X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Mąż przywiózł mi z apteki supremin, bo stwierdziłam, że się wykończę… Oby pomógł 🙏🏻

Paulina12345 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina czyli 4 października masz cc? W którym tc jesteś?

Na usg wyszedł brzuszek o 2,5 tygodnia większy. Echoskopistka zaleciła badanie na poziom cukru. Ja tego cukru ogólnie mało spożywam a cukrzyca kojarzy mi się z tym że ktoś nie kontroluje spożywania cukru😬

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Przykro mi dziewczyny, że ten kaszel was męczy 😞
    Oby wszystko szybko przeszło

Paulina 12345 a to nie za wcześnie?? Który tc jesteś?? Może jeszcze z tydzień by choć poczekali? Jaaaa już pierwszy bejbiczek będzie z grupy 🙆😁

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Paulina czyli 4 października masz cc? W którym tc jesteś?

Na usg wyszedł brzuszek o 2,5 tygodnia większy. Echoskopistka zaleciła badanie na poziom cukru. Ja tego cukru ogólnie mało spożywam a cukrzyca kojarzy mi się z tym że ktoś nie kontroluje spożywania cukru😬
    Sóweczka wrote:
    Hejka

Przykro mi dziewczyny, że ten kaszel was męczy 😞
    Oby wszystko szybko przeszło

Paulina 12345 a to nie za wcześnie?? Który tc jesteś?? Może jeszcze z tydzień by choć poczekali? Jaaaa już pierwszy bejbiczek będzie z grupy 🙆😁

Ja jestem teraz w 38+2. Odwiedzam Wasz watek bo październikowy umarł jak się poprzenosiły na fb a uważam że super jest właśnie watek na forum bo nawet zostawią się slad z super pomysłami i rozwiązaniami dla innych kobiet w ciazy, no i jest anonimowe. A że atmosferę macie tu super to Was podczytuje :-)

@Joanne A nie miałaś krzywej robionej?? To by wyszło przecież?? No cukrzyca ciazowa nie do końca niestety atakuje tych co lubią słodkie. Na forum starając się z pomocą medyczna co rusz któraś ma cukrzyce ni stąd ni zowąd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 08:49

mt30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadwyrezylam mięsień, który zaczyna się przy splocie słonecznym i jak się obracam to czasem mam taki ból, że nie wiem czy sikać z bólu czy potrzeby 🤦🏼‍♀️

Noce zawalone, co godzinę sik

Dziś jedziemy do 8gwiazdek po fotelik

• mt30 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzieś któraś pisała i nie mogę teraz znaleźć. Jak nazywa się ten super lek co podnosi żelazo?

• Joanne Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie miałam. Jestem pod opieką położnej w Holandii i odmawia mi badań sądząc "na oko" że nie trzeba🤦🏻‍♀️ a dziewczyna polka i młodsza ode mnie. W środę mam wizytę i jak nie zleci mi cukru, toksoplazmozy i magnezu to mówię że chcę aby właścicielka punktu dalej prowadziła moją ciążę. Ją akurat dziewczyny chwalą a mi ta beznadziejna musiała się trafić🤦🏻‍♀️

Jej, już we wtorek będziesz miała dzidziusia❤️ stres jest?

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Dziewczyny, gdzieś któraś pisała i nie mogę teraz znaleźć. Jak nazywa się ten super lek co podnosi żelazo?

Ja brałam Feroplex, nie wiem czy to masz na myśli.Tylko on jest na receptę.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:

Ja biorę ferisan pregna i jest mega super bo nie miałam po nim zaparc. Bez recepty

mt30 lubi tę wiadomość

• mt30 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja brałam Feroplex, nie wiem czy to masz na myśli.Tylko on jest na receptę.

To Ty pisałaś, że po dwóch tyg. lek ładnie podniósł hemoglobinę? Zaraz mam doktora, może być i na receptę oby robił robotę

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Paulina nie miałam. Jestem pod opieką położnej w Holandii i odmawia mi badań sądząc "na oko" że nie trzeba🤦🏻‍♀️ a dziewczyna polka i młodsza ode mnie. W środę mam wizytę i jak nie zleci mi cukru, toksoplazmozy i magnezu to mówię że chcę aby właścicielka punktu dalej prowadziła moją ciążę. Ją akurat dziewczyny chwalą a mi ta beznadziejna musiała się trafić🤦🏻‍♀️

Czyli w Polsce z tymi badaniami nie ma jeszcze tak źle. A prywatnie byś sobie nie zrobiła? Dziwne że jesteś na takim etapie i nie miałaś krzywej..

No stres czy wszystko pójdzie dobrze. Najgorszyxten kaszel. Boli mnie cala klatka piersiowa, mam poszarpane miesnie.. Rozmawiałam z jednym lekarzem że szpitala to powiedział że oni mają jakieś sposoby na.kaszel ale jakie to nie wiem. Już chyba chce żeby było po, pozbieram się z blizna żeby w miarę chodzic, chyba odstawie od piersi ale laktacje będę rozkręcać laktatorem, Małej butle w dzióbek i sprobuje ten kaszel ogarnąć z jakimś pupmonologiem lub immunologiem - chociaż byłam już u dwoch i figa. Mam jeszcze nadzieję w encortonie większym niż 8mg. Nawet myślę o antybiotyku chociaż gorączki nie mam, a bralam przy covidzie augmentin bo w zapalenie płuc już to wszystko szło. Ehh wybacz za żal post. Zamiast się skupić na Kruszynce to ja mam drugi miesiąc taki dramat zdrowotny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 09:43

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    No ja mam kaszel i mokry o suchy stąd właśnie mucosolvan bo się dlawilam.

Co do pini, nawet tjiocodin mi kazali wziąć i patrzeć czy się poprawia. Jedno i drugie ma codeine. Jak ktoś wypluwa płuca ósmy tydzień i ładuje w szpitalu że skurczami to lekarze wybieraja mniejsze zło. W pini tej kodeiny jest malo. Wiecej w thiocodinie. To co, lepiej stracić ciążę? Mi niestety nic nie pomaga a przeleciałam wszystko listy co lekarze kazali, nie sugerowali tylko kazali.

Wszystko zależy od sytuacji.

A może pójść w jakiś wziew? Ja przed ciążą i na jej początku miałam przez parę miesięcy uporczywy kaszel nieznanego pochodzenia (wszystkie przyczyny wykluczone) to dostałam od pulmonologa Miflonide. Można go też śmiało brać w ciąży. Pomógł mi po paru dniach i do dziś jest ok. Dodam, że jest też zalecany przy covidzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 09:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Ja jestem teraz w 38+2. Odwiedzam Wasz watek bo październikowy umarł jak się poprzenosiły na fb a uważam że super jest właśnie watek na forum bo nawet zostawią się slad z super pomysłami i rozwiązaniami dla innych kobiet w ciazy, no i jest anonimowe. A że atmosferę macie tu super to Was podczytuje :-)

@Joanne A nie miałaś krzywej robionej?? To by wyszło przecież?? No cukrzyca ciazowa nie do końca niestety atakuje tych co lubią słodkie. Na forum starając się z pomocą medyczna co rusz któraś ma cukrzyce ni stąd ni zowąd.

🤦🏼‍♀️
    Przepraszam, wyleciało mi z głowy, że ty wcześniej terminujesz niż my 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

Jeju... To u nas opieka wychodzi na to, że jest level wyżej 😁

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ferisan nic nie pomógł, tak samo actiferol. Dopiero tardyferon na receptę coś ruszył, ale ja to jestem ciężki przypadek z anemia w ciąży i po 😕

mt30 lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina wcale Ci się nie dziwie, przy takim kaszlu ciężko myśleć o czymś innym, bardzo Ci współczuje, że trzyma Cię już tyle czasu… Ja choruje tydzień i już momentami płacze z bezsilności i modlę się żeby już przeszło…

age.png

age.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    A może pójść w jakiś wziew? Ja przed ciążą i na jej początku miałam przez parę miesięcy uporczywy kaszel nieznanego pochodzenia (wszystkie przyczyny wykluczone) to dostałam od pulmonologa Miflonide. Można go też śmiało brać w ciąży. Pomógł mi po paru dniach i do dziś jest ok. Dodam, że jest też zalecany przy covidzie.

Miflonide toxbudezonid czyli steryd. Brałam go miesiąc w maksymalnej dawce i nic 😞

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem która to pisała ale nie, nie będę rodzić w Krakowie tylko w Tarnowie 😁.

U nas opieka nie jest taka zła, porównując z zachodem i północą. Przecież kuzynka męża rodziła trójkę dzieci w domu, w Norwegii a do lekarza latała do Gdańska na USG prenatalne + na krzywą cukrową. A co do Holandii to raz słyszałam dobrą opinię o położnictwie i byłam zaskoczona. To było wtedy jak pierwszy raz leżałam w szpitalu i do koleżanki z sali przyszła znajoma. Była zafascynowana holenderskim podejściem, dopóki ta druga nie zaczęła mówić o badaniach jakie mamy my a jakie ona tam ma (czyli żadne). A nie żeby coś, tamtej lasce wyszła i cukrzyca, i holestaza i musieli ją hospitalizować. Znowu w Wielkiej Brytanii nie ma wymazów na GBS, tylko nie wiem, czy bez tego podają antybiotyki każdej rodzącej, czy w ogóle nic z tym nie robią 🤔.

Tylko prawda jest taka, że prowadzenie ciąży na fundusz a prywatnie w Polsce to też jest przepaść.

Ogólnie teraz w szpitalu tyle się nasłuchałam o moim prowadzącym (negatywnie) 😳 i jestem w szoku, bo mi nie zrobił nic złego (odpukać). Tylko tak, jak np. chcę zaoszczędzić to mu mówię prosto z mostu, że mnie nie stać, by z każdym badaniem latać do Diagnostyki i wtedy, na następny dzień, na rejestracji w poradni szpitalnej czeka na mnie skierowanie na badanie, na NFZ. To samo z cytologią, czy teraz z badaniami na GBS - oba są refundowane, więc kuźwa, po coś opłacam te składki 😅.

Paulina12345, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, po kilku tygodniach kaszlu to musi Cię wszystko boleć, nic dziwnego że bardziej myślisz o tym niż o rozwiązaniu.

Nawet nie wiem czy prywatnie można tutaj badania robić. Z drugiej strony nie po to płacę co miesiąc ubezpieczenie. Po prostu popadłam na taką położoną bo nawet echoskopistka w innym punkcie niż mam położoną, mówiła że u nich to badanie każdej ciężarnej się wykonuje. Nie wiem, w środę zobaczymy. Mała dopiero w ostatnim miesiącu mocno na wadze przybrała jak skończyły mi się stresy tak naprawdę, wcześniej nie rosła aż tak szybko. Może po prostu nadrabia i stąd ta różnica 🤷🏻‍♀️

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na wizycie u urofizjoterapeutki (tak to się nazywa?) w Polsce to mówiła że ktocze wygląda lepiej u kobiet po porodach w Holandii niż w Polsce. Że w Holandii daje się czas na urodzenie dziecka, nie przyspiesza się akcji, nie nacina żeby szybciej poszło, że porody po prostu nie są wykonywane taśmowo, jak w fabryce. Mówiła że te polskie cesarki to też tylko po to żeby zaoszczędzić czas. Tak więc pewne rzeczy są lepsze w Polsce, pewne w Holandii. Powinni się wyśrodkować 😉

Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ