LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Olo, ja pitolę 😳, najważniejsze, że wszystko w porządku z Tobą i dzieckiem!
U mnie występuje zjawisko niestabilnych odnóży. Staram się patrzeć, co mam pod nogami i w sumie, najbardziej to skupiam się na tym, by się o własne nogi nie potknąć 😂. A jak widzę schody to od razu kieruję się w stronę barierki 😂.
Dziś 31 tc i bardzo dobrze. Młody tak dał się we znaki w nocy, że zacznę odliczać dni do 37 😂. Mąż z rana: co Ty, całą noc czkawkę miałaś, że tak skakałaś? A to nie ja, tylko Karol. Kilka razy na pewno miał czkawkę, później się uspokoił a nad ranem znów jakieś turbulencje na całej powierzchni brzucha. I jak zawsze czułam go po prawej stronie, to teraz jest po lewej. Żywię nadzieję, iż nie obrócił się do pośladkowej 🙏. Nie wiem, czy Wy też tak macie ale jak Młody się rusza, to ruszam się razem z nim 😅. Nie wiem skąd on tyle siły ma 😂.Olo323 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Moj jest spokojny i dlatego czuje ze czeka mnie cesarka bo się nie obroci 😓
Czasem ma czkawke, ale to delikatnie brzuch skacze, czasem się wzdrygnie to wtedy najwieksze u mnie przeżycia sa 😂
A najczęściej tak poprostu się rusza/przeciaga powoli i wypycha brzuch. Ale nadal nie zauważyłam u niego żadnego rytmu dobowego, robi co chce i kiedy chce 😀 -
Moje dziecko to rusza się mega intensywnie. Tych delikatnych ruchów to chyba nie czuje, może nie skupiam się na nich, tylko na tych intensywniejszych których nie da się nie czuć. Jestem na lotnisku i czuję się przerażona gdy widzę małe dzieci... to chyba nie dla mnie😅😅
kamilamhm, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoanne wrote:Moje dziecko to rusza się mega intensywnie. Tych delikatnych ruchów to chyba nie czuje, może nie skupiam się na nich, tylko na tych intensywniejszych których nie da się nie czuć. Jestem na lotnisku i czuję się przerażona gdy widzę małe dzieci... to chyba nie dla mnie😅😅
Spokojnego lotu ✈️
A mnie wczoraj pszczoła urządliła w żyłę na prawym nadgarstku, nie mam uczulenia, ale kurcze dzisiaj trochę spuchło i boli. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie... Może czymś posmarować? Nigdy wcześniej mnie nie urządliła to nie wiem 🤔
Joanne lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Spokojnego lotu ✈️
A mnie wczoraj pszczoła urządliła w żyłę na prawym nadgarstku, nie mam uczulenia, ale kurcze dzisiaj trochę spuchło i boli. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie... Może czymś posmarować? Nigdy wcześniej mnie nie urządliła to nie wiem 🤔
Przyłóż wacik zamroczony w occieAsia11, Sóweczka lubią tę wiadomość
-
Joanne wrote:Moje dziecko to rusza się mega intensywnie. Tych delikatnych ruchów to chyba nie czuje, może nie skupiam się na nich, tylko na tych intensywniejszych których nie da się nie czuć. Jestem na lotnisku i czuję się przerażona gdy widzę małe dzieci... to chyba nie dla mnie😅😅
Joanne lubi tę wiadomość
-
Joanne wrote:Zdjęcie w okropnym nieładzie ale tak się właśnie czuję- również jak zawodnik sumo. Dzisiaj ciężko było spać nawet. Któraś pisała że przeglądała stare ubrania i zastanawiała się jak w takie małe się mieściła. U mnie tak samo. Z ubrań sprzed ciąży dobre tylko majtki i skarpety😆 Dzisiaj zaczynam 30 tydzień.
P.S. Też macie takie wałki jak ja na plecach?😆
Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość
07.11.2022 💖🤱Zuzanna 3330 g, 57 cm
07.10.2021 miomektomia mięśniaków
09.07.2021 💔
04.05.2021 💔 -
Kalli95 wrote:Ja biorę te zrobione po 4 rano bo nie wiem ile będę miała o 6 xd ostatnio jak chodzę do wc to czasem tylko pare kropelek jest a siku dalej się chce 🥲
No dokładnie, u mnie zaczyna się podobnie 😂. Dramat jakiś 😵.
Edit. Kalli u Ciebie już bliżej niż dalej 😍, na kiedy masz termin?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 14:04
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Z miesiączki mam na 6 listopada, z usg na 4. Moj lekarz patrzy m ten z miesiączki tym bardziej że różnica niewielka 🙂
Ale powiedzial ostatnio ze jak na następnej wizycie znowu będzie pośladkowo to sie umówimy na wyjecie dziecka wcześniej xd troche to przerażające 😂 -
nick nieaktualnyKalli95 wrote:Z miesiączki mam na 6 listopada, z usg na 4. Moj lekarz patrzy m ten z miesiączki tym bardziej że różnica niewielka 🙂
Ale powiedzial ostatnio ze jak na następnej wizycie znowu będzie pośladkowo to sie umówimy na wyjecie dziecka wcześniej xd troche to przerażające 😂
Powiem wam, że jak mam już umówioną cesarkę i wiem, że mała będzie z nami już 26 października, a nie 7 listopada to jakoś już tak zaczynam "panikować", że to już za chwilę, a ja nie ogarnięta do końca 😱
-
Dziś 31 tc i bardzo dobrze. Młody tak dał się we znaki w nocy, że zacznę odliczać dni do 37 😂. Mąż z rana: co Ty, całą noc czkawkę miałaś, że tak skakałaś? A to nie ja, tylko Karol. Kilka razy na pewno miał czkawkę, później się uspokoił a nad ranem znów jakieś turbulencje na całej powierzchni brzucha. I jak zawsze czułam go po prawej stronie, to teraz jest po lewej. Żywię nadzieję, iż nie obrócił się do pośladkowej 🙏. Nie wiem, czy Wy też tak macie ale jak Młody się rusza, to ruszam się razem z nim 😅. Nie wiem skąd on tyle siły ma 😂.[/QUOTE]
Mnie mała tak kopie, że też aż cała się przesuwam :p a najgorzej boli mnie prawe żebro a w nocy całe plecy. Nie ma dla mnie wygodnej pozycji. -
Ultra-Dżasta wrote:Laski, mam pytanie 😆. Jeżeli chodzę w nocy co chwilę do WC, to które siku mam wziąć do badania? 😳😂🤣11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Dziewczyny ze skracajaca się szyjką ile bierzecie luteiny? Ja miałam 200mg 2 razy dziennie,ale ostatnio kazała mi odstawić poranna dawkę ale bałam się i tak naprawdę dopiero od dwóch dni nie brałam rano i co dziś tak mnie brzuch boli i twardnieje że chyba jutro wezmę znów11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Dziewczyny jak u Was z przepływami? Czy lekarze coś Wam mówią na ten temat? Dzisiaj miałam wizytę (33+4) no i lekarz powiedział, że przepływy mam w dolnej granicy normy (przepływy w główce w górnej granicy, a w pępowinie w dolnej, ale suma summarum są w dolnej granicy normy). Powiedział, że JESZCZE nie mam się martwić i kolejna wizyta za 2 tygodnie. Mam liczyć zespoły ruchowe i jeżeli będzie ich mniej niż 10 na dobę to mam się zgłosić do szpitala... No i zaczęłam się martwić
wiem, na chwilę obecną jest ok, ale nie wiadomo jak będzie potem. Boję się, że przegapię moment, w którym dziecko będzie słabiej się ruszać i za późno zgłoszę się do szpitala... Któraś z Was ma/miała podobny problem w tej lub poprzednich ciążach?
-
nick nieaktualnyLalala wrote:Dziewczyny jak u Was z przepływami? Czy lekarze coś Wam mówią na ten temat? Dzisiaj miałam wizytę (33+4) no i lekarz powiedział, że przepływy mam w dolnej granicy normy (przepływy w główce w górnej granicy, a w pępowinie w dolnej, ale suma summarum są w dolnej granicy normy). Powiedział, że JESZCZE nie mam się martwić i kolejna wizyta za 2 tygodnie. Mam liczyć zespoły ruchowe i jeżeli będzie ich mniej niż 10 na dobę to mam się zgłosić do szpitala... No i zaczęłam się martwić
wiem, na chwilę obecną jest ok, ale nie wiadomo jak będzie potem. Boję się, że przegapię moment, w którym dziecko będzie słabiej się ruszać i za późno zgłoszę się do szpitala... Któraś z Was ma/miała podobny problem w tej lub poprzednich ciążach?
Ja nie pomogę, wszystkie u nas w normie.
A mówił, co z tego może wyniknąć??
-
Marta93 wrote:Dziewczyny ze skracajaca się szyjką ile bierzecie luteiny? Ja miałam 200mg 2 razy dziennie,ale ostatnio kazała mi odstawić poranna dawkę ale bałam się i tak naprawdę dopiero od dwóch dni nie brałam rano i co dziś tak mnie brzuch boli i twardnieje że chyba jutro wezmę znów
Ty masz chyba dosyć sporą dawkę to może poprostu rozloz ja sobie na rano i wieczorem żeby pozniej wszystkiego na raz nie odstawiac.
Wydaje mi się że tu też jest dużo wina psychiki bo ja jak odstawiłam wtedy jedna dawkę to tylko o tym myślałam czy cos złego się nie dzieje🙂
Moze najlepiej skontaktuj się ze swoim lekarzem i skonsultujt bóle to Ci doradzi, wezmie wcześniej na kontrole. Będziesz spokojniejsza 🙂