X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Mąż przywiózł mi z apteki supremin, bo stwierdziłam, że się wykończę… Oby pomógł 🙏🏻

Paulina12345 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina czyli 4 października masz cc? W którym tc jesteś?

Na usg wyszedł brzuszek o 2,5 tygodnia większy. Echoskopistka zaleciła badanie na poziom cukru. Ja tego cukru ogólnie mało spożywam a cukrzyca kojarzy mi się z tym że ktoś nie kontroluje spożywania cukru😬

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Przykro mi dziewczyny, że ten kaszel was męczy 😞
    Oby wszystko szybko przeszło

Paulina 12345 a to nie za wcześnie?? Który tc jesteś?? Może jeszcze z tydzień by choć poczekali? Jaaaa już pierwszy bejbiczek będzie z grupy 🙆😁

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Paulina czyli 4 października masz cc? W którym tc jesteś?

Na usg wyszedł brzuszek o 2,5 tygodnia większy. Echoskopistka zaleciła badanie na poziom cukru. Ja tego cukru ogólnie mało spożywam a cukrzyca kojarzy mi się z tym że ktoś nie kontroluje spożywania cukru😬
    Sóweczka wrote:
    Hejka

Przykro mi dziewczyny, że ten kaszel was męczy 😞
    Oby wszystko szybko przeszło

Paulina 12345 a to nie za wcześnie?? Który tc jesteś?? Może jeszcze z tydzień by choć poczekali? Jaaaa już pierwszy bejbiczek będzie z grupy 🙆😁

Ja jestem teraz w 38+2. Odwiedzam Wasz watek bo październikowy umarł jak się poprzenosiły na fb a uważam że super jest właśnie watek na forum bo nawet zostawią się slad z super pomysłami i rozwiązaniami dla innych kobiet w ciazy, no i jest anonimowe. A że atmosferę macie tu super to Was podczytuje :-)

@Joanne A nie miałaś krzywej robionej?? To by wyszło przecież?? No cukrzyca ciazowa nie do końca niestety atakuje tych co lubią słodkie. Na forum starając się z pomocą medyczna co rusz któraś ma cukrzyce ni stąd ni zowąd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 08:49

mt30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadwyrezylam mięsień, który zaczyna się przy splocie słonecznym i jak się obracam to czasem mam taki ból, że nie wiem czy sikać z bólu czy potrzeby 🤦🏼‍♀️

Noce zawalone, co godzinę sik

Dziś jedziemy do 8gwiazdek po fotelik

• mt30 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzieś któraś pisała i nie mogę teraz znaleźć. Jak nazywa się ten super lek co podnosi żelazo?

• Joanne Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie miałam. Jestem pod opieką położnej w Holandii i odmawia mi badań sądząc "na oko" że nie trzeba🤦🏻‍♀️ a dziewczyna polka i młodsza ode mnie. W środę mam wizytę i jak nie zleci mi cukru, toksoplazmozy i magnezu to mówię że chcę aby właścicielka punktu dalej prowadziła moją ciążę. Ją akurat dziewczyny chwalą a mi ta beznadziejna musiała się trafić🤦🏻‍♀️

Jej, już we wtorek będziesz miała dzidziusia❤️ stres jest?

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Dziewczyny, gdzieś któraś pisała i nie mogę teraz znaleźć. Jak nazywa się ten super lek co podnosi żelazo?

Ja brałam Feroplex, nie wiem czy to masz na myśli.Tylko on jest na receptę.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:

Ja biorę ferisan pregna i jest mega super bo nie miałam po nim zaparc. Bez recepty

mt30 lubi tę wiadomość

• mt30 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja brałam Feroplex, nie wiem czy to masz na myśli.Tylko on jest na receptę.

To Ty pisałaś, że po dwóch tyg. lek ładnie podniósł hemoglobinę? Zaraz mam doktora, może być i na receptę oby robił robotę

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Paulina nie miałam. Jestem pod opieką położnej w Holandii i odmawia mi badań sądząc "na oko" że nie trzeba🤦🏻‍♀️ a dziewczyna polka i młodsza ode mnie. W środę mam wizytę i jak nie zleci mi cukru, toksoplazmozy i magnezu to mówię że chcę aby właścicielka punktu dalej prowadziła moją ciążę. Ją akurat dziewczyny chwalą a mi ta beznadziejna musiała się trafić🤦🏻‍♀️

Czyli w Polsce z tymi badaniami nie ma jeszcze tak źle. A prywatnie byś sobie nie zrobiła? Dziwne że jesteś na takim etapie i nie miałaś krzywej..

No stres czy wszystko pójdzie dobrze. Najgorszyxten kaszel. Boli mnie cala klatka piersiowa, mam poszarpane miesnie.. Rozmawiałam z jednym lekarzem że szpitala to powiedział że oni mają jakieś sposoby na.kaszel ale jakie to nie wiem. Już chyba chce żeby było po, pozbieram się z blizna żeby w miarę chodzic, chyba odstawie od piersi ale laktacje będę rozkręcać laktatorem, Małej butle w dzióbek i sprobuje ten kaszel ogarnąć z jakimś pupmonologiem lub immunologiem - chociaż byłam już u dwoch i figa. Mam jeszcze nadzieję w encortonie większym niż 8mg. Nawet myślę o antybiotyku chociaż gorączki nie mam, a bralam przy covidzie augmentin bo w zapalenie płuc już to wszystko szło. Ehh wybacz za żal post. Zamiast się skupić na Kruszynce to ja mam drugi miesiąc taki dramat zdrowotny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 09:43

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    No ja mam kaszel i mokry o suchy stąd właśnie mucosolvan bo się dlawilam.

Co do pini, nawet tjiocodin mi kazali wziąć i patrzeć czy się poprawia. Jedno i drugie ma codeine. Jak ktoś wypluwa płuca ósmy tydzień i ładuje w szpitalu że skurczami to lekarze wybieraja mniejsze zło. W pini tej kodeiny jest malo. Wiecej w thiocodinie. To co, lepiej stracić ciążę? Mi niestety nic nie pomaga a przeleciałam wszystko listy co lekarze kazali, nie sugerowali tylko kazali.

Wszystko zależy od sytuacji.

A może pójść w jakiś wziew? Ja przed ciążą i na jej początku miałam przez parę miesięcy uporczywy kaszel nieznanego pochodzenia (wszystkie przyczyny wykluczone) to dostałam od pulmonologa Miflonide. Można go też śmiało brać w ciąży. Pomógł mi po paru dniach i do dziś jest ok. Dodam, że jest też zalecany przy covidzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 09:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Ja jestem teraz w 38+2. Odwiedzam Wasz watek bo październikowy umarł jak się poprzenosiły na fb a uważam że super jest właśnie watek na forum bo nawet zostawią się slad z super pomysłami i rozwiązaniami dla innych kobiet w ciazy, no i jest anonimowe. A że atmosferę macie tu super to Was podczytuje :-)

@Joanne A nie miałaś krzywej robionej?? To by wyszło przecież?? No cukrzyca ciazowa nie do końca niestety atakuje tych co lubią słodkie. Na forum starając się z pomocą medyczna co rusz któraś ma cukrzyce ni stąd ni zowąd.

🤦🏼‍♀️
    Przepraszam, wyleciało mi z głowy, że ty wcześniej terminujesz niż my 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

Jeju... To u nas opieka wychodzi na to, że jest level wyżej 😁

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ferisan nic nie pomógł, tak samo actiferol. Dopiero tardyferon na receptę coś ruszył, ale ja to jestem ciężki przypadek z anemia w ciąży i po 😕

mt30 lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina wcale Ci się nie dziwie, przy takim kaszlu ciężko myśleć o czymś innym, bardzo Ci współczuje, że trzyma Cię już tyle czasu… Ja choruje tydzień i już momentami płacze z bezsilności i modlę się żeby już przeszło…

age.png

age.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    A może pójść w jakiś wziew? Ja przed ciążą i na jej początku miałam przez parę miesięcy uporczywy kaszel nieznanego pochodzenia (wszystkie przyczyny wykluczone) to dostałam od pulmonologa Miflonide. Można go też śmiało brać w ciąży. Pomógł mi po paru dniach i do dziś jest ok. Dodam, że jest też zalecany przy covidzie.

Miflonide toxbudezonid czyli steryd. Brałam go miesiąc w maksymalnej dawce i nic 😞

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem która to pisała ale nie, nie będę rodzić w Krakowie tylko w Tarnowie 😁.

U nas opieka nie jest taka zła, porównując z zachodem i północą. Przecież kuzynka męża rodziła trójkę dzieci w domu, w Norwegii a do lekarza latała do Gdańska na USG prenatalne + na krzywą cukrową. A co do Holandii to raz słyszałam dobrą opinię o położnictwie i byłam zaskoczona. To było wtedy jak pierwszy raz leżałam w szpitalu i do koleżanki z sali przyszła znajoma. Była zafascynowana holenderskim podejściem, dopóki ta druga nie zaczęła mówić o badaniach jakie mamy my a jakie ona tam ma (czyli żadne). A nie żeby coś, tamtej lasce wyszła i cukrzyca, i holestaza i musieli ją hospitalizować. Znowu w Wielkiej Brytanii nie ma wymazów na GBS, tylko nie wiem, czy bez tego podają antybiotyki każdej rodzącej, czy w ogóle nic z tym nie robią 🤔.

Tylko prawda jest taka, że prowadzenie ciąży na fundusz a prywatnie w Polsce to też jest przepaść.

Ogólnie teraz w szpitalu tyle się nasłuchałam o moim prowadzącym (negatywnie) 😳 i jestem w szoku, bo mi nie zrobił nic złego (odpukać). Tylko tak, jak np. chcę zaoszczędzić to mu mówię prosto z mostu, że mnie nie stać, by z każdym badaniem latać do Diagnostyki i wtedy, na następny dzień, na rejestracji w poradni szpitalnej czeka na mnie skierowanie na badanie, na NFZ. To samo z cytologią, czy teraz z badaniami na GBS - oba są refundowane, więc kuźwa, po coś opłacam te składki 😅.

Paulina12345, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, po kilku tygodniach kaszlu to musi Cię wszystko boleć, nic dziwnego że bardziej myślisz o tym niż o rozwiązaniu.

Nawet nie wiem czy prywatnie można tutaj badania robić. Z drugiej strony nie po to płacę co miesiąc ubezpieczenie. Po prostu popadłam na taką położoną bo nawet echoskopistka w innym punkcie niż mam położoną, mówiła że u nich to badanie każdej ciężarnej się wykonuje. Nie wiem, w środę zobaczymy. Mała dopiero w ostatnim miesiącu mocno na wadze przybrała jak skończyły mi się stresy tak naprawdę, wcześniej nie rosła aż tak szybko. Może po prostu nadrabia i stąd ta różnica 🤷🏻‍♀️

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na wizycie u urofizjoterapeutki (tak to się nazywa?) w Polsce to mówiła że ktocze wygląda lepiej u kobiet po porodach w Holandii niż w Polsce. Że w Holandii daje się czas na urodzenie dziecka, nie przyspiesza się akcji, nie nacina żeby szybciej poszło, że porody po prostu nie są wykonywane taśmowo, jak w fabryce. Mówiła że te polskie cesarki to też tylko po to żeby zaoszczędzić czas. Tak więc pewne rzeczy są lepsze w Polsce, pewne w Holandii. Powinni się wyśrodkować 😉

Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ