X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co racja to racja z tym prasowaniem i czasem, który nosi ubranie maluch 🤣🤣🤣 namachasz się jak szalona, a zaraz okaże się, że pięknie wyprasowane ubranie trzeba zmienić po 5 minutach, bo się ulało 🤪 my piżamy, legginsy, zwykle body w ogóle później odpuściliśmy i prasowaliśmy tylko te wyjściowe rzeczy 😝
    Co do jedzenia to bardzo dużo zależy, co szpital oferuje. Ja brałam musy, wodę, jakieś batony, owoce. Ale okazało się, że w szpitalu co rusz przynoszą coś do jedzenia i praktyczne nie tknęłam mojego jedzenia i miałam problem żeby zjeść wszystko co przynosili... Jeżeli mogę poradzić to na pewno woda się przyda. Należę do osób, które raczej mało piją, ale gdy laktacja się rozkrecała piłam ją litrami!

kamilamhm lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Ja standardowo o tej godzinie też nie śpię. Myślałam że po ostatniej męczącej dobie nie będzie dzisiaj problemów ze snem ale znowu śniły mi się jakieś pierdoły i koniec spania.

Prałam w 40°, białe w 60, a potem dałam na pół godziny suszenia bo okazało się że mam pralkosuszarkę a ta suszarka elektryczna co zamówiłam to shit jest. Pomyśl super ale wykonanie kiepskie. Nie prasowałam i nie zamierzam tego robić. Nie widzę takiej potrzeby. Różki i kombinezony zamierzam wyprać w rękach.

To oddaj. Jak kupiłaś online to masz 14 dni

Ja piorę na 40

Dziewczyny ciężka noc dziś i ciężki poranek 😬

Nie czuję się rewelacyjnie, mam mdłości i nie wiem czy mi się śniło czy już ze zmeczenia nie zakodowałam
    , Że to rzeczywistość, qle jakbym całą noc ciągnięcia brzucha miała, q mała tak dawała, że się budziłam

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 4 do 5 wbijanie w pecherz 🙄 masakra, teraz odsypia, ja leżę a mąż myje okna i sprząta tak porządnie bo ostatnio tylko odkurzył i przemyl podłogi i oo, ja się spakowałam ale myślę czy nie wziąć większej torby bo ledwo się zmiescilam w walizkę i taka małą podróżna a jeszcze wodę i przekąski muszę dopakować, tylko że ja z cukrzycą to nie wiem co zabrać

kamilamhm lubi tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapakowalam w jedną walizkę, ale taką dużą 🙈 po jednej stronie walizki są moje rzeczy, po drugiej rzeczy dla Małej 😊 jeszcze dopakuje poduszkę jaśka, bo położna na szkole rodzenia mówiła żebyśmy lepiej do nas do szpitala wzięły sobie po poduszeczce żeby nam się wygodniej karmiło ;)

age.png

age.png
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze mam dylematy pralnicze: prałyście te wkładki w fotelikach samochód? A śpiworki do fotelików, albo zimowe? A kokon, bo nie wiem czy go do pralki upchnę? Te wszystkie obicia w dostawkach tupu chicco? No mam zagwozdkę😆

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładek do fotelika nie piorę jak narazie , otulacza tez nie , piorę raczej to co na dzień dobry ma bezpośredni kontakt ze skóra - kokon tez nie bo pod główkę i tak zawsze dawałam pieluszkę flanelowa np wiec to ona jest wyprana i wyprasowana 😅

Ciuszki zacznę może tez prac w mniejszej temperaturze ja znów jak na 1 raz prasuje ale później zobaczę
    Przy starszych synach nie prasowałam nic się nie działo teraz nie wiem jak będzie na ile maluch będzie wrażliwy itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 11:16

kid_aa lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Altair Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Dziewczyny ja jeszcze mam dylematy pralnicze: prałyście te wkładki w fotelikach samochód? A śpiworki do fotelików, albo zimowe? A kokon, bo nie wiem czy go do pralki upchnę? Te wszystkie obicia w dostawkach tupu chicco? No mam zagwozdkę😆

Fotelik samochodowy dostałam po dzieciach kuzynki i sądząc po zapachu, wkładka jest wyprana ;) Ale w sumie nie ma to kontaktu z buzią, ani w ogóle z gołą skórą o tej porze roku, więc nie wiem, czy to konieczność.
    Śpiworki wszystkie wyprałam. Puchowy w niskiej temperaturze i z piłkami tenisowymi - to taka metoda na pranie kurtek puchowych. Nie wiem, czy rzeczywiście pomaga, ale zawsze tak robię :D
    Kokonu i dostawki nie mam.

kid_aa lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja się zapakowalam w jedną walizkę, ale taką dużą 🙈 po jednej stronie walizki są moje rzeczy, po drugiej rzeczy dla Małej 😊 jeszcze dopakuje poduszkę jaśka, bo położna na szkole rodzenia mówiła żebyśmy lepiej do nas do szpitala wzięły sobie po poduszeczce żeby nam się wygodniej karmiło ;)
    Ja mam właśnie mała taka że swoje ledwo zmieściłam a brałam tylko to ci na liście do szpitala, siostra mówi zmieścisz się bo to duża torba to nie wiem jak ona się zmieściła

8969aff1d1.png
  • Altair Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chciałam się z Wami podzielić, że rozmawiałam ze znajomym lekarzem od chorób zakaźnych i powiedział, że generalnie nie ma co przesadzać z higieną, prasowaniem, praniem z w wysokich temperaturach. Nadmiar czystości też szkodzi i efektem może być np. alergia.
    Inna sprawa to oczywiście zarazki szpitalne, które rzeczywiście są niebezpieczne. Ale potem, w warunkach domowych, nie ma co przesadzać.

kid_aa, Lalala, Tony, Joanne, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Tony Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Jeszcze chciałam się z Wami podzielić, że rozmawiałam ze znajomym lekarzem od chorób zakaźnych i powiedział, że generalnie nie ma co przesadzać z higieną, prasowaniem, praniem z w wysokich temperaturach. Nadmiar czystości też szkodzi i efektem może być np. alergia.
    Inna sprawa to oczywiście zarazki szpitalne, które rzeczywiście są niebezpieczne. Ale potem, w warunkach domowych, nie ma co przesadzać.

Dokładnie, tak samo uważam. Więc jakoś szczególnie nie dezynfekuje wszystkiego i nie pucuje. Ale psa w połowie listopada chcemy wykąpać i odrobaczyć na zaś :D

kid_aa, Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Wkładki i kokonu nie prałam, mialam nowe, kokon przejadę parownica z lidla, bo trochę wygnieciony jest. A otulacz i obicia prałam (ręcznie w wannie i odwirowałam na mniejszych obrotach), bo kupiłam używane. Obicie w wózku wyprała już mi babka, od której kupilam, było nawet jeszcze wilgotne jak odbierałam (w moim cały srodek można zdjąć). Generalnie też nie jestem przewrażliwiona na punkcie bakterii i sterylności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 12:59

kid_aa lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie polecacie otulacze do fotelika? Chyba tak to się nazywa... 😂

Rano zapomniałam dodać, że również miałam kiepską noc. Co chwila wstawałam siku. Na dodatek jestem takim typem, że nie zasnę w dzień. No dramat jakiś. Źle się przez to czuję, apetyt zerowy, no nie wiem co ze sobą zrobić 😅.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Dokładnie, tak samo uważam. Więc jakoś szczególnie nie dezynfekuje wszystkiego i nie pucuje. Ale psa w połowie listopada chcemy wykąpać i odrobaczyć na zaś :D
    Mi weterynarz powiedziała żeby odrobaczyc dwa razy zanim się dzidzia urodzi mówi mimo że jest regularnie odrobaczana to jeszcze pod koniec października odrobaczyc i dwa tygodnie później znów

Tony lubi tę wiadomość

8969aff1d1.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokon prałam i prasowałam. Wkładkę do fotelika chyba tylko przetrę, i ze śpiworkiem też tak zrobię, bo w sumie nie bardzo wiem jak go wyprać:).
    Ubranka prałam w 40*C, pieluszki w 60*C (ale moje są po starszym synku to i tak już są lekko styrane, to mi nie było szkoda). Wszystko wyprasowalam tylko dlatego, że stwierdziłam że to by było niesprawiedliwe, że starszemu tak właśnie przygotowałam a młodszemu to co?:D wcale mi się nie chciało. Po porodzie nie będę nic prasować. Prasuję jak muszę, czyli np jak musimy gdzieś wyjść bardziej "do ludzi". Przy starszaku szybko okazało się, że moje założenia o codziennym sprzątaniu, odkurzaniu i prasowaniu ciuszków po każdym praniu mogę sobie wsadzić w d...:D.
    Dzisiaj przygotowaliśmy łóżeczko, przewijak, torbę mam spakowaną w 80%. Mam w sumie 2. Walizka z rzeczami na oddzial+torba do samego porodu.

Tony, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny a jakie polecacie otulacze do fotelika? Chyba tak to się nazywa... 😂

Rano zapomniałam dodać, że również miałam kiepską noc. Co chwila wstawałam siku. Na dodatek jestem takim typem, że nie zasnę w dzień. No dramat jakiś. Źle się przez to czuję, apetyt zerowy, no nie wiem co ze sobą zrobić 😅.

Ja mam Baby Steps (z Vinted). Fajny, ale do fotelika Avionaut Pixel lepszy byłby bez kapturka, bo ma on wkładkę stabilizującą głowę, która zajmuje cały ten kaptur i jest on zbędny, a nawet trochę przeszkadza.

• Tony Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamy - jakie są wasze ulubione pieluchy? Mi ktoś kiedyś polecił Dada, ale gadałam z inną koleżanką i mówiła, że Dada beznadziejne i nie wychodzą zbyt tanio i dla niej najlepsze były Babylove. Więc kupiłam po jednej paczce tego i tego, zobaczę jak się sprawdzą :)

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Doświadczone mamy - jakie są wasze ulubione pieluchy? Mi ktoś kiedyś polecił Dada, ale gadałam z inną koleżanką i mówiła, że Dada beznadziejne i nie wychodzą zbyt tanio i dla niej najlepsze były Babylove. Więc kupiłam po jednej paczce tego i tego, zobaczę jak się sprawdzą :)

Co prawda nie jestem doświadczoną mamą 😉 ale tak jak piszesz, każda znajoma poleca mi inne 🙈 Na razie kupiłam Dada ale te białe Pure Care (potem doczytałam że są sztywniejsze od Extra Care). Będę testować na małym. Fajnie, że wspominasz o Babylove, bo nie znałam. To te z DM? Może faktycznie lepsze niż te z Rossmana, które podobno bardzo średnie.

Tony lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Ja niedoświadczona, ale z tego co zauważyłam to każdemu i dziecku i rodzicowi podpasują inne 🙈 Ja kupiłam Dady, Pampersy i mam jeszcze Huggies z darmowych paczek z gabinetu ginekologa i zobaczymy, które nam podejdą 😊

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Moje doświadczenie z pieluchami to epoka dinozaurów, ale moje szwagierki calkiem nie tak dawno z pieluch wyszły i polecały Rossman Babydreamn i Dada.

Ja postanowiłam wypróbować na Marlence i kupiłam z Rossmana, Biedry, Lidla, Happy oraz z Kauflandu i sama zobaczę które najlepiej młodej podpasują

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mo dzisiaj Syn Pierwszy ciśnienie podniósł 🤦🏼‍♀️
    Wczoraj dolewał mi do auta (tego nowego zaznaczę) plyn do szyb i w nim maska jest opierana na pałąku, który trzeba samemu zamocować (nie sklada się automatycznie) i po dolaniu zaczął zamykać maskę, ale nie odczepił pałąka 🤦🏼‍♀️
    Ja dziś patrzę przez okno w kuchni co ta maska tak odstaje (szpara po długości maski od błotnika taka, że palca można włożyć) i okazało się, że się zapomniał i myślał, że jest jak w BMW, ze samo się trzyma 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

A jeszcze mu mówiłam " pamiętaj o pałąku"

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ