X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie z rzeczy wyprawkowych do szpitala dla mnie mam... Podkłady poporodowe. Już grzecznie leżą w torbie 😂. Co do listy ta z mamyginekolog jest najlepsza - krótko, zwięźle i na temat. Pasowałoby jakieś koszule z allegro zamówić do szpitala w końcu. I ten nieszczęsny laktator chyba (obrzydza mnie samo patrzenie na niego 🤭). A majtki poporodowe to jakie najlepiej? Nie znam się 😆.

W ogóle powiem Wam, że akuratnie w moim miejskim szpitalu (nie będę tam rodzić na szczęście) dzieją się cyrki niezależnie od tego, czy jest się osobą uprzywilejowaną, czy nie 😆. Ogólnie do mnie problem miał jeden gość ale kazałam mu przeczytać informację wywieszoną nad jego głową o osobach z pierwszeństwem i się uspokoił. Ale! Ze mną na cito było grono facetów na krzywą cukrową. I kuźwa tak się kłócili o to, który z nich ma iść pierwszy, że to jakaś masakra 😂. I w końcu mówię do nich, by szli przede mną, bo gorzej jak z przedszkolem 😵.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Na razie z rzeczy wyprawkowych do szpitala dla mnie mam... Podkłady poporodowe. Już grzecznie leżą w torbie 😂. Co do listy ta z mamyginekolog jest najlepsza - krótko, zwięźle i na temat. Pasowałoby jakieś koszule z allegro zamówić do szpitala w końcu. I ten nieszczęsny laktator chyba (obrzydza mnie samo patrzenie na niego 🤭). A majtki poporodowe to jakie najlepiej? Nie znam się 😆.

W ogóle powiem Wam, że akuratnie w moim miejskim szpitalu (nie będę tam rodzić na szczęście) dzieją się cyrki niezależnie od tego, czy jest się osobą uprzywilejowaną, czy nie 😆. Ogólnie do mnie problem miał jeden gość ale kazałam mu przeczytać informację wywieszoną nad jego głową o osobach z pierwszeństwem i się uspokoił. Ale! Ze mną na cito było grono facetów na krzywą cukrową. I kuźwa tak się kłócili o to, który z nich ma iść pierwszy, że to jakaś masakra 😂. I w końcu mówię do nich, by szli przede mną, bo gorzej jak z przedszkolem 😵.
    Ja kupiłam majtki poporodowe w największym możliwym rozmiarze bo podobno miały być male rozmiarowo i nie zaluje, jeszcze dokupie z innej firme na allegro bo nie wiem czy 4 szt to za mało i do 6 dobije. Koszule juz mam, polecam jak dużo dziewczyn dolce sonno, to takie koszule-sukienki w których wiem ze nie będę czuła się jak ostatnia sierota 😀 ostatnio wypakowałam laktator i przeraziło mnie jak to działa. Nie ogarniam tej technologii. Przerażona schowałam spowrotem do pudełka i zrobię jakos w najbliższym czasie kolejne podejście z instrukcja 😂 myślałam że to poprostu jakieś ssawki do zbiorniczka czy cos i juz 🤣

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje większe dupsko idealnie pasują majtki bella mama l/XL 😁

Torbę mam już spakowaną, ale tez jadę ze świadomością ze nie muszę mieć od razu wszystkiego bo szpital w którym rodzę jest dosłownie po drugiej stronie ulicy wiec w każdej chwili mąż dowiezie co potrzeba 😁 ubranka dla dziecka, pampersy i chusteczki zapewnia szpital, wiec tylko na wyjście muszę przygotować.

Ehh Wam to fajnie bo macie jeszcze czas, a ja to już tykająca bomba 🙈

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki co ile masz teraz wizyty? Dajesz rade leżeć? 😉

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    MamaTrójki co ile masz teraz wizyty? Dajesz rade leżeć? 😉
    Co dwa tygodnie, kolejna 22.09 😉 z leżeniem różnie, staram się jak najwiecej ale kręgosłup boli wtedy bardziej niż po całym dniu chodzenia 🙈

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was dziewczyny za to, że jesteście tak przygotowane i ogarnięte. Mi do porodu zostało ok 5 tygodni i u mnie przygotowania leżą na calej lini 🙈 musimy przemeblować pokój, wyprać ubrania (na szczęście tym razem ominie mnie prasowanie, bo mamy suszarkę), złożyć przewijak, dostawkę. Ogólnie jako tako nie zaczęłam niczego przygotowywać. Dzisiaj chcę zamówić rzeczy z apteki. I pomyśleć że z pierwszą córką o tej porze byłam już nawet spakowana do szpitala 🤣 a teraz jak pomyślę o tym, że niedługo pojawi się nowy lokator w domu to myślę sobie TO JUŻ?!

kamilamhm lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie nr 1 usg zrobione i ktg
    Mały główka w dół i już wiem dlaczego tak się rozpycha na dole i kopie moje kamienie w woreczku widziałam dziś na 4 d jego pulchna buźkę hahah ale jak chcieli na szybko uchwycić zdjęcie to buzie obrócił
    Ktg super serducho od 120 do 160 kopał jak szalony

Waga małego ok 2100 będzie klocek 😅😅😅 a ja 8 kg do przodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 12:10

Sóweczka, kamilamhm, meggie94 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pakowania i prasowania nie zaczęłam nic jeszcze nawet deski do prasowania nie zamówiłam 😂😂😂

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te majtki poporodowe to są jak zwykłe majtki? Widziałam w Rossmannie wielorazowe i jednorazowe. Logicznie myśląc, te jednorazowe mają wkład poporodowy, tak? 😅 Kuźwa masakra, co jest do ogarnięcia.

Byłam na szkole rodzenia i tam, położna poleciła do mycia maluchów naturalne mydło Aleppo - z oliwy oliwek i oleju laurowego. Poniżej opis:
    "Produkt o podwyższonej zawartości oleju laurowego (35%) doskonale rozciąga skórę i otwiera pory - zatem może być stosowane jako najwyższej jakości mydło do golenia, szampon do włosów oraz naturalnie do pielęgnacji całego ciała. Przede wszystkim wspiera pielęgnację skóry łuszczycowej, trądziku zaawansowanego, grzybicy skóry, liszajów pod włosowych, swędzącej skóry, gojących się ran oraz doskonale pielęgnuje blizny. Z powodzeniem stosowany od wielu lat zarówno przy wszelkiego rodzaju problemach skórnych jak i do codziennej higieny całego ciała i włosów. Oliwkowe mydła nie tylko skutecznie oczyszczają pory ale również pozostawiają cienką warstwę ochronną, która z jednej strony nawilża i odżywia skórę z drugiej stanowi naturalną barierę dla zanieczyszczeń ze środowiska zewnętrznego. Olej laurowy znany jest ze swoich właściwości przeciwtrądzikowych, jest również skutecznym środkiem pobudzającym wzrost włosów oraz pomagającym w walce z łupieżem. Produkty nie zawierają żadnych składników konserwujących, zapachowych oraz barwników.
    Ingredients: Sodium olivate, sodium laurate, sodium hydroxide, aqua (water)."

Powiem Wam, nie głupi produkt dla niemowlaka, żeby za szybko nie zmywać tej bariery z mazi płodowej. W 100% naturalny. Zakupię i najpierw przetestuję na mężu, bo ma problemy skórne 😆. Jak mydło zda egzamin to nie będę kupować żadnych kosmetyków, tylko będę "jechać" z Karolem na tym mydle 😆.

Tak samo polecała nam naturalne maści na odparzenia ale kuźwa, zapomniałam nazwy 🤦‍♀️🤷‍♀️.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam właśnie udało się sprzedać stare meble z sypialni 😊
    Wiec mąż zaraz składa nowe 😀 przy okazji już postawimy łóżeczko, które dostałam od brata po bratanku (praktycznie nówka, bo Bratanek finalnie stał w dostawce przy ich łóżku😊- wiec nie wiem czy powinnam kupić nowy materac, jak myślicie?)
    Chciałabym zamówić naklejki na ścianę nad łóżeczkiem, żeby zrobić kącik Małemu. Macie może jakieś sprawdzone sklepy/firmy z takimi akcesoriami? 😊

Sóweczka lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja mam śpiworek jakieś pajacyki misiowate i chyba aż nadto tyle ze u mnie nie ma aż takich zim.
    Folie do wózka mam tu często pada wiec się przyda 😛
    Ja mam wizytę jutro u w czwartek ciekawe co powiedzą
    Czekam na zastrzyk z immuglobulina bo mały ma rh+ … drugi z 5 ;)
    a skąd wiesz jaka grupę krwi ma mały? Ja mam rh- i za tydzień mam zastrzyk z immunoglobuliny

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    a skąd wiesz jaka grupę krwi ma mały? Ja mam rh- i za tydzień mam zastrzyk z immunoglobuliny

Marta93 a Twój partner/mąż robił grupę krwi? Mój prowadzący kazał na początku ciąży zrobić grupę krwi obojgu. Z tego co pamiętam z lekcji biologii, to dzieci dziedziczą układ antygenów na czerwonych krwinkach po ojcu 😅. Konflikt serologiczny jest wtedy, gdy matka jest Rh- a ojciec Rh+.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Nam właśnie udało się sprzedać stare meble z sypialni 😊
    Wiec mąż zaraz składa nowe 😀 przy okazji już postawimy łóżeczko, które dostałam od brata po bratanku (praktycznie nówka, bo Bratanek finalnie stał w dostawce przy ich łóżku😊- wiec nie wiem czy powinnam kupić nowy materac, jak myślicie?)
    Chciałabym zamówić naklejki na ścianę nad łóżeczkiem, żeby zrobić kącik Małemu. Macie może jakieś sprawdzone sklepy/firmy z takimi akcesoriami? 😊
    Ja mialam taka sama sytuacje z tym ze w dostawce dziecko dużo krócej spi niż później w szczebelkowym no i później jest dużo cięższe niż jak spi w dostawce. Poprostu dostawka jest na mlodsze dzieci. U mnie bratanek spal w łóżeczku na pewno do 3rż wcześniej tez w dostawce i ja kupilam nowy materac bo podobno mogą być odgniecenia na takim materacu których my nie poczujemy a robią roznice dla małego dziecka 🙂

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze (jak już ochłonęłam i się uspokoiłam) „pochwale” się co u mnie…
    A wiec w sobotę było wesele mojej przyjaciółki, byliśmy tylko na ślubie, bo.. wychodząc z kościoła wywaliłam się na schodach i poleciałam prosto jak żaba na nogi, ręce, brzuch i twarz… mimo ze starałam się jak mogłam, to na brzuch tez upadłam… nie wiem sama jak to zrobiłam, bo mąż twierdzi, ze z tego co widział kątem oka to ze noga złe stanęłam, z kolei Ci co widzieli mnie przodem to każdy mówi, ze wyglądało po buzi jakbym zemdlała/odleciała. Sama nie wiem…
    Po upadku jak mnie S. Podniósł to nie docierało do mnie za bardzo co sie stało, otrzepałam sie, wytarlam krew i wszystkich zapewniałam, ze wszystko w porządku. Nawet na początku nie rozumiałam (z tego szoku) dlaczego mąż chce jechać do szpitala. Dopiero jak mnie zapakował do auta (a mąż był tak zestresowany/zdenerwowany ze przez tyle lat nie widziałam go tak zdenerwowanego, przez chwile myślałam ze mi sie popłacze 🙈😅), w drodze do szpitala dotarło do mnie co sie stało i cała drogę wyłam, ze co jak coś zrobiłam dziecku?
    Na szczęście w szpitalu od razu zrobili mi ktg, mały był trochę ospały, ale położne tłumaczyły ze może z tych nerwow tez jest zdenerwowany. Lekarz zrobił usg i wszystko w porządku- łożysko, dzidziulek i ilość wód płodowych. Zatrzymali mnie na obserwacji i popołudniu następnego dnia wypuścili, bo wszytsko w porządku, jedynie kazali sie oszczędzać i obserwować (jestem tak poobijana i poobdzierana, ze i tak głównie leżę, bo każdy ruch niesamowicie boli 😅)
    Utwierdziłam sie tez w wyborze szpitalu, bo tu tak każdy z serduchem podchodzi od lekarzy po położne, bardzo każdy cierpliwy, spokojny i po prostu miły, położne naprawdę przekochane 🥰

Jedyne co- to jutro mamy sesje ciążowa, ale wysłałam fotografie zdjęcia powiedziała, ze odrapana brodę, kolana, piszczele i kostki zatuszuje😂😂

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:

Robili test z mojej krwi

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie- wszystko ok. Wczoraj szczepilam się na krztusiec. Jutro jedziemy na 3 dni do Wisły i po powrocie zacznę się wreszcie ogarniać z zakupami porodowymi i praniem ubranek. Ja kupuję majty Horizon takie siateczkowe.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy was tez po szczepieniu na krztusiec tak bardzo bolała cala reka i szyja od strony szczepionej reki? 😓

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Marta93 a Twój partner/mąż robił grupę krwi? Mój prowadzący kazał na początku ciąży zrobić grupę krwi obojgu. Z tego co pamiętam z lekcji biologii, to dzieci dziedziczą układ antygenów na czerwonych krwinkach po ojcu 😅. Konflikt serologiczny jest wtedy, gdy matka jest Rh- a ojciec Rh+.
    No tak mąż jest rh+

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś robiłam mocz, jeszcze wszystkie wyniki mi się nie załadowały ale mam leukocyty 100/ul wie ktoś co to znaczy?

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja majtki kupiłam z Canpolu, ale te jednorazowe. Nie wiem czy dobre. Wielorazowych nie kupowałam na razie, bo niby na drobny tyłek na potem lepiej kupić normalne tylko tylko troszkę większe. Wyjdzie w praniu czy racja. Jak nie, to te z Canpolu są w prawie każdej aptece to dokupię.

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ