LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż tez już zrobił zakupy, ale bigos będę robić w środę, bo na jutro mam inne plany 😁
Kali mój lekarz jak pobierał mi wymaz mówił, że jakby wyszedł pozytywny to nie panikować, bo to nic takiego i zdarza się często, tylko po prostu szybciej musisz przyjechać do szpitala zamiast przesiedzieć np skurcze w domu 😊Kalli95 lubi tę wiadomość
-
U nas noce ciężkie, budzę się i nie mogę usnąć. A dni różnie raz lepiej i mogę wszystko ogarnąć a czasem taka niemoc ze tylko bym leżała... A jeszcze w przyszłym tygodniu malowanie wymyśliłam bo potem nie będzie kiedy😅 Mówię Małemu ze ma siedzieć w brzuchu do terminu i ani dnia wcześniej wychodzić🤣🤣🤣 Zostało tylko 5 tygodni a ja jeszcze nie spakowana do szpitala. Pora to chyba wreszcie ogarnąć bo jakby coś wcześniej jednak chciał wyskoczyć to będzie stres 😅
-
Decemberry, ja na warsztatach o snie dziecka slyszalam ze optymalna temperatura to miedzy 18 a 20 stopni. U nas w sypialni zwykle jest 17-19 stopni (maz nie toleruje wyzszych temp, najchetniej spalby przy otwartym oknie w zimie). Prowadzaca warsztaty wspomniala ze lepiej dla dziecka jak jest chlodniej niz za goraco. Ale wtedy trzeba zadbac o odpowiednie ubrania/spiworek. My mamy TOG 2,5 na ktorym bylo napisane ze nadaje sie na temp 16-20 stopni.
Joanne, ja tez jeszcze niedawno jezdzilam rowerem, ale mialam pecha bo opona mi sie przebila. Maz akurat byl na wyjezdzie i musialam go taszczyc do domu sama. Ale bylam 10 lat temu na stazu w Holandii i wiem ze tam to jest zupelnie inna bajka, infrastruktura pod rower byla bez porownania i rower to jest must have, uwielbialam to jaka wolnosc daje 😊
Dzasta, My tez w nastepna niedziele mamy rocznice, i z tej okazji zamierzam zamowic zdjecia do wywolania 😂 o ile maly sie nie pospieszy. Nigdy nie mialam na to czasu i czekam az mi dane bedzie przejsc na zwolnienie, jeszcze tylko 4 dni, uff!
Bylam dzisiaj na wizycie, lekarz sprawdzil tylko polozenie (nadal glowa w dol) i rytm serca (135). No i probki krwi ale jeszcze czekam na wyniki. Tutaj sie chyba tego GBS nie robi, nikt mi o tym nie wspomnial 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 23:17
Joanne lubi tę wiadomość
-
Kali mi jak lekarz pobierał wymaz mówił, ze jak wyjdzie wynik pozytywny to absolutnie niczym się nie przejmujemy, bo to się robi aby była informacja czy podawać antybiotyk czy nie. Mówił, ze ostatnio pozytywny wynik zdarza się częściej niż negatywny.
Moja bratowa przy pierwszej ciąży nie zdążyła zrobić wymazu i jak przyjechała na porodówkę to zapobiegawczo dali antybiotyk, bo nie znali wyniku. Wiec lepiej po prostu wiedzieć 😊👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
01.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ (wstrzymany przez wycięcie wyrostka ☹️) -
Mi wyszedł GBS negatywny, właśnie sprawdzałam mejla i okazało się, że lekarz wysłał wyniki po 22 😂🤣. Kalli nie martw się tym za bardzo. Prowadzący mówił, że jakbym zaczęła rodzić a nie miałabym GBSa to podaliby antybiotyk zapobiegawczo. W Niemczech nie robią tych badań ale podają antybiotyk każdej rodzącej. Musisz jechać do szpitala od razu jak poczujesz skurcze, by mieli czas na podanie Ci kroplówki. Nie wiem, czy czasem podobnie nie jest w Norwegii, jednak na 100% nie potwierdzę, bo już nie pamiętam 😂. Czytałam kiedyś o tych GBSach i zapamiętałam, że najgorzej z tym jest w Wielkiej Brytanii - ani badań, ani antybiotyku 😖.
Co do tych dziwnych ubranek-zawijańców to mam kilka takich! I już wiem, po co one były xD akuratnie kobitka wysłała w pace chyba 3 zestawy po 3. No ale u mnie na szczęście ubranek nie trzeba, tylko to, co na wyjście w dzień wyjścia.
Trochę się cykam tego przebierania i zmian pieluch. Mówiłam mamie, że trochę stres a ta do mnie: nie panikuj, przecież uczyłam Cię za dzieciaka zmieniać lalce pieluchy i przebierać, tego się nie zapomina, będzie dobrze! Zresztą masz internet w komórce, wpiszesz i już wyskoczy Ci film na jutubie. Za moich czasów tak dobrze nie było! 🤣😂
Dziś mam szkołę rodzenia, tak mi się nie chce tam jechać 😖.
kamilamhm lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Kalli95 wrote:Ja dzisiaj odebrałam wynik gbs i wyszedl pozytywny 😐 naczytalam się teraz o sepsie i posocznicy i o tym ze potrzeba 8h żeby przyjąć przed samym porodem 2 dawki antybiotyku i się martwię ze szybciej urodze, a dzidzia będzie narażona 😔
Olo323 lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
nick nieaktualnyDzień dobry
Melduję się w miarę wyspana - tylko 2 pobudki 😁
Coś to moje dziecię mnie od wczoraj oszczędza ♥️
Dziś znowu dzień pt "zabiegany i w rozjazdach", ale damy radę 💪
Mi gin GBS robiła na wizycie i był ujemny i mówiła, że ja i tak mam cc więc spoko no ale zrobić musiała 😁
Zmykam się ogarniać, za 40 min wyjazd z domu
-
nick nieaktualny
-
Scandi, no wlasnie tak czytalam w jednej z ksiazek o noworodkach, ze temperatury nizsze sa lepsze, gdzies indziej z kolei wyczytalam, ze to tez pomaga w prewencji sids. Powinno byc dobrze
Ja jeszcze nie mialam robionego gbsu, ale pewnie na najblizszdj wizycie mnie to czeka. W sumie przy cc to pewnie nie ma wiekszego znaczenia 😅
Mam ostatnio wrazenie, ze sie dzidziut przerzucil z glowki w dol na bycie w poprzek 😂
Milego dzionka, aby ten dzien byl super✨Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
No właśnie boje się że nie zdaza mi podać tego antybiotyku bo się akcja rozkreci szybko. Albo nie zarejestruje w porę ze zaczelam rodzic 😅 nie wiem jak to jest to moja pierwsza ciaza 😅 mojej mamie najpierw odeszły wody jak na filmach wiec może i u mnie odejdą a urodze np następnego dnia 🙉
-
Współczuję jeżdżenia gdziekolwiek na tym etapie, ja juz umieram. Jestem spuchnięta juz nawet na twarzy i caly czas stękam jak cos robie xd jak dziadek jakis.
Jeszcze mąż mnie wkurza bo mam teściowa wozić po szkółkach ogrodniczych i bigos jej zanieść bo lubi. Nasz kurde ona nigdy nic nie zrobi do jedzenia i nie zaprosi ani nie da słoika a ja jeszcze mam jej w tym stanie gotować i nosić jedzenie.
Od niej wiem ze nic nie dostane po porodzie do żarcia to chcialam więcej w sloiki zrobic a nie rozdawać dla niej, tescia i szwagra jeszcze ...😑 -
Oj Kalli, wspolczuje.. wozenie w tym stanie kogos to musi byc utrudnienie w ciagu dnia. Ja sama tez juz nie prowadze samochodu, chyba, ze musze. A tesciowa czesto nas na jedzonko zaprasza, nie musimy wtedy gotowac. Ale ona jest taka ciepla i kochana kobieta.Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Kalli95 wrote:No właśnie boje się że nie zdaza mi podać tego antybiotyku bo się akcja rozkreci szybko. Albo nie zarejestruje w porę ze zaczelam rodzic 😅 nie wiem jak to jest to moja pierwsza ciaza 😅 mojej mamie najpierw odeszły wody jak na filmach wiec może i u mnie odejdą a urodze np następnego dnia 🙉
Mi polozna mówiła, że jeśli ma się dodatni gbs to na porodówkę trzeba jechać od razu, gdy odejdą wody.
A jak długo czekałyście na wynik gbs?
-
Tony wrote:Mi polozna mówiła, że jeśli ma się dodatni gbs to na porodówkę trzeba jechać od razu, gdy odejdą wody.
A jak długo czekałyście na wynik gbs?
Pobranie miałam w czwartek, wyniki wczoraj.
Kalli współczuję 😳. Pamiętam, jak raz robiłam w sobotę obiad, gdzieś przed 30-tym tygodniem. I teściowa zaprosiła na TEN obiad szwagierkę i szwagra. Byłam taka wkurzona. Tym bardziej, że laska siedzi całe dnie i nic nie robi, nie gotuje, wszystko za nią robi szwagier. Byłam taka oburzona, że wygarnęłam teściowej po fakcie. I raz, chciała przyjść ona sama na obiad i teściowa do niej: dziś Justyna gotuje, więc jej pytaj. Na szczęście nie zapytała ale i tak bym jej wygarnęła.
Ostatnio szwagier był chory i przyszedł jej synek. Chłopak się trochę rozgaduje i teściowa się pytała co jadł a on: 2 pączki 😳. Nie żeby to była 14 godzina 😳. I niby oboje w domu a zero zainteresowania dzieckiem 😳.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki