LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marta93 wrote:Dziewczyny ze skracajaca się szyjką ile bierzecie luteiny? Ja miałam 200mg 2 razy dziennie,ale ostatnio kazała mi odstawić poranna dawkę ale bałam się i tak naprawdę dopiero od dwóch dni nie brałam rano i co dziś tak mnie brzuch boli i twardnieje że chyba jutro wezmę znów
Ja brałam 2x100 i w sumie chyba nie zauważyłam żadnych objawów, ale ja tez wciąż biorę duphastan 2x1 wiec może dlatego.
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Kalli95 wrote:Ja biorę czy czas taka sama dawkę od początku 2x 100. Mialam odstawiac luteinę jakos wcześniej po 1 trymestrze ale mialam klucia w podbrzuszu.
Ty masz chyba dosyć sporą dawkę to może poprostu rozloz ja sobie na rano i wieczorem żeby pozniej wszystkiego na raz nie odstawiac.
Wydaje mi się że tu też jest dużo wina psychiki bo ja jak odstawiłam wtedy jedna dawkę to tylko o tym myślałam czy cos złego się nie dzieje🙂
Moze najlepiej skontaktuj się ze swoim lekarzem i skonsultujt bóle to Ci doradzi, wezmie wcześniej na kontrole. Będziesz spokojniejsza 🙂11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Sóweczka wrote:Dziewczyny czy szukalyscie już torby ale takiej, że np jedziecie do teściowej i włożycie do niej i ciuchy i pieluchy i wszystko co trzeba.
Nie 😂, zrobiłam mamuśce listę zakupów i ma wszystko kupić do momentu jak przyjadę z Młodym (na dzień babki i dziadka najszybciej xD). Ubrania normalnie będę pakować na bieżąco przed wyjazdem ale pampersy, chusteczki i higieniczne rzeczy obiecała kupić, by wszystkiego nie targać stąd 😂. Musiałabym cały bagażnik pakować 😂. Nawet ostatnio tata dzwonił, że odświeża MOJE STARE ŁÓŻECZKO 😂🤣.Sóweczka, Kalli95 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Nie 😂, zrobiłam mamuśce listę zakupów i ma wszystko kupić do momentu jak przyjadę z Młodym (na dzień babki i dziadka najszybciej xD). Ubrania normalnie będę pakować na bieżąco przed wyjazdem ale pampersy, chusteczki i higieniczne rzeczy obiecała kupić, by wszystkiego nie targać stąd 😂. Musiałabym cały bagażnik pakować 😂. Nawet ostatnio tata dzwonił, że odświeża MOJE STARE ŁÓŻECZKO 😂🤣.
Moja mama ostatnio do mnie „a wiesz, że w domu jest gdzieś w pawlaczu jeszcze Twój stary materac z łóżeczka?!” 😂Ultra-Dżasta, Sóweczka, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Dziewczyny ze skracajaca się szyjką ile bierzecie luteiny? Ja miałam 200mg 2 razy dziennie,ale ostatnio kazała mi odstawić poranna dawkę ale bałam się i tak naprawdę dopiero od dwóch dni nie brałam rano i co dziś tak mnie brzuch boli i twardnieje że chyba jutro wezmę znów
Tez mi brzuch twardniał ale odkąd więcej leżę jest znaczna poprawa 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 18:33
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
meggie94 wrote:Moja mama ostatnio do mnie „a wiesz, że w domu jest gdzieś w pawlaczu jeszcze Twój stary materac z łóżeczka?!” 😂
Najlepiej, bez kitu 😂.
Wózek w którym jeździliśmy z bratem też jeszcze jest na strychu. Ostatni raz widziany przeze mnie 15 lat temu, owinięty w folie, dosyć szczelnie. Nie zdziwię się, jak za jakiś czas zadzwoni (tym razem) mama z informacją, że wózek też wyprała 😂🤣. No chyba, że go myszy zjadły lub zrobiły sobie z niego domek 😅.kamilamhm, meggie94 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Lalala, martwienie się nic nie pomoże, skoro mówił że póki co jest akceptowalnie to staraj się nie stresować. Gdyby coś było nie tak to by Cię nie puścił do domu. Odpoczywaj dużo, licz ruchy, może miej gdzieś pod ręką detektor tętna. A bierzesz acard? Moze warto dopytać czy nie powinnaś brac, on czasem poprawia przepływy.
Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość
-
MamaTrójki wrote:Ja mam 200mg raz dziennie. Szyjka na ostatnim usg miękka i równe 2cm. Kolejna wizyta w przyszły czwartek i jestem strasznie ciekawa jak sie trzyma 😩
Tez mi brzuch twardniał ale odkąd więcej leżę jest znaczna poprawa 😊11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Joanne wrote:Zdjęcie w okropnym nieładzie ale tak się właśnie czuję- również jak zawodnik sumo. Dzisiaj ciężko było spać nawet. Któraś pisała że przeglądała stare ubrania i zastanawiała się jak w takie małe się mieściła. U mnie tak samo. Z ubrań sprzed ciąży dobre tylko majtki i skarpety😆 Dzisiaj zaczynam 30 tydzień.
P.S. Też macie takie wałki jak ja na plecach?😆
Ja tez takie waleczki ostatnio przyuwazylam, bylismy na wycieczce pieszej i z braku alternatywy wbilam sie w swoje ciuchy a przed ciazy. Dopiero na zdjeciu zobaczylam jaki ze mnie ludzik Michelin 😂Joanne lubi tę wiadomość
-
Olo, ale szok historia 😰 No ale kazdemu sie moze to przydarzyc, najwazniejsze ze macie sie dobrze.
U mnie od dwoch dni silne skurcze przepowiadajace, wczesniej ich prawie nie odczuwalam. Dzis normalnie sie zastanawialam czy to nie porod przedwczesny 🫣 ale w sumie nie boli tylko jest to bardzo nieprzyjemne.
Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Scandi-B wrote:Olo, ale szok historia 😰 No ale kazdemu sie moze to przydarzyc, najwazniejsze ze macie sie dobrze.
U mnie od dwoch dni silne skurcze przepowiadajace, wczesniej ich prawie nie odczuwalam. Dzis normalnie sie zastanawialam czy to nie porod przedwczesny 🫣 ale w sumie nie boli tylko jest to bardzo nieprzyjemne.
Mnie też dzisiaj złapał taki skurcz w dole brzucha, kolo prawej pachwiny, że się przestraszyłam i pomyslalam - przeciez ja nie dam rady urodzić, skoro to już tak boli 😂 a skurcz trwal dosłownie kilka sekund 😳
-
Dziewczyny, wszystkie zapisywayscie się do jakiejś szkoły rodzenia?
U mnie najblizsza stacjonarnie jest w szpitalu w którym zamierzam rodzic ale to jest ok 50 km ode mnie i srednio usmiechalo mi się tam jeździć sama bo maz pracuje.
Skąd bierzecie wiedzę na temat porodu, pielęgnacji maluszka po porodzie, laktacji?
Troche dzisiaj się poczułam jak z ręką w nocniku ze np jeszcze nie wiem jak dbać właściwie o pępuszek maluszka. 🙄 -
meggie94 wrote:Kurde, a ja Wam powiem, że nie wiem jak się odczuwa te skurcze przepowiadające 😂😅
Też czekam 😅. Wczoraj patrzyłam na suwaczki i doszłam do wniosku, że jeszcze trochę oczekiwania przede mną 😂.
Dziś o 17:30 wizyta, ciekawe co tam w brzuchu słychać 🤔. Na pewno w porównaniu z wczoraj jest o wiele spokojniej, lekkie gmeranie i tyle. Jak postukam w brzuch to coś tam "odpowie" ale bez żadnych ekscesów. Aż mnie to niepokoi, serio 😳.
Sóweczka lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ja tez jestem mega ciekawa tych skurczy przepowiadających, nie chce zaliczyć przypału i np spanikować i z nimi pojechać do szpitala 😂
W ogóle chyba dołączam do grona dziewczyn, które w nocy nie mogą spać… dzisiaj pół nocy nie spałam a to drugie pół dziwne sny miałam, wiec i tak się co chwilka budziłam…
Dziś już wyprałam pierwsza cześć ciuszków, druga tura w pralce…
Mam pytanie (głupie, ostrzegam😅) pieluszki tetrowe/muślinowe tez wyprać? 🙈Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Kalli95 wrote:Dziewczyny, wszystkie zapisywayscie się do jakiejś szkoły rodzenia?
U mnie najblizsza stacjonarnie jest w szpitalu w którym zamierzam rodzic ale to jest ok 50 km ode mnie i srednio usmiechalo mi się tam jeździć sama bo maz pracuje.
Skąd bierzecie wiedzę na temat porodu, pielęgnacji maluszka po porodzie, laktacji?
Troche dzisiaj się poczułam jak z ręką w nocniku ze np jeszcze nie wiem jak dbać właściwie o pępuszek maluszka. 🙄
Na YT jest tego cała masa 😅.
Może jakaś szkoła on-line? Albo książki?
Olo323 - ja piorę 😂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 09:26
Olo323 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Olo323 wrote:Ja tez jestem mega ciekawa tych skurczy przepowiadających, nie chce zaliczyć przypału i np spanikować i z nimi pojechać do szpitala 😂
W ogóle chyba dołączam do grona dziewczyn, które w nocy nie mogą spać… dzisiaj pół nocy nie spałam a to drugie pół dziwne sny miałam, wiec i tak się co chwilka budziłam…
Mam pytanie (głupie, ostrzegam😅) pieluszki tetrowe/muślinowe tez wyprać? 🙈
Też się zastanawiałam czy je prac, ale finalnie uprałam 😅
Kalli ja chodzę na szkole rodzenia, ale i czytam trochę książkiSą tez szkoły online jakbyś chciała 😊
Olo323 lubi tę wiadomość
-
Olo323 wrote:Ja tez jestem mega ciekawa tych skurczy przepowiadających, nie chce zaliczyć przypału i np spanikować i z nimi pojechać do szpitala 😂
Mam pytanie (głupie, ostrzegam😅) pieluszki tetrowe/muślinowe tez wyprać? 🙈Olo323 lubi tę wiadomość