sensu się umawiać na konkretną datę 🤷🏻‍♀️ Dziś mówiliśmy o 23.10 bo to będzie 37 tc ale potem obydwoje stwierdziliśmy ze napewno tyle nie wytrzymam 🙈 moja mama ma urodziny 06.10 i marzy mi się zrobić jej prezent 😌 wiec jeszcze dwa tygodnie i sama zacznę je wypędzać 😅

Olo323 lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    U mnie poród może się zacząć w każdej chwili wiec nawet nie ma sensu się umawiać na konkretną datę 🤷🏻‍♀️ Dziś mówiliśmy o 23.10 bo to będzie 37 tc ale potem obydwoje stwierdziliśmy ze napewno tyle nie wytrzymam 🙈 moja mama ma urodziny 06.10 i marzy mi się zrobić jej prezent 😌 wiec jeszcze dwa tygodnie i sama zacznę je wypędzać 😅

Haha No ja mam urodziny 30.09 ale chyba wolałabym żeby siedział do 36/37 tc spokojnie ale No nie mam wpływu na to co będzie wiec czekam cierpliwie

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ania98 Znajoma

Wysłany: 22 września 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Trochę nie w temacie, ale mam jutro bilety na stand up we Wrocławiu, ale mąż nie da rady, a sama nie chce iść. Jeśli któraś z Was z okolicy ma chęć to chętnie sprzedam.

https://www.biletomat.pl/standup/please-stand-up-wroclaw-10733/

Sektor C 219 rząd 14.

• Tony Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatrojki, dziewczyny już tak duże, że już teraz by sobie poradziły! Ale wiadomo, im później tym lepiej dla nich, bądź silna! :)

Sóweczka, jutro impreza, w sobotę odpoczywamy, idziemy na koncert, a w niedziele już na poważnie biorę się za pakowanie i może do środy uda się całkowicie przenieść:)

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Mamatrojki, dziewczyny już tak duże, że już teraz by sobie poradziły! Ale wiadomo, im później tym lepiej dla nich, bądź silna! :)

Sóweczka, jutro impreza, w sobotę odpoczywamy, idziemy na koncert, a w niedziele już na poważnie biorę się za pakowanie i może do środy uda się całkowicie przenieść:)

Współczuję kartonów, ale pamietam, że jak się przeprowadzaliśmy to był to swietny czas 😁

I nie przeszkadzało nam nawet, że spaliśmy na dmuchanym materacu, a zamiast zlewu w kuchni gary myłam w wannie 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mnie wzięło ostatnio na pasztetową wędzoną,🤣
    No codziennie mogę jeść 😁

A macie coś takiego, czego przed ciążą nie jadlyscie/pilyscie, a teraz musicie mieć to codziennie??

Ja codziennie wypijam litr mleka, a czasami 2 🤦🏼‍♀️ wcześniej używałam tylko do kawy 😁

Decemberry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie patrzę ile zostało mi do porodu 😬 33 dni!! Jaaaaaa, dopiero się dowiedziałam, że w ciąży jestem, a zaraz rodzę 🤱

Angelaaaa, Strata, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ