X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po masakrycznie nocy… do 4 nawet na chwile nie zmrużyłam oka, co chwile dodatkowo latałam do toalety… Po 4 chyba w końcu odrobine przysnelam, ale i tak co godzinę-półtorej do toalety 😫

age.png

age.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama5 kciukasy 🤩
    A moje dziecko robi sobie z matki niezłe żarty.
    Obrócił się! I to dosłownie w dorodze do lekarza. Więc teraz liczę że już koniec obrotów i żartów z matki.
    Szyjka się skróciła o ponad 1cm, ale dalej ma 4 🙉 Mały 2.6 kg.
    Gbs pobrany.
    Więc nic nie zapowiada narazie porodu. W przyszły piątek ciąża donoszona.
    Kulamy się dalej.

Angelaaaa, Kalli95, meggie94, Ultra-Dżasta, Asia11, Olo323, Scandi-B, kamilamhm, Decemberry lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Mama5 kciukasy 🤩
    Obrócił się! I to dosłownie w dorodze do lekarza. Więc teraz liczę że już koniec obrotów i żartów z matki.
    Gbs pobrany.
    Kulamy się dalej.
    Ja taka miałam na początku ciąży szyjkę 🤣 też mi pobrała teraz gbs ,dziś mam echo serca płodu 🤞 proszę o kciuki żeby wszystko było ok 🥰 powiedzcie mi jakbym kupiła te papierki lakmusowe, to jak ja mam nimi sprawdzić czy to nie wody płodowe? Jak je się bada ?

Kalli95, Olo323, kamilamhm, Decemberry lubią tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Tony Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mega mi Was szkoda, ze jesteście takie obolałe :( podobno ta końcówka ciąży dla wielu kobiet jest natrudniejsza. Ja się nie odzywam, bo dalej czuje się zajebiście xdd

Właśnie była u mnie koleżanka, przywiozła mi 4 Kartony ciuszków 😱😱 tak na szybko przejrzałam, piękne są 😍 i większość zimowe, więc super bo nie mam takich. I idzie do mnie jeszcze paczka od bratowej. Nie wiem kiedy ja do tego wszystkiego siądę żeby posortować 🙈 ale tyle tego jest ze chyba już nie muszę nic kupować.

Kalli95, Olo323, Scandi-B, Nosia, meggie94, Angelaaaa, Strata, kamilamhm, Asia11 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Dziewczyny mega mi Was szkoda, ze jesteście takie obolałe :( podobno ta końcówka ciąży dla wielu kobiet jest natrudniejsza. Ja się nie odzywam, bo dalej czuje się zajebiście xdd

Właśnie była u mnie koleżanka, przywiozła mi 4 Kartony ciuszków 😱😱 tak na szybko przejrzałam, piękne są 😍 i większość zimowe, więc super bo nie mam takich. I idzie do mnie jeszcze paczka od bratowej. Nie wiem kiedy ja do tego wszystkiego siądę żeby posortować 🙈 ale tyle tego jest ze chyba już nie muszę nic kupować.
    Ja oprócz tych nóg co mnie wieczorem bolą to też nie narzekam, ale cssssii.. Ja to nie lubię takich rzeczy na głos mówić :D też mam jeszcze masę rzeczy do zrobienia, kupienia, zamówienia, wyprania, posprzątania. Ubranek sporo też dostałam i nic nie kupuje narazie bo nie wiem czy te które dostałam wszystkie uda mi się ubrać małej.

Tony lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Ja taka miałam na początku ciąży szyjkę 🤣 też mi pobrała teraz gbs ,dziś mam echo serca płodu 🤞 proszę o kciuki żeby wszystko było ok 🥰 powiedzcie mi jakbym kupiła te papierki lakmusowe, to jak ja mam nimi sprawdzić czy to nie wody płodowe? Jak je się bada ?

My dostaliśmy na szkole rodzenia - ten paseczek jest zabarwiony z jednej strony, wkładasz sobie tą koncoweczke jego do pochwy, wyjmujesz i jeśli zabarwi się na czarno to wody płodowe. Tak przynajmniej jest na tych co dostaliśmy

age.png

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj od dziadków malutkiej dostałam 3 rożki dwa z wkładką kokosową kocyk wanienkę kupili z termometrem a tydzień wcześniej kupiłam zwykła ale no ok miło z ich strony i ten śpiworek kupili do fotelika i wózka 🥰 i myślę teraz jak do takiego spiworka ubrać mąka na wyjście ze szpitala jak będzie powiedzmy 4-6 stopni albo minus kompletnie się na tym nie znam a w samych śpiochach nie wyobrażam sobie 😱

8969aff1d1.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Ja wczoraj od dziadków malutkiej dostałam 3 rożki dwa z wkładką kokosową kocyk wanienkę kupili z termometrem a tydzień wcześniej kupiłam zwykła ale no ok miło z ich strony i ten śpiworek kupili do fotelika i wózka 🥰 i myślę teraz jak do takiego spiworka ubrać mąka na wyjście ze szpitala jak będzie powiedzmy 4-6 stopni albo minus kompletnie się na tym nie znam a w samych śpiochach nie wyobrażam sobie 😱
    Ja tez kupilam grubszy otulacz do fotelika i jak bedzie tak zimno to dziecko pewnie będzie dodatkowo oprócz pajaca grubszego i zwykłego ubranka pod spodem jeszcze ubrane w misiowy kombinezon i w to do fotelika 🙂 mam nadzieje ze tak będzie ok

Marta93 lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Mama5 kciukasy 🤩
    Gbs pobrany.
    Kulamy się dalej.

Super, że się obrócił ❤️ u mnie takie akrobacje, że aż się boję kolejnej wizyty i ułożenia mojego dziecka 😂

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Ja się melduje z patologii ciąży narazie, jeszcze żadnego badania nie było wiec tak sobie trwam w zawieszeniu 🤷🏻‍♀️

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Hej hej! Ja się melduje z patologii ciąży narazie, jeszcze żadnego badania nie było wiec tak sobie trwam w zawieszeniu 🤷🏻‍♀️
    Mam nadzieje ze dobrze się czujecie!
    Myślałam że już będziecie rozpakowani dzisiaj 🙂

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:

Czekamy na wszelkie wieści niecierpliwie 😅😊
    Daj znać 🙏

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:

Bo my tu z Tobą rodzimy 😁

Asia11, Nosia, Angelaaaa, Decemberry lubią tę wiadomość

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja pamiętam, że jak wychodziłam w kwietniu z synem po porodzie to było tak chłodnawo, mialam ubrać body, pajaca i kombinezon taki cienki, na to miałam kocykowy otulacz i polozna którą nas "pakowała" na wyjście kategorycznie zabroniła ubierać jakikolwiek kombinezon. Wsadziła synka w samym pajacu, zapięta dość ciasno pasy (tak żeby nie dało się uszczypnąć i chyba jeszcze coś tam palcami sprawdzała). Na to dala jeszcze kocyk który miałam. Teraz dokupiłam zimowy śpiworek, nawet nie biorę żadnego kombinezoniku tylko grubszą czapeczkę na wyjście. Najwyżej jeszcze pod śpiworek dam kocyk. Ale w szpitalu gdzie się wybieram to dość mocno tego pilnują.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie czapki dla maluchów, ale z tych grubszych??

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    A jakie macie czapki dla maluchów, ale z tych grubszych??
    Ja mam takie:
    https://pl.coccodrillo.eu/czapka-zc1364103bes-019-000.html

https://pl.coccodrillo.eu/czapka-zc2364103awb-002-000.html

MamaNl, kid_aa, Olo323 lubią tę wiadomość

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką z polarkiem w środku

8969aff1d1.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:

Kuźwa, też myślałam, że już jesteście razem 😅. Dziwne, że Cię trzymają z takim rozwarciem. Może czekają do ostatniej chwili?

Jesteśmy z Tobą! ❤

Edit. Pamiętam, że w szpitalu ostatnio też była taka dziewczyna z rozwarciem. Akcja się wyciszyła i zostawili ją na obserwacji, bo była przed 37 tygodniem. I ona tak chodziła po tym korytarzu, że wychodziła te skurcze 😀.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 14:14

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki rozmiar dla takiego maluszka??

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Kuźwa, też myślałam, że już jesteście razem 😅. Dziwne, że Cię trzymają z takim rozwarciem. Może czekają do ostatniej chwili?
    Jesteśmy z Tobą! ❤

Mi też się zdaje, że będą czekać jak najdłużej

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ