X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki rozmiar tych zimowych czapeczek? 40?

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja w 1 ciąży miałam na ktg 1/3 skurczu a 5 godzin później zaczęły się skurcze i wody sączyć 😁 wystarczyło wejść na 3 piętro schodami a nie windą jak zawsze 😂

Wybrałaś już szpital i masz termin cc? 😊

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Z tym KTG to różnie bywa. Jestem ciekawa jak to jest mieć podłączone bliźniaki pod to urządzenie 😂. Ma się dwa guziki do przyciskania, czy się jednym klika na dwójkę?

Może zrób sobie spacerek po korytarzu i wychodzisz te skurcze? 😅

Acha. A na poprawę humoru pojechaliśmy z mężem na Maca. Wzięłam sobie McFlurry'ego. Nie żałuję 😂.
    Hmm nie mam żadnego przycisku, po prostu do brzucha są przyczepione 3 krążki, dwa dla dzieci i jeden od skurczy i na monitorze są wyświetlane 3 wartości 😁

Spacerek zaliczony ale strasznie mnie kłuje w krzyżu i nawet chodzić się nie da 🙈

Nosia lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje tych nerwów na budowie. My z mężem parę lat temu też mieliśmy taki pomysł żeby kupić działkę i się budować. Na szczęście jak zaszłam w ciążę z pierworodnym to zgodnie stwierdziliśmy, że nie damy sobie rady sami z budową. Nie znamy się na tym, tyle papierologii w urzędach a potem jeszcze użerac się z ekipą budowlaną. Oglądaliśmy trochę domów w stanie deweloperskim i udało nam się kupić super dom, od gościa który miał ogromna działkę i wybudował na niej 6 domów. Sam mieszka po sąsiedzku. Działeczki spore, a dom calkiem nieźle zrobiony (skorzystaliśmy z usługi pana, który miał ocenić jak się ma stan domu). I bardzo dobrze zrobiliśmy, że kupiliśmy gotowca, bo już 2 rok wykanczamy dom :D (w sumie to mąż się tym głównie zajmuje). Czekaliśmy rok na naszego "majstra", który też mieszka po sąsiedzku i jest z polecenia. Robi powoli ale mega dokładnie. A i tak co chwilę coś wychodzi :D. Także my jakbyśmy mieli się budować to nie wiem ile by to trwało. To nie na moje nerwy. Mój mąż umie dużo sam zrobić, majsterkować ale jednak budowa od podstaw to nie dla nas:D.

Tony lubi tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Jaki rozmiar tych zimowych czapeczek? 40?
    Ja mam napisane 35 1-2 miesiąc ale taka malutka jest

kid_aa lubi tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znów siara na koszulce i staniku wczoraj też 🤣

Nosia lubi tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 4 lata temu skończyliśmy budowę ale te nerwy stracone i stres to moje😏 zastanawiam się do tej pory za co ci fachowcy biorą taką kasę jak i tak zawsze coś spierdzielą i tak jak u nas np. dach rozbierali, ściany musieli przestawiać bo nie w tych miejscach na szczęście zauwazylam wczesnie 😪 Mieszka się super i teraz jestem szczęśliwa że budowalismy. Jedynie co moge doradzic to od razu mowic tym fachowcom co się nie podoba i że mają poprawiać bo kasę za to biorą i ma być tak jak w projekcie.
    A po 4 latach mieszkania zaczęliśmy teraz mały remoncik niby miała być tylko sypialnia meble i malowanie a rozciągło się na kuchnie i salon więc mam nadzieję że zdążymy przed porodem😅 No i jeszcze do kostki mieli przyjść i już mają 2 tygodnie opóźnienia i mnie denerwuje ale to na zewnątrz więc nawet jak urodzę to mogą robić 😁

UFmbp2.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Z tym KTG to różnie bywa. Jestem ciekawa jak to jest mieć podłączone bliźniaki pod to urządzenie 😂. Ma się dwa guziki do przyciskania, czy się jednym klika na dwójkę?

Może zrób sobie spacerek po korytarzu i wychodzisz te skurcze? 😅

Acha. A na poprawę humoru pojechaliśmy z mężem na Maca. Wzięłam sobie McFlurry'ego. Nie żałuję 😂.

Dzięki Dżasta. Przez Ciebie też musiałam zaciągnąć męża do maca, bo jak to przeczytałam wcześniej to mu jojczyłam, że chce mcflurry 🤣

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na TVP Kultura leci Konkurs Skrzypcowy im. Wieniawskiego. Nawet specjalnie podgłośniłam i bliżej usiadłam, co by młodzież w brzuchu sobie trochę posłuchała 😂. I co, i są jakieś wariacje w brzuchu 😁 a zazwyczaj o tej porze to było spanko.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Wybrałaś już szpital i masz termin cc? 😊

Tak miejski bliżej 37tc mam jechać na kwalifikacje ☺️ ogólnie 2 lekarzy wyraziło zgodę na próbę SN i na to się nastawiam ale teraz z innego forum właśnie od dziewczyn po cc się naczytałam że robili ciągle usg czy z blizną się nic nie dzieje podczas porodu i kurcze na usg nic nie wychodziło a blizna potem cała napuchła i szybko CC 🫣 także mam dylemat teraz jeszcze większy bo też lekarz mnie nastraszył że kolejne cc w tak krótkim czasie to też mogą być komplikacje, mogę gorzej dochodzić do siebie, zrosty się mogą robić i potem endometrioza 🤯🤯 także im bliżej porodu tym ja nie wiem co robić 🫣

Asia11 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najgorsze jak część mówi tak, a część tak i nie wiadomo komu zaufać 🤨

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja do Was ze wstydliwym problemem 🙈
    „Dorobiłam” się hemoroidów (a nie mam problemu z zaparciami) jak sobie z tym poradzić? 😳😱

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Tony Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Dziewczyny, a ja do Was ze wstydliwym problemem 🙈
    „Dorobiłam” się hemoroidów (a nie mam problemu z zaparciami) jak sobie z tym poradzić? 😳😱

Polewaj ciepłą wodą pod prysznicem, kup w aptece korę dębu i zrob sobie nasiadówkę, spróbuj delikatnie go odprowadzić palcem z lignokainą. Staraj się nie siedziec, leż na boku, pij jogurty itp żeby nie mieć zaparć. Mi tez wyszedł jakiś czas temu ale schował się następnego dnia:)

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Urodziłam wczesniaczka! Wody mi odeszły 4.10. Była próba porodu naturalnego, ale slaba akcja po 16h, szyjka się slabo rozwierała a ja już mdlalam z bolu. Dobrze że ktoś wymyślił cos takiego jak znieczulenie 🙏🙏🙏 niestety ciagle niepokojące spadki tetna i dzidziusia skłoniły lekarzy do wykonania cc. Potem się okazało że mala była owinięta pepowina wokół szyi 2x oraz nóżkę tez miala owinieta. Także cale szczęście ze jest teraz opcja cc jak się coś dzieje.

I tym sposobem mam przecudowna coreczke ❤️❤️❤️ tata zakochany do szaleństwa w tym małym bączku 🥰😍 wyszliśmy niedawno ze szpitala i ogarniamy nowa rzeczywistość we troje ❤️❤️❤️

0f245b4a96b1.jpg

Życzę Wam powodzenia w Waszych rozwiązaniach! Oby poszło szybko! 😉
    Jest cudownie, chociaz męcząco. Dziś zasnelam w połowie zdania do męża. Przeraził się że mam udar 🤣🤣🤣

kamilamhm, MamaNl, kid_aa, Nosia, Ultra-Dżasta, MamaTrójki, Kalli95, Marta93, meggie94, Scandi-B, Angelaaaa, Anita2022, Decemberry, Lalala, Olo323, Strata, Asia11, Tony, Sóweczka, Aga300, Mlina, Joanne, olanowak90x lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Dziewczyny! Urodziłam wczesniaczka! Wody mi odeszły 4.10. Była próba porodu naturalnego, ale slaba akcja po 16h, szyjka się slabo rozwierała a ja już mdlalam z bolu. Dobrze że ktoś wymyślił cos takiego jak znieczulenie 🙏🙏🙏 niestety ciagle niepokojące spadki tetna i dzidziusia skłoniły lekarzy do wykonania cc. Potem się okazało że mala była owinięta pepowina wokół szyi 2x oraz nóżkę tez miala owinieta. Także cale szczęście ze jest teraz opcja cc jak się coś dzieje.

I tym sposobem mam przecudowna coreczke ❤️❤️❤️ tata zakochany do szaleństwa w tym małym bączku 🥰😍 wyszliśmy niedawno ze szpitala i ogarniamy nowa rzeczywistość we troje ❤️❤️❤️

0f245b4a96b1.jpg

Jest cudownie, chociaz męcząco. Dziś zasnelam w połowie zdania do męża. Przeraził się że mam udar 🤣🤣🤣[/QUOTE

Gratulacje kochana dużo zdrówka dla Was i szybkiej rekonwalescencji po CC
    Malutka cudna napisz nam jak waga i wzrost wiem wiem ja to zawsze ciekawa jestem ❤️❤️❤️
    Gratulacje oczywiście także dla taty niech was rozpieszcza ❤️❤️

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę u mnie znów ciśnienie skacze dziś będę dzwoniła o kontrole nie bardzo chciałam jechać na noc a momentami było 175/106 później ponad 160/100 No i dziś znów kolejna noc nie przespana

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:

0f245b4a96b1.jpg

Jest cudownie, chociaz męcząco. Dziś zasnelam w połowie zdania do męża. Przeraził się że mam udar 🤣🤣🤣
    Cudowna ❤️ Gratulacje :D

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie gratulacje! 😍 Czyli mamy już pierwszego brzdąca na grupie 😊 zdrówka dla Was! 😊

Dziewczyny, a czy wody płodowe mogą się sączyć pomimo braku rozwarcia i zamkniętej szyjki? Niby w 3 trymestrze mam dużo wodnistego śluzu, lekarz mówił, że mam taką fizjologię ale dziś po wstaniu, to jakaś masakra 😬. Pojadę po śniadaniu do apteki i kupię te testy, żeby sprawdzić, co się dzieje. Wizytę miałam 6.10 i szyjka była rozpulchniona ale zamknięta. Nie mam pojęcia co tam się dzieje obecnie... A kolejne spotkanie z prowadzącym w przyszły czwartek 😬. Trochę stres 😌.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:

0f245b4a96b1.jpg

Serdeczne gratulacje!!😍 Mała jest przecudna 😍 odpoczywajcie i cieszcie się sobą!!

PS. Jak znajdziesz chwilkę to napisz w którym tc poród i ile trzymali Was w szpitalu 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 06:35

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej w 3 paku😩 czuje od rana delikatne bóle okresowe ale na ktg max 60 wartość skurczy czyli nic 😖 wczoraj miałam dokładne usg: Wanda wazy 3280 a Diana 2800. No są już ogromne!! Sterydy na rozwój płuc podane. Mam nadzieje ze doczekam się jakiegoś badania szyjki bo jestem ciekawa czy chociaż tam coś rusza 🤔 miłego weekendu Dziewczyny! Mój będzie intensywny. Mam zamiar pokonać wszystkie schody w tym szpitalu 😂

Ultra-Dżasta, Kalli95, meggie94, MamaNl, Scandi-B, Angelaaaa, Decemberry, Olo323, Asia11, Tony, Sóweczka, Nosia, kamilamhm, Joanne lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ