LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaTrójki wrote:Ja dalej w 3 paku😩 czuje od rana delikatne bóle okresowe ale na ktg max 60 wartość skurczy czyli nic 😖 wczoraj miałam dokładne usg: Wanda wazy 3280 a Diana 2800. No są już ogromne!! Sterydy na rozwój płuc podane. Mam nadzieje ze doczekam się jakiegoś badania szyjki bo jestem ciekawa czy chociaż tam coś rusza 🤔 miłego weekendu Dziewczyny! Mój będzie intensywny. Mam zamiar pokonać wszystkie schody w tym szpitalu 😂
Ciekawe, czy jako matki, mamy instynkt rozróżniania bliźniaków. Ja to bym chyba po wadze sprawdzała która jest którą 😂. Dziewczynki są ogromne jak na bliźniaczki, ledwo ogarniam się z 3 kg Karolem a co dopiero mieć 6 kg 😱. Uważaj na siebie na tych schodach 😅!
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
MamaTrójki wrote:Ja dalej w 3 paku😩 czuje od rana delikatne bóle okresowe ale na ktg max 60 wartość skurczy czyli nic 😖 wczoraj miałam dokładne usg: Wanda wazy 3280 a Diana 2800. No są już ogromne!! Sterydy na rozwój płuc podane. Mam nadzieje ze doczekam się jakiegoś badania szyjki bo jestem ciekawa czy chociaż tam coś rusza 🤔 miłego weekendu Dziewczyny! Mój będzie intensywny. Mam zamiar pokonać wszystkie schody w tym szpitalu 😂
Dużo siły dla was! ❤Joanne lubi tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:czekamynadzidzie gratulacje! 😍 Czyli mamy już pierwszego brzdąca na grupie 😊 zdrówka dla Was! 😊
Dziewczyny, a czy wody płodowe mogą się sączyć pomimo braku rozwarcia i zamkniętej szyjki? Niby w 3 trymestrze mam dużo wodnistego śluzu, lekarz mówił, że mam taką fizjologię ale dziś po wstaniu, to jakaś masakra 😬. Pojadę po śniadaniu do apteki i kupię te testy, żeby sprawdzić, co się dzieje. Wizytę miałam 6.10 i szyjka była rozpulchniona ale zamknięta. Nie mam pojęcia co tam się dzieje obecnie... A kolejne spotkanie z prowadzącym w przyszły czwartek 😬. Trochę stres 😌.
Mam nadzieje ze dam rade odróżnić skurcze porodowe od przepowiadajacych 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 07:19
-
Kalli95 wrote:W ogóle to jakie duze dzieciaczki macie! Moj to chyba jakiś smerf w porównaniu do waszych 😅
-
czekamynadzidzie wrote:Dziewczyny! Urodziłam wczesniaczka! Wody mi odeszły 4.10. Była próba porodu naturalnego, ale slaba akcja po 16h, szyjka się slabo rozwierała a ja już mdlalam z bolu. Dobrze że ktoś wymyślił cos takiego jak znieczulenie 🙏🙏🙏 niestety ciagle niepokojące spadki tetna i dzidziusia skłoniły lekarzy do wykonania cc. Potem się okazało że mala była owinięta pepowina wokół szyi 2x oraz nóżkę tez miala owinieta. Także cale szczęście ze jest teraz opcja cc jak się coś dzieje.
I tym sposobem mam przecudowna coreczke ❤️❤️❤️ tata zakochany do szaleństwa w tym małym bączku 🥰😍 wyszliśmy niedawno ze szpitala i ogarniamy nowa rzeczywistość we troje ❤️❤️❤️
Życzę Wam powodzenia w Waszych rozwiązaniach! Oby poszło szybko! 😉
Jest cudownie, chociaz męcząco. Dziś zasnelam w połowie zdania do męża. Przeraził się że mam udar 🤣🤣🤣
Gratulacje! Witamy naszego pierwszego bobasa! 😍😍😍 jak ma na imię? 😊 -
A mówili ci wogole jaki maja plan porodu dla ciebie ??
Ja przy mniejszych skurczach miałam oxy i dzieci się rodziły mi się wydaje ze to dość mocne skurcze już są
Dziewczynki faktycznie duże mój tata ma brata bliźniaka i pamietam ze mieli nieco poniżej 2500 każdy 🫣 -
Marta93 wrote:Jak radzisz sobie z cukrzycą 😉? Ja dziś nie mogłam zasnąć nogi to oszalały tak ciągły ( zespół niespokojnych nóg) co chwilę siadałam wstawałam ruszałam no mówię oszaleje
większość owocow i soki. Cukru i tak nie używałam. Nadal jem biala bulke na śniadanie czy płatki owsiane na mleku (akurat płatki to musze wykluczyć bo za bardzo cukier mi podnosza). Mierze sobie ten cukier godzinę po posiłkach i zwykle jest w granicach 120 wiec ok. Nie mam siły na końcówce zmieniać swojego żywienia o 180 stopni i być meczennica lodówki. I tak mi teraz źle żyć 😂 staram się jesc zdrowiej, z mniejszym IG ale bez przesady. Banana tez czasem sobie zjem 😜Marta93 lubi tę wiadomość
-
W ogóle to moj mąż dzisiaj rozwalił system 😅
Mowi do mnie jak wychodzil do pracy: tylko jak będziesz rodziła to daj mi znać tak z 2 godziny wcześniej żebym zdążył przyjechać 😂😂😂MamaTrójki, Anita2022, Ultra-Dżasta, meggie94, Scandi-B, Decemberry, Strata, Olo323, Marta93, Nosia, kamilamhm, Mlina lubią tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:Dziewczyny! Urodziłam wczesniaczka! Wody mi odeszły 4.10. Była próba porodu naturalnego, ale slaba akcja po 16h, szyjka się slabo rozwierała a ja już mdlalam z bolu. Dobrze że ktoś wymyślił cos takiego jak znieczulenie 🙏🙏🙏 niestety ciagle niepokojące spadki tetna i dzidziusia skłoniły lekarzy do wykonania cc. Potem się okazało że mala była owinięta pepowina wokół szyi 2x oraz nóżkę tez miala owinieta. Także cale szczęście ze jest teraz opcja cc jak się coś dzieje.
I tym sposobem mam przecudowna coreczke ❤️❤️❤️ tata zakochany do szaleństwa w tym małym bączku 🥰😍 wyszliśmy niedawno ze szpitala i ogarniamy nowa rzeczywistość we troje ❤️❤️❤️
Życzę Wam powodzenia w Waszych rozwiązaniach! Oby poszło szybko! 😉
Jest cudownie, chociaz męcząco. Dziś zasnelam w połowie zdania do męża. Przeraził się że mam udar 🤣🤣🤣
Gratulacje 😍
Wzruszyłam się 🤭
No to oficjalnie nasza grupa się rozpakowuje 😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
MamaNl wrote:A mówili ci wogole jaki maja plan porodu dla ciebie ??
Ja przy mniejszych skurczach miałam oxy i dzieci się rodziły mi się wydaje ze to dość mocne skurcze już są
Dziewczynki faktycznie duże mój tata ma brata bliźniaka i pamietam ze mieli nieco poniżej 2500 każdy 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 08:05
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Kalli Ty jesteś o 2 tygodnie do przodu w porównaniu do mnie, więc myślę, że masz prawo czuć się bardziej zestresowana niż ja 😂. W końcu żadna z nas nie zna dnia ani godziny!
Moje krocze to też jakiś dramat. Nie sądziłam, że to miejsce może tak boleć 😖. Mówiłam w tym tygodniu do męża, że nawet po 50 km biegania po Tatrach góra-dół nie jestem tak obolała jak w ciąży a przecież jakiś tam ruch obecnie mam 😂. Oczywiście, jak się rozchodzę to jest lepiej. Najgorzej to jest właśnie rano po wstaniu z łóżka 😅.
W nocy, po każdej wizycie w WC też chwytał mnie ból brzucha. Trwał dosłownie do 2-3 minut ale był 😅. Jednak jeszcze z góry na dół nie łapie, może pojawi się bliżej 37 tygodnia 😁.
MamaTrójki ale i tak masz ciążę prawie donoszoną! Do poniedziałku zaczniesz 37 tydzień, więc może na to czekają 😃.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Czekamynadzidzie, gratulacje, jest juz z nami pierwszy maluszek! Mala jest przeurocza 🥰🥰🥰
Mama Trojki, mam nadzieje ze Wam w koncu tez cos sie ruszy albo w jedna albo w druga strone, najgorzej tak byc w zawieszeniu 🤞 zastanawialam sie nad dodawaniem informacji o porodach na pierwszej stronie, bo jestes autorka watku z lista, ale byc moze jak dziewczynki juz beda na swiecie to bedzie Ci trudno ogarniac to co sie dzieje na forum? W razie czego ja sie moge podjac ale wtedy bysmy musialy zrobic odniesienie na pierwszej stronie, np ze informacje o porodach znajduja sie na stronie 388. Jakby co daj znac 😊 -
Czekamynadzidzie wielkie gratulacje!!!!Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Scandi-B wrote:Czekamynadzidzie, gratulacje, jest juz z nami pierwszy maluszek! Mala jest przeurocza 🥰🥰🥰
Mama Trojki, mam nadzieje ze Wam w koncu tez cos sie ruszy albo w jedna albo w druga strone, najgorzej tak byc w zawieszeniu 🤞 zastanawialam sie nad dodawaniem informacji o porodach na pierwszej stronie, bo jestes autorka watku z lista, ale byc moze jak dziewczynki juz beda na swiecie to bedzie Ci trudno ogarniac to co sie dzieje na forum? W razie czego ja sie moge podjac ale wtedy bysmy musialy zrobic odniesienie na pierwszej stronie, np ze informacje o porodach znajduja sie na stronie 388. Jakby co daj znac 😊Scandi-B, Olo323, kid_aa, Joanne lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Kalli95 wrote:Szczerze to tylko wyeliminowałam słodycze,
większość owocow i soki. Cukru i tak nie używałam. Nadal jem biala bulke na śniadanie czy płatki owsiane na mleku (akurat płatki to musze wykluczyć bo za bardzo cukier mi podnosza). Mierze sobie ten cukier godzinę po posiłkach i zwykle jest w granicach 120 wiec ok. Nie mam siły na końcówce zmieniać swojego żywienia o 180 stopni i być meczennica lodówki. I tak mi teraz źle żyć 😂 staram się jesc zdrowiej, z mniejszym IG ale bez przesady. Banana tez czasem sobie zjem 😜 -
Kalli95 wrote:W ogóle to moj mąż dzisiaj rozwalił system 😅
Mowi do mnie jak wychodzil do pracy: tylko jak będziesz rodziła to daj mi znać tak z 2 godziny wcześniej żebym zdążył przyjechać 😂😂😂 -
Ja wczoraj się trochę zdenerwowałam bo pisałam do kliniki o opcje oddania zarodków do adopcji,( nie mam siły już w sobie wracać do kliniki) trochę serce boli ale mam nadzieję że innym parom przyniosą szczęście na które czekają ❤️ to oczywiście że muszę przyjechać do itd mówię że mam zagrożona ciążę i jechać 120km to nie bardzo a ona swoję że muszę i koniec bo inaczej będą naliczać za następny okres przechowywania zarodków, inne kliniki nie robią problemów, aż tu nagle napisała wieczorem pani koordynator ta która była 1.5 roku temu jak ja byłam w klinice, że prosi o mój numer bo ma chyba zły a chce skontaktować się w sprawie oddania zarodków i bez problemu mogę to podpisać w domu tylko mąż pojedzie z moim dowodem i już. Można można:) a tamta koordynatorka jakaś nowa ale jak pisałam że chce kontakt do kierownika to oczywiście że nie
-
Kalli95 wrote:W ogóle to moj mąż dzisiaj rozwalił system 😅
Mowi do mnie jak wychodzil do pracy: tylko jak będziesz rodziła to daj mi znać tak z 2 godziny wcześniej żebym zdążył przyjechać 😂😂😂Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość