X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin liczy skóńczone, bo dla niego jest ważny etap rozwoju maluszka, czyli co maluch ma już za sobą, a nie co dopiero się zaczęło. W rozwoju tydzień to dużo, a tak 30+0 i 30+6 byłoby tym samym etapem rozwoju, a nie jest.

mt30 lubi tę wiadomość

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin tak naprawdę ma całą kartotekę w kompie i to, jak my sobie mówimy to nie ma większego znaczenia :P Jak się jakiś inny lekarz pyta, to podaję pełne tygodnie i dni i niech sobie już sam wydedukuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 23:56

MamaTrójki lubi tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam i spiworek i kombinezon, zobaczymy co się bardziej przyda. A może i jedno i drugie. Prawda tez taka ze teraz nie ma już takich mroźnych zim jak kiedyś. A zainwestowalyscie w folie przeciwdeszczowa na wózek? Bo ja się nad tym ciagle zastanawiam, czy warto w ogole wydawać kase. I tak nie będę przecież jeździć w deszczu 🤷‍♀️

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie do wózka nie kupuję żadnych śpiworków - wyjdzie w praniu po narodzeniu. Tak naprawdę wszystko zależy od pogody. Na wyjście też kupię mu przejściowy kombinezon a w aucie przykryję go kocykiem lub rozepnę. Nie mam pojęcia jak zachować się w przypadku klimatyzacji 🤭. Tu, gdzie mieszkam w późnej jesieni i zimie będzie ciężko wyjść na spacer wózkiem. Droga do domu jest niby utwardzona ale jak popada to zamienia się w błoto. Dodatkowo z lasu mnóstwo liści i patyków spływa - takie atrakcje. Z wózkiem byłaby ciężka przeprawa, już nie mówiąc potem o myciu 😅. A w zimie znowu, to nam tą całą drogę śniegiem zawiewa po kolana, bo ani żadnych drzew, ani domów 😂. Obstawiam, że przez pierwsze tygodnie będziemy ograniczeni do werandowania na balkonie a jak Młody zacznie być bardziej stabilny ruchowo (i ja), to będę chodzić z nim w chuście 😁.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Tony Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta u mnie też warunki spacerowe w zimie nie są sprzyjające. Z drugiej strony często w zimie jest tu smog, a w tym roku obawiam się że ludzie będą palić wszystkim co będzie akurat pod ręką. Także możliwe, że w ogóle nie będę z córką wychodzić, bo tylko by się truła :/ Rozważamy też wyjazd nad morze na parę tygodni po porodzie, żeby uciec od tego smrodu.

U mnie remont domu na finiszu <3 Przyjechali na weekend moi rodzice i bardzo nam pomogli, tata zamontował wszystkie lampy i zrobił jeszcze pare rzeczy, mama pomyła okna i podłogi. W tym tygodniu zaczynam się pakować i powoli będziemy się przeprowadzać :) Chcemy się do końca września wynieść już całkowicie. Wtedy dopiero się wezmę za ogarnianie jakichś rzeczy dla dziecka, meble itp.

Asia11, Sóweczka, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po kontroli, Pani doktor zmierzyla maluszka i wyszlo ze ma juz okolo 2200 gram, co podobno jest ponad norme. Tez sie zaczynam stresowac ze moze bedzie z tych wiekszych. Sama glowa byla 9,2 cm. Generalnie maly ma sie dobrze 💕

Czekamynadzidzie, My dostalismy folie przeciwdeszczowa w komplecie z wozkiem, czego sie nie spodziewalam. Sami raczej bysmy nie kupowali, chyba ze potem - jakbysmy zauwazyli potrzebe podczas uzytkowania.

Ultra-Dżasta, MamaTrójki, meggie94, Altair, Asia11, Olo323, Kalli95, Decemberry, Tony, kamilamhm lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śpiworek jakieś pajacyki misiowate i chyba aż nadto tyle ze u mnie nie ma aż takich zim.
    Folie do wózka mam tu często pada wiec się przyda 😛
    Ja mam wizytę jutro u w czwartek ciekawe co powiedzą
    Czekam na zastrzyk z immuglobulina bo mały ma rh+ … drugi z 5 ;)

Tony lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam dzisiaj stresujący dzień.
    Rano wydawało mi się że pociekły mi wody ... tak się zestresowalam
    . Ale przeleżałam cały dzień praktycznie, obserwując się i czekając po popołudniu miałam wizytę. Okazało się że to fałszywy alarm. A krasnal musiał wiercić gloaa w pęcherzu stąd takie wrażenie.
    Ale dzięki temu incydentowi. Mam spakowana torbę do szpitala i zamówione wszystkie brakujące rzeczy z wyprawki 😆

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    . Ale przeleżałam cały dzień praktycznie, obserwując się i czekając po popołudniu miałam wizytę. Okazało się że to fałszywy alarm. A krasnal musiał wiercić gloaa w pęcherzu stąd takie wrażenie.
    Ale dzięki temu incydentowi. Mam spakowana torbę do szpitala i zamówione wszystkie brakujące rzeczy z wyprawki 😆

Ja jeszcze nie spakowana 🙆
    Prawdę mówiąc dalej nie wiem co spakować 😬

Na pewno dla siebie koszule, wkladki, laktator, butelkę, kosmetyki do kapieli, ręczniki, majtki poporodowe, podkłady i strój na powrót, a dalej nie wiem 🤷

Dla małej pieluszki, oliwkę, grzebyk, pieluchy tetrowe, ubranka ze 3 komplety, chusteczki nawilżane, smoczek, czapeczkę, kocyk.. i dalej nie wiem 😬

Co byście dodały??

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:

A jak wizyta?? Który masz tc i ile waży krasnalek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie wkurza... Nigdy nie miałam problemów z pamięcią, a w ciąży mam wrażenie, że zamiast mózgu mam watę 🙆

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Wiecie co mnie wkurza... Nigdy nie miałam problemów z pamięcią, a w ciąży mam wrażenie, że zamiast mózgu mam watę 🙆

Taak, po ciąży będzie lepiej ale nie tak od razu i nie w 100% 😂😂

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero ciuszki piorę 😂 a to już 29+4tc jakoś nie mogę się za to wszystko zabrać 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Ja jeszcze nie spakowana 🙆
    Prawdę mówiąc dalej nie wiem co spakować 😬

Na pewno dla siebie koszule, wkladki, laktator, butelkę, kosmetyki do kapieli, ręczniki, majtki poporodowe, podkłady i strój na powrót, a dalej nie wiem 🤷

Dla małej pieluszki, oliwkę, grzebyk, pieluchy tetrowe, ubranka ze 3 komplety, chusteczki nawilżane, smoczek, czapeczkę, kocyk.. i dalej nie wiem 😬

Co byście dodały??

W internecie jest dużo gotowych list. Ja wydrukowałam sobie ze strony mamaginekolog, bo taka najbardziej rzeczowa. Potem przejrzę jeszcze inne żeby ewentualnie uzupełnić to co uważam za słuszne. Ja też jeszcze nie spakowana, ale mąż mnie strofuje, że mam już to zrobić, bo mamy daleko do szpitala i nie szkodzi, żeby stała gotowa, a zawsze jeden stres mniej.

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zaczynam likwidować butik w pokoju wiec pewnie trochę mi zejdzie
    Mebelki czekają u córki az zabiorę tapeta nadal na Allegro
    No i u nas chyba będzie Krzys -mój tez ma na imię Krzys i chciał juniora hehe zobaczymy czy się
    Nie zmieni 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 22:26

Olo323, Tony lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki. Jadę na pobranie krwi do szpitala i chcę skorzystać z pierwszeństwa dla kobiet w ciąży. Życzcie mi powodzenia 😂. Mąż się śmiał, bym wzięła jakiś tłuczek do mięsa albo patelnię, bo po sytuacji z Biedronki różnie może być 😂🤣.

Sóweczka, Olo323, Tony, kamilamhm, Kalli95 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar pakować się jakoś na dniach i w ogóle ogarnąć ten burdel w pokoju młodej, bo na razie wszystko było tam rzucane jak leci, trzeba teraz w końcu to poogarniac, poukładać i posegregować 🙈

age.png

age.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    A jak wizyta?? Który masz tc i ile waży krasnalek?
    31+3.
    Mały ma 1.8kg
    Więc jeszcze musi trochę posiedzieć.
    Ale moja szyjka ma ponad 4cm. Więc narazie nic nie zapowiada wcześniejszego porodu.
    Ja ściągnęłam gotowe listy ze szpitala, w którym chce rodzic i z tego który jest najbliżej domu. Na porodówkę mam plecak a na oddział walizkę na kółkach.
    Jak chcecie to mogę później opisać co mam.

Sóweczka, Olo323 lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    W internecie jest dużo gotowych list. Ja wydrukowałam sobie ze strony mamaginekolog, bo taka najbardziej rzeczowa. Potem przejrzę jeszcze inne żeby ewentualnie uzupełnić to co uważam za słuszne. Ja też jeszcze nie spakowana, ale mąż mnie strofuje, że mam już to zrobić, bo mamy daleko do szpitala i nie szkodzi, żeby stała gotowa, a zawsze jeden stres mniej.

Jak mąż strofuje, to niech sam skompletuje wyprawkę i spakuje, przecież to jego dziecko. Ja koniec końców też powiem mężowi żeby się zajął wyprawką, bo ja się chyba nigdy za to nie wezmę a on jest łowcą promocji i się nie zastanawia po 10 razy nad każdą rzeczą tylko kupuje i po sprawie.

Asia11, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Jak mąż strofuje, to niech sam skompletuje wyprawkę i spakuje, przecież to jego dziecko. Ja koniec końców też powiem mężowi żeby się zajął wyprawką, bo ja się chyba nigdy za to nie wezmę a on jest łowcą promocji i się nie zastanawia po 10 razy nad każdą rzeczą tylko kupuje i po sprawie.

Ja już wszystko mam kupione, ciuszki wyprane i poprasowane. Kwestia spakowania wszystkiego do torby, dlatego tak mnie pogania. Taki z niego typ, że lubi być przygotowany na każdą ewentualność 😜

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ