LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mlina wrote:Czesc dziewczyny , mam pytanko 😊 kupowałyscie kombinezon czy kurtke dla maluszka na zime ? W czym jest wygodniej np. w nosidełku? A w czym w gondoli? Chodzi mi o Grudzień/Styczeń.
O wiele wygodniej kombinezon ☺️ nawet są specjalne które mają wycięcie na pasy do fotelikaMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja osobiście uważam ze kombinezony są lepsze (tez mam takie misiowe) bo kurteczka się lubi podwijać i raz ze niewygodnie a dwa ze nie tak ciepło wtedy 😉
Sóweczka, Mlina, Olo323 lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
nick nieaktualnyMlina wrote:Czesc dziewczyny , mam pytanko 😊 kupowałyscie kombinezon czy kurtke dla maluszka na zime ? W czym jest wygodniej np. w nosidełku? A w czym w gondoli? Chodzi mi o Grudzień/Styczeń.
Hej
My kupiliśmy kombinezon i spiworek do wózka, a do fotelika otulacz.
Kurtka się podwija, więc dla takiego maluszka raczej kombinezon
Mlina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się weekendowo
U nas pakowanie- M dziś wyjeżdża do pracy 😞 14 lat już jeździ, a ja cały czas to przeżywam i to chyba dobrze bo nie chciałabym wpaść w jakaś rutynę czy "normalność" , że go nie ma 😞
Mała od wczoraj mi gmera w kanale rodnym nóżkami 🙆 jejku! Jaki ból! 🤣 Nie mam jąder, ale sądzę, że porównywalne dla mężczyzn jak kop w jaja 😁
Dziewczyny to jak wy w koncu te tygodnie liczycie, wg tego jak liczą ginekolodzy czy wg tego jak aplikacja czyli, że np 31+3 to już leci 32 tc??annkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sóweczka, liczy się rozpoczęte tygodnie, czyli 31+3 to 31 tydzien.
Dżasta, ja niedawno też miałam meeega ochotę na zupkę chińska 🤣 mój mąż akurat wrocil z gór i wypadł mu z plecaka Ser w ziołach, wiem że to straszny syf ale musiałam zjeśćSóweczka, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Jestem właśnie po wizycie na oddziale poloniczym u położnej. Polecona kobieta, chciałabym żeby mi towarzyszyła przy porodzie. Wydała mi się bardzo kompetentna i rzeczowa. Super jest to, że sami z siebie proponują zzo i nie trzeba się dopraszac. Każda sala porodowa jest indywidualna, zamykana, świeżo po remoncie
Więc chyba się zdecyduje rodzic tam.
Niemniej jednak lekarz namawia mnie, żeby rodzic u niego w szpitalu. Muszę się w tym tygodniu umówić z położna od niego żeby mi pokazała porodówkę itp i wtedy podejmę decyzję.Lulana lubi tę wiadomość
-
A w ogóle to wczoraj miałam bardzo męczący dzień, od rana latałam po sklepach budowlanych i ogarniałam remont. Byłam tak padnięta, że poszłam spać o 20.30 😱 chyba przez to wszystko bardzo słabo czułam wieczorem ruchy, już miałam lecieć po detektor. Ale trochę popukałam w brzuch i się obudzila. Bidulka musiała odczuwać moje zmęczenie:(
-
nick nieaktualnyTony wrote:Jestem właśnie po wizycie na oddziale poloniczym u położnej. Polecona kobieta, chciałabym żeby mi towarzyszyła przy porodzie. Wydała mi się bardzo kompetentna i rzeczowa. Super jest to, że sami z siebie proponują zzo i nie trzeba się dopraszac. Każda sala porodowa jest indywidualna, zamykana, świeżo po remoncie
Więc chyba się zdecyduje rodzic tam.
Niemniej jednak lekarz namawia mnie, żeby rodzic u niego w szpitalu. Muszę się w tym tygodniu umówić z położna od niego żeby mi pokazała porodówkę itp i wtedy podejmę decyzję.
Osobna sala to mega sprawa. Pamiętam jak z Cyprianem leżałam na sali z 3 matkami i jedno dziecko caaaały czas płakało 🤦🏼♀️ dopiero po dwóch dniach ją przenieśli.
Z Mikim natomiast miałam swoją salę bo mój prowadzący był kierownikiem oddziału... Luksus 😊
Teraz niestety będę znowu na kilkuosobowej sali, ale teraz niby po cc 2 doby trzymają to przeżyję 😁
Tony lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTony wrote:Sóweczka, liczy się rozpoczęte tygodnie, czyli 31+3 to 31 tydzien.
Dżasta, ja niedawno też miałam meeega ochotę na zupkę chińska 🤣 mój mąż akurat wrocil z gór i wypadł mu z plecaka Ser w ziołach, wiem że to straszny syf ale musiałam zjeść
Dziękuję
Czyli znowuż "przeżyję" 32 tc 🤣
Tony lubi tę wiadomość
-
Mlina wrote:Czyli w foteliku pod otulacz będzie kurteczka czy ten misiowy kombinezon?
-
31+3 to nie rozpoczęty, a SKOŃCZONY 31 tydzień i 3 dni z lecącego 32 tygodnia 😊 Dlatego apki mówią, że to 32, bo liczą zaczęte, a lekarze liczą skończone tygodnie 😊
My mamy jeden taki misiowy kombinezon, który kupiłam za całe 15 zł na vinted od laski niedaleko i jeden mamy taki typowo zimowy pd znajomych po ich córeczce 😊Sóweczka, Decemberry, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:31+3 to nie rozpoczęty, a SKOŃCZONY 31 tydzień i 3 dni z lecącego 32 tygodnia 😊 Dlatego apki mówią, że to 32, bo liczą zaczęte, a lekarze liczą skończone tygodnie 😊
dzięki za korektę. W każdym razie poprawnie jest tak jak liczą lekarze, czyli 31 tc
Sóweczka, meggie94, annkaa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
No właśnie lekarz Ci powie, że jesteś w 32 tygodniu ciąży, jeśli masz 31+3. Bo 31 już skończyłaś, a jesteś w 32 tygodniu.
U mnie dziś 29+1, czyli jestem w 30 tygodniu ciąży
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Jestem w 33+1 i mój lekarz liczy, że jestem w 33 TC i tak też mówię jak chodzę do innych lekarzy.
Co do śpiworów to do wózka mam taki typu miś, mam też grubszy, ale to raczej na zimniejsze dni. Córka zeszłej zimy chodziła cały czas w takim misiu i było ok. Do wózka i fotelika mieliśmy śpiwór i nie było jej zimno. Pierwszą kurtkę kupiłam jej w rozmiarze 74, ale szczerze to nie było to wygodne rozwiązanie, ponieważ cały czas się podwijała, bo córka jeszcze nie chodziła i ledwo co siedziała. Z pierwszą córka kupiłam kombinezon w rozmiarze 62, bo każdy radził żeby kupić większy (córka urodziła się 55cm). Dla mnie był to błąd, bo ona się w nim topiła i zakładanie go, było bardzo niewygodne, rączki wychodziły z rękawów, ciężko było ją tak włożyć do fotelika. Potem kupiłam kombinezon zgodny z jej rozmiarem i się sprawdził. -
nick nieaktualnyDecemberry wrote:No właśnie lekarz Ci powie, że jesteś w 32 tygodniu ciąży, jeśli masz 31+3. Bo 31 już skończyłaś, a jesteś w 32 tygodniu.
U mnie dziś 29+1, czyli jestem w 30 tygodniu ciąży
No właśnie nie 🤔
Jak miałam wizytę we czwartek to miałam 31+3 i mówię do niej, że jestem w 32tc, a ona do mnie, że nie, że 31. I dlatego było moje pytanie do was: jak liczycie tygodnie? Bo gin mowi inaczej i apka inaczej, a poprawnie jest tak jak gin czyli skończone tygodnie się liczą
Tony lubi tę wiadomość