X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozwarcie na opuszek palca 🙈 ale szyjka jeszcze wysoko 🤞🏻

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dziewczyny przeraża mnie myśl że za chwilę będziemy rodzić....😳

A ja nie mogę się doczekać 😊

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

Mnie też 🤣😂, jak to zleciało 😵.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    U mnie rozwarcie na opuszek palca 🙈 ale szyjka jeszcze wysoko 🤞🏻

A odszedł Ci już czop, czy jeszcze nie?

My z mężem zaczynamy akcje rozwarciowo-skurczową od przyszłego tygodnia 🤭😅.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Nie, ale z tym czopem to nie ma reguły. Na dwa porody które same się zaczęły tylko przy jednym mi odszedł 🤷🏻‍♀️

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie, a ja dookoła dostaje info, że syropy na kaszel w ciąży nie bardzo… 😒

age.png

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

A jak dluga masz szyjkę jeśli można spytać?
    Ja od przyszłego tygodnia odstawiam luteinę a przy moich chyba dość intensywnych skurczach przepowiadajacych to boje się że Staś wyskoczy za wcześnie mimo ze szyjka 3 tygodnie temu byla 3,85 cm i zamknięta 😓
    Tez bym chciała z mężem poszaleć bo u nas posucha okropna, ostatnio jak cos próbowaliśmy to dostałam okropnych skurczów 😐

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    O widzicie, a ja dookoła dostaje info, że syropy na kaszel w ciąży nie bardzo… 😒
    Ja jak bylam chora i tez mialam okropny kaszel to rodzinny mi kazal kupic jakis lek, który na ulotce mial wyraźnie napisane żeby nie brać w ciąży. Wiec ja się jakoś wykurowalam sokiem z malin i czarnego bzu i prenalen tylko brałam. No ale kaszlałam 2 tygodnie jak juz wszyscy wokół dawno zapomnieli o chorobie bo u nas to po kolei nas składało

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    A ja nie mogę się doczekać 😊

Ja tez… tzn z jednej strony nadal nie dowierzam ze za niedlugo juz naprawde zostaniemy rodzicami, a z drugiej strony wolalabym zeby porod sie zaczal przed terminem, bo moze wtedy nie bedzie za duzy. Generalnie nie mam obaw przed porodem, tylko przed tym ze dzieciak bedzie duzy i ze przez to bedzie trudniej.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Ja tez… tzn z jednej strony nadal nie dowierzam ze za niedlugo juz naprawde zostaniemy rodzicami, a z drugiej strony wolalabym zeby porod sie zaczal przed terminem, bo moze wtedy nie bedzie za duzy. Generalnie nie mam obaw przed porodem, tylko przed tym ze dzieciak bedzie duzy i ze przez to bedzie trudniej.

Widzisz u mnie mały jest dużo do przodu wymiarami 2/3 tyg momentami nawet a mój starszy syn zaklinował się barkiem jak się rodził i mi np odrazu powiedzieli ze będą wywoływać żeby znów tak się nie stało biorąc pod uwagę ze mały jest kluseczka i obstawiają min 4 kg w dniu terminu a nawet więcej dlatego plan jest na 37/38 tydz chyba ze ciśnienie każe wcześniej działać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 18:43

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    A jak dluga masz szyjkę jeśli można spytać?
    Ja od przyszłego tygodnia odstawiam luteinę a przy moich chyba dość intensywnych skurczach przepowiadajacych to boje się że Staś wyskoczy za wcześnie mimo ze szyjka 3 tygodnie temu byla 3,85 cm i zamknięta 😓
    Tez bym chciała z mężem poszaleć bo u nas posucha okropna, ostatnio jak cos próbowaliśmy to dostałam okropnych skurczów 😐

Ostatnio miałam 4 cm, więc będzie nad czym pracować. Widziałam pytania na grupie u Dembińskiej o to jak skrócić szyjkę i tam ona sama pisała, żeby współżyć (wytrysk koniecznie "głęboko", najlepiej na pieska😅), robić jej ćwiczenia do pierwszego etapu porodu, spacerować, masować sutki. A! Przede wszystkim nie stresować się i pozwolić głowie odpocząć 😁. Niby dziewczyny pisały, że bardzo pomogły im "rozmowy" z dzieckiem.

Na razie czekamy z seksami, znalazłam wizytę u pani neurolog i będę do niej jechać z wynikami rezonansu. Niech mi powie w końcu, czy mogę rodzić, czy nie 😅.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Tony Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Do mnie jeszcze nie dociera, nie mam nic przygotowane i chętnie bym jeszcze to odroczyła, bo mam tyyyle rzeczy do zrobienia a czuje, że dziecko mi to skutecznie uniemożliwi 🙈 porodu się nie boję, bardziej tego wszystkiego co będzie potem 🤣
    Zamierzam w weekend się rozpakować, posprzatac dom i od przyszłego tygodnia powoli zacząć planować jakieś zakupy dla dziecka.

Nosia, Altair lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrojki, oby jak najdłużej dziewczyny jeszcze posiedziały!!

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja melduje się nadal totalnie chora :( Kaszel mam tak potworny, że mało płuc nie wypluje… Gin mi kazał brać nospe, bo kaszel wzmaga skurcze, a ja mam brzuch jak arbuz… Miałam mieć dziś wizytę, przełożyliśmy na poniedziałek na 16:45, mam nadzieje, że w końcu mnie puści… jutro już tydzień jak mnie trzyma i końca nie widać :(

Ja mam kaszel pocovidowy już 8 tydzień. Właśnie wylądowałam że skurczami na ktg w szpitalu. Nie ma się co męczyć bez syropów. Mi lekarze pozwolili na: mucosolvan, syrop sosnowy i flegamine. W aptece Wam nie sprzedadzą bo są na bazie alkoholu. Aczkolwiek leki jakie.stosujecie również niejednokrotnie są na bazie alkoholu ;-) A tyle alkoholu co jest w syropie no to... dajmy spokój. JAK MATKA SIE MECZY TO DZIECKO TEZ. Niestety u mnie skończyło się na tym że przerwałam po kilku dniach stosowanie syropów bo mi nie pomagają na kaszel pocovidowy. Ale ja jestem ciężki przypadek z tym kaszlem 😬

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Ja mam kaszel pocovidowy już 8 tydzień. Właśnie wylądowałam że skurczami na ktg w szpitalu. Nie ma się co męczyć bez syropów. Mi lekarze pozwolili na: mucosolvan, syrop sosnowy i flegamine. W aptece Wam nie sprzedadzą bo są na bazie alkoholu. Aczkolwiek leki jakie.stosujecie również niejednokrotnie są na bazie alkoholu ;-) A tyle alkoholu co jest w syropie no to... dajmy spokój. JAK MATKA SIE MECZY TO DZIECKO TEZ. Niestety u mnie skończyło się na tym że przerwałam po kilku dniach stosowanie syropów bo mi nie pomagają na kaszel pocovidowy. Ale ja jestem ciężki przypadek z tym kaszlem 😬
    Mucosolvan i flegamina wzmagają odruch kaszlu, więc może on szybciej się skończy, ale kaszleć będziemy więcej. Pini (czyli sosnowy) zawiera kodeine (która metabolizuje do morfiny), więc w życiu bym nie wzięła 🤦‍♀️

Jeśli już naprawdę mega Was męczy to Supremin ewentualnie mozna w II i III trymestrze, a jest skuteczny.

Z takich bardziej łagodzących drapanie to prawoślazowy albo z porostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 22:02

MamaTrójki lubi tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Mucosolvan i flegamina wzmagają odruch kaszlu, więc może on szybciej się skończy, ale kaszleć będziemy więcej. Pini (czyli sosnowy) zawiera kodeine (która metabolizuje do morfiny), więc w życiu bym nie wzięła 🤦‍♀️

Jeśli już naprawdę mega Was męczy to Supremin ewentualnie mozna w II i III trymestrze, a jest skuteczny.

Z takich bardziej łagodzących drapanie to prawoślazowy albo z porostu.

No ja mam kaszel i mokry o suchy stąd właśnie mucosolvan bo się dlawilam.

Co do pini, nawet tjiocodin mi kazali wziąć i patrzeć czy się poprawia. Jedno i drugie ma codeine. Jak ktoś wypluwa płuca ósmy tydzień i ładuje w szpitalu że skurczami to lekarze wybieraja mniejsze zło. W pini tej kodeiny jest malo. Wiecej w thiocodinie. To co, lepiej stracić ciążę? Mi niestety nic nie pomaga a przeleciałam wszystko listy co lekarze kazali, nie sugerowali tylko kazali.

Wszystko zależy od sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 22:40

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wracaj szybko do zdrowia! Niech dziecko posiedzi jeszcze trochę w brzuchu! ☺

Kurcze, znowu pada. Będę leżeć i spać cały dzień a pasowałoby wziąć się za kolejną turę prasowania ciuszków (w końcu). Jeszcze na dodatek zaczęły się problemy ze snem w nocy. Ciągle budzę się na prawym boku i ciągle mam wrażenie, że gniotę przez to dziecko, bo on też jest po prawicy. I jak się wybudzam przez to w nocy, to trzymam rękę na brzuchu dopóki się nie ruszy 🤦‍♀️.

Im bliżej końca, tym gorsze schizy i obawy. Jeszcze jak ma mało miejsca w brzuchu to już w ogóle 😵. Zwariuje, serio.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam że chyba na początku ciąży syrop dostałam jakiś taki dla dzieci i mi przeszło. Dzisiaj zaczął mnie męczyć Kassel także pewnie będę musiała iść do apteki 😖

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Joanne Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tego kaszlu. Z takim brzuchem kaszleć to wysiłek. Pastylki isla również łagodzą kaszel.

Ja dzisiaj resztki pakowania. Jutro wreszcie się przeprowadzamy😁

Spać po nocach też nie mogę ale to dlatego że się przebudzam i milion myśli w głowie. Po ostatnim usg o Małą już tak się nie martwię jak wiem że dziecko 2kg waży i w razie wcześniejszego porodu nie byłoby tak źle. Tylko ten brzuszek trzeba sprawdzić ale w środę mam do położnej.

age.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, kazali wyjść że szpitala I zwiększyli mi encorton na 8mg do końca ciąży i to jest jedyne co cokolwiek pomaga ale i tak jest źle o wyszarpaną jest za wszystkie czasy a cc mam w najbliższy wtorek. Nie wiem jak oni to zrobią z takim kaszlem. 🤷‍♀️

@Ultra-dżasta czy Ty przypadkiem nie bedziez rodzic w Krakowie? Bo kojarzę że tam jest szpital właśnie co wyprawki dla dziecka nie chce bo sam to ogarnia.

@Joanne 2kg toxjuz spory Maluszek i nie trzeba się o niego aż tak martwić :-* Owszem im dłużej tym lepiej ale będzie dobrze :-) A coś jest nie tak że mówisz że trzeba brzuszek sprawdzać??

@Angela jak działają najprostsze syropy to pewnie ze nie ma się co pchać bez potrzeby w te przeciwskazane na bazie alkoholu lub z kodeina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 08:18

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ