LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama5 kciukasy 🤩
A moje dziecko robi sobie z matki niezłe żarty.
Obrócił się! I to dosłownie w dorodze do lekarza. Więc teraz liczę że już koniec obrotów i żartów z matki.
Szyjka się skróciła o ponad 1cm, ale dalej ma 4 🙉 Mały 2.6 kg.
Gbs pobrany.
Więc nic nie zapowiada narazie porodu. W przyszły piątek ciąża donoszona.
Kulamy się dalej.Angelaaaa, Kalli95, meggie94, Ultra-Dżasta, Asia11, Olo323, Scandi-B, kamilamhm, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Strata wrote:Mama5 kciukasy 🤩
Obrócił się! I to dosłownie w dorodze do lekarza. Więc teraz liczę że już koniec obrotów i żartów z matki.
Gbs pobrany.
Kulamy się dalej.Kalli95, Olo323, kamilamhm, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mega mi Was szkoda, ze jesteście takie obolałe podobno ta końcówka ciąży dla wielu kobiet jest natrudniejsza. Ja się nie odzywam, bo dalej czuje się zajebiście xdd
Właśnie była u mnie koleżanka, przywiozła mi 4 Kartony ciuszków 😱😱 tak na szybko przejrzałam, piękne są 😍 i większość zimowe, więc super bo nie mam takich. I idzie do mnie jeszcze paczka od bratowej. Nie wiem kiedy ja do tego wszystkiego siądę żeby posortować 🙈 ale tyle tego jest ze chyba już nie muszę nic kupować.Kalli95, Olo323, Scandi-B, Nosia, meggie94, Angelaaaa, Strata, kamilamhm, Asia11 lubią tę wiadomość
-
Tony wrote:Dziewczyny mega mi Was szkoda, ze jesteście takie obolałe podobno ta końcówka ciąży dla wielu kobiet jest natrudniejsza. Ja się nie odzywam, bo dalej czuje się zajebiście xdd
Właśnie była u mnie koleżanka, przywiozła mi 4 Kartony ciuszków 😱😱 tak na szybko przejrzałam, piękne są 😍 i większość zimowe, więc super bo nie mam takich. I idzie do mnie jeszcze paczka od bratowej. Nie wiem kiedy ja do tego wszystkiego siądę żeby posortować 🙈 ale tyle tego jest ze chyba już nie muszę nic kupować.Tony lubi tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Ja taka miałam na początku ciąży szyjkę 🤣 też mi pobrała teraz gbs ,dziś mam echo serca płodu 🤞 proszę o kciuki żeby wszystko było ok 🥰 powiedzcie mi jakbym kupiła te papierki lakmusowe, to jak ja mam nimi sprawdzić czy to nie wody płodowe? Jak je się bada ?
My dostaliśmy na szkole rodzenia - ten paseczek jest zabarwiony z jednej strony, wkładasz sobie tą koncoweczke jego do pochwy, wyjmujesz i jeśli zabarwi się na czarno to wody płodowe. Tak przynajmniej jest na tych co dostaliśmy -
Ja wczoraj od dziadków malutkiej dostałam 3 rożki dwa z wkładką kokosową kocyk wanienkę kupili z termometrem a tydzień wcześniej kupiłam zwykła ale no ok miło z ich strony i ten śpiworek kupili do fotelika i wózka 🥰 i myślę teraz jak do takiego spiworka ubrać mąka na wyjście ze szpitala jak będzie powiedzmy 4-6 stopni albo minus kompletnie się na tym nie znam a w samych śpiochach nie wyobrażam sobie 😱
-
Marta93 wrote:Ja wczoraj od dziadków malutkiej dostałam 3 rożki dwa z wkładką kokosową kocyk wanienkę kupili z termometrem a tydzień wcześniej kupiłam zwykła ale no ok miło z ich strony i ten śpiworek kupili do fotelika i wózka 🥰 i myślę teraz jak do takiego spiworka ubrać mąka na wyjście ze szpitala jak będzie powiedzmy 4-6 stopni albo minus kompletnie się na tym nie znam a w samych śpiochach nie wyobrażam sobie 😱
Marta93 lubi tę wiadomość
-
Strata wrote:Mama5 kciukasy 🤩
Gbs pobrany.
Kulamy się dalej.
Super, że się obrócił ❤️ u mnie takie akrobacje, że aż się boję kolejnej wizyty i ułożenia mojego dziecka 😂
-
MamaTrójki wrote:Hej hej! Ja się melduje z patologii ciąży narazie, jeszcze żadnego badania nie było wiec tak sobie trwam w zawieszeniu 🤷🏻♀️
Myślałam że już będziecie rozpakowani dzisiaj 🙂 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja pamiętam, że jak wychodziłam w kwietniu z synem po porodzie to było tak chłodnawo, mialam ubrać body, pajaca i kombinezon taki cienki, na to miałam kocykowy otulacz i polozna którą nas "pakowała" na wyjście kategorycznie zabroniła ubierać jakikolwiek kombinezon. Wsadziła synka w samym pajacu, zapięta dość ciasno pasy (tak żeby nie dało się uszczypnąć i chyba jeszcze coś tam palcami sprawdzała). Na to dala jeszcze kocyk który miałam. Teraz dokupiłam zimowy śpiworek, nawet nie biorę żadnego kombinezoniku tylko grubszą czapeczkę na wyjście. Najwyżej jeszcze pod śpiworek dam kocyk. Ale w szpitalu gdzie się wybieram to dość mocno tego pilnują.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:A jakie macie czapki dla maluchów, ale z tych grubszych??
https://pl.coccodrillo.eu/czapka-zc1364103bes-019-000.html
https://pl.coccodrillo.eu/czapka-zc2364103awb-002-000.html
MamaNl, kid_aa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
MamaTrójki wrote:Hej hej! Ja się melduje z patologii ciąży narazie, jeszcze żadnego badania nie było wiec tak sobie trwam w zawieszeniu 🤷🏻♀️
Kuźwa, też myślałam, że już jesteście razem 😅. Dziwne, że Cię trzymają z takim rozwarciem. Może czekają do ostatniej chwili?
Jesteśmy z Tobą! ❤
Edit. Pamiętam, że w szpitalu ostatnio też była taka dziewczyna z rozwarciem. Akcja się wyciszyła i zostawili ją na obserwacji, bo była przed 37 tygodniem. I ona tak chodziła po tym korytarzu, że wychodziła te skurcze 😀.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 14:14
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny