X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja olejkiem ze słodkich migdałów smaruje teraz brzuch, bo czasami mnie swędzi. Właśnie też jest super do kąpieli dla dzidziusia, ale ja nie kupowałam małej wanienki, tylko wkładkę do wanny (na początek do umywalki bo mam dużą) i znajoma mówiła, że dostawała cholery przy tym olejku, bo wiecznie była brudna wanna. Olejek osądzał się na ściankach i musiała codziennie myć jakimś detergentem żeby wanna nadawała się do ponownej kąpieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 21:00

Olo323 lubi tę wiadomość

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja z kosmetyków stawiam na niemieckie bubchen. Używałam je kilkanaście lat temu dla synów, później kupowałam dla wnuka i teraz dla wnuczki i dla maluszka tez kupiłam 😅

Ja lubię ten do kąpieli, bo fajnie na niebiesko zabarwia wodę 😁 tesciowa z Niemiec zawsze mi przywoziła i ostatnio właśnie mi się pytała czy dla małego nie chce czegoś z tej serii, ale wyczytałam, ze w porównaniu do innych dostępnych kosmetyków mają bardzo kiepski, długi chemiczny skład.

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się chyba jednak zaczynają te skurcze przepowiadające 🤔 Wczoraj brzuch mnie tak pobolewal, a dziś kilka razy czułam taki typowy skurcz przez ok 20-30 sekund, skurcz czułam w podbrzuszu, ale czułam właśnie go tak schodząc od góry brzucha przez co mam wrazenie, że boli cały brzuch

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    A mi się chyba jednak zaczynają te skurcze przepowiadające 🤔 Wczoraj brzuch mnie tak pobolewal, a dziś kilka razy czułam taki typowy skurcz przez ok 20-30 sekund, skurcz czułam w podbrzuszu, ale czułam właśnie go tak schodząc od góry brzucha przez co mam wrazenie, że boli cały brzuch

To dokładnie tak jak ja mam od wczoraj i w nocy - schodzi skurcz od góry brzucha w dół i jest taki nieprzyjemny

meggie94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Ja lubię ten do kąpieli, bo fajnie na niebiesko zabarwia wodę 😁 tesciowa z Niemiec zawsze mi przywoziła i ostatnio właśnie mi się pytała czy dla małego nie chce czegoś z tej serii, ale wyczytałam, ze w porównaniu do innych dostępnych kosmetyków mają bardzo kiepski, długi chemiczny skład.

Bubchen nie widziałam w PL
    A co sądzicie o Nivea?

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Ja olejkiem ze słodkich migdałów smaruje teraz brzuch, bo czasami mnie swędzi. Właśnie też jest super do kąpieli dla dzidziusia, ale ja nie kupowałam małej wanienki, tylko wkładkę do wanny (na początek do umywalki bo mam dużą) i znajoma mówiła, że dostawała cholery przy tym olejku, bo wiecznie była brudna wanna. Olejek osądzał się na ściankach i musiała codziennie myć jakimś detergentem żeby wanna nadawała się do ponownej kąpieli.

Tez słyszałam od koleżanki, ze używała przy córce chwile olejku, bo zostawał na wanience i musiała zawsze przed myciem dziecka myć wanienkę, bo była cała ulepiona.
    Ja w sumie w trakcie szału zakupowego kupiłam płyn do mycia i mleczko nawilżające z Oillan Baby, ale później tez sprawdziłam na srokao.pl skład i na szczęście dobry 😊

Mnie dzisiaj na spacerze z psem złapał taki okresowy ból brzucha, dawno nie miałam takiego poczucia az się trochę przestraszyłam jak przypomniał mi się ten ból 😅

Dziewczyny a co na zgagę w ciąży? Od jakiś dwóch tygodni mecze się ze zgaga, ale ostatnie dni to tragedia 😳😡

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Tez słyszałam od koleżanki, ze używała przy córce chwile olejku, bo zostawał na wanience i musiała zawsze przed myciem dziecka myć wanienkę, bo była cała ulepiona.
    Ja w sumie w trakcie szału zakupowego kupiłam płyn do mycia i mleczko nawilżające z Oillan Baby, ale później tez sprawdziłam na srokao.pl skład i na szczęście dobry 😊

Mnie dzisiaj na spacerze z psem złapał taki okresowy ból brzucha, dawno nie miałam takiego poczucia az się trochę przestraszyłam jak przypomniał mi się ten ból 😅

Dziewczyny a co na zgagę w ciąży? Od jakiś dwóch tygodni mecze się ze zgaga, ale ostatnie dni to tragedia 😳😡

Ja sporadycznie biorę Rennie i działa

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wskazowki 😊🌸
    Kitaja sprawdze w Asker - przy stacji kolejowej jest turek, czasami tam zachodzilam po ogorki kiszone 😏, jesli nie beda mieli to zawsze okazja zeby zwiedzic Sætre 😉 Jak u was sytuacja w ogole? Mam nadzieje ze dajecie rade z malutka.

Olo, ja biore na zgage i odbijanie gaviscon mietowy do ssania, mi pomaga. Byly momenty gdy bez tego nie moglam zasnac.

Dzis spakowalam w koncu torbe do szpitala. Teraz juz tylko pozostaje czekac 👍

Olo323 lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kosmetyki to póki nie ma problemów skórnych to pewnie każdy się sprawdzi. Cudować i studiować składy to pewnie będziemy zmuszone jak przydarzy się jakaś alergia atopia albo inne paskudztwo. Z tymi naturalnymi to teraz taki trend, że się prześcigają z napisami naturalny bio itd. Jak już się maluchy pojawią, to pewnie nie będziemy się już tak skupiać na każdym elemencie 😁 Ja jak coś wybieram dla małego, mam wątpliwość i proszę męża o poradę, to on się ze mnie śmieje, ze jak mały sie urodzi, to nie będę miała takich dylematow i bedzie to najmniejszy problem, a liczyć się będzie tylko żeby mało płakał i spał 😉

Nosia lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa, laski, właśnie się obudziłam z bolącym brzuchem. Ból się nie nasila ale jest taki miesiączkowy... Obstawiam, że to ten przepowiadający. Ile on może trwać? Już leci 20 minuta a ja spanikowana max 😳. Mój to mnie chce do szpitala wieźć, bo jednak mamy jeszcze 2 miesiące w kalendarzu 😐.

Zanim pomyślałam o tym, że to przepowiadający to wzięłam No-Spę (lekarz mówił, że jak coś się będzie dziać to brać). I w sumie nie wiem co robić teraz.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo ja mam z dnia na dzień coraz gorszą zgage… Jedynie co daje mi choć chwilę oddechu to zimne mleko :(

Dżasta skurcze tyle nie trwają, bóle skurczowe trwają ok 20-30 sekund i puszczają na ogół, ale mnie właśnie w sobotę tak dziwnie bolał brzuch większość dnia, a od wczoraj już takie skurczowe bóle kilka razy dziennie.

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, okej. Teraz boli mnie tylko lewa pachwina 🧐, dziwnie. Młody na razie bez zmian, więc leżę i czekam 😬.

Jedyny plus to taki, że mobilizacja do zakupów wyprawkowych od 4:00 wyniosła 100% i zamówiłam prawie wszystko do szpitala dla siebie i dziecka 😅.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Strata Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Acha, okej. Teraz boli mnie tylko lewa pachwina 🧐, dziwnie. Młody na razie bez zmian, więc leżę i czekam 😬.

Jedyny plus to taki, że mobilizacja do zakupów wyprawkowych od 4:00 wyniosła 100% i zamówiłam prawie wszystko do szpitala dla siebie i dziecka 😅.
    Trzymam kciuki żeby się wyciszyło.
    Ja miałam taką motywację dokładnie tydzień temu i dzięki temu już mam wszystko gotowe

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już miewam skurcze. Nie boli, ale mało przyjemne uczucie. A wieczorami znowu ten okresowy bol podbrzusza. I takie dziwne wrażenie jakby ucisku w miejscu boli. Ciężko znaleźć wygadna pozycję wtedy 🙊

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Kuźwa, laski, właśnie się obudziłam z bolącym brzuchem. Ból się nie nasila ale jest taki miesiączkowy... Obstawiam, że to ten przepowiadający. Ile on może trwać? Już leci 20 minuta a ja spanikowana max 😳. Mój to mnie chce do szpitala wieźć, bo jednak mamy jeszcze 2 miesiące w kalendarzu 😐.

Zanim pomyślałam o tym, że to przepowiadający to wzięłam No-Spę (lekarz mówił, że jak coś się będzie dziać to brać). I w sumie nie wiem co robić teraz.

Skurcze przepowiadające nie bolą. Są tylko mało komfortowe. Weź ciepła ale nie gorąca kąpiel, no spe i jak nie przejdzie to faktycznie szpital.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Dziewczyny... Czy to prawda, że od 33 tc nie powinno się brać nospy na skurcze??

Oczywiście że jak jest konieczność to się stosuje. Lepsze to niż przedwczesny poród. My na wątku starajac się z.pomoca medyczna to nawet 3x1 forte czasami bierzemy i to długo żeby do 36tc dociągnąć. Jak Ci nie pomoże to wtedy trzeba się zastanawiać czy nie masz jakieks akcji że skurczami, zwłaszcza jak bolą

Sóweczka lubi tę wiadomość

• Altair Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tę no spę skonsultowała z lekarzem. Na różnych stronach jest info, że brana w III trymestrze może wywołać przedwczesny poród.

Sóweczka lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tydzien temu na nospie jechalam cala niedziele, mam kamienie w woreczku a mlody ma tam nogi i rece wiec troche je poruszyl i czulam ze moze nadejsc atak wiec odrazu sieglam po nospe ;)

U mnie znow psychicznie siadlam nie odzywam sie z moim od tygodnia nie ma go w domu i jakos nic mi sie nie chce. Ale to bardziej skomplikowane, od stycznia odstawilam antydepresanty i mam nadzieje ze sie w depreche nie zapedze znow ,,,,

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja tez tydzien temu na nospie jechalam cala niedziele, mam kamienie w woreczku a mlody ma tam nogi i rece wiec troche je poruszyl i czulam ze moze nadejsc atak wiec odrazu sieglam po nospe ;)

U mnie znow psychicznie siadlam nie odzywam sie z moim od tygodnia nie ma go w domu i jakos nic mi sie nie chce. Ale to bardziej skomplikowane, od stycznia odstawilam antydepresanty i mam nadzieje ze sie w depreche nie zapedze znow ,,,,
    Współczuję, ale milczenie nie rozwiąże problemu. Może spróbuj wyjść z inicjatywą rozmowy?

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka - ostatnio na wizycie lekarz mówił, żeby jak coś to brać No-Spę i się nie bać. Pomimo tego, że w 31/32 tc dziecko jest już w stanie przeżyć poza mamą, to dążymy do donoszenia ciąży. Tak samo mi mówił o tym, by się nie martwić jak ruchy będą delikatniejsze, bo dziecię rośnie i brakuje mu miejsca (choć nie powiem, jak dziś mnie kopnął, to aż musiałam się podeprzeć).

Zresztą wg mnie to trochę nielogiczne. W 2 trymestrze, w szpitalu dawali mi rozkurczowe tabletki i kroplówki na przedwczesny poród, później kazali brać No-Spę doraźnie. Na sali obok, była dziewczyna w 32 tc i postępowanie to samo 😬.

U mnie na razie spokój, wszystko się wyciszyło. Za to z lewa pachwina daje się we znaki. Nie wiem, może jeszcze się coś rozciąga albo młodzież przybiera na wadze 😳.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2022, 12:35

Sóweczka, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ