X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Ja taka miałam na początku ciąży szyjkę 🤣 też mi pobrała teraz gbs ,dziś mam echo serca płodu 🤞 proszę o kciuki żeby wszystko było ok 🥰 powiedzcie mi jakbym kupiła te papierki lakmusowe, to jak ja mam nimi sprawdzić czy to nie wody płodowe? Jak je się bada ?

Trzeba je przełożyć do wydzieliny (najlepiej jak wypłynie na wkładkę, albo np. na nogę) i ocenić kolor paska. Ph pochwy jest kwasne, a wody płodowe zasadowe, więc przy wodach zrobi się niebieski albo nawet granatowy. Te typowo ciążowe mogą mieć inne kolory ( tak jak meggi94 pisała o czerni). Nie wiem czy stacjonarnie uda Ci sie gdzieś kupić takie paski 🤔 W aptekach są testy na infekcje intymne działające na tej samej zasadzie, tylko tam pobiera się wymaz z pochwy, a przy wodach nie wiem czy ma to sens, bo w danym momencie może ich nie być. Ale jakby udało Ci się akurat pobrać jak wycieka to można ten test wykorzystać właśnie. Jak pokaże infekcje to mogą to być wody, bo przy infekcji pH jest właśnie zasadowe jak wody.

A jak będziesz kupowała przez neta to kup takie typowo do wykrywania wód.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 14:14

MamaZuzi lubi tę wiadomość

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Kuźwa, też myślałam, że już jesteście razem 😅. Dziwne, że Cię trzymają z takim rozwarciem. Może czekają do ostatniej chwili?

Jesteśmy z Tobą! ❤

Edit. Pamiętam, że w szpitalu ostatnio też była taka dziewczyna z rozwarciem. Akcja się wyciszyła i zostawili ją na obserwacji, bo była przed 37 tygodniem. I ona tak chodziła po tym korytarzu, że wychodziła te skurcze 😀.

No mi powiedzieli ze dobrze by było wytrzymać do końca tygodnia, a jak będzie to się okaże 😅

Scandi-B lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    No mi powiedzieli ze dobrze by było wytrzymać do końca tygodnia, a jak będzie to się okaże 😅

Trzymamy kciukasy! W szpitalu jesteś bezpieczna, odpoczywaj sobie 😊

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kontroli szyjka 2,8 cm zamknięta
    Obwód główki 32 cm
    Waga 3 kg 🤪🤪🤪

meggie94, Nosia, Asia11, Tony, Angelaaaa, Olo323, Scandi-B, MamaTrójki, Joanne, kamilamhm lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki - informuj nas na bieżąco! ❤️

age.png

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja po kontroli szyjka 2,8 cm zamknięta
    Obwód główki 32 cm
    Waga 3 kg 🤪🤪🤪
    Duży dzidziuś :D

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Duży dzidziuś :D

Tak od początku jest ciagle do przodu 2-3 tyg 😝😝😝

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    A jakie macie czapki dla maluchów, ale z tych grubszych??

Ja mam czapeczke zrobiona na drutach przez babcie meza dla niego jak sie urodzil, postanowilismy ja wziac na wyjscie ze szpitala i zobaczymy czy malemu przypasuje. Akurat w listopadzie bedzie pierwsza rocznica jej smierci, a ja jestem nostalgicznym typem.

kid_aa, MamaNl, Olo323, Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    My dostaliśmy na szkole rodzenia - ten paseczek jest zabarwiony z jednej strony, wkładasz sobie tą koncoweczke jego do pochwy, wyjmujesz i jeśli zabarwi się na czarno to wody płodowe. Tak przynajmniej jest na tych co dostaliśmy
    Masz nazwę tego? W aptece nie mieli dziś 😑

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Ja mam czapeczke zrobiona na drutach przez babcie meza dla niego jak sie urodzil, postanowilismy ja wziac na wyjscie ze szpitala i zobaczymy czy malemu przypasuje. Akurat w listopadzie bedzie pierwsza rocznica jej smierci, a ja jestem nostalgicznym typem.

Też wyciągnęłam włóczki i sama robię

Asia11, Scandi-B lubią tę wiadomość

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Ja pracuję w aptece i też jie kojarzę, żebyśmy kiedyś mieli albo komuś zamawiali. W necie znalazłam tylko z jednej firmy Saugella, AmnioCheck firmy Mylan. Być może są dostępne tylko w hurtowniach gdzie zaopatrują się np. szpitale

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dziś po wizycie jestem:) Mały ma 2kg, przepływy ok, jąderka zstąpione:) Na jednym jest wodniaczek, podobno ma się prędzej czy później wchłonąć (miała któraś z was z tym do czynienia?) Szyjka powoli się skraca, ale nie jest źle 3,36cm. :)

Angelaaaa, Joanne, MamaTrójki, Olo323, meggie94, Asia11, Scandi-B, Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam spotkanie z położoną w na którym będziemy rozmawiać o porodzie i pisać plan porodu. W związku z tym, szczególnie te z Was które już miały doświadczenie ze znieczuleniem w trakcie porodu, chciałabym zapytać o jakieś wskazówki czy o podzielenie się doświadczeniem. Jakie znieczulenie wybrałyście, co o nim sądzicie. Bądź na jakie się zdecydowałyście i dlaczego.
    Z góry dziękuję 🌻🌻🌻

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Dziewczyny a ja dziś po wizycie jestem:) Mały ma 2kg, przepływy ok, jąderka zstąpione:) Na jednym jest wodniaczek, podobno ma się prędzej czy później wchłonąć (miała któraś z was z tym do czynienia?) Szyjka powoli się skraca, ale nie jest źle 3,36cm. :)
    Moja też 2 kg a szyjka 2.3🤣

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 16 mam skurcze co chwilę tzn co 15-25 min, aż mi na krzyż promieniuje i nie jest to przyjemne 😬

Leżę od 20 min w wannie i mam nadzieję, że mi przejdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To za wcześnie

Dziś mam 36+3

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:

Nie mam, położna nam na sztuki rozdawała 🤷🏼‍♀️

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Dziewczyny od 16 mam skurcze co chwilę tzn co 15-25 min, aż mi na krzyż promieniuje i nie jest to przyjemne 😬

Leżę od 20 min w wannie i mam nadzieję, że mi przejdzie

Jak masz w domu to weź nospe, ja miałam już co 6 minut, a po nospie przeszły, więc fałszywy alarm. Jak nie przejdzie to będziesz wiedziała co robić 🙈

age.png

age.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Jutro mam spotkanie z położoną w na którym będziemy rozmawiać o porodzie i pisać plan porodu. W związku z tym, szczególnie te z Was które już miały doświadczenie ze znieczuleniem w trakcie porodu, chciałabym zapytać o jakieś wskazówki czy o podzielenie się doświadczeniem. Jakie znieczulenie wybrałyście, co o nim sądzicie. Bądź na jakie się zdecydowałyście i dlaczego.
    Z góry dziękuję 🌻🌻🌻

Dowiedz się jak to wygląda w szpitalu, w którym chcesz rodzić. W moim mieście na nic innego prócz Entonoxu nie ma co liczyć. W szpitalu, w którym ja chcę rodzić są dostępne wszystkie opcje, jednak koleżanka gin, która tam pracuje mówiła, że pierworódkom oni akurat nie podają ZZO, bo mimo, że badania naukowe tego nie potwierdzają, oni widzą, że zaburza to parcie u rodzących pierwszy raz i często taki poród i tak kończy się cc. Niektórzy z pracujących tam lekarzy podają np. remifentanyl, niektórzy nie. Dlatego ja na nic w sumie się nie nastawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 19:51

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka, może to fałszywy alarm? Dobrze pamiętam, że masz mieć cesarkę?

Gorzej jak skurcze się skrócą 😬.

Mnie na razie łapią na kilka minut, rano przed wstaniem i wieczorami. Właśnie jestem po. Akurat złapało mnie, jak jadłam kolację 😅. Szczerze, to po tych skurczach zaczynam się nastawiać na wcześniejszy poród niż 1.11 🤭😅.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ