X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Tony Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta, piękny jest!! Zorientowałam się właśnie, że nie mam żadnych zabawek dla dziecka 🤣

Posortowałem w końcu te ubranka i zaraz nastawiam pralkę, powiem Wam, że tak mi szkoda tych nowiutkich ciuszków wrzucać do wysokiej temperatury, bo są takie piękne a wiem ze po praniu takie nie będą ;d w ilu stopniach pierzecie?

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Aga300 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Dzasta, piękny jest!! Zorientowałam się właśnie, że nie mam żadnych zabawek dla dziecka 🤣

Posortowałem w końcu te ubranka i zaraz nastawiam pralkę, powiem Wam, że tak mi szkoda tych nowiutkich ciuszków wrzucać do wysokiej temperatury, bo są takie piękne a wiem ze po praniu takie nie będą ;d w ilu stopniach pierzecie?
    Ja prałam zgodnie z oznaczeniem na metce, zwykle 40 st. I tak potem będzie przeciągnięte żelazkiem z wyższą temp. Też mnie serduszko bolało jak wypakowywałam i prałam. Z używkami mam dylemat czy do wyższej nie wrzucić 🤔

• Lalala Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też prałam i piorę w 40 st. Widzę, jakie ubranka po dzieciach mojej siostry są "zniszczone" (sztywne, zmechacone itp.) a ona prała wszystko w 60 st. Wychodzę z założenia, że dopóki nie ma żadnych zmian skórnych to nie będę kombinować. A materiał jest oszczędzony i ubrania można pchnąć dalej np. na vinted:-)

atdccwa173tcycke.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLus jednak ten detergent powinien wybić drobnoustroje, a temperatura swoją drogą. W takim razie też nastawiam na 40 xD

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z początku też prałam w 60 ale jak wyciągnęłam i poczułam ten materiał, to już następne prałam w 40 😂. I też jakby wyblakły mu te ubranka w wysokiej temperaturze 😳.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 60 stopniach No i susze i prasuje pomału
    Wczoraj miałam takie w nocy ciśnienie ze nawet torbę spakowalam 😅😅😅

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja w najbliższych tygodniach mam tyle rzeczy do załatwienia, że kompletnie nie będę miała czasu na ogarnianie ciążowo-dziecięcych spraw. Dlatego dziś się tak na poważnie za to wzięłam i spakowałam walizkę do szpitala. Spisałam sobie tylko co mam wrzucić na ostatnią chwilę (kosmetyczkę, ładowarkę itp), postawiłam w kącie i czeka.
    Pierze się druga partia, zaraz pakuję do suszarki, a jutro ma być ciepło więc trzecia partia jutro wyschnie na powietrzu.
    Chciałabym w tym tygodniu zamknąć sprawę przygotować na dziecko żebym spokojnie mogła się zająć swoimi sprawami, bo jest tego masa a chcę zdążyć ze wszystkim przed porodem...

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2022, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze muszę dopakować wodę i coś do jedzenia, ale nie wiem co? 🤷

Macie jakiś pomysł na przekąski? Na szpitalnym jedzeniu to szybciej pokarm zniknie niż się pojawi po cc 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba przepakuję torbę małej bo mam wrażenie, że za dużo wzięłam 🤷

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:

Macie jakiś pomysł na przekąski? Na szpitalnym jedzeniu to szybciej pokarm zniknie niż się pojawi po cc 🤣

Ja biorę musy owocowe, jakiegoś batona i ciasteczka belvita, potem jak będę leżeć to jedzenie zawsze może dowieźć mi mąż, bo szpital mamy 15-20 min od domu 😊

Tez prałam w 40 stopniach ;)

age.png

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę u mnie kolejna noc z głowy nie wiem o co chodzi ale wkoncu chciałabym się wyspać 😂😂😂

kamilamhm lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2022, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Kurczę u mnie kolejna noc z głowy nie wiem o co chodzi ale wkoncu chciałabym się wyspać 😂😂😂

U mnie to samo 😂 organizm się chyba przestawia

• Joanne Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja standardowo o tej godzinie też nie śpię. Myślałam że po ostatniej męczącej dobie nie będzie dzisiaj problemów ze snem ale znowu śniły mi się jakieś pierdoły i koniec spania.

Prałam w 40°, białe w 60, a potem dałam na pół godziny suszenia bo okazało się że mam pralkosuszarkę a ta suszarka elektryczna co zamówiłam to shit jest. Pomyśl super ale wykonanie kiepskie. Nie prasowałam i nie zamierzam tego robić. Nie widzę takiej potrzeby. Różki i kombinezony zamierzam wyprać w rękach.

age.png
  • Altair Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam na 60, ale wszystkie ciuszki mam używane, więc tak wolałam po innym dziecku. Za to nie prasuję i nie mam zamiaru. Nie cierpię prasowania ;)

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Tony Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ninanwidzę prasowania 🤮 co mogę to daje do suszarki, ale jak mniejsza partia prania to szkoda mi prądu. Ale dostałam w prezencie parownice i teraz prasowanie jest do zniesienia :D

Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:

Z tego co mi brakowało, to najwięcej produktów do kanapek (w Tarnowie są lodówki i mikrofale na oddziałach, zorientujcie się jak jest u Was): ser żółty, szynka, serek biały, pomidor, ogórek. Może jakaś sałatka typu Lisner. Owoce zawsze jadłam przed śniadaniem 😂. Robiłam sobie skyr z puddingiem proteinowym, do tego wkrajałam banana, nektarynkę i było. Śniadania w moim szpitalu są przed 9, więc umrzeć z głodu można. A słodyczy w ogóle nie preferuję, bo ruchu zero a mam taką naturę, że jak się chwycę, to tyle 😂.

kamilamhm lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS.: Też nie cierpię prasowania i pomyśleć, że niektórych to relaksuje 😳🤭😂😂 (np. mamę).

Tony lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, tez nienawidzę prasowania, dla mnie to największe zło świata 😂
    Co prawda te małe rzeczy jakoś przepracowałam, przeżyłam 😅 chociaż wiem, ze później tego robić nie będę 😂

Ja prałam w 40stopniach, to co kupiłam i dostałam używane to prałam na programie dzieciowym i to było z jakimś wstępnym parowaniem czy była różnica- trudno mi stwierdzić 🤷‍♀️
    Cześć ubranek suszyłam w tej mojej nieszczęsnej suszarce 🙄

Ja myślałam, ze już pokonałam nocne bezsenności, ale niestety wróciły 🤦‍♀️

Dobrze, ze przypomniałyście o wodzie, muszę kartkę napisać na walizkę, żeby pamiętać o wodzie 😊

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Strata Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podziwiam te kobiety, ktore prasują wszystko... Ręczniki, bieliznę. Pościel 🤔 serio. Wow. Ja nie mam na to czasu.
    Wyprasowałam tylko rozmiar 56 i 62 bo prałam w 30st. Jeśli Mały nie będzie miał problemów ze skora to będę prasować tylko to co tego wymaga. Tak samo jak przy starszaku. Raz na tydzień mogę wyprasować jakąś bluzeczkę czy spodnie. Ale jakbym miała prasować wszystkie bodziaki i leginsy to bym chyba zwariowała. Szczególnie ze dziecko często ms to krócej na sobie niż czas potrzebny na wypranie i wyprasowania 😅

Tony, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:

I u mnie tak samo, do tego pobudki na toaletę równo co godzinę dziś, wiec chyba potrzebuje zapałek do oczu 🙄

age.png

age.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ