LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżasta, ta szwagierka to rodem z patoli, wspolczuje Ci jej. Szkoda dziecka, skoro szwagier tez niezbyt dba.
Mt, ja kupilam zestaw butelek Avent antykolkowych, w zestawie jest smoczek logopedyczny, dokupilam jeszcze osobno tez z aventa dwa smoczki, tez sa chyba logopedyczne. Kolezanka mowila, ze powinnam kupic szklane butelki, a nie plastikowe, ale ja mam fobie przed szklem dla dziecka i sobie tego po prostu nie wyobrazam. Podobno i tak dziecko samo decyduje, czy jakas butelka i smoczek mu pasuje, czy nie, wiec nie kupowalam zapasu butelek, tylko ten jeden zestawikWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 10:20
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Tony wrote:Mi polozna mówiła, że jeśli ma się dodatni gbs to na porodówkę trzeba jechać od razu, gdy odejdą wody.
A jak długo czekałyście na wynik gbs?Tony lubi tę wiadomość
-
Decemberry wrote:Oj Kalli, wspolczuje.. wozenie w tym stanie kogos to musi byc utrudnienie w ciagu dnia. Ja sama tez juz nie prowadze samochodu, chyba, ze musze. A tesciowa czesto nas na jedzonko zaprasza, nie musimy wtedy gotowac. Ale ona jest taka ciepla i kochana kobieta.
-
mt30 wrote:Jakie macie kupione, butelki i smoczki do butelek, oraz smoki uspakajacze? W planach KP, mają być ponoć twarde w razie dokarmiania, żeby dzidzuś się ni przyzwyczaił.
Ja kupiłam wszystko z Lovi. Rozważałam jeszcze Aventa, ale do Lovi u mnie stacjonarnie lepszy dostęp, tańszy i te uspakajacze takie urocze 😍 Poza tym polecane przez położne. Z vutelek niby dobre też te fikuśne w kształtach (nie pamiętam nazwy), ale one w razie W nie pasują do mojego podgrzewacza. -
mt30 wrote:Jakie macie kupione, butelki i smoczki do butelek, oraz smoki uspakajacze? W planach KP, mają być ponoć twarde w razie dokarmiania, żeby dzidzuś się ni przyzwyczaił.
-
Ultra-Dżasta wrote:Pobranie miałam w czwartek, wyniki wczoraj.
Kalli współczuję 😳. Pamiętam, jak raz robiłam w sobotę obiad, gdzieś przed 30-tym tygodniem. I teściowa zaprosiła na TEN obiad szwagierkę i szwagra. Byłam taka wkurzona. Tym bardziej, że laska siedzi całe dnie i nic nie robi, nie gotuje, wszystko za nią robi szwagier. Byłam taka oburzona, że wygarnęłam teściowej po fakcie. I raz, chciała przyjść ona sama na obiad i teściowa do niej: dziś Justyna gotuje, więc jej pytaj. Na szczęście nie zapytała ale i tak bym jej wygarnęła.
Ostatnio szwagier był chory i przyszedł jej synek. Chłopak się trochę rozgaduje i teściowa się pytała co jadł a on: 2 pączki 😳. Nie żeby to była 14 godzina 😳. I niby oboje w domu a zero zainteresowania dzieckiem 😳. -
Uspokajacze to smoczki?Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
A, no, to ja mam z aventa. Nie spotkalam sie z okresleniem „uspokajacz” na smoczek po prostu 😁Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ja mam dwie butelki aventa i dwie canpola (jedna od laktatora, druga gratis ze szkoły rodzenia) i smoczki tez mam aventa -
Ja kolejny raz postawiłam na avent jeśli chodzi o butelki - smoczki natural i antykolkowe mam
Smoczki uspokajające mam różne avent medela czy suavinex ale zobaczymy jaki i czy wogole podpasuje lub będzie potrzebnyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 10:52
-
Co do jedzenia to ciężko powiedzieć. Pytanie czy chcesz karmić piersią czy mm. Generalnie je co 2-3 godziny, ale jak piersią to na początku przy rozkręcaniu laktacji, nawale itp., przynajmniej w moim przypadku, dziecko było przy piersi non stop (a przynajmniej co 1-1,5 h). Co do zmian pieluszek to na początku też robiłam to częściej. Mieliśmy taki rytuał, że zmiana pieluszki, karmienie i spanie. Ale to też trzeba wyczuć dziecko akurat wczoraj liczyliśmy ile na początku szło tych pieluch bo wczoraj zamawialiśmy i wyszło, że na dobę zużywaliśmy ich ok. 6 (w nocy rzadko przebieraliśmy).
Asia11 lubi tę wiadomość
-
No ta szwagierka to jest jedyna w swoim rodzaju, serio xD. Raz, pamiętam, z mężem się przekomarzałam, bo właśnie robiliśmy kebaby domowe. I przyszła teściowa i nie wiedziała, że to na jaja i ona mówi do niego: Ty się ciesz, że masz taka żonę co Ci wszystko bezglutenowo gotuje a jak coś nie pasi, to zaraz zrobimy wymianę żon na tydzień i ciekawe co byś z taką A. pojadł 😂🤣. Także no, jakiś tam szacun u teściowej mam 🤣😂. I żeby nie było, nie mam problemu z gotowaniem dla teściów obiadów, i tak mieszkamy pod jednym dachem. Dogadujemy się między sobą w tym temacie no ale jak mam gotować dla kogoś ekstra to kuwa nie mogę. Walę prosto z mostu, to chyba się asertywność nazywa 😅.
Byłam na tej szkole rodzenia. Dzisiejszy temat to dieta matki. W sumie nie dowiedziałam się nowych rzeczy, za to babka opowiadała o swoich porodach. Pierwszy miała w szpitalu, a drugi domowy, w ubiegłym roku. Mówiła, że u nas jest krucho z położnymi, co odbierają taki poród a ta, z naszej miejscowości miała dyżur w szpitalu i na zastępstwo jechały dwie - jedna ze Stalowej Woli a druga z Rzeszowa. Koniec końców, nie zdążyły i poród odbierał mąż 😱. A one dojechały 40 min po urodzeniu dziecka 😅. Odważna kobieta, nie ma co. Ja to bym się jednak bała 😅.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
O ludzie.. Maz odbierajacy porod? Jak w sredniowieczu 😂 nie wiem, jakos porody domowe do mnie nie przemawiaja. W ogole wszekie takie ideologie porodowe to nie dla mnie. Mam taka kolezanke, ktora jest tak nastawiona na porod sn, ze probowala mnie przekonac do tego i wysylala nawet artykuly o hipnoporodzie i innych takich. No dla mnie to jest juz przeginka 😂Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Asia11 wrote:Dziewczyny, a mam takie pytanko. Jak często taki noworodek po wyjściu ze szpitala je i trzeba mu przebierać pampersa? Mam ze szpitala do domu 120 km i muszę zaplanować czy ewentualnie musimy po drodze zrobić przystanek u rodziców.
Takie noworodki też lubią spać w aucie, ale myślę że tak co godzinkę może być głodny
A co do pampersów to na początek dużo ich idzie, jeszcze gorzej jak zmienisz pampersa i zaraz kupa w czystego 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
MamaNl wrote:Kiedyś mówili ze po każdym kp pojawia się kupa i u nas tak właśnie było a moje dzieci jadły średnio co 2-3 godz na początku i teraz tez nastawiam się ze tak może być
Angelaaaa lubi tę wiadomość