LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta93 wrote:Tak bierze z mojej torby, a u Ciebie na stronie szpitala jest napisane że ubieraja w swoje?
Stąd moje zdziwienie. O ubieraniu dziecka zaraz po porodzie w przywiezione rzeczy nie widziałam żadnego wpisu. Może nie doczytałam
Na dole wyprawki szpitalnej jest dopiska:
"W szpitalu każdy noworodek ma zapewnione ubranka i pieluchy. Dlatego do torby wystarczy jak spakujesz komplet, w którym maluszek pojedzie do domu"Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 16:11
-
Kuzynka mojego mówiła że na wyjście dziecka ze szpitala wzięła najpiękniejsze ubranka jakie miała a potem kazali jej ubrać małego... I wtedy ona pomyślała że jak ma sama ubrać takie małe dziecko jak ona nie wie jak ma to zrobić. Mówiła że szukała nożyczek żeby te ubranka porozcinać z przodu, założyć dziecku i czymś zawiązać. Rozpacz i niemoc aż w końcu ktoś jej pomógł. Tak więc uważajcie na takie sytuacje jeśli nie wiecie jak obsługiwać niemowlaka😅
Ja pamiętam jak mój o 11 lat młodszy brat był niemowlakiem że najbardziej sprawdzały się rozpinane z przodu pajacyki i kupowałam tylko łatwe do ubierania rzeczy. Te "piękne" oglądałam, ale wiedziałam że w moim przypadku się nie sprawdzą a z resztą czy bluza z kapturem czy kurteczka krótka na 65 to dobry pomysł? Nie sądzę.
Przerażona byłam tym że to dziewczynka i tymi wszystkimi różami i innymi pierdółami dla dziewczynek a finalnie większość ubranek jakie kupiłam to albo róż, ale taki piekny- przydymiony albo pudrowy, chociaż jakieś legginski w barbie różu chyba też są! Ale wszystkie ubranka takie typowo dla dziewczynki. A tych co mam dla chłopca z drugiej ręki to chyba nawet nie będę prać. Jeszcze zobaczę. Jutro moja opieka poporodowa ma przyjść to z nią porozmawiam na ten temat. -
nick nieaktualnyA ja dziś siły mam za dwoje 💪
Ogarnęłam rehabilitację z pierworodnym, ubezpieczenia na auta, sama zakupy i ugotowałam łazanki, spaghetti, bigos dochodzi, porobiłam słoiki i właśnie je zagotowuję 😁
Ale jestem z siebie dumna 😁
Aaaa gdyby któraś z was szukała tych pojemników na chusteczki nawilżane to w Rossmanie są babydreamTony, Nosia, MamaNl, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Ja nie mam jakichs wiekszych lekow z ubieraniem malenstwa (wow, w koncu w czyms sie nie boje 😂), wiec te body przez glowe mnie nie przerazaja. Kupowalam to, co bylo w sklepach w najlepszych cenach, a tych kopertowek nikt nie przecenial, wiec nie mam ani jednej sztuki 😂 w razie czego Malzon skoczy do h&mu albo c&a i sie kupi. Ale bez szalenstw, bo dzieci tak szybko rosna, ze szok.
Soweczka, pytalas o tog - na spiworkach to oznaczenie, wedlug ktorego mozna sie dowiedziec na jaka temperature jest dany spiworek. Im wyzszy tog, tym cieplejszy, wtedy dziecku zakladamy mniej warstw. Im mniejszy, tym wiecej warstw. Pomocne to oznaczenie.
Jaka macie temperature w domu? U nas jest 19,5, mam nadzieje, ze synkowi podpasuje przy 20,5 ja sie gotuje.. 😅Sóweczka, Nosia lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
nick nieaktualnyDzięki Decembery za wyjaśnienie
Ja zjadłam trochę bigosu i pół bułki z masłem 😋
Mniam 😋
U nas jest teraz 22° ale to dlatego, że się nagrzało od słońca. Piec mamy ustawiony na 21 i mamy termostat, że jak temp jest taka lub wyzsza to pięć się nie włącza.
Moj M.wlasnie mi przysłał fotkę jakiego super pajaca kupił w Szwecji dla Marlenki
https://www.lidl.se/c/fina-ekologiska-klader-for-de-allra-minsta/c4180
Taki pomarańczowy jak lew 😁
-
A dla mnie kopertowe body to największa zmora przy pierwszym synu...
Szukać tych zatrzasków przy kręcącym się noworodku... nigdy więcej. Teraz nie mam ani jednego. Przez głowę rach ciach i już.MamaTrójki, Decemberry lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStrata wrote:A dla mnie kopertowe body to największa zmora przy pierwszym synu...
Szukać tych zatrzasków przy kręcącym się noworodku... nigdy więcej. Teraz nie mam ani jednego. Przez głowę rach ciach i już.
Ja przy chłopakach nie używałam kopertowych tylko przez głowę i zapinane na napy przy szyi - dla mnie najlepsze
-
Ja mam bodziaki i takie i takie
Co do temperatury w domu piec mam na 19 a w domu 21 dom mam energooszczędny także dość trzyma ciepło
Na gorze pewnie cieplej jak zawsze
Ja dziś tez lekko lepszy dzień zaczęłam sprzątać strych ścigaliśmy z tata prawie wszystko i jutro jadę odwieść cała mase rzeczy i zabawek do kringlopa i do niani gdzie mały później będzie chodził z😅Tony lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Strata wrote:A dla mnie kopertowe body to największa zmora przy pierwszym synu...
Szukać tych zatrzasków przy kręcącym się noworodku... nigdy więcej. Teraz nie mam ani jednego. Przez głowę rach ciach i już.Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Uff, to mnie uspokoiłyście, że to nie taki must have z tymi bodziakami Co komu przypasuje i gitara.
ZROBIŁAM TEN BIGOS!! Wyszedł super Nie jest to krótka robota, bo z 2h zeszło, ale było warto Nie dodawałam ziela angielskiego, ani tych wszystkich kontrowersyjnych dla ciężarnych przypraw, a i tak wyszło pyszne ^^
Nosia, Joanne, Olo323, MamaTrójki lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ja dzisiaj odebrałam wynik gbs i wyszedl pozytywny 😐 naczytalam się teraz o sepsie i posocznicy i o tym ze potrzeba 8h żeby przyjąć przed samym porodem 2 dawki antybiotyku i się martwię ze szybciej urodze, a dzidzia będzie narażona 😔
-
Kalli95 wrote:Ja dzisiaj odebrałam wynik gbs i wyszedl pozytywny 😐 naczytalam się teraz o sepsie i posocznicy i o tym ze potrzeba 8h żeby przyjąć przed samym porodem 2 dawki antybiotyku i się martwię ze szybciej urodze, a dzidzia będzie narażona 😔
Kalli95 lubi tę wiadomość
-
Ależ was zaraziłam tym bigosem hahahha 😅😅😅
Ja jutro znów kontrola w szpitalu dziś zamówiłam leki bo nie zauważyłam i te drugie na ciśnienie dziś mi się skończyły mam nadzieje ze jutro będą 🫢🫢🫢
Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:Ja dzisiaj odebrałam wynik gbs i wyszedl pozytywny 😐 naczytalam się teraz o sepsie i posocznicy i o tym ze potrzeba 8h żeby przyjąć przed samym porodem 2 dawki antybiotyku i się martwię ze szybciej urodze, a dzidzia będzie narażona 😔
Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość