LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta93 wrote:Dziewczyny ja robię sobie komplety dla małej w takie torebki id mrożenia do szpitala czy zestaw body kopertowe na długi rękaw do tego pół śpiochy i pampers+ skarpetki,niedrapki, czapeczka to spoko zestaw ? Będzie małej tak ciepło czy lepiej zamiast pół śpiochy dać pajacyk na długi rękaw?
Ja właśnie tak planuję ubierać w szpitalu. Będzie prócz tego w rożku albo kocyku, więc chyba wystarczy warstw.
Też pakowałam takie zestawy, ale bez pampersów i niedrapekMarta93 lubi tę wiadomość
-
Nosia wrote:U mnie też kapustka się już gotuje na bigosik
Na wieczór wszystkie dostaniemy wzdęć,
"skurczy" i będzie wielka panika porodowa xd
Buahaha, bez kitu xd Ja to od razu po zjedzeniu espumisan max wezmę chyba, hahaha.
Ubranka do szpitala już pakujecie? Ja przebrnęłam przez pranie wszystkiego i powsadzałam do komody. ILE TO ROBOTY, o panie!
Rozmawiałam z koleżanką, pyta mnie, czy mam body kopertowe. Ja na to, że wszystko mam przez głowę zakładane, oprócz śpiochów. Faktycznie te body kopertowe są takim must havem?
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ja mam różne ubranka, nawet nie poprane ani nie posortowane. W szpitalu jakoś dziecko myślę, że ubiorą. Wezmę jakieś rezerwowe ubranka gdyby szpitalnych zabrakło albo jakby w nocy nie było dostępu. Mam chyba jakieś kopertowe body ale czy to jakiś must have to nie wiem. Pewnie wygoda w ubieraniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 14:46
Tony, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Decemberry wrote:Rozmawiałam z koleżanką, pyta mnie, czy mam body kopertowe. Ja na to, że wszystko mam przez głowę zakładane, oprócz śpiochów. Faktycznie te body kopertowe są takim must havem?
Nie są ale wygoda ogromna. Ja to przynajmniej przez pierwsze dni będę unikała wkładania przez głowę czegokolwiek😆 W pepco są fajne bodziaki kopertowe.
Decemberry lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które będą miały córeczkę - jakie kolory ubran i akcesoriów wybieracie? Powiem Wam, że trochę mnie wkurza w niektórych sklepach podział różowe- dla dziewczynek, wszystkie inne kolory - chlopcy. Akurat wiele tych niby chłopięcych jest wg mnie unisex. Ja już nie mogę patrzeć na te róże, najbardziej mi się podobają kolory ziemi, beże, szarości, granaty itp
Nosia, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
Tony ja też unikam różu. Kupiłam sobie rozek w odcieniach zieleni, szarości. Taki wściekły róż mnie odrzuca. Kokon będę miała chyba taki blady, brudny pudrowy róż bo akurat wpadł mi w oko. Podobają mi się zielenie teraz bardzo
Tony lubi tę wiadomość
-
W szpitalach w mojej okolicy jak patrzę na wyprawkę dla dziecka to tam mam napisane tylko butelka, laktator, smoczek opcjolanie. Rękawiczki i czapeczka do kangurowania. A z ubranek to tylko rzeczy na wyjście ze szpitala są wymienione, ale te przywiezie tato. Rezerwowo wezmę jakieś ubranka, może jakieś pieluchy.itp
-
Tony wrote:Dziewczyny, które będą miały córeczkę - jakie kolory ubran i akcesoriów wybieracie? Powiem Wam, że trochę mnie wkurza w niektórych sklepach podział różowe- dla dziewczynek, wszystkie inne kolory - chlopcy. Akurat wiele tych niby chłopięcych jest wg mnie unisex. Ja już nie mogę patrzeć na te róże, najbardziej mi się podobają kolory ziemi, beże, szarości, granaty itp
Sóweczka, Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJoanne wrote:Sóweczka u mnie na wsi dwie sąsiadki odgrodzone płotem od siebie a każda swoje dziecko zawoziła oddzielnie samochodem 500 m do szkoły. W Holandii rodzice kupują rower z taką przyczepka z przodu i robią sobie dyżury ze znajomymi bądź sąsiadami i zbierają dzieciaki po kolei w ten wózek i tak wożą do i ze szkoły 😁 często też zabierają dzieciaki znajomych do domu i te siedzą dopóki rodzice z pracy nie wrócą i ich nie odbiorą. Super to organizują!
To tak jak u mnie na wsi 😁
Na zmianę z sąsiadkami wozimy dzieciaki i odbieramy ze szkoły czy na basen tylko my to robimy autami bo do szkoły mamy 4km a na basen 24 😁
-
nick nieaktualnyTony wrote:Dziewczyny, które będą miały córeczkę - jakie kolory ubran i akcesoriów wybieracie? Powiem Wam, że trochę mnie wkurza w niektórych sklepach podział różowe- dla dziewczynek, wszystkie inne kolory - chlopcy. Akurat wiele tych niby chłopięcych jest wg mnie unisex. Ja już nie mogę patrzeć na te róże, najbardziej mi się podobają kolory ziemi, beże, szarości, granaty itp
Ja też kupuję w brązach, granacie, zieleni i trochę różu. Dużo dostałam i niestety większość w różu 🤦🏼♀️
Tony, a cyknij jeszcze zdjęcie z tej listy "co na wyjście ze szpitala"
-
Decemberry wrote:Buahaha, bez kitu xd Ja to od razu po zjedzeniu espumisan max wezmę chyba, hahaha.
Ubranka do szpitala już pakujecie? Ja przebrnęłam przez pranie wszystkiego i powsadzałam do komody. ILE TO ROBOTY, o panie!
Rozmawiałam z koleżanką, pyta mnie, czy mam body kopertowe. Ja na to, że wszystko mam przez głowę zakładane, oprócz śpiochów. Faktycznie te body kopertowe są takim must havem? -
Tony wrote:Dziewczyny, które będą miały córeczkę - jakie kolory ubran i akcesoriów wybieracie? Powiem Wam, że trochę mnie wkurza w niektórych sklepach podział różowe- dla dziewczynek, wszystkie inne kolory - chlopcy. Akurat wiele tych niby chłopięcych jest wg mnie unisex. Ja już nie mogę patrzeć na te róże, najbardziej mi się podobają kolory ziemi, beże, szarości, granaty itp
-
Ja w zestawy robię żeby położne po porodzie miały lepiej a tak to też chyba lepiej w tych torbach bo np jak będę coś szukać to nie będę przerzucać wszystkiego po walizce
-
Nosia wrote:Ja mam różne ubranka, nawet nie poprane ani nie posortowane. W szpitalu jakoś dziecko myślę, że ubiorą. Wezmę jakieś rezerwowe ubranka gdyby szpitalnych zabrakło albo jakby w nocy nie było dostępu. Mam chyba jakieś kopertowe body ale czy to jakiś must have to nie wiem. Pewnie wygoda w ubieraniu.
-
Marta93 wrote:U nas nie ubierają w swoje a ja wolę być przygotowana na ewentualną wcześniejszą akcje porodową.. niż żyć w stresie że w domu nie mam nic dla małej
Ja przekonana byłam, że zaraz po porodzie ubierają dziecko w rzeczy szpitalne.