X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Tak bierze z mojej torby, a u Ciebie na stronie szpitala jest napisane że ubieraja w swoje?
    U mnie w ogóle z ubrań dla dziecka jakie mam zabrać są wymienione tylko: czapeczka, niedrapki do kangurowania. Jako te które należy zabrać to pampersy i chusteczki nawilżane. Opcjonalnie: butelka, laktator, smoczek. Dodatkowo ubranie dla ojca a dla mnie cała lista. Ubranka dostarcza szpital.
    Stąd moje zdziwienie. O ubieraniu dziecka zaraz po porodzie w przywiezione rzeczy nie widziałam żadnego wpisu. Może nie doczytałam :D

Na dole wyprawki szpitalnej jest dopiska:

"W szpitalu każdy noworodek ma zapewnione ubranka i pieluchy. Dlatego do torby wystarczy jak spakujesz komplet, w którym maluszek pojedzie do domu"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 16:11

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy od szpitala, u nas dają tylko podkłady poporodowe, a tak to trzeba mieć wszystko swoje :) Ale ja osobiście wole żeby mi dziecko ubrali w moje ciuszki, a nie szpitalne 😊

Nosia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pewnie wolałabym swoje piękne ubranka niż szpitalne, ale to już dla mnie drugoplanowe. Stroić będę w domu. Oby tylko ok wszystko było ze mną i małą :)

Asia11, meggie94 lubią tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka mojego mówiła że na wyjście dziecka ze szpitala wzięła najpiękniejsze ubranka jakie miała a potem kazali jej ubrać małego... I wtedy ona pomyślała że jak ma sama ubrać takie małe dziecko jak ona nie wie jak ma to zrobić. Mówiła że szukała nożyczek żeby te ubranka porozcinać z przodu, założyć dziecku i czymś zawiązać. Rozpacz i niemoc aż w końcu ktoś jej pomógł. Tak więc uważajcie na takie sytuacje jeśli nie wiecie jak obsługiwać niemowlaka😅

Ja pamiętam jak mój o 11 lat młodszy brat był niemowlakiem że najbardziej sprawdzały się rozpinane z przodu pajacyki i kupowałam tylko łatwe do ubierania rzeczy. Te "piękne" oglądałam, ale wiedziałam że w moim przypadku się nie sprawdzą a z resztą czy bluza z kapturem czy kurteczka krótka na 65 to dobry pomysł? Nie sądzę.

Przerażona byłam tym że to dziewczynka i tymi wszystkimi różami i innymi pierdółami dla dziewczynek a finalnie większość ubranek jakie kupiłam to albo róż, ale taki piekny- przydymiony albo pudrowy, chociaż jakieś legginski w barbie różu chyba też są! Ale wszystkie ubranka takie typowo dla dziewczynki. A tych co mam dla chłopca z drugiej ręki to chyba nawet nie będę prać. Jeszcze zobaczę. Jutro moja opieka poporodowa ma przyjść to z nią porozmawiam na ten temat.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś siły mam za dwoje 💪

Ogarnęłam rehabilitację z pierworodnym, ubezpieczenia na auta, sama zakupy i ugotowałam łazanki, spaghetti, bigos dochodzi, porobiłam słoiki i właśnie je zagotowuję 😁

Ale jestem z siebie dumna 😁

Aaaa gdyby któraś z was szukała tych pojemników na chusteczki nawilżane to w Rossmanie są babydream

Tony, Nosia, MamaNl, meggie94 lubią tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcięłam dwie michy bigosu :) to było to! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 18:10

Tony, Decemberry, Angelaaaa, MamaNl, meggie94 lubią tę wiadomość

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jakichs wiekszych lekow z ubieraniem malenstwa (wow, w koncu w czyms sie nie boje 😂), wiec te body przez glowe mnie nie przerazaja. Kupowalam to, co bylo w sklepach w najlepszych cenach, a tych kopertowek nikt nie przecenial, wiec nie mam ani jednej sztuki 😂 w razie czego Malzon skoczy do h&mu albo c&a i sie kupi. Ale bez szalenstw, bo dzieci tak szybko rosna, ze szok.

Soweczka, pytalas o tog - na spiworkach to oznaczenie, wedlug ktorego mozna sie dowiedziec na jaka temperature jest dany spiworek. Im wyzszy tog, tym cieplejszy, wtedy dziecku zakladamy mniej warstw. Im mniejszy, tym wiecej warstw. Pomocne to oznaczenie.

Jaka macie temperature w domu? U nas jest 19,5, mam nadzieje, ze synkowi podpasuje :) przy 20,5 ja sie gotuje.. 😅

Sóweczka, Nosia lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Decembery za wyjaśnienie

Ja zjadłam trochę bigosu i pół bułki z masłem 😋
    Mniam 😋

U nas jest teraz 22° ale to dlatego, że się nagrzało od słońca. Piec mamy ustawiony na 21 i mamy termostat, że jak temp jest taka lub wyzsza to pięć się nie włącza.

Moj M.wlasnie mi przysłał fotkę jakiego super pajaca kupił w Szwecji dla Marlenki

https://www.lidl.se/c/fina-ekologiska-klader-for-de-allra-minsta/c4180

Taki pomarańczowy jak lew 😁

• Strata Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie kopertowe body to największa zmora przy pierwszym synu...
    Szukać tych zatrzasków przy kręcącym się noworodku... nigdy więcej. Teraz nie mam ani jednego. Przez głowę rach ciach i już.

MamaTrójki, Decemberry lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Szukać tych zatrzasków przy kręcącym się noworodku... nigdy więcej. Teraz nie mam ani jednego. Przez głowę rach ciach i już.

Ja przy chłopakach nie używałam kopertowych tylko przez głowę i zapinane na napy przy szyi - dla mnie najlepsze

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bodziaki i takie i takie

Co do temperatury w domu piec mam na 19 a w domu 21 dom mam energooszczędny także dość trzyma ciepło
    Na gorze pewnie cieplej jak zawsze

Ja dziś tez lekko lepszy dzień zaczęłam sprzątać strych ścigaliśmy z tata prawie wszystko i jutro jadę odwieść cała mase rzeczy i zabawek do kringlopa i do niani gdzie mały później będzie chodził z😅

Tony lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 21 po nocy jak się nie pali w piecu u jest Bubu ,o 16 mąż pali tak do 29 i obecnie 22/23 jest i ok jest

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra kiedyś mówił, że najlepszą temp dla dzieci to zwkres 19-21° i aby pomieszczenia byly wietrzone

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Tez nie rozumiem zachwytu nad kopertowymi 😅

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, to mnie uspokoiłyście, że to nie taki must have z tymi bodziakami :D Co komu przypasuje i gitara.

ZROBIŁAM TEN BIGOS!! Wyszedł super :D Nie jest to krótka robota, bo z 2h zeszło, ale było warto :D Nie dodawałam ziela angielskiego, ani tych wszystkich kontrowersyjnych dla ciężarnych przypraw, a i tak wyszło pyszne ^^

Nosia, Joanne, Olo323, MamaTrójki lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odebrałam wynik gbs i wyszedl pozytywny 😐 naczytalam się teraz o sepsie i posocznicy i o tym ze potrzeba 8h żeby przyjąć przed samym porodem 2 dawki antybiotyku i się martwię ze szybciej urodze, a dzidzia będzie narażona 😔

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bigos jutro będzie, dzisiaj zakupy z mężem zrobiliśmy. Jak uslyszal o bigosie to mu się tez oczy zaświeciły 🙂

Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Ja dzisiaj odebrałam wynik gbs i wyszedl pozytywny 😐 naczytalam się teraz o sepsie i posocznicy i o tym ze potrzeba 8h żeby przyjąć przed samym porodem 2 dawki antybiotyku i się martwię ze szybciej urodze, a dzidzia będzie narażona 😔
    Kalli95 ja dopiero jestem przed badaniem, ale czytałam jakiś czas o pozytywnym wyniku testu i bardzo dużo takich wyników wychodzi. Jest to powszechne. Więc nie martw się, lekarze i położne będą wiedzieli co robić żeby zabezpieczyć was w czasie porodu. Głowa do góry!

Kalli95 lubi tę wiadomość

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ was zaraziłam tym bigosem hahahha 😅😅😅

Ja jutro znów kontrola w szpitalu dziś zamówiłam leki bo nie zauważyłam i te drugie na ciśnienie dziś mi się skończyły mam nadzieje ze jutro będą 🫢🫢🫢

Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Kali nie martw się. Ja z Jasiem miałam pozytywny GBS i niestety nie zdążyli mi podać antybiotyku bo tak szybko akcja porodowa się rozkręciła. Jaś miał podany antybiotyk w kroplówce i serce mnie bolało jak patrzyłam na ten wenflon w główce ale najważniejsze że jest zdrowy. Ma już prawie 9lat i skutków gbs nie ma żadnych. Będzie dobrze.

Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ