X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Dziewczyny z rację że zostało jeszcze trochę do porodu nudzi mi się w domu, macie jakiś fajny serial albo film na Netflix?
    ja obejrzałam całe Downtown Abbey - polecam

MamaNl mam nadzieję, że to nie zatrucie, ale gdyby jednak to co dalej???

Nosia te piżamki są bardzo dobre gatunkowo. Kupiłam kilka miesięcy temu taką czerwoną z falbanami, a teraz długą do połowy łydek butelkową zieleń jak ta podomka i taką piżamę dwuczęściową spodnie rybaczki i góra na krótki rękaw czarne. Wszystko bardzo dobrej jakosci, więc polecam

Nosia lubi tę wiadomość

• Tony Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z prenatalnych, wszystko ok a dzidziol waży już 1800g 😱😱😱 kawał człowieka.

Też niestety nic nie polecę na Netflixie, od paru tygodni kompletnie nie mam czasu na nic, wszystko się kręci wokół budowy a teraz przeprowadzki. Musimy zwolnić mieszkanie do końca września, bo udało się wynająć z dnia na dzień 😮 a jutro organizujemy parapetówkę w nowym domu więc jadę sprzątać i robić zakupy 🥳

Angelaaaa, Nosia, meggie94, Sóweczka, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Właśnie wróciłam z prenatalnych, wszystko ok a dzidziol waży już 1800g 😱😱😱 kawał człowieka.

Też niestety nic nie polecę na Netflixie, od paru tygodni kompletnie nie mam czasu na nic, wszystko się kręci wokół budowy a teraz przeprowadzki. Musimy zwolnić mieszkanie do końca września, bo udało się wynająć z dnia na dzień 😮 a jutro organizujemy parapetówkę w nowym domu więc jadę sprzątać i robić zakupy 🥳
    Faktycznie spory moja 29+6 1455, ale fajnie ja mam luz i chciałbym żeby szybciej czas mijał

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro USG 3 trymestru i to będzie 31+1tc także jestem ciekawa jaka waga będzie 🤭

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    ja obejrzałam całe Downtown Abbey - polecam

MamaNl mam nadzieję, że to nie zatrucie, ale gdyby jednak to co dalej???

Nosia te piżamki są bardzo dobre gatunkowo. Kupiłam kilka miesięcy temu taką czerwoną z falbanami, a teraz długą do połowy łydek butelkową zieleń jak ta podomka i taką piżamę dwuczęściową spodnie rybaczki i góra na krótki rękaw czarne. Wszystko bardzo dobrej jakosci, więc polecam

Narazie wiem tyle co w necie wyczytałam bo tu czekają co z tym
    Białkiem a badanie musi być po 24 godz zbierania moczu wiec dopiero po 20
    Plus ze co chwile sprawdzają ciśnienie No i ktg tez robią
    Wiec wdl sieci albo da się objawy uspokoić albo zalecają Cc

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro usg 3trym :) Będę 31+5 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 16:22

Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ja też mam jutro usg 3trym :) Będę 31+5 :)

O to super o której masz wizytę ? ja mam dopiero o 14 🥴

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    O to super o której masz wizytę ? ja mam dopiero o 14 🥴
    A ja dopiero o 16:20 po pracy. Także jeszcze później :/

Zrobiłam sobie dzisiaj wyniki i hemoglobine mam 10.7 (norma od 11). Spadła w miesiąc o 2 jednostki :/. Zelaza nie robilam, pewnie też niskie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Super!! I wprowadzacie się już na ten dom??

MamaNl oby dało się wszystko uspokoić

Ja mam jutro normalną wizytę na 11:30 i będę miala 33+4

Jak miałam 3prenatalne to byłam 31+1 i mała ważyła 1700g pamiętam 😁

Nosia, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak przez te 2 tygodnie podgoniła 😊

Teraz to się cieszę, że mam wizyty co 2 tyg 😁
    Lubię usg i podglądanie małej 😊

Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Szyjka 1,5cm i nie dziwie się ze się skraca bo nosze w brzuchu ponad 5 kg 🥴 jedna kluska 2900 druga 2200g. Ułożone bez zmian: jedna glowkowo druga miednicowo.

2f7d4e18e083.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 19:05

Angelaaaa, Nosia, Olo323, MamaNl, Asia11, Sóweczka, Scandi-B, Tony, meggie94, Decemberry lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Ja po wizycie. Szyjka 1,5cm i nie dziwie się ze się skraca bo nosze w brzuchu ponad 5 kg 🥴 jedna kluska 2900 druga 2200g.

2f7d4e18e083.jpg

Ale super fotka 😍 jaka pyzunia 🤩

Ciekawe w którym tc urodzisz 🤭🤰

Olo323, MamaTrójki lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Ja po wizycie. Szyjka 1,5cm i nie dziwie się ze się skraca bo nosze w brzuchu ponad 5 kg 🥴 jedna kluska 2900 druga 2200g.

2f7d4e18e083.jpg

No właśnie mówili coś o porodzie bo szyjka już krótka i naprawdę jak na bliźniaki są już spore
    Mój na ostatnim usg tez wyglądał na taka pyze aż się śmiałam pod nosem hehehe
    Ciekawe jak on urośnie ogólnie mam wizytę w tym szpitalu 27.09 o ile mnie wypuszcza czekam na ten wieczór i zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 18:21

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    No właśnie mówili coś o porodzie bo szyjka już krótka i naprawdę jak na bliźniaki są już spore
    Mój na ostatnim usg tez wyglądał na taka pyze aż się śmiałam pod nosem hehehe
    Ciekawe jak on urośnie ogólnie mam wizytę w tym szpitalu 27.09 o ile mnie wypuszcza czekam na ten wieczór i zobaczymy
    U mnie poród może się zacząć w każdej chwili wiec nawet nie ma sensu się umawiać na konkretną datę 🤷🏻‍♀️ Dziś mówiliśmy o 23.10 bo to będzie 37 tc ale potem obydwoje stwierdziliśmy ze napewno tyle nie wytrzymam 🙈 moja mama ma urodziny 06.10 i marzy mi się zrobić jej prezent 😌 wiec jeszcze dwa tygodnie i sama zacznę je wypędzać 😅

Olo323 lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    U mnie poród może się zacząć w każdej chwili wiec nawet nie ma sensu się umawiać na konkretną datę 🤷🏻‍♀️ Dziś mówiliśmy o 23.10 bo to będzie 37 tc ale potem obydwoje stwierdziliśmy ze napewno tyle nie wytrzymam 🙈 moja mama ma urodziny 06.10 i marzy mi się zrobić jej prezent 😌 wiec jeszcze dwa tygodnie i sama zacznę je wypędzać 😅

Haha No ja mam urodziny 30.09 ale chyba wolałabym żeby siedział do 36/37 tc spokojnie ale No nie mam wpływu na to co będzie wiec czekam cierpliwie

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ania98 Znajoma

Wysłany: 22 września 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Trochę nie w temacie, ale mam jutro bilety na stand up we Wrocławiu, ale mąż nie da rady, a sama nie chce iść. Jeśli któraś z Was z okolicy ma chęć to chętnie sprzedam.

https://www.biletomat.pl/standup/please-stand-up-wroclaw-10733/

Sektor C 219 rząd 14.

• Tony Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatrojki, dziewczyny już tak duże, że już teraz by sobie poradziły! Ale wiadomo, im później tym lepiej dla nich, bądź silna! :)

Sóweczka, jutro impreza, w sobotę odpoczywamy, idziemy na koncert, a w niedziele już na poważnie biorę się za pakowanie i może do środy uda się całkowicie przenieść:)

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Mamatrojki, dziewczyny już tak duże, że już teraz by sobie poradziły! Ale wiadomo, im później tym lepiej dla nich, bądź silna! :)

Sóweczka, jutro impreza, w sobotę odpoczywamy, idziemy na koncert, a w niedziele już na poważnie biorę się za pakowanie i może do środy uda się całkowicie przenieść:)

Współczuję kartonów, ale pamietam, że jak się przeprowadzaliśmy to był to swietny czas 😁

I nie przeszkadzało nam nawet, że spaliśmy na dmuchanym materacu, a zamiast zlewu w kuchni gary myłam w wannie 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mnie wzięło ostatnio na pasztetową wędzoną,🤣
    No codziennie mogę jeść 😁

A macie coś takiego, czego przed ciążą nie jadlyscie/pilyscie, a teraz musicie mieć to codziennie??

Ja codziennie wypijam litr mleka, a czasami 2 🤦🏼‍♀️ wcześniej używałam tylko do kawy 😁

Decemberry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie patrzę ile zostało mi do porodu 😬 33 dni!! Jaaaaaa, dopiero się dowiedziałam, że w ciąży jestem, a zaraz rodzę 🤱

Angelaaaa, Strata, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ