X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Mlina Koleżanka

Wysłany: 11 września 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny , mam pytanko 😊 kupowałyscie kombinezon czy kurtke dla maluszka na zime ? W czym jest wygodniej np. w nosidełku? A w czym w gondoli? Chodzi mi o Grudzień/Styczeń.

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlina wrote:
    Czesc dziewczyny , mam pytanko 😊 kupowałyscie kombinezon czy kurtke dla maluszka na zime ? W czym jest wygodniej np. w nosidełku? A w czym w gondoli? Chodzi mi o Grudzień/Styczeń.

O wiele wygodniej kombinezon ☺️ nawet są specjalne które mają wycięcie na pasy do fotelika

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Strata Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie kupuje stricte zimowego kombinezonu.
    Mam misiowy kombinezon i w połączeniu ze spiworkiem w wózku zima wystarczy. A do fotelika mam otulacz.

Mlina, Sóweczka, annkaa lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Mlina Koleżanka

Wysłany: 11 września 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    A ja nie kupuje stricte zimowego kombinezonu.
    Mam misiowy kombinezon i w połączeniu ze spiworkiem w wózku zima wystarczy. A do fotelika mam otulacz.

Czyli w foteliku pod otulacz będzie kurteczka czy ten misiowy kombinezon?

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście uważam ze kombinezony są lepsze (tez mam takie misiowe) bo kurteczka się lubi podwijać i raz ze niewygodnie a dwa ze nie tak ciepło wtedy 😉

Sóweczka, Mlina, Olo323 lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlina wrote:

Hej

My kupiliśmy kombinezon i spiworek do wózka, a do fotelika otulacz.

Kurtka się podwija, więc dla takiego maluszka raczej kombinezon

Mlina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlina wrote:
    Cienszy kombinezon, my tez mamy taki ala misiowy

Mlina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się weekendowo

U nas pakowanie- M dziś wyjeżdża do pracy 😞 14 lat już jeździ, a ja cały czas to przeżywam i to chyba dobrze bo nie chciałabym wpaść w jakaś rutynę czy "normalność" , że go nie ma 😞

Mała od wczoraj mi gmera w kanale rodnym nóżkami 🙆 jejku! Jaki ból! 🤣 Nie mam jąder, ale sądzę, że porównywalne dla mężczyzn jak kop w jaja 😁

Dziewczyny to jak wy w koncu te tygodnie liczycie, wg tego jak liczą ginekolodzy czy wg tego jak aplikacja czyli, że np 31+3 to już leci 32 tc??

annkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja dziś wg apki mam 31+6 czyli jutro 32+0 no to ja nie wiem jak liczyć

• Tony Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka, liczy się rozpoczęte tygodnie, czyli 31+3 to 31 tydzien.

Dżasta, ja niedawno też miałam meeega ochotę na zupkę chińska 🤣 mój mąż akurat wrocil z gór i wypadł mu z plecaka Ser w ziołach, wiem że to straszny syf ale musiałam zjeść :D

Sóweczka, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie po wizycie na oddziale poloniczym u położnej. Polecona kobieta, chciałabym żeby mi towarzyszyła przy porodzie. Wydała mi się bardzo kompetentna i rzeczowa. Super jest to, że sami z siebie proponują zzo i nie trzeba się dopraszac. Każda sala porodowa jest indywidualna, zamykana, świeżo po remoncie
    Więc chyba się zdecyduje rodzic tam.

Niemniej jednak lekarz namawia mnie, żeby rodzic u niego w szpitalu. Muszę się w tym tygodniu umówić z położna od niego żeby mi pokazała porodówkę itp i wtedy podejmę decyzję.

Lulana lubi tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to wczoraj miałam bardzo męczący dzień, od rana latałam po sklepach budowlanych i ogarniałam remont. Byłam tak padnięta, że poszłam spać o 20.30 😱 chyba przez to wszystko bardzo słabo czułam wieczorem ruchy, już miałam lecieć po detektor. Ale trochę popukałam w brzuch i się obudzila. Bidulka musiała odczuwać moje zmęczenie:(

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Jestem właśnie po wizycie na oddziale poloniczym u położnej. Polecona kobieta, chciałabym żeby mi towarzyszyła przy porodzie. Wydała mi się bardzo kompetentna i rzeczowa. Super jest to, że sami z siebie proponują zzo i nie trzeba się dopraszac. Każda sala porodowa jest indywidualna, zamykana, świeżo po remoncie
    Więc chyba się zdecyduje rodzic tam.

Niemniej jednak lekarz namawia mnie, żeby rodzic u niego w szpitalu. Muszę się w tym tygodniu umówić z położna od niego żeby mi pokazała porodówkę itp i wtedy podejmę decyzję.

Osobna sala to mega sprawa. Pamiętam jak z Cyprianem leżałam na sali z 3 matkami i jedno dziecko caaaały czas płakało 🤦🏼‍♀️ dopiero po dwóch dniach ją przenieśli.
    Z Mikim natomiast miałam swoją salę bo mój prowadzący był kierownikiem oddziału... Luksus 😊

Teraz niestety będę znowu na kilkuosobowej sali, ale teraz niby po cc 2 doby trzymają to przeżyję 😁

Tony lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Sóweczka, liczy się rozpoczęte tygodnie, czyli 31+3 to 31 tydzien.

Dżasta, ja niedawno też miałam meeega ochotę na zupkę chińska 🤣 mój mąż akurat wrocil z gór i wypadł mu z plecaka Ser w ziołach, wiem że to straszny syf ale musiałam zjeść :D

Dziękuję

Czyli znowuż "przeżyję" 32 tc 🤣

Tony lubi tę wiadomość

• Strata Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlina wrote:
    Przy starszaku pod otulacz nie zakładałam nic dodatkowego. Po prostu tak jak bul ubrany w domu, tam wkładany do fotelika i otulany otulaczem. Teraz też tak planuje.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31+3 to nie rozpoczęty, a SKOŃCZONY 31 tydzień i 3 dni z lecącego 32 tygodnia 😊 Dlatego apki mówią, że to 32, bo liczą zaczęte, a lekarze liczą skończone tygodnie 😊

My mamy jeden taki misiowy kombinezon, który kupiłam za całe 15 zł na vinted od laski niedaleko i jeden mamy taki typowo zimowy pd znajomych po ich córeczce 😊

Sóweczka, Decemberry, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    31+3 to nie rozpoczęty, a SKOŃCZONY 31 tydzień i 3 dni z lecącego 32 tygodnia 😊 Dlatego apki mówią, że to 32, bo liczą zaczęte, a lekarze liczą skończone tygodnie 😊
    Tak tak, miałam na myśli skończone :D dzięki za korektę. W każdym razie poprawnie jest tak jak liczą lekarze, czyli 31 tc :)

Sóweczka, meggie94, annkaa, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie lekarz Ci powie, że jesteś w 32 tygodniu ciąży, jeśli masz 31+3. Bo 31 już skończyłaś, a jesteś w 32 tygodniu.

U mnie dziś 29+1, czyli jestem w 30 tygodniu ciąży :D

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 33+1 i mój lekarz liczy, że jestem w 33 TC i tak też mówię jak chodzę do innych lekarzy.
    Co do śpiworów to do wózka mam taki typu miś, mam też grubszy, ale to raczej na zimniejsze dni. Córka zeszłej zimy chodziła cały czas w takim misiu i było ok. Do wózka i fotelika mieliśmy śpiwór i nie było jej zimno. Pierwszą kurtkę kupiłam jej w rozmiarze 74, ale szczerze to nie było to wygodne rozwiązanie, ponieważ cały czas się podwijała, bo córka jeszcze nie chodziła i ledwo co siedziała. Z pierwszą córka kupiłam kombinezon w rozmiarze 62, bo każdy radził żeby kupić większy (córka urodziła się 55cm). Dla mnie był to błąd, bo ona się w nim topiła i zakładanie go, było bardzo niewygodne, rączki wychodziły z rękawów, ciężko było ją tak włożyć do fotelika. Potem kupiłam kombinezon zgodny z jej rozmiarem i się sprawdził.

atdccwa173tcycke.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    No właśnie lekarz Ci powie, że jesteś w 32 tygodniu ciąży, jeśli masz 31+3. Bo 31 już skończyłaś, a jesteś w 32 tygodniu.

U mnie dziś 29+1, czyli jestem w 30 tygodniu ciąży :D

No właśnie nie 🤔

Jak miałam wizytę we czwartek to miałam 31+3 i mówię do niej, że jestem w 32tc, a ona do mnie, że nie, że 31. I dlatego było moje pytanie do was: jak liczycie tygodnie? Bo gin mowi inaczej i apka inaczej, a poprawnie jest tak jak gin czyli skończone tygodnie się liczą

Tony lubi tę wiadomość

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ