LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaTrójki wrote:U mnie rozwarcie na opuszek palca 🙈 ale szyjka jeszcze wysoko 🤞🏻
A odszedł Ci już czop, czy jeszcze nie?
My z mężem zaczynamy akcje rozwarciowo-skurczową od przyszłego tygodnia 🤭😅.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:A odszedł Ci już czop, czy jeszcze nie?
Nie, ale z tym czopem to nie ma reguły. Na dwa porody które same się zaczęły tylko przy jednym mi odszedł 🤷🏻♀️Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Ultra-Dżasta wrote:A odszedł Ci już czop, czy jeszcze nie?
Ja od przyszłego tygodnia odstawiam luteinę a przy moich chyba dość intensywnych skurczach przepowiadajacych to boje się że Staś wyskoczy za wcześnie mimo ze szyjka 3 tygodnie temu byla 3,85 cm i zamknięta 😓
Tez bym chciała z mężem poszaleć bo u nas posucha okropna, ostatnio jak cos próbowaliśmy to dostałam okropnych skurczów 😐 -
meggie94 wrote:O widzicie, a ja dookoła dostaje info, że syropy na kaszel w ciąży nie bardzo… 😒
-
Asia11 wrote:A ja nie mogę się doczekać 😊
Ja tez… tzn z jednej strony nadal nie dowierzam ze za niedlugo juz naprawde zostaniemy rodzicami, a z drugiej strony wolalabym zeby porod sie zaczal przed terminem, bo moze wtedy nie bedzie za duzy. Generalnie nie mam obaw przed porodem, tylko przed tym ze dzieciak bedzie duzy i ze przez to bedzie trudniej. -
Scandi-B wrote:Ja tez… tzn z jednej strony nadal nie dowierzam ze za niedlugo juz naprawde zostaniemy rodzicami, a z drugiej strony wolalabym zeby porod sie zaczal przed terminem, bo moze wtedy nie bedzie za duzy. Generalnie nie mam obaw przed porodem, tylko przed tym ze dzieciak bedzie duzy i ze przez to bedzie trudniej.
Widzisz u mnie mały jest dużo do przodu wymiarami 2/3 tyg momentami nawet a mój starszy syn zaklinował się barkiem jak się rodził i mi np odrazu powiedzieli ze będą wywoływać żeby znów tak się nie stało biorąc pod uwagę ze mały jest kluseczka i obstawiają min 4 kg w dniu terminu a nawet więcej dlatego plan jest na 37/38 tydz chyba ze ciśnienie każe wcześniej działaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 18:43
-
Kalli95 wrote:A jak dluga masz szyjkę jeśli można spytać?
Ja od przyszłego tygodnia odstawiam luteinę a przy moich chyba dość intensywnych skurczach przepowiadajacych to boje się że Staś wyskoczy za wcześnie mimo ze szyjka 3 tygodnie temu byla 3,85 cm i zamknięta 😓
Tez bym chciała z mężem poszaleć bo u nas posucha okropna, ostatnio jak cos próbowaliśmy to dostałam okropnych skurczów 😐
Ostatnio miałam 4 cm, więc będzie nad czym pracować. Widziałam pytania na grupie u Dembińskiej o to jak skrócić szyjkę i tam ona sama pisała, żeby współżyć (wytrysk koniecznie "głęboko", najlepiej na pieska😅), robić jej ćwiczenia do pierwszego etapu porodu, spacerować, masować sutki. A! Przede wszystkim nie stresować się i pozwolić głowie odpocząć 😁. Niby dziewczyny pisały, że bardzo pomogły im "rozmowy" z dzieckiem.
Na razie czekamy z seksami, znalazłam wizytę u pani neurolog i będę do niej jechać z wynikami rezonansu. Niech mi powie w końcu, czy mogę rodzić, czy nie 😅.
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Joanne wrote:Dziewczyny przeraża mnie myśl że za chwilę będziemy rodzić....😳
Zamierzam w weekend się rozpakować, posprzatac dom i od przyszłego tygodnia powoli zacząć planować jakieś zakupy dla dziecka.Nosia, Altair lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Ja melduje się nadal totalnie chora
Kaszel mam tak potworny, że mało płuc nie wypluje… Gin mi kazał brać nospe, bo kaszel wzmaga skurcze, a ja mam brzuch jak arbuz… Miałam mieć dziś wizytę, przełożyliśmy na poniedziałek na 16:45, mam nadzieje, że w końcu mnie puści… jutro już tydzień jak mnie trzyma i końca nie widać
Ja mam kaszel pocovidowy już 8 tydzień. Właśnie wylądowałam że skurczami na ktg w szpitalu. Nie ma się co męczyć bez syropów. Mi lekarze pozwolili na: mucosolvan, syrop sosnowy i flegamine. W aptece Wam nie sprzedadzą bo są na bazie alkoholu. Aczkolwiek leki jakie.stosujecie również niejednokrotnie są na bazie alkoholuA tyle alkoholu co jest w syropie no to... dajmy spokój. JAK MATKA SIE MECZY TO DZIECKO TEZ. Niestety u mnie skończyło się na tym że przerwałam po kilku dniach stosowanie syropów bo mi nie pomagają na kaszel pocovidowy. Ale ja jestem ciężki przypadek z tym kaszlem 😬
-
Paulina12345 wrote:Ja mam kaszel pocovidowy już 8 tydzień. Właśnie wylądowałam że skurczami na ktg w szpitalu. Nie ma się co męczyć bez syropów. Mi lekarze pozwolili na: mucosolvan, syrop sosnowy i flegamine. W aptece Wam nie sprzedadzą bo są na bazie alkoholu. Aczkolwiek leki jakie.stosujecie również niejednokrotnie są na bazie alkoholu
A tyle alkoholu co jest w syropie no to... dajmy spokój. JAK MATKA SIE MECZY TO DZIECKO TEZ. Niestety u mnie skończyło się na tym że przerwałam po kilku dniach stosowanie syropów bo mi nie pomagają na kaszel pocovidowy. Ale ja jestem ciężki przypadek z tym kaszlem 😬
Jeśli już naprawdę mega Was męczy to Supremin ewentualnie mozna w II i III trymestrze, a jest skuteczny.
Z takich bardziej łagodzących drapanie to prawoślazowy albo z porostu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 22:02
MamaTrójki lubi tę wiadomość
-
Asia11 wrote:Mucosolvan i flegamina wzmagają odruch kaszlu, więc może on szybciej się skończy, ale kaszleć będziemy więcej. Pini (czyli sosnowy) zawiera kodeine (która metabolizuje do morfiny), więc w życiu bym nie wzięła 🤦♀️
Jeśli już naprawdę mega Was męczy to Supremin ewentualnie mozna w II i III trymestrze, a jest skuteczny.
Z takich bardziej łagodzących drapanie to prawoślazowy albo z porostu.
No ja mam kaszel i mokry o suchy stąd właśnie mucosolvan bo się dlawilam.
Co do pini, nawet tjiocodin mi kazali wziąć i patrzeć czy się poprawia. Jedno i drugie ma codeine. Jak ktoś wypluwa płuca ósmy tydzień i ładuje w szpitalu że skurczami to lekarze wybieraja mniejsze zło. W pini tej kodeiny jest malo. Wiecej w thiocodinie. To co, lepiej stracić ciążę? Mi niestety nic nie pomaga a przeleciałam wszystko listy co lekarze kazali, nie sugerowali tylko kazali.
Wszystko zależy od sytuacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 22:40
-
Paulina12345 wracaj szybko do zdrowia! Niech dziecko posiedzi jeszcze trochę w brzuchu! ☺
Kurcze, znowu pada. Będę leżeć i spać cały dzień a pasowałoby wziąć się za kolejną turę prasowania ciuszków (w końcu). Jeszcze na dodatek zaczęły się problemy ze snem w nocy. Ciągle budzę się na prawym boku i ciągle mam wrażenie, że gniotę przez to dziecko, bo on też jest po prawicy. I jak się wybudzam przez to w nocy, to trzymam rękę na brzuchu dopóki się nie ruszy 🤦♀️.
Im bliżej końca, tym gorsze schizy i obawy. Jeszcze jak ma mało miejsca w brzuchu to już w ogóle 😵. Zwariuje, serio.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Współczuję Wam tego kaszlu. Z takim brzuchem kaszleć to wysiłek. Pastylki isla również łagodzą kaszel.
Ja dzisiaj resztki pakowania. Jutro wreszcie się przeprowadzamy😁
Spać po nocach też nie mogę ale to dlatego że się przebudzam i milion myśli w głowie. Po ostatnim usg o Małą już tak się nie martwię jak wiem że dziecko 2kg waży i w razie wcześniejszego porodu nie byłoby tak źle. Tylko ten brzuszek trzeba sprawdzić ale w środę mam do położnej. -
Dziękuję dziewczyny, kazali wyjść że szpitala I zwiększyli mi encorton na 8mg do końca ciąży i to jest jedyne co cokolwiek pomaga ale i tak jest źle o wyszarpaną jest za wszystkie czasy a cc mam w najbliższy wtorek. Nie wiem jak oni to zrobią z takim kaszlem. 🤷♀️
@Ultra-dżasta czy Ty przypadkiem nie bedziez rodzic w Krakowie? Bo kojarzę że tam jest szpital właśnie co wyprawki dla dziecka nie chce bo sam to ogarnia.
@Joanne 2kg toxjuz spory Maluszek i nie trzeba się o niego aż tak martwić :-* Owszem im dłużej tym lepiej ale będzie dobrzeA coś jest nie tak że mówisz że trzeba brzuszek sprawdzać??
@Angela jak działają najprostsze syropy to pewnie ze nie ma się co pchać bez potrzeby w te przeciwskazane na bazie alkoholu lub z kodeina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 08:18