LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ultra-Dżasta wrote:Decemberry nawet mi nie pisz o górach, bo jak myślę o zwykłym pagórku nieopodal to mnie wścieklizna bierze 😆. Już nie mogę się doczekać jak zacznę za 3 miesiące wracać do biegania 😂.
No jak coś to jestem 😁, jakbyś MamoTrojki nie ogarniała swojej piątki to dawaj znać i będziemy działać 😂. Też czytam w miarę na bieżąco, więc możliwe, że obędzie się bez nadrabiania. Choć kto wie, co to będzie z dzieckiem na pokładzie 😆. A propo, to dziś znowu ledwie się rusza. Zwariuje 😵.
Ochotę, znów covidem zaczynają straszyć. Ciekawe. A jak byłam w szpitalu to ani razu mi testów nie robili 😂.kamilamhm lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalala wrote:Witaj w klubie Sóweczka 😃 mi też zostało 9 dni do CC 🤣 mam nadzieję, że córka nie zdecyduje się na wcześniejszą ewakuację, bo to będzie tylko 8 dni przed planowanym terminem 🤭 póki co próbuję wyleczyć silne przeziębienie 😔 czasami mam wrażenie, że od tego kaszlu mała sama zaraz mi wyskoczy 🤷🏼♀️
Zleci w chwilę 🙆
Ja właśnie piorę ostatnie rzeczy. M kupił jeszcze małej kilka rzeczy w Szwecji ale to na większy rozmiar (3mce)
Ja właśnie ogarnęłam prasowanie 😬
Na hemoroidy polecam czopki procto glyvenol i te jako jedyne mi się sprawdziły, a miałam takie hemoroidy, że sikalam krwią z d**y 😧
Teraz za to id kilku dni mnie czyści , a nie jem nic takiego pobudzającego jelita.
Idę obiad robić.
Do później 🙋
-
Angelaaaa wrote:Teraz za każdym razem jak wchodzę na forum to sprawdzam czy żadna z was nie rodzi 😂
Ale teraz emocje będą dziewczyny 🤭
U mnie dzisiaj 34+2tc i właśnie pojawiły się hemoroidy no super 😤 infekcji się chyba pozbyłam na dobre bo już jakiś czas mnie nie męczy to teraz to dziadostwo przyszło 😔 -
Kalli95 wrote:Moj z kolei ostatnie dni daje mi popalić bo jest aktywniejszy niż wcześniej. Juz mam dość tych masaży organów wewnętrznych i zeber 😂
Mam dosłownie to samo🙈
A wieczorem Młody daje taki popisy, ze aż mnie czasem zatyka z bólu 😂
Ostatnio mąż rozbawił mnie naprawdę do łez 😂 bo leżymy z S. już w łóżku ja przytulona do jego pleców a ten do mnie (oczywiście żartował) „Jezu, możesz go jakoś uspokoić, bo mi zaraz nerki obije” 😂
Wczoraj to się zaczęłam zastanawiać czy nie próbuje się jakoś obrócić, bo tak kopał mnie po bokach, ze brzuch cały chodził 😂Nosia, Kalli95, Decemberry, Joanne, Strata lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Kalli95 u mnie 35tydzien sie zaczął a mala jest tak strasznie ruchliwa. To moja pierwsza ciaza a ruchy czulam juz od 17 tyg wiec bardzo wczesnie tak mi sie wydaje. Moje zebra ledwo zyją a wczoraj to juz przeszla sama siebie. Takie mi w brzuchu przemeblowanie robila, ze masakra. A na koniec przywalila mi tak w kosc biodrowa po lewej stronie, ze az mna przesunelo :o Dziwne bo tak, to caly czas nozkami bila w zebra po prawej stronie i mocno w pecherz. Wczoraj pierwszy raz przywalila mi w lewa strone i to tak nisko w kosc biodrowa. Przestraszylam sie nie na zarty. Moje dziecko ma cbyba jakies ponad przecietne sily :p
-
Marta93 wrote:Ja wczoraj się trochę zdenerwowałam bo pisałam do kliniki o opcje oddania zarodków do adopcji,( nie mam siły już w sobie wracać do kliniki) trochę serce boli ale mam nadzieję że innym parom przyniosą szczęście na które czekają ❤️ to oczywiście że muszę przyjechać do itd mówię że mam zagrożona ciążę i jechać 120km to nie bardzo a ona swoję że muszę i koniec bo inaczej będą naliczać za następny okres przechowywania zarodków, inne kliniki nie robią problemów, aż tu nagle napisała wieczorem pani koordynator ta która była 1.5 roku temu jak ja byłam w klinice, że prosi o mój numer bo ma chyba zły a chce skontaktować się w sprawie oddania zarodków i bez problemu mogę to podpisać w domu tylko mąż pojedzie z moim dowodem i już. Można można:) a tamta koordynatorka jakaś nowa ale jak pisałam że chce kontakt do kierownika to oczywiście że nie
Decemberry, Olo323, Marta93 lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Ultra-Dżasta wrote:czekamynadzidzie gratulacje! 😍 Czyli mamy już pierwszego brzdąca na grupie 😊 zdrówka dla Was! 😊
Dziewczyny, a czy wody płodowe mogą się sączyć pomimo braku rozwarcia i zamkniętej szyjki? Niby w 3 trymestrze mam dużo wodnistego śluzu, lekarz mówił, że mam taką fizjologię ale dziś po wstaniu, to jakaś masakra 😬. Pojadę po śniadaniu do apteki i kupię te testy, żeby sprawdzić, co się dzieje. Wizytę miałam 6.10 i szyjka była rozpulchniona ale zamknięta. Nie mam pojęcia co tam się dzieje obecnie... A kolejne spotkanie z prowadzącym w przyszły czwartek 😬. Trochę stres 😌.
Ja dziś w nocy tez miałam panikę, bylam przekonana, że to wody... ale jednak fałszywy alarm. Daj znać, czy Ci się sprawdza te testy, ja chyba też kupie dla świętego spokoju.
-
Musze Wam sie pozalic.
Bylam u urofizjoterapeutki jakis czas temu, powiedziala, ze mam rozejscie miesni brzucha, ale pod piersiami. Nie dala mi na to zadnych cwiczen ani tejpow, tylko powiedziala jak wstawac z lozka, by problem sie nie powiekszal.
Nie mialam zadnych dolegliwosci z tym zwiazanych, az do przedwczoraj… normalnie tak mnie te miesnie bola i pieka, ze az sie czerwona i tkliwa skora pod piersiami zrobila. Macie na to jakies sposoby, rady? Strasznie sie boje, ze po ciazy bedzie to nieestetycznie wygladalo 😭Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ruchy syna są zależne od dnia. Dziś to raczej jest gdzieś w środku, bo czuje, jakby coś robił wewnątrz 😂, brzuch tylko delikatnie faluje. Natomiast jeśli chodzi o żebra to czasami trafi jak leżę na plecach 😂. Jednak i tak najwięcej to śpi 😂.
Mój to się na początku bał dotykać brzucha jak Karol kopał 😂. A jak trzymał rękę i poczuł kopnięcie, to dygał ze stresu i zabierał rękę 😂🤣.
Decemberry to może idź do niej jeszcze raz? Lub zmień jak mieszkasz w większym mieście i masz wybór.
Zdecydowanie powinnam mieć zakaz oglądania TV. Właśnie oglądam na kablówce "Historie Wielkiej wagi" 😳. Tego już nie odzobaczę 😅.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dżasta nie wiem czy to ten program gdzie jest taki śmieszny lekarz co próbuje tych ludzi odchudzić ale jakos niedawno leciało i obejrzałam cos takiego i czasem to rzygac aż mi się chciało a tych ludzi to w ogóle mi nie było zal bo sami nie chcieli tak naprawdę niczego zmienić 😅
-
Asia11 wrote:Nie rozważasz więcej ciąż?
U nas początkowo byłam podłamana sytuacją, że przeżył tylko jeden zarodek, ale teraz się cieszę, bo niedługo ten jedyny przyjdzie na świat, a nie mam moralnej rozkminy co z pozostałymi. -
Przyszła dzisiaj do mnie paczka od rodziców, a tam kolejne ubranka 😱😱 już mam córkę ubraną chyba na cały rok, nie wiem czy połowę z tych ubrań zużyje. Pokój cały zawalony kartonami. Na szczęście mama je poprała i poprasowała więc chociaż tyle. Posegregowałem rozmiarami, narazie chyba przygotuję tylko te małe, a kolejne będą czekać w kartonach aż mala urośnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 17:37
meggie94, Ultra-Dżasta, Asia11, Olo323 lubią tę wiadomość
-
kid_aa wrote:Gratuluję decyzji! Oczywiście zawsze różnie może być, ale jak pewnie się domyślasz, pary decydujące się na AZ mają za sobą kawał drogi, a sama decyzja przemyślana pod każdym względem. To zawsze są upragnione dzieci (i sądząc po wypowiedziach dziewczyn, które są już mamami) dzieci są kochane nad życie a fakt, że z az zupełnie zapomniany i nieznaczący.🥰
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:Przyszła dzisiaj do mnie paczka od rodziców, a tam kolejne ubranka 😱😱 już mam córkę ubraną chyba na cały rok, nie wiem czy połowę z tych ubrań zużyje. Pokój cały zawalony kartonami. Na szczęście mama je poprała i poprasowała więc chociaż tyle. Posegregowałem rozmiarami, narazie chyba przygotuję tylko te małe, a kolejne będą czekać w kartonach aż mala urośnie...
Ja zrobiłam to samo - małe mam w komodzie, większe czekające kartonach w garderobie
My dziś w końcu zrobiliśmy kącik u nas w sypialni, w sensie ogarnelismy już lozeczko, zascielilismy, czeka na Wiktorię 😁 i porozkladalam rzeczy przy łóżeczku, przewijak, pampersy, do pielęgnacji itp. Dziś już nie mam sił na więcej roboty, w poniedziałek będziemy robić taki sam porządek na dole z łóżeczkiem turystycznym i rzeczami, które muszą być pod ręką, przygotowałam też sobie wszystko co jest do sterylizacji, trzeba jeszcze znieść na dół i ogarnąć wózek (wkładka, materacyk, podusia, kocyk) i wymyć wanienkę i wstawić do łazienki, bo wanienkę dostaliśmy od znajomej 🙂Tony, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Marta93 wrote:U mnie po dwóch transferach nie udanych udało się zajść w ciążę naturalnie,więc albo uda się naturalnie albo zostanie nam mala iskierka która rośnie w brzuszku 🥰 ta klinika to jakieś nieporozumienie idą taśmowo tak że szok wciskają kit że podają jakieś HCG do transferu że jak np zrobi się betę a ona spada to mówią że podawali to w trakcie transferu tylko czemu jak zapytałam lekarza to nic takiego nie miało miejsce i jak 10 dni ma się utrzymać HCG wciśnięte do pochwy? I tylko że ja 4 dpo podczas drugiego transferu nie miałam nawet cienia na teście a innej 10dpo mówią że to HCG i że następna spadła to tak ma być 🙄
To faktycznie jakieś dziwne historie 😕 Jeśli nie macie żadnych wątpliwości, a udał Wam się naturalsik, to przekazanie zarodków do adopcji super decyzja 👍 -
Dobra, oglądając różne głupoty w TV udało mi się zrobić taką oto przytulankę-królika 🐰 dla Karolka. Będzie na niego czekać w łóżeczku 😁. Jak na pierwszą tym wzorem nawet wyszła, choć druga będzie na pewno lepsza 😂.
Scandi-B, kid_aa, Nosia, Kalli95, MamaNl, Sóweczka, meggie94, Tony, Joanne, Asia11, Angelaaaa, Olo323, kamilamhm, MamaTrójki lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:
Super! Zazdroszczę, ja jestem totalnym beztalenciem manualnym 🙈