LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta93 wrote:Ja taka miałam na początku ciąży szyjkę 🤣 też mi pobrała teraz gbs ,dziś mam echo serca płodu 🤞 proszę o kciuki żeby wszystko było ok 🥰 powiedzcie mi jakbym kupiła te papierki lakmusowe, to jak ja mam nimi sprawdzić czy to nie wody płodowe? Jak je się bada ?
Trzeba je przełożyć do wydzieliny (najlepiej jak wypłynie na wkładkę, albo np. na nogę) i ocenić kolor paska. Ph pochwy jest kwasne, a wody płodowe zasadowe, więc przy wodach zrobi się niebieski albo nawet granatowy. Te typowo ciążowe mogą mieć inne kolory ( tak jak meggi94 pisała o czerni). Nie wiem czy stacjonarnie uda Ci sie gdzieś kupić takie paski 🤔 W aptekach są testy na infekcje intymne działające na tej samej zasadzie, tylko tam pobiera się wymaz z pochwy, a przy wodach nie wiem czy ma to sens, bo w danym momencie może ich nie być. Ale jakby udało Ci się akurat pobrać jak wycieka to można ten test wykorzystać właśnie. Jak pokaże infekcje to mogą to być wody, bo przy infekcji pH jest właśnie zasadowe jak wody.
A jak będziesz kupowała przez neta to kup takie typowo do wykrywania wód.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 14:14
MamaZuzi lubi tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Kuźwa, też myślałam, że już jesteście razem 😅. Dziwne, że Cię trzymają z takim rozwarciem. Może czekają do ostatniej chwili?
Jesteśmy z Tobą! ❤
Edit. Pamiętam, że w szpitalu ostatnio też była taka dziewczyna z rozwarciem. Akcja się wyciszyła i zostawili ją na obserwacji, bo była przed 37 tygodniem. I ona tak chodziła po tym korytarzu, że wychodziła te skurcze 😀.
No mi powiedzieli ze dobrze by było wytrzymać do końca tygodnia, a jak będzie to się okaże 😅Scandi-B lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Sóweczka wrote:A jakie macie czapki dla maluchów, ale z tych grubszych??
Ja mam czapeczke zrobiona na drutach przez babcie meza dla niego jak sie urodzil, postanowilismy ja wziac na wyjscie ze szpitala i zobaczymy czy malemu przypasuje. Akurat w listopadzie bedzie pierwsza rocznica jej smierci, a ja jestem nostalgicznym typem.kid_aa, MamaNl, Olo323, Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:My dostaliśmy na szkole rodzenia - ten paseczek jest zabarwiony z jednej strony, wkładasz sobie tą koncoweczke jego do pochwy, wyjmujesz i jeśli zabarwi się na czarno to wody płodowe. Tak przynajmniej jest na tych co dostaliśmy
-
nick nieaktualnyScandi-B wrote:Ja mam czapeczke zrobiona na drutach przez babcie meza dla niego jak sie urodzil, postanowilismy ja wziac na wyjscie ze szpitala i zobaczymy czy malemu przypasuje. Akurat w listopadzie bedzie pierwsza rocznica jej smierci, a ja jestem nostalgicznym typem.
Też wyciągnęłam włóczki i sama robięAsia11, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Masz nazwę tego? W aptece nie mieli dziś 😑
-
Dziewczyny a ja dziś po wizycie jestem:) Mały ma 2kg, przepływy ok, jąderka zstąpione:) Na jednym jest wodniaczek, podobno ma się prędzej czy później wchłonąć (miała któraś z was z tym do czynienia?) Szyjka powoli się skraca, ale nie jest źle 3,36cm.
Angelaaaa, Joanne, MamaTrójki, Olo323, meggie94, Asia11, Scandi-B, Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Jutro mam spotkanie z położoną w na którym będziemy rozmawiać o porodzie i pisać plan porodu. W związku z tym, szczególnie te z Was które już miały doświadczenie ze znieczuleniem w trakcie porodu, chciałabym zapytać o jakieś wskazówki czy o podzielenie się doświadczeniem. Jakie znieczulenie wybrałyście, co o nim sądzicie. Bądź na jakie się zdecydowałyście i dlaczego.
Z góry dziękuję 🌻🌻🌻 -
kid_aa wrote:Dziewczyny a ja dziś po wizycie jestem:) Mały ma 2kg, przepływy ok, jąderka zstąpione:) Na jednym jest wodniaczek, podobno ma się prędzej czy później wchłonąć (miała któraś z was z tym do czynienia?) Szyjka powoli się skraca, ale nie jest źle 3,36cm.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:Dziewczyny od 16 mam skurcze co chwilę tzn co 15-25 min, aż mi na krzyż promieniuje i nie jest to przyjemne 😬
Leżę od 20 min w wannie i mam nadzieję, że mi przejdzie
Jak masz w domu to weź nospe, ja miałam już co 6 minut, a po nospie przeszły, więc fałszywy alarm. Jak nie przejdzie to będziesz wiedziała co robić 🙈 -
Joanne wrote:Jutro mam spotkanie z położoną w na którym będziemy rozmawiać o porodzie i pisać plan porodu. W związku z tym, szczególnie te z Was które już miały doświadczenie ze znieczuleniem w trakcie porodu, chciałabym zapytać o jakieś wskazówki czy o podzielenie się doświadczeniem. Jakie znieczulenie wybrałyście, co o nim sądzicie. Bądź na jakie się zdecydowałyście i dlaczego.
Z góry dziękuję 🌻🌻🌻
Dowiedz się jak to wygląda w szpitalu, w którym chcesz rodzić. W moim mieście na nic innego prócz Entonoxu nie ma co liczyć. W szpitalu, w którym ja chcę rodzić są dostępne wszystkie opcje, jednak koleżanka gin, która tam pracuje mówiła, że pierworódkom oni akurat nie podają ZZO, bo mimo, że badania naukowe tego nie potwierdzają, oni widzą, że zaburza to parcie u rodzących pierwszy raz i często taki poród i tak kończy się cc. Niektórzy z pracujących tam lekarzy podają np. remifentanyl, niektórzy nie. Dlatego ja na nic w sumie się nie nastawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 19:51
-
Sóweczka, może to fałszywy alarm? Dobrze pamiętam, że masz mieć cesarkę?
Gorzej jak skurcze się skrócą 😬.
Mnie na razie łapią na kilka minut, rano przed wstaniem i wieczorami. Właśnie jestem po. Akurat złapało mnie, jak jadłam kolację 😅. Szczerze, to po tych skurczach zaczynam się nastawiać na wcześniejszy poród niż 1.11 🤭😅.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki