X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od początku używamy pampers premium care. Na początku zwykłe, teraz pieluchomajtki. Raz spróbowałam bambioo i były bardzo grube i sztywne w porównaniu do pampers. Teraz rozważaliśmy dade extra care, ale jeżeli kupi się w dobrej promocji pampers premium care to wychodzi praktycznie tyle samo co Dada. Teraz jak był Smart week na allegro to pozamawialiśmy tyle pampersów zarówno dla starszej jak i młodszej, że przez długi czas będziemy mieli spokój.

atdccwa173tcycke.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się najlepiej sprawdzają pampersy Dada z biedronki i z Lidla też spoko. Gdzie promocja to biorę 😁 ostatnio nawet z Aldi brałam i też spoko ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na start jaki rozmiar kupujecie? 0 czy 1? 🤭 Zastanawiałam się nad 1 ale czy nie będą za duże 😅. No i ile opakowań kupić. Właśnie zapomniałam o tym SmartWeek 🙄 brawo ja 🤣.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    A na start jaki rozmiar kupujecie? 0 czy 1? 🤭 Zastanawiałam się nad 1 ale czy nie będą za duże 😅. No i ile opakowań kupić. Właśnie zapomniałam o tym SmartWeek 🙄 brawo ja 🤣.

1 są od 2 do 5kg także będą dobre ☺️ 0 są dla wcześniaków

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Kupilam jedna paczke jedynek na start. Tez nie wiem czy nie beda za duze ;)

• Aga300 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Bambiboo na promocji, bo parę osób mi polecało. Moja ginekolog poleca Pampers premium.

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie może gdzie stacjonarnie kupię termofor z pestek wiśni ? Bo już zrobiłam wszystkie zakupy a Otyń zapomniałam 🙈 a dostawa droższa od termoforu 😂

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny wiecie może gdzie stacjonarnie kupię termofor z pestek wiśni ? Bo już zrobiłam wszystkie zakupy a Otyń zapomniałam 🙈 a dostawa droższa od termoforu 😂

Może Rossmann lub jakaś apteka? Mi zostały do kupienia apteczne rzeczy, załatwię to jutro przez internet 😂. Oglądałam też otulacze do fotelika na Vinted i też jutro zamówię, nie miałam dziś na to siły.

W ogóle jakoś dziwnie się czuję i zaczęłam się "czyścić", że tak powiem 🤭. Nigdy nie miałam takich dolegliwości o tej porze 😂. Mam nadzieję, że jeszcze nie będę rodzić 😂.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Tony Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te Babylove są z DM. Koleżanka koleżanki pracuje na jakimś stanowisku ds kontroli jakości czy coś takiego w Niemczech w Pampersie a sama używa i poleca te z DM ;d No i rzeczywiście tanio wychodzą. Ale pewnie jest tak jak mówicie, każde dziecko inaczej toleruje różne pieluchy.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam w 40 stopniach, potem do suszarki. Prasowalam tylko partie wyprana w 30 stopniach i wysuszona bez suszarki, tylko na szkielecie.

Z pieluszek wybralismy 3 różne na test, ale najwięcej mamy pampers premium care, mamy też lupilu i jakieś eco z rossmanna. Koleżanki bardzo zachwalają dadę, ale przy zapasie który mam wolę poczekac i sprawdzic ktore podpasują maluszkowi.

Powiem Wam, że nie wpadłabym na to, żeby prać wkładkę do fotelika ani wyściółkę gondoli. Bez kitu, robi się to, serio? XD

kamilamhm lubi tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Może Rossmann lub jakaś apteka? Mi zostały do kupienia apteczne rzeczy, załatwię to jutro przez internet 😂. Oglądałam też otulacze do fotelika na Vinted i też jutro zamówię, nie miałam dziś na to siły.

W ogóle jakoś dziwnie się czuję i zaczęłam się "czyścić", że tak powiem 🤭. Nigdy nie miałam takich dolegliwości o tej porze 😂. Mam nadzieję, że jeszcze nie będę rodzić 😂.

jak to czyścić? Co się dzieje? O_O

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najczęściej kupujemy pampers premium care, takie mam dla starszaka i teraz kupiłam 1. Czasem jak coś się działo z pupą albo było gorąco w lecie to kupowałam bambiboo bo mi się wydaje, że są bardziej przewiewne:D zdarza mi się też kupić inne jak się zapomnimy i mąż nie zamowi pampersów. Ale te dwie marki co wymieniłam chyba najlepiej nam się sprawdzają. Dady nie używałam akurat bo w okolicy nie ma żadnej biedry ale też slyszalam, że są ok. Mąż zazwyczaj poluje na jakieś promocje i wtedy zamawia hurtowo. Chyba utoniemy w pampersach za miesiąc:D.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Masz Smyka w okolicy? Można tam zamówić z neta i odebrać w sklepie, wtedy jest chyba za darmo "przesyłka".

Angelaaaa lubi tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroInka wrote:
    Masz Smyka w okolicy? Można tam zamówić z neta i odebrać w sklepie, wtedy jest chyba za darmo "przesyłka".

Tak jest na pewno darmowa do sklepu, bo wczoraj zamawiałam sweterek 😊 Ale termofor z pestek wiśni myśle, że stacjonarnie najszybciej w aptece, ja np zamawiałam z Gemini :)

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroInka wrote:

Oo super mam, byłam wczoraj 🙈 dzięki bardzo 😘

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam i kokon i ten otulacz do fotelika i te obicia z chicco (ale wszystko kupiłam używane, wiec chciałam dla własnego spokoju 😅)

Co do pieluszek najwiecej pozytywnych opinii słyszałam o dada (zdążyłam kupić jedna paczkę) a ostatnio przyjechała do nas teściowa i dała nam 4 paczki tych z lidla- zobaczymy 🤷‍♀️
    Ostatnio koleżanka mi mówiła, ze widziała filmik na tiktoku o tych z kauflanda i kupiła na testy i serio fajne, zobaczymy.
    Mnie brat podpowiadał, ze mam za dużo nie kupować 1 bo młody na pewno szybko będzie mógł być w 2-kach, ale czy to prawda to nie wiem 😅

Dziś byliśmy u teściowej na obiedzie- boziu jak się objadłam 🙈ostatnio mam ciagle głoda, po prostu jestem ciagle głodna 😱😂

kid_aa, kamilamhm lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2022, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nocną porą 🤷

Nie mogę spać 🤦🏼‍♀️

Mam spiny brzucha co jakiś czas, a do tego mała wierga co chwilę i nie wiem czemu, ale mam wrażenie jakby mi chciało rozwalić na pół od tyłka po spojenie łonowe 😬 i nie jest to przyjemne.
    Na dodatek byłam siku i już po sikaniu mi chlupnęło do kibelka a na papierze dużo śluzu, ale nie podbarwiony tylko biały 🤷

Jeszcze mała musi tydzień wysiedzieć! 😁

Rano jadę na wyniki, wtrorek anastezjolog, czwartek wizyta, a w niedzielę wraca M i mogę rodzić 🤣

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spanie w tym ostatnim czasie to i u mnie katastrofa choć mój był w weekend w domu i właśnie go zięć zabrał i pojechali do pracy to dziś była w miarę pierwsza noc od dawna kiedy w miarę spokojnie spałam - całe 4 godziny snu hahaha

Wczoraj wieczór się wystraszyłam bo ciśnienie pokazywało się bardzo wysokie momentami ale nic złego nie czułam jak niejednokrotnie przy wysokim

Jutro mam znów kontrole także mam nadzieje ze coś ustala już konkretnie bo trochę mam już dość właśnie przez te problemy z ciśnieniem

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to od wczoraj masakryczny ból głowy, paracetamol nie pomaga nawet na chwilę, nie wiem jak się nazywam tak boli 😫

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry, po prostu dostałam takiej biegunki, że szok 😂.

Olo323 też mam ochotę na jedzenie. Jak brzuch przestanie boleć, to jadę na jakieś warzywne zakupy. Naszła mnie ochota na sałatkę z brzoskwiniami i kozim serem 😳, nie wiem co to za smaki na końcówce 😂.

Kurczę, trochę się martwię swoim przypadkiem. Zamiast przepowiadających to okresowy ból brzucha. Zauważyłam, że Młody jak się rusza, to sam prowokuje te bóle. Brzuch nie wygląda na taki, co jest nisko 😅. I odnoszę wrażenie, że przez noc chyba trochę urósł 😂🤣.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ