LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ogólnie czuje się bardzo dobrze, tylko ten ból nóg w nocy. Taki upierdliwy. Dostałam poduszkę rogala i jak się nim okręce to kręgosłup mnie nie boli. Tylko te nogi straszne uczucie. Takie jak czasami miewałam dzień przed okresem..trudno to opisać ale zaradzić na to chyba nie można w żaden sposób.
-
Joanne i tak dobra jesteś, że rowerem popylasz! Kuźwa 😱. Dla porównania - nie pamiętam, kiedy ostatnio nim jeździłam .
Trochę poćwiczyłam, od rana robię pranie. Teraz trochę szydełkuję, póki mam jeszcze czas i zero obowiązków. Może w końcu wezmę się za zdjęcia z wesela (nie żeby było rok temu 🤣), przerzucę na pendrive'a i wywołam, by w końcu włożyć do albumu. Pasowałoby też wyczyścić rury od kaloryfera i klosze od lamp, bo jak zobaczyłam je wczoraj to się przeraziłam 😂🤣. Może i okna umyje. Choć nie wiem, czy nie zostawić sobie tego na 37 tc 😅.
W tle oczywiście TV 😆. Mąż uważa, że to uzależnienie, no ale nie lubię tak w ciszy siedzieć 🙄.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta w Holandii wszyscy rowerami jeżdżą i ciężarna na rowerze to nie jest rzadki widok. Moja znajoma holenderka do ostatniego dnia ciąży zawoziła dwoje dzieci rowerem jedno do żłobka drugie do przedszkola. Łatwiej mi rowerem jeździć niż na piechotę.
Artykuł na temat rowerów w Holandii- przynajmniej na zdjecia spójrzcie jak nie chce się Wam czytać😉
https://www.wiatrak.nl/9691/holandia-mocarstwo-rowerzystow-i-narodowy-srodek-transportuTony lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoanne wrote:Ultra-Dżasta w Holandii wszyscy rowerami jeżdżą i ciężarna na rowerze to nie jest rzadki widok. Moja znajoma holenderka do ostatniego dnia ciąży zawoziła dwoje dzieci rowerem jedno do żłobka drugie do przedszkola. Łatwiej mi rowerem jeździć niż na piechotę.
Artykuł na temat rowerów w Holandii- przynajmniej na zdjecia spójrzcie jak nie chce się Wam czytać😉
https://www.wiatrak.nl/9691/holandia-mocarstwo-rowerzystow-i-narodowy-srodek-transportu
Lubimy z M oglądać na EskaTv taki program "Polacy za granicą" i ostatnio było o Holandii i właśnie mówili tam, że rowery to u nich normalka i baaardzo popularny środek lokomocji
-
nick nieaktualny
-
mt30 wrote:Macie do polecenia jakieś fajne, zimowe spiworki z tog 2.5, z bawełny do łożeczka bez sztucznych tkanin?
Ja mam śpiworek One Size od BabySteps, 2,5 TOG, sprawia super wrażenie. Teraz kwestia, czy młoda dama go zakceptuje, okaże się w listopadzie 😀
mt30 lubi tę wiadomość
-
Sóweczka u mnie na wsi dwie sąsiadki odgrodzone płotem od siebie a każda swoje dziecko zawoziła oddzielnie samochodem 500 m do szkoły. W Holandii rodzice kupują rower z taką przyczepka z przodu i robią sobie dyżury ze znajomymi bądź sąsiadami i zbierają dzieciaki po kolei w ten wózek i tak wożą do i ze szkoły 😁 często też zabierają dzieciaki znajomych do domu i te siedzą dopóki rodzice z pracy nie wrócą i ich nie odbiorą. Super to organizują!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 12:08
Tony, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nosia wrote:Ja też beznadziejnie sypiam. Wieczorem jak się położę to zaczynają mnie boleć nogi. To taki ból jak na grypę. Ni to ból mięśni ni to kości. Taki bol zmęczonych nóg. Strasznie nimi wierzgam przed zaśnięciem. Do tego ból kręgosłupa i tak ciężko zasnąć. W nocy wstaje po kilka razy siku a zrobię to na chwilę ten ból jakby ustaje i zasypiam. I tak w kółko. Nogi niby nie puchną. Wolę dzień i chodzić, robić coś bo jest wtedy o wiele lepiej. Nie czuję wtedy bólu nóg.
-
Joanne ja trzymam takie zawekowane słoiki w lodowce z takimi daniami jak bigos 😊 Ale tak jak pisałam już nie pasteryzuje tylko na gorąco słoik do góry dnem żeby zassało
Mój dziś pojedzie na zakupy, wiec w tym tyg tez zrobię bigos 😁Joanne lubi tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Joanne ja trzymam takie zawekowane słoiki w lodowce z takimi daniami jak bigos 😊 Ale tak jak pisałam już nie pasteryzuje tylko na gorąco słoik do góry dnem żeby zassało
Mój dziś pojedzie na zakupy, wiec w tym tyg tez zrobię bigos 😁
I tak mniej więcej jak długo taki bigos trzymasz w lodówce? Chociaż jak ma być w lodówce to i tak jest mi beż różnicy czy zamrożę czy będzie zajmował miejsce w słoikach🤷🏻♀️ -
Zobaczymy jak to będzie po porodzie, ale teściowie chcą na święta przyjechać. Fajnie, bo bardzo ich lubię ale będę wolała jak najwięcej potraw wcześniej sobie naszykować żeby nie było że teściowa to zrobi i wszystko tłumacz co i gdzie jest w domu itp😬 Z resztą będzie milion pytań jak ja to robię i zero spokoju więc lepiej samej wcześniej i później się nie denerwować.
-
Jeszcze mamy takie małe mieszkanie nawet uciec nie będę miała gdzie jak już będę miała dosyć ich towarzystwa😆 ani gdzie ich wysłać żeby trochę odetchnąć... Oby znowu nie wymyślili tych zakazów odnośnie korony to pójdą z synusiem na zwiedzanie😉
-
Ultra-Dżasta wrote:Joanne i tak dobra jesteś, że rowerem popylasz! Kuźwa 😱. Dla porównania - nie pamiętam, kiedy ostatnio nim jeździłam .
Trochę poćwiczyłam, od rana robię pranie. Teraz trochę szydełkuję, póki mam jeszcze czas i zero obowiązków. Może w końcu wezmę się za zdjęcia z wesela (nie żeby było rok temu 🤣), przerzucę na pendrive'a i wywołam, by w końcu włożyć do albumu. Pasowałoby też wyczyścić rury od kaloryfera i klosze od lamp, bo jak zobaczyłam je wczoraj to się przeraziłam 😂🤣. Może i okna umyje. Choć nie wiem, czy nie zostawić sobie tego na 37 tc 😅.
W tle oczywiście TV 😆. Mąż uważa, że to uzależnienie, no ale nie lubię tak w ciszy siedzieć 🙄.
Ja wesele miałam 6 lat temu i do dzisiaj zdjęć nie wkleiłam do albumu. Mamy album od fotografa, ale tylko z wybranymi zdjęciami. Całą resztę wywołałam i planowałam wkleić do albumu, zrobiłam jakieś 1/3 w zeszłym roku. Reszta musi chyba nabrać jakiś mocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 13:19
-
Dziewczyny ja robię sobie komplety dla małej w takie torebki id mrożenia do szpitala czy zestaw body kopertowe na długi rękaw do tego pół śpiochy i pampers+ skarpetki,niedrapki, czapeczka to spoko zestaw ? Będzie małej tak ciepło czy lepiej zamiast pół śpiochy dać pajacyk na długi rękaw?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 13:46
Asia11 lubi tę wiadomość
-
Joanne wrote:I tak mniej więcej jak długo taki bigos trzymasz w lodówce? Chociaż jak ma być w lodówce to i tak jest mi beż różnicy czy zamrożę czy będzie zajmował miejsce w słoikach🤷🏻♀️
Taki zawekowany może długo postać :)w tamtym roku słoik po świętach jeszcze nam został nie otwarty i po miesiącu nas naszło na bigos i był pachnący i świeżutki tylko słoik musi być dobry, a bardziej nakrętka, bo np mojej mamie jak dałam jeden zawekowany to mówiła, że mi się nie zawekowal, bo z łatwością go otworzyła, nie był zassany, a nasze już były fest zassaneJoanne, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Dziewczyny ja robię sobie komplety dla małej w takie torebki id mrożenia do szpitala czy zestaw body kopertowe na długi rękaw do tego pół śpiochy i pampers+ skarpetki,niedrapki, czapeczka to spoko zestaw ? Będzie małej tak ciepło czy lepiej zamiast pół śpiochy dać pajacyk na długi rękaw?
Polecam wpisać w Google "jak ubrać niemowlę odpowiednio do pogody" i wyskoczy Ci masa grafik, jak ubrać dziecię 😁. Świetna sprawa 😆, wg tych rozpisek ogarnęłam ubranka w kupki i napisałam na kartkach jaki rozmiar i na jaką temperaturę 😂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 13:55
Olo323 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Polecam wpisać w Google "jak ubrać niemowlę odpowiednio do pogody" i wyskoczy Ci masa grafik, jak ubrać dziecię 😁. Świetna sprawa 😆, wg tych rozpisek ogarnęłam ubranka w kupki i napisałam na kartkach jaki rozmiar i na jaką temperaturę 😂.