LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, co do tego bólu, to macie czasami właśnie takie okresowe? To u mnie nie tyle ból, ale to specyficzne okresowe uczucie. Nie wiem czy tak może być?
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
nick nieaktualnykid_aa wrote:Dziewczyny, co do tego bólu, to macie czasami właśnie takie okresowe? To u mnie nie tyle ból, ale to specyficzne okresowe uczucie. Nie wiem czy tak może być?
Tak, to właśnie skurcze. Wszystko się szykuje już na poród
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:Dziewczyny z cukrzyca jakie macie cukry po śniadaniu? 😀 jecie wszystko oby tylko nie było skoku powyżej 140?
Szczerze to tak na koniec taka cukrzyca co ja mam to jem prawie tak jak wcześniej tylko mniej dużo owoców i słodyczy nie jem. A tak bym zjadla ciastaaa o matko 😅 -
Marta93 wrote:Ja mam cukrzycę i po śniadaniu ( chleb z niskimi Ig wędlina drobiowa 3 kromki chleba cukier 97 , ostatnio zjadłam ciasto u siostry i miałam 114🤣 a zjem na kolację 4 kromki chleba z niskimi Ig wędlina ser i mam 160🙄 ale mi dużo "zakazanych posiłków nie podnosi cukrów
-
Marta93 wrote:Jaka macie szyjkę? I w którym tygodniu? Ja w 33 2.3 trochę mało co?
Zdecydowanie, tzn. wg mojego lekarza 😅tydzień temu na wizycie mówił, że 2.5 cm to jest minimum na 33/34 tydzień. Oszczędzający tryb życia i myślę, że wytrzymacie 🙂.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
kid_aa wrote:Dziewczyny, co do tego bólu, to macie czasami właśnie takie okresowe? To u mnie nie tyle ból, ale to specyficzne okresowe uczucie. Nie wiem czy tak może być?
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Zdecydowanie, tzn. wg mojego lekarza 😅tydzień temu na wizycie mówił, że 2.5 cm to jest minimum na 33/34 tydzień. Oszczędzający tryb życia i myślę, że wytrzymacie 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 10:00
-
Ja nie miewam żadnych bólów, nawet od paru tygodni nie mam tych dziwnych skurczów, które uważałam za przepowiadające. Wczoraj jednak tak trochę spanikowałam tym, że mogę nie doczekać cc i będę musiała rodzić sn, że aż odkopałam nr do znajomej, która jest ginekologiem i pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić. Trochę po rozmowie z nią się uspokoiłam, ale już zapowiedziałam rodzicom, że w przyszły weekend przyjeżdżam do nich i już do rozwiązania zostaję (od nich do szpitala mam 40km, z domu 120). Nie wiem skąd we mnie taki strach, bo zawsze uważałam się za silną i nie rozczulałam się nad sobą 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 10:45
kid_aa, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Asia strach przed tą całą nową sytuacją. Szczególnie przy pierwszym dziecku nie wiemy co nas czeka, nie wiemy czego możemy spodziewać się przy porodzie i to uczucie że lada moment nasze życie całkowicie się odmieni.
Wczoraj przeglądałam zdjęcia w galerii, zaczęłam od tych sprzed dwóch lat i naszła mnie myśl że zawsze czegoś się od siebie wymagało, nie wszystko się podobało a wyglądałam bardzo dobrze i pewnie nigdy już tak nie będzie.
Myślę że te wszystkie, nawet bardzo skrajne, uczucia są zupełne normalne, i trzeba mieć tego świadomość żeby nie popaść w panikę czy inne negatywne stany.
Asia11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsia11 wrote:Ja nie miewam żadnych bólów, nawet od paru tygodni nie mam tych dziwnych skurczów, które uważałam za przepowiadające. Wczoraj jednak tak trochę spanikowałam tym, że mogę nie doczekać cc i będę musiała rodzić sn, że aż odkopałam nr do znajomej, która jest ginekologiem i pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić. Trochę po rozmowie z nią się uspokoiłam, ale już zapowiedziałam rodzicom, że w przyszły weekend przyjeżdżam do nich i już do rozwiązania zostaję (od nich do szpitala mam 40km, z domu 120). Nie wiem skąd we mnie taki strach, bo zawsze uważałam się za silną i nie rozczulałam się nad sobą 🤔
A który tc masz??
-
nick nieaktualnyJoanne wrote:Zaczęłam robić pranie dla Bejbi. Mój mówił że to za wcześnie ale dzisiaj drugi dzien z rzędu tak się czuję że sam stwierdził że jak najszybciej ze wszystkim trzeba się wyrobić.
Glukozę mam 48 na czczo i 58 po 120 minutach więc jest oki.
Najwyższa pora 😁
Mi tez trochę zostało do wyprania, ale to raptem 1/3 pralki
-
nick nieaktualny
-
Nosia wrote:Ja miałam szyjkę 3cm w 28 tygodniu. Lekarz kazał się oszczędzać. W 32 tyg pojechałam i miałam już ponad 4 cm. Także szyjka pracuje. Marta - Oszczędzaj się tak jak mówi Dżasta i będzie ok
-
Sóweczka wrote:To tak jak ja, co do dnia 😁
No to fakt, możesz już czuć się niepewnie, ale sądzę, że też powinnaś na spokojnie do tego podejść 🤗
Masz już cc umówioną??
Ja mam na 24 października, za 12 dni
Mam na 7.10 czyli dokładnie w terminie. Nie mam wskazań, dlatego taki termin. Jak mały zdecyduje sie szybciej nas przywitać to SN. Wcześniej w 100% nastawiałam sie na cc stąd ten stres, ale w tym szpitalu inaczej nie da rady. -
mt30 wrote:Jakie macie maście do codziennej pielęgnacji zapobiegające odparzeniom?
Zamówiłam alantan plus zielony ale teraz przeczytałam, że to już na odparzenia?
Czy macie jakiś płyn do kąpieli/mydło bez chemii?
mt30 lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙