X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Dziewczyny ja robię sobie komplety dla małej w takie torebki id mrożenia do szpitala czy zestaw body kopertowe na długi rękaw do tego pół śpiochy i pampers+ skarpetki,niedrapki, czapeczka to spoko zestaw ? Będzie małej tak ciepło czy lepiej zamiast pół śpiochy dać pajacyk na długi rękaw?

Ja właśnie tak planuję ubierać w szpitalu. Będzie prócz tego w rożku albo kocyku, więc chyba wystarczy warstw.
    Też pakowałam takie zestawy, ale bez pampersów i niedrapek :)

Marta93 lubi tę wiadomość

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    U mnie też kapustka się już gotuje na bigosik :D

Na wieczór wszystkie dostaniemy wzdęć,
    "skurczy" i będzie wielka panika porodowa xd

Buahaha, bez kitu xd Ja to od razu po zjedzeniu espumisan max wezmę chyba, hahaha.

Ubranka do szpitala już pakujecie? Ja przebrnęłam przez pranie wszystkiego i powsadzałam do komody. ILE TO ROBOTY, o panie!

Rozmawiałam z koleżanką, pyta mnie, czy mam body kopertowe. Ja na to, że wszystko mam przez głowę zakładane, oprócz śpiochów. Faktycznie te body kopertowe są takim must havem?

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różne ubranka, nawet nie poprane ani nie posortowane. W szpitalu jakoś dziecko myślę, że ubiorą. Wezmę jakieś rezerwowe ubranka gdyby szpitalnych zabrakło albo jakby w nocy nie było dostępu. Mam chyba jakieś kopertowe body :D ale czy to jakiś must have to nie wiem. Pewnie wygoda w ubieraniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 14:46

Tony, Decemberry lubią tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Rozmawiałam z koleżanką, pyta mnie, czy mam body kopertowe. Ja na to, że wszystko mam przez głowę zakładane, oprócz śpiochów. Faktycznie te body kopertowe są takim must havem?

Nie są ale wygoda ogromna. Ja to przynajmniej przez pierwsze dni będę unikała wkładania przez głowę czegokolwiek😆 W pepco są fajne bodziaki kopertowe.

Decemberry lubi tę wiadomość

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką broszurkę-poradnik i biorę tylko to, co jest tam wypisane. W szpitalu już sobie będę dobierać do aktualnych potrzeb i temperatury jak małą ubrać, nie pakuje w żadne osobne zestawy.
    20221010-142757.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 14:32

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które będą miały córeczkę - jakie kolory ubran i akcesoriów wybieracie? Powiem Wam, że trochę mnie wkurza w niektórych sklepach podział różowe- dla dziewczynek, wszystkie inne kolory - chlopcy. Akurat wiele tych niby chłopięcych jest wg mnie unisex. Ja już nie mogę patrzeć na te róże, najbardziej mi się podobają kolory ziemi, beże, szarości, granaty itp :)

Nosia, Angelaaaa lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony ja też unikam różu. Kupiłam sobie rozek w odcieniach zieleni, szarości. Taki wściekły róż mnie odrzuca. Kokon będę miała chyba taki blady, brudny pudrowy róż bo akurat wpadł mi w oko. Podobają mi się zielenie teraz bardzo :)

Tony lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja mam taką broszurkę-poradnik i biorę tylko to, co jest tam wypisane. W szpitalu już sobie będę dobierać do aktualnych potrzeb i temperatury jak małą ubrać, nie pakuje w żadne osobne zestawy.
    20221010-142757.jpg
    W szpitalach w mojej okolicy jak patrzę na wyprawkę dla dziecka to tam mam napisane tylko butelka, laktator, smoczek opcjolanie. Rękawiczki i czapeczka do kangurowania. A z ubranek to tylko rzeczy na wyjście ze szpitala są wymienione, ale te przywiezie tato. Rezerwowo wezmę jakieś ubranka, może jakieś pieluchy.itp

• Aga300 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Dziewczyny, które będą miały córeczkę - jakie kolory ubran i akcesoriów wybieracie? Powiem Wam, że trochę mnie wkurza w niektórych sklepach podział różowe- dla dziewczynek, wszystkie inne kolory - chlopcy. Akurat wiele tych niby chłopięcych jest wg mnie unisex. Ja już nie mogę patrzeć na te róże, najbardziej mi się podobają kolory ziemi, beże, szarości, granaty itp :)
    Też idę w takie neutralne kolory. Wszystko neutralne. Moja mama za to nakupiła wszystko w różu, a niektóre to taki Barbie róż - np. kombinezon jednorożec. I tu się cieszę że 100 km od siebie mieszkamy, bo nie będzie widziała, co zakładam małej.

Sóweczka, Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    Ja mam śpiworek One Size od BabySteps, 2,5 TOG, sprawia super wrażenie. Teraz kwestia, czy młoda dama go zakceptuje, okaże się w listopadzie 😀

Co to są za oznaczenia 2,5 TOG?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Sóweczka u mnie na wsi dwie sąsiadki odgrodzone płotem od siebie a każda swoje dziecko zawoziła oddzielnie samochodem 500 m do szkoły. W Holandii rodzice kupują rower z taką przyczepka z przodu i robią sobie dyżury ze znajomymi bądź sąsiadami i zbierają dzieciaki po kolei w ten wózek i tak wożą do i ze szkoły 😁 często też zabierają dzieciaki znajomych do domu i te siedzą dopóki rodzice z pracy nie wrócą i ich nie odbiorą. Super to organizują!

To tak jak u mnie na wsi 😁
    Na zmianę z sąsiadkami wozimy dzieciaki i odbieramy ze szkoły czy na basen tylko my to robimy autami bo do szkoły mamy 4km a na basen 24 😁

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różne, ale dużo np motywów kwiatowych :) ewidentnie większość ciuszków mam nie neutralne :p ale ja ciuchy prawie wszystkie dostałam, a tak jak coś kupowałam sama to różne kolory :)

Tony lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Ja też kupuję w brązach, granacie, zieleni i trochę różu. Dużo dostałam i niestety większość w różu 🤦🏼‍♀️

Tony, a cyknij jeszcze zdjęcie z tej listy "co na wyjście ze szpitala"

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Buahaha, bez kitu xd Ja to od razu po zjedzeniu espumisan max wezmę chyba, hahaha.

Ubranka do szpitala już pakujecie? Ja przebrnęłam przez pranie wszystkiego i powsadzałam do komody. ILE TO ROBOTY, o panie!

U mnie jak na pierwsze dziecko wolę chyba mieć takie niż w szpitalu bać się że zrobię krzywdę 😄

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja mam dużo ubranek od kuzynki i siostry u mam też różowe ale mam tez siwe białe niebieskie też są i w domu nie będę patrzeć że to niebieskie czy coś

8969aff1d1.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    20221010-142757.jpg
    Ja w zestawy robię żeby położne po porodzie miały lepiej a tak to też chyba lepiej w tych torbach bo np jak będę coś szukać to nie będę przerzucać wszystkiego po walizce

8969aff1d1.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ja mam różne ubranka, nawet nie poprane ani nie posortowane. W szpitalu jakoś dziecko myślę, że ubiorą. Wezmę jakieś rezerwowe ubranka gdyby szpitalnych zabrakło albo jakby w nocy nie było dostępu. Mam chyba jakieś kopertowe body :D ale czy to jakiś must have to nie wiem. Pewnie wygoda w ubieraniu.
    U nas nie ubierają w swoje a ja wolę być przygotowana na ewentualną wcześniejszą akcje porodową.. niż żyć w stresie że w domu nie mam nic dla małej

8969aff1d1.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    U nas nie ubierają w swoje a ja wolę być przygotowana na ewentualną wcześniejszą akcje porodową.. niż żyć w stresie że w domu nie mam nic dla małej
    A to zmienia postać rzeczy. Posortowane w takim wypadku napewno lepiej. No, ale serio położna szuka rzeczy w twojej torbie a nie ubiera w szpitalne?
    Ja przekonana byłam, że zaraz po porodzie ubierają dziecko w rzeczy szpitalne.

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bierze z mojej torby, a u Ciebie na stronie szpitala jest napisane że ubieraja w swoje?

8969aff1d1.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka przesyłam całość:)

20221010-154054.jpg

Sóweczka lubi tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ