X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Ja dalej w 3 paku😩 czuje od rana delikatne bóle okresowe ale na ktg max 60 wartość skurczy czyli nic 😖 wczoraj miałam dokładne usg: Wanda wazy 3280 a Diana 2800. No są już ogromne!! Sterydy na rozwój płuc podane. Mam nadzieje ze doczekam się jakiegoś badania szyjki bo jestem ciekawa czy chociaż tam coś rusza 🤔 miłego weekendu Dziewczyny! Mój będzie intensywny. Mam zamiar pokonać wszystkie schody w tym szpitalu 😂

Ciekawe, czy jako matki, mamy instynkt rozróżniania bliźniaków. Ja to bym chyba po wadze sprawdzała która jest którą 😂. Dziewczynki są ogromne jak na bliźniaczki, ledwo ogarniam się z 3 kg Karolem a co dopiero mieć 6 kg 😱. Uważaj na siebie na tych schodach 😅!

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Ja dalej w 3 paku😩 czuje od rana delikatne bóle okresowe ale na ktg max 60 wartość skurczy czyli nic 😖 wczoraj miałam dokładne usg: Wanda wazy 3280 a Diana 2800. No są już ogromne!! Sterydy na rozwój płuc podane. Mam nadzieje ze doczekam się jakiegoś badania szyjki bo jestem ciekawa czy chociaż tam coś rusza 🤔 miłego weekendu Dziewczyny! Mój będzie intensywny. Mam zamiar pokonać wszystkie schody w tym szpitalu 😂
    No 6 kg takich cudow w brzuchu to nie lada wyczyn 😀 podziwiam bo ja również ledwo sie tocze z 3kg klocuszkiem w brzuchu.
    Dużo siły dla was! ❤

Joanne lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    czekamynadzidzie gratulacje! 😍 Czyli mamy już pierwszego brzdąca na grupie 😊 zdrówka dla Was! 😊

Dziewczyny, a czy wody płodowe mogą się sączyć pomimo braku rozwarcia i zamkniętej szyjki? Niby w 3 trymestrze mam dużo wodnistego śluzu, lekarz mówił, że mam taką fizjologię ale dziś po wstaniu, to jakaś masakra 😬. Pojadę po śniadaniu do apteki i kupię te testy, żeby sprawdzić, co się dzieje. Wizytę miałam 6.10 i szyjka była rozpulchniona ale zamknięta. Nie mam pojęcia co tam się dzieje obecnie... A kolejne spotkanie z prowadzącym w przyszły czwartek 😬. Trochę stres 😌.
    U mnie również ostatnio co ranek to jest niepokojąco mokro na majtkach i stres bo od 2 dni mam bole miesiączkowe co wcześniej nie mialam w 3 trymestrze a dodatkowo skurcze dużo częstsze i silniejsze. Dzisiaj mialam w nocy tyle pobudek z ich powodu ze nie wiem w sumie ile spalam a ile nie. Caly brzuch mi wykrzywia od nich od góry do dołu. Chyba to dopiero przepowiadające bo są bardzo nieregularne ale czuje ze porod zbliża się wielkimi krokami. Moje krocze chyba też to czuje bo boli jak stoje/chodze 😅
    Mam nadzieje ze dam rade odróżnić skurcze porodowe od przepowiadajacych 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 07:19

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to jakie duze dzieciaczki macie! Moj to chyba jakiś smerf w porównaniu do waszych 😅

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    W ogóle to jakie duze dzieciaczki macie! Moj to chyba jakiś smerf w porównaniu do waszych 😅
    Jak radzisz sobie z cukrzycą 😉? Ja dziś nie mogłam zasnąć nogi to oszalały tak ciągły ( zespół niespokojnych nóg) co chwilę siadałam wstawałam ruszałam no mówię oszaleje

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Dziewczyny! Urodziłam wczesniaczka! Wody mi odeszły 4.10. Była próba porodu naturalnego, ale slaba akcja po 16h, szyjka się slabo rozwierała a ja już mdlalam z bolu. Dobrze że ktoś wymyślił cos takiego jak znieczulenie 🙏🙏🙏 niestety ciagle niepokojące spadki tetna i dzidziusia skłoniły lekarzy do wykonania cc. Potem się okazało że mala była owinięta pepowina wokół szyi 2x oraz nóżkę tez miala owinieta. Także cale szczęście ze jest teraz opcja cc jak się coś dzieje.

I tym sposobem mam przecudowna coreczke ❤️❤️❤️ tata zakochany do szaleństwa w tym małym bączku 🥰😍 wyszliśmy niedawno ze szpitala i ogarniamy nowa rzeczywistość we troje ❤️❤️❤️

0f245b4a96b1.jpg

Życzę Wam powodzenia w Waszych rozwiązaniach! Oby poszło szybko! 😉
    Jest cudownie, chociaz męcząco. Dziś zasnelam w połowie zdania do męża. Przeraził się że mam udar 🤣🤣🤣

Gratulacje! Witamy naszego pierwszego bobasa! 😍😍😍 jak ma na imię? 😊

age.png

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę do początku listopada wytrzymać do tego 37 i później już mogę rodzić 🤣 z moja szyjka czuję że tak będzie, następna wizyta 31 października, zobaczymy 😉

8969aff1d1.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:

A mówili ci wogole jaki maja plan porodu dla ciebie ??
    Ja przy mniejszych skurczach miałam oxy i dzieci się rodziły mi się wydaje ze to dość mocne skurcze już są
    Dziewczynki faktycznie duże mój tata ma brata bliźniaka i pamietam ze mieli nieco poniżej 2500 każdy 🫣

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Jak radzisz sobie z cukrzycą 😉? Ja dziś nie mogłam zasnąć nogi to oszalały tak ciągły ( zespół niespokojnych nóg) co chwilę siadałam wstawałam ruszałam no mówię oszaleje
    Szczerze to tylko wyeliminowałam słodycze,
    większość owocow i soki. Cukru i tak nie używałam. Nadal jem biala bulke na śniadanie czy płatki owsiane na mleku (akurat płatki to musze wykluczyć bo za bardzo cukier mi podnosza). Mierze sobie ten cukier godzinę po posiłkach i zwykle jest w granicach 120 wiec ok. Nie mam siły na końcówce zmieniać swojego żywienia o 180 stopni i być meczennica lodówki. I tak mi teraz źle żyć 😂 staram się jesc zdrowiej, z mniejszym IG ale bez przesady. Banana tez czasem sobie zjem 😜

Marta93 lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to moj mąż dzisiaj rozwalił system 😅
    Mowi do mnie jak wychodzil do pracy: tylko jak będziesz rodziła to daj mi znać tak z 2 godziny wcześniej żebym zdążył przyjechać 😂😂😂

MamaTrójki, Anita2022, Ultra-Dżasta, meggie94, Scandi-B, Decemberry, Strata, Olo323, Marta93, Nosia, kamilamhm, Mlina lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Dziewczyny! Urodziłam wczesniaczka! Wody mi odeszły 4.10. Była próba porodu naturalnego, ale slaba akcja po 16h, szyjka się slabo rozwierała a ja już mdlalam z bolu. Dobrze że ktoś wymyślił cos takiego jak znieczulenie 🙏🙏🙏 niestety ciagle niepokojące spadki tetna i dzidziusia skłoniły lekarzy do wykonania cc. Potem się okazało że mala była owinięta pepowina wokół szyi 2x oraz nóżkę tez miala owinieta. Także cale szczęście ze jest teraz opcja cc jak się coś dzieje.

I tym sposobem mam przecudowna coreczke ❤️❤️❤️ tata zakochany do szaleństwa w tym małym bączku 🥰😍 wyszliśmy niedawno ze szpitala i ogarniamy nowa rzeczywistość we troje ❤️❤️❤️

0f245b4a96b1.jpg

Życzę Wam powodzenia w Waszych rozwiązaniach! Oby poszło szybko! 😉
    Jest cudownie, chociaz męcząco. Dziś zasnelam w połowie zdania do męża. Przeraził się że mam udar 🤣🤣🤣

Gratulacje 😍
    Wzruszyłam się 🤭
    No to oficjalnie nasza grupa się rozpakowuje 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    A mówili ci wogole jaki maja plan porodu dla ciebie ??
    Ja przy mniejszych skurczach miałam oxy i dzieci się rodziły mi się wydaje ze to dość mocne skurcze już są
    Dziewczynki faktycznie duże mój tata ma brata bliźniaka i pamietam ze mieli nieco poniżej 2500 każdy 🫣
    Mówią ze cesarka będzie, bo jedna panna uparcie dupą do świata🤷🏻‍♀️ Ale chyba czekają do poniedziałku z decyzja co i jak bo najlepiej jak dzieci same chcą wyjść a nie tak na chłodno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 08:05

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli Ty jesteś o 2 tygodnie do przodu w porównaniu do mnie, więc myślę, że masz prawo czuć się bardziej zestresowana niż ja 😂. W końcu żadna z nas nie zna dnia ani godziny!

Moje krocze to też jakiś dramat. Nie sądziłam, że to miejsce może tak boleć 😖. Mówiłam w tym tygodniu do męża, że nawet po 50 km biegania po Tatrach góra-dół nie jestem tak obolała jak w ciąży a przecież jakiś tam ruch obecnie mam 😂. Oczywiście, jak się rozchodzę to jest lepiej. Najgorzej to jest właśnie rano po wstaniu z łóżka 😅.

W nocy, po każdej wizycie w WC też chwytał mnie ból brzucha. Trwał dosłownie do 2-3 minut ale był 😅. Jednak jeszcze z góry na dół nie łapie, może pojawi się bliżej 37 tygodnia 😁.

MamaTrójki ale i tak masz ciążę prawie donoszoną! Do poniedziałku zaczniesz 37 tydzień, więc może na to czekają 😃.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie, gratulacje, jest juz z nami pierwszy maluszek! Mala jest przeurocza 🥰🥰🥰

Mama Trojki, mam nadzieje ze Wam w koncu tez cos sie ruszy albo w jedna albo w druga strone, najgorzej tak byc w zawieszeniu 🤞 zastanawialam sie nad dodawaniem informacji o porodach na pierwszej stronie, bo jestes autorka watku z lista, ale byc moze jak dziewczynki juz beda na swiecie to bedzie Ci trudno ogarniac to co sie dzieje na forum? W razie czego ja sie moge podjac ale wtedy bysmy musialy zrobic odniesienie na pierwszej stronie, np ze informacje o porodach znajduja sie na stronie 388. Jakby co daj znac 😊

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie wielkie gratulacje!!!!

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Czekamynadzidzie, gratulacje, jest juz z nami pierwszy maluszek! Mala jest przeurocza 🥰🥰🥰

Mama Trojki, mam nadzieje ze Wam w koncu tez cos sie ruszy albo w jedna albo w druga strone, najgorzej tak byc w zawieszeniu 🤞 zastanawialam sie nad dodawaniem informacji o porodach na pierwszej stronie, bo jestes autorka watku z lista, ale byc moze jak dziewczynki juz beda na swiecie to bedzie Ci trudno ogarniac to co sie dzieje na forum? W razie czego ja sie moge podjac ale wtedy bysmy musialy zrobic odniesienie na pierwszej stronie, np ze informacje o porodach znajduja sie na stronie 388. Jakby co daj znac 😊
    Jasne będę aktualizować 😁 fajnie by było jakbyście podawały imiona bobasów ☺️

Scandi-B, Olo323, kid_aa, Joanne lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Szczerze to tylko wyeliminowałam słodycze,
    większość owocow i soki. Cukru i tak nie używałam. Nadal jem biala bulke na śniadanie czy płatki owsiane na mleku (akurat płatki to musze wykluczyć bo za bardzo cukier mi podnosza). Mierze sobie ten cukier godzinę po posiłkach i zwykle jest w granicach 120 wiec ok. Nie mam siły na końcówce zmieniać swojego żywienia o 180 stopni i być meczennica lodówki. I tak mi teraz źle żyć 😂 staram się jesc zdrowiej, z mniejszym IG ale bez przesady. Banana tez czasem sobie zjem 😜
    Ja też zauważyłam,że np białe pieczywo mi podnosi cukier ale np zjadłam tydzień temu u siostry obiad pieczona pierś z ziemniakami i surówką i za chwilę ciasto z kremem i cukier 113 mówię ooo dziś zjadłam 4 kromki chleba z niskimi Ig i cukier 127 na początku po dwóch kromkach miałam 150 tego samego chleba, więc nie trzymam tak drastycznie się diety bo mała by się przybierała a tak przybiera ok w sam raz na dany tydzień, wiadomo nie jem czekolady ciastek ( ewentualnie z małą ilością cukru) nie słodzę herbaty a jutro zamierzam spróbować schabowego smażonego zobaczymy jaki będzie cukier, jestem na grupie na FB o cukrzycy i jak czytam jak tam dziewczyny trzymają się diety jestem w szoku i później dziecko waży np w 32 tc 900g gdzie moja 2100😱 i oczywiście opinia że po dwóch godzinach wybije cukier albo wcześniej ale to czemu diabetolodzy tego nam nie mówią? I nie trzeba mierzyć ci chwilę cukru tylko po godzinie? Ale no cóż, jeszcze trochę i koniec z dietą 🤣 marzę o tabliczce czekolady hehe

8969aff1d1.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Mowi do mnie jak wychodzil do pracy: tylko jak będziesz rodziła to daj mi znać tak z 2 godziny wcześniej żebym zdążył przyjechać 😂😂😂
    Haha 🤣 mój dziś mówi no ciekawe kiedy mnie obudzisz w nocy że rodzisz a ja no albo zadzwonię wracaj z pracy a on oczy wolę jak będę w domu 🤣

8969aff1d1.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj się trochę zdenerwowałam bo pisałam do kliniki o opcje oddania zarodków do adopcji,( nie mam siły już w sobie wracać do kliniki) trochę serce boli ale mam nadzieję że innym parom przyniosą szczęście na które czekają ❤️ to oczywiście że muszę przyjechać do itd mówię że mam zagrożona ciążę i jechać 120km to nie bardzo a ona swoję że muszę i koniec bo inaczej będą naliczać za następny okres przechowywania zarodków, inne kliniki nie robią problemów, aż tu nagle napisała wieczorem pani koordynator ta która była 1.5 roku temu jak ja byłam w klinice, że prosi o mój numer bo ma chyba zły a chce skontaktować się w sprawie oddania zarodków i bez problemu mogę to podpisać w domu tylko mąż pojedzie z moim dowodem i już. Można można:) a tamta koordynatorka jakaś nowa ale jak pisałam że chce kontakt do kierownika to oczywiście że nie

8969aff1d1.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Hahaha to teraz ja czekam az moj mi grafik mozliwych dni porodu ustali w swoich okienkach bo ma 4 brygadowkę wiec czesto go nie ma :p

Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ