X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja kupiłam bebiko chyba z przyzwyczajenia bo wszystkie dzieci na nim zaczynały a później będę szukać już tu coś w NL
    Bigos gotowy będzie na jutro dziś mój 13 latek robił burgery na obiad z jajkiem sadzonym itd chciał wiec oczywiście pozwoliłam zreszta wczoraj robiliśmy zakupy na nie 😅😅😅
    Wyszły mega smaczne 🥰 dodam ze mięsa sam smażył wdl przepisu Gordona Ramzey
    Powiem wam ze lubię te eksperymenty moich chłopaków w kuchni przynajmniej wiem ze z głodu sami nie padną - przykład jak byłam w szpitalu byli sami q domu i ogarnęli dom szkole psa i gotowanie obiadów tez
    No i kiedyś jakiejś sympatii mogą coś ugotować 😜😜😜
    Mój co prawda starszy bo w marcu skończy 18 ale w kuchni tez szaleje 😁 jest wege i sam sobie gotuje i naprawdę podziwiam jego fantazję 😌 zresztą mój mąż tez świetnie gotuje i ogólnie jestem zdania ze faceci się do tego nadają 😁

Olo323 lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów jeśli chodzi o bigos gotuje tzw tradycyjnie
    U mnie dla odmiany thermomix i czasem z niego korzystam nawet gotując coś 2 razy bo moi chłopcy hmm raczej mało nie jedzą 😅😅😅

Bigosu nie pasteryzuje raczej staram się czasem gotować ot coś na 2 dni No z tym ze u mnie młodzi nie wszystko jedzą np starszy nie zje bigosu ale ma zostawiony makaron z pieczarkami i sosem śmietanowo serowym co robiłam
    Wczoraj i sobie zostawił 😜😜😜

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    No i zrobiłyście mi ochoty na bigos 😁😁😁
    Jutro będzie 🤣

A jak pakujecie w słoiki na później to wekujecie czy nie??

A ja już jestem zmęczona, już bym chciała aby M był przy mnie i aby mała była już tu, po drugiej stronie brzuszka 😭

Do tego co chwilę mnie coś wkurza i mam wahania nastroju 😬
    Męczy mnie, że ciężko mi wstać, przekręcić się i mięsień mnie boli przy splocie słonecznym 😭

Nie wiem co się dziś dzieje 😭😭😭
    Ooo Pani! Jakbym o sobie czytała. Już tez mam dość i marzę żeby dziewczyny w końcu wyszły. Może brzmię jak wyrodna matka bo jeszcze z tydzień mogłyby posiedzieć ale ja już po prostu nie funkcjonuje tylko wegetuje 😭

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Mój co prawda starszy bo w marcu skończy 18 ale w kuchni tez szaleje 😁 jest wege i sam sobie gotuje i naprawdę podziwiam jego fantazję 😌 zresztą mój mąż tez świetnie gotuje i ogólnie jestem zdania ze faceci się do tego nadają 😁

U mnie 15 i 13 lat ale np
    Moja córka gotowała i piekła ciasta od 10 rz i nie powiem jak ja byłam w Holandii pierwsze 1,5 roku a dzieci w Polsce z tata dużo robiła w kuchni właśnie za niego bo on nie lubi

Dla odmiany mój teraz dobrze gotuje i wymyśla ale zawsze mu to wychodzi
    U mnie w domu tez tata gotował i robi to dużo lepiej od mamy do dziś 😂

MamaTrójki lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie jestem fanem bigosu 🫢

Dziewczyny co sprawdzonego na zgagę? Mleko i migdały szału nie robią. Czytałam o wodzie z soda ale raz piszą ze można w ciąży a gdzie indziej ze nie i już nie wiem 🤔

Co do mleka to nie kupuje narazie nic na zapas bo nie wiem co w szpitalu w którym będę rodzić serwują 😅 jak się uda kp to super a jak nie to wstępnie myślałam o bebilon profutura.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2022, 21:02

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już jestem zmęczona mówię sobie ze to starość hahah
    A tak naprawdę myśle ze mnie meczy to ciśnienie skaczące dziś cały dzień w granicy 130/90 a teraz wieczór po odpoczynku leżałam i oglądałam tv znów 150/95 byle do wtorku do kolejnej kontroli

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Ooo Pani! Jakbym o sobie czytała. Już tez mam dość i marzę żeby dziewczyny w końcu wyszły. Może brzmię jak wyrodna matka bo jeszcze z tydzień mogłyby posiedzieć ale ja już po prostu nie funkcjonuje tylko wegetuje 😭

😭😭😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja tez już jestem zmęczona mówię sobie ze to starość hahah
    A tak naprawdę myśle ze mnie meczy to ciśnienie skaczące dziś cały dzień w granicy 130/90 a teraz wieczór po odpoczynku leżałam i oglądałam tv znów 150/95 byle do wtorku do kolejnej kontroli

Ja mam jeszcze 2 tygodnie w dwupaku. Mam nadzieję, że nie będzie mi się dłużyło

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Ja mam jeszcze 2 tygodnie w dwupaku. Mam nadzieję, że nie będzie mi się dłużyło

U mnie tez by tak chcieli ale mam takie noce ze tak się złe czuje i mi ciężko ze mam ochotę jechać do szpitala i powiedzieć ze dziś rodzę i koniec ale później sobie staram tłumaczyć ze jeszcze dobrze jak chwile poczeka 😜

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bigos w słoikach od rodziców żebym nie musiała gotować po porodzie 🤭 dostanę też gołąbki do zamrożenia a siostra ma mi zrobić łazanki i fasolkę 😁 także żyć i nie umierać, w poprzedniej ciąży też mnie tak zaopatrzyli 😁

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj sesje już nie mogę się doczekać efektów 😍

Sóweczka, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    U mnie tez by tak chcieli ale mam takie noce ze tak się złe czuje i mi ciężko ze mam ochotę jechać do szpitala i powiedzieć ze dziś rodzę i koniec ale później sobie staram tłumaczyć ze jeszcze dobrze jak chwile poczeka 😜

To są dokładnie słowa wyjęte z moich ust!! Przed chwilą nawet to synowi mówiłam.

JESTEM ZMĘCZONA i nie wstydzę się o tym głośniej powiedzieć 😭

Idę zaraz spać. Sądzę, że kolejna noc stękania i jęczenia bo co godzinę siku i ciężko się obkręcić 😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja mam bigos w słoikach od rodziców żebym nie musiała gotować po porodzie 🤭 dostanę też gołąbki do zamrożenia a siostra ma mi zrobić łazanki i fasolkę 😁 także żyć i nie umierać, w poprzedniej ciąży też mnie tak zaopatrzyli 😁

Jeju i jeszcze o gołąbkach wspomniała 😬

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Ja tam nie jestem fanem bigosu 🫢

Dziewczyny co sprawdzonego na zgagę? Mleko i migdały szału nie robią. Czytałam o wodzie z soda ale raz piszą ze można w ciąży a gdzie indziej ze nie i już nie wiem 🤔

Co do mleka to nie kupuje narazie nic na zapas bo nie wiem co w szpitalu w którym będę rodzić serwują 😅 jak się uda kp to super a jak nie to wstępnie myślałam o bebilon profutura.

Dziewczyny polecały tu kiedyś neobianacid i gaviscon. Oby dwa można w ciąży. Mnie ostatnio zgaga złapała (pierwszy raz w zyiu), na szczęście tylko przez jedną noc.

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki ja mam potworną zgagę od kilku tygodni, ale mi tylko zimne mleko daje chwile ulgi, w nocy przy łóżku mam cały karton mleka, bo duża szklanka mi często na noc nie wystarcza 🙈

Ja Wam powiem, że też cały czas mówiłam, że czuje się już tak zle, że chce jak najszybciej urodzić, ale jak mnie te skurcze dziś złapały to musiała wjechać melisa 😂

age.png

age.png
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy wywalacie te ubranka po powrocie ze szpitala ze wzgl. na bakterie szpitalne? Niektóre biorą jakieś starsze rzeczy, żeby później nie było szkoda wyrzucić. Tak się zastanawiam czy faktycznie jest taka potrzeba. Sama byłam kilka razy w szpitalu i nigdy swoich rzeczy nie wyrzucałam. Nie wystarczy wyprać?

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Dziewczyny czy wy wywalacie te ubranka po powrocie ze szpitala ze wzgl. na bakterie szpitalne? Niektóre biorą jakieś starsze rzeczy, żeby później nie było szkoda wyrzucić. Tak się zastanawiam czy faktycznie jest taka potrzeba. Sama byłam kilka razy w szpitalu i nigdy swoich rzeczy nie wyrzucałam. Nie wystarczy wyprać?

Ja zawsze jak coś to piorę, bez przesady

kid_aa lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:

Ja uważam, że nie ma co popadać w paranoje, po to mamy w domu pralki ;)

kid_aa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prałam zawsze bez paniki 😅

Co do zgagi momentami masakra ostatnio tez piłam mleko w nocy bo to jedyne cokolwiek pomogło na chwile a uwierzcie było to dla mnie trudne bo ja ogólnie nie pije mleka i nie lubię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2022, 22:15

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no bez przesady, lekarze i pielęgniarki musieliby cały czas swoje ubrania wyrzucać i kupować nowe :D My z mężem pierzemy swoje w domu tylko w wyższej temperaturze.

kid_aa, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ