X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ekscytacja!!! Ja co chwilę patrzę czy jakieś info od MAMA PIĄTKI jest 😁😁😁😁😁😁😁😁

Wszystko będzie dobrze ♥️

Ja mam śluz ale przezroczysty i czasami biały.

A może to czop odchodzi kawałkami??

kamilamhm lubi tę wiadomość

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop to chyba brązowy? Nie wiem sama ale jakby się sączyły to chyba więcej co a nie kropka na bieliźnie i oo a przy luteinie to chyba więcej tej wydzieliny 🤷

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj szyjka 2.3 i zamknięta to chyba jednak nie powinno to być to 🤷

8969aff1d1.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Dziewczyny jak wyglądają Sączące się wody płodowe? Ja mam co jakiś czas moment że jakby coś wypłynęło ale idę do WC a tam taki śluz żółtawy jakby poprostu jakby od luteiny coś takiego

Też tak mam, prawie cały 3 trymestr. Śluz jak woda 😅. Zgłaszałam to prowadzącemu na wizytach i on stwierdził, że to śluz, bo obraz USG nie wygląda tak, jakby tych wód brakowało. Na hospitalizacjach też nikt nic nie mówił, więc obstawiam, że taką mam fizjologię w 3 trymestrze.

Marta93 lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki trzymamy kciuki 😘
    Jak to szybko zleciało i już powoli zaczynamy rozpakowywanie 😁

UFmbp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobię myślę 🤔
    MamaTrojki to będzie MamaCzworki, a nie Piątki 😁
    Bo w domu czeka dwoje 🤔 dobrze pamiętam?

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    A ja tak sobię myślę 🤔
    MamaTrojki to będzie MamaCzworki, a nie Piątki 😁
    Bo w domu czeka dwoje 🤔 dobrze pamiętam?

Jeszcze jeden synek jest, ale duzo starszy juz prawie samodzielny 😉 takze piatka sie zgadza 🖐

Sóweczka lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was też cierpi na nagłe bóle w pachwinach? Aż mnie z nóg dzisiaj ścięło i iść nie mogłam. Do tej pory to było trochę mniej dokuczliwe a teraz wieczorem jakby mi miednice miało rozwalić:D nie jest to rozejście spojenia bo ono mnie nie boli, tylko własne w pachwinach takie nieprzyjemne i bolesne "skurcze". Ogólnie już mi bardzo ciężko znaleźć sobie miejsce. Brzuch już mi przeszkadza dość mocno.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrojki/MamaPiątki- trzymamy najmocniej kciuki!! Będzie wszystko dobrze❤️
    Jak tylko będziesz miała chwilę daj nam znać co tam u Was 😊
    Jesteśmy z Wami ❤️

Tez się tak ocknęłam i podjarałam, ze to już się zaczyna ten czas! 😱

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do wszystkich i tak już mega uciążliwych objawów doszła totalna nocna bezsenność i zespół niespokojnych nóg… 🤦🏼‍♀️ Właśnie pierwszy raz od początku ciąży wkurzylam się i o takiej porze poszłam zrobić sobie kanapki i włączyłam tv 🙈

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć że ta niemożliwość znalezienia sobie miejsca, to przeszkadzanie brzucha i bezsenność to nie jest odosobniony przypadek. Eh, no, żeby chociaż spać dało, poleżeć w dzień albo chociaż siedzieć było wygodnie. Jak moje dziecko urodzi się takim wiercipiętkiem to będziemy mieli sajgon w domu.

age.png
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 3...

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo bola boki w biodrach nie wiem mialam tak w 2 trymestrze i jakoś znowu od tygodnia. Może to ma związek z tym ze jestem spuchnieta troche nie wiem 🤷‍♀️ tez nie spie od 4 a cala wczesniejsza noc to krecenie się z jednego boku na drugi 😔

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie, żebym teraz pierworodnego poczuła to muszę go prowokować 😅. Pukam palcem w najbardziej napięte miejsce i wtedy się przeciąga 😅. Lubi też czytanie bajek ale to na głos męża szaleje. Lekarz mówił, że dzieci na etapie od 35 tygodnia wzwyż potrafią spać 50-60% czasu. Osobiście odnoszę wrażenie, że Karol jest ponad normą i odziedziczył gen spania w każdych warunkach i w każdej pozycji po ojcu. Mąż już się cieszy, że będą razem spać popołudniami 😂. Także Joanne - może się uspokoi 😁. Dopiero w tym tygodniu odczułam różnicę w ruchach 😉.

W ubikacji byłam dziś z 4x, chyba przestanę pić na wieczór i sprawdzę, czy to działa...

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2022, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dziękuję za wytłumaczenie MAMYPIĄTKI 😁

Ja pierworodnemu usmażyłam naleśników do szkoły, przygotowałam kwiatki dla nauczycieli i wykopałam kulturalnie na autobus 😁

Młodszy zostaje w domu.

Pachwiny, biodra to efekt RELAKSYNY, która jest od kilku miesięcy uwalniana stopniowo do naszego ciała aby biodra i miednica mogły przygotować się na mega rozszerzy przy porodzie. Fakt , że ból pachwin jest OKROPNY (właśnie kichnęłam i poczułam 😭) ale niestety taka fizjologia ciąży 🤷

Pocieszę Was, że bezsenność minie pod koniec ciąży tzn mi minęła ok 36tc (jakoś 35+4) i śpię już jak suseł- chyba, że to już z mega zmęczenia mnie tak kładzie 🤔
    Ale fakt jest taki, że śpię 😁

MamaPiątki czekamy na wieści 😁😁😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    A widzicie, żebym teraz pierworodnego poczuła to muszę go prowokować 😅. Pukam palcem w najbardziej napięte miejsce i wtedy się przeciąga 😅. Lubi też czytanie bajek ale to na głos męża szaleje. Lekarz mówił, że dzieci na etapie od 35 tygodnia wzwyż potrafią spać 50-60% czasu. Osobiście odnoszę wrażenie, że Karol jest ponad normą i odziedziczył gen spania w każdych warunkach i w każdej pozycji po ojcu. Mąż już się cieszy, że będą razem spać popołudniami 😂. Także Joanne - może się uspokoi 😁. Dopiero w tym tygodniu odczułam różnicę w ruchach 😉.

W ubikacji byłam dziś z 4x, chyba przestanę pić na wieczór i sprawdzę, czy to działa...

Marlenka też mniej aktywna od tygodnia, zazwyczaj trochę się przekręci i jak chlopcy robią jej "pierdziocha" w brzuch to wtedy się uaktywnia

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zasnęłam od razu o 20.50 i wstałam na siku po 22 później północ i już do 2.30 nie zasnęłam, mała tak się przeciągała że tak bolało mówię matko boska co ona tam robi aż syczalam z bólu ręką w pachwinie i dupka pod żebrami wypięta 🙄później mąż wstaję o 5 ja idę z psem na siku, wracam i śpię do 7, ja noc całą przespałam chyba do 12 tyg😉 później już ciągle problem z niespokojnymi nogami teraz lepiej śpię bo dłużej i tak często nie wstaje

8969aff1d1.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli, takie bóle są spowodowane przez wydzielającą się relaksynę, która rozluźnia stawy, ścięgna i wiązadła. Teraz mamy tak ruchome biodra i miednicę jak nigdy wcześniej. A kości dzięki temu mogą się przesuwać między sobą w trakcie porodu nawet do 3 cm! 😱 Najbardziej to daje się zauważyć podczas ćwiczeń 😅 u mnie przy pozycji kucania. Przed ciążą udawało mi się to na palcach a teraz schodzę na stopy aż miło 😂.

Na te bóle pomaga rozciąganie mięśni gruszkowatych. Usiądź sobie na czubku krzesła, wyciągnij spod siebie biodra tak byś czuła, że siedzisz na guzach kulszowych (musisz przy tym zachować kąty proste), załóż jedną nogę na druga i trochę populsuj (wyprostowana, równolegle cała górą) a później delikatnie w tej samej pozycji kręć koła. I tak na dwie nogi. Powinno pomóc 😁.

Edit. A i nie - nie jestem taka mądra 😂. Akuratnie to mówiła Dembińska na sesji ćwiczeń z krzesłem 😂. Ogólnie jeszcze jest fajne ćwiczenie, że klękasz, ręce opierasz na krześle, podwijasz lędźwia i wystawiasz bokiem raz jedną, raz drugą nogę. I też właśnie się bbujasz i kręcisz kółka kolanem + uruchamiasz delikatnie miednicę. Tylko koniecznie ten ogon trzeba podwinąć i trzymać wyprostowaną pozycję. Podczas kółek kolano może wystawać poza palce 😁. To samo ćwiczenie można robić z piłką jak któraś ma. Z piłką lżej, bo można ją turlać 😉. Tak czy tak - rozciąganie będzie czuć. A! I najważniejsze! Skup się i oddychaj przeponą, kierując wydech tam, gdzie boli 🤰.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 07:45

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Kalli, takie bóle są spowodowane przez wydzielającą się relaksynę, która rozluźnia stawy, ścięgna i wiązadła. Teraz mamy tak ruchome biodra i miednicę jak nigdy wcześniej. A kości dzięki temu mogą się przesuwać między sobą w trakcie porodu nawet do 3 cm! 😱 Najbardziej to daje się zauważyć podczas ćwiczeń 😅 u mnie przy pozycji kucania. Przed ciążą udawało mi się to na palcach a teraz schodzę na stopy aż miło 😂.

Na te bóle pomaga rozciąganie mięśni gruszkowatych. Usiądź sobie na czubku krzesła, wyciągnij spod siebie biodra tak byś czuła, że siedzisz na guzach kulszowych (musisz przy tym zachować kąty proste), załóż jedną nogę na druga i trochę populsuj (wyprostowana, równolegle cała górą) a później delikatnie w tej samej pozycji kręć koła. I tak na dwie nogi. Powinno pomóc 😁.

Edit. A i nie - nie jestem taka mądra 😂. Akuratnie to mówiła Dembińska na sesji ćwiczeń z krzesłem 😂. Ogólnie jeszcze jest fajne ćwiczenie, że klękasz, ręce opierasz na krześle, podwijasz lędźwia i wystawiasz bokiem raz jedną, raz drugą nogę. I też właśnie się bujasz. Tylko koniecznie ten ogon trzeba podwinąć i trzymać wyprostowaną pozycję + żeby kolano nie wystawało poza palce 😁. To samo ćwiczenie można robić z piłką jak któraś ma. Z piłką lżej, bo można ją turlać 😉.
    Tylko mnie boli jakbym lezala w jednej pozycji ze 3 dni takie odleżyny, kości mnie nie bola 😅 najgorzej ze w dzien prawie wcale nie leżę na boku tylko prosto albo chodzę 😐 dzisiaj zrobię sobie spa i kapiel może mi pomoże 😁😁

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też biodra bolą 🥴
    Już tak ciężko się robi 🙈
    Z jednej strony już bym chciała rodzić a z drugiej jeszcze nie wszystko gotowe 😅

Zostały mi 3 tygodnie do donoszonej ciąży 🥳

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ