LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzasta, piękny jest!! Zorientowałam się właśnie, że nie mam żadnych zabawek dla dziecka 🤣
Posortowałem w końcu te ubranka i zaraz nastawiam pralkę, powiem Wam, że tak mi szkoda tych nowiutkich ciuszków wrzucać do wysokiej temperatury, bo są takie piękne a wiem ze po praniu takie nie będą ;d w ilu stopniach pierzecie? -
Tony wrote:Dzasta, piękny jest!! Zorientowałam się właśnie, że nie mam żadnych zabawek dla dziecka 🤣
Posortowałem w końcu te ubranka i zaraz nastawiam pralkę, powiem Wam, że tak mi szkoda tych nowiutkich ciuszków wrzucać do wysokiej temperatury, bo są takie piękne a wiem ze po praniu takie nie będą ;d w ilu stopniach pierzecie?
-
Też prałam i piorę w 40 st. Widzę, jakie ubranka po dzieciach mojej siostry są "zniszczone" (sztywne, zmechacone itp.) a ona prała wszystko w 60 st. Wychodzę z założenia, że dopóki nie ma żadnych zmian skórnych to nie będę kombinować. A materiał jest oszczędzony i ubrania można pchnąć dalej np. na vinted:-)
-
Z początku też prałam w 60 ale jak wyciągnęłam i poczułam ten materiał, to już następne prałam w 40 😂. I też jakby wyblakły mu te ubranka w wysokiej temperaturze 😳.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Powiem Wam, że ja w najbliższych tygodniach mam tyle rzeczy do załatwienia, że kompletnie nie będę miała czasu na ogarnianie ciążowo-dziecięcych spraw. Dlatego dziś się tak na poważnie za to wzięłam i spakowałam walizkę do szpitala. Spisałam sobie tylko co mam wrzucić na ostatnią chwilę (kosmetyczkę, ładowarkę itp), postawiłam w kącie i czeka.
Pierze się druga partia, zaraz pakuję do suszarki, a jutro ma być ciepło więc trzecia partia jutro wyschnie na powietrzu.
Chciałabym w tym tygodniu zamknąć sprawę przygotować na dziecko żebym spokojnie mogła się zająć swoimi sprawami, bo jest tego masa a chcę zdążyć ze wszystkim przed porodem...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:Ja jeszcze muszę dopakować wodę i coś do jedzenia, ale nie wiem co? 🤷
Macie jakiś pomysł na przekąski? Na szpitalnym jedzeniu to szybciej pokarm zniknie niż się pojawi po cc 🤣
Ja biorę musy owocowe, jakiegoś batona i ciasteczka belvita, potem jak będę leżeć to jedzenie zawsze może dowieźć mi mąż, bo szpital mamy 15-20 min od domu 😊
Tez prałam w 40 stopniach -
Ja standardowo o tej godzinie też nie śpię. Myślałam że po ostatniej męczącej dobie nie będzie dzisiaj problemów ze snem ale znowu śniły mi się jakieś pierdoły i koniec spania.
Prałam w 40°, białe w 60, a potem dałam na pół godziny suszenia bo okazało się że mam pralkosuszarkę a ta suszarka elektryczna co zamówiłam to shit jest. Pomyśl super ale wykonanie kiepskie. Nie prasowałam i nie zamierzam tego robić. Nie widzę takiej potrzeby. Różki i kombinezony zamierzam wyprać w rękach. -
Ja prałam na 60, ale wszystkie ciuszki mam używane, więc tak wolałam po innym dziecku. Za to nie prasuję i nie mam zamiaru. Nie cierpię prasowania40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Też ninanwidzę prasowania 🤮 co mogę to daje do suszarki, ale jak mniejsza partia prania to szkoda mi prądu. Ale dostałam w prezencie parownice i teraz prasowanie jest do zniesienia
Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Ja jeszcze muszę dopakować wodę i coś do jedzenia, ale nie wiem co? 🤷
Macie jakiś pomysł na przekąski? Na szpitalnym jedzeniu to szybciej pokarm zniknie niż się pojawi po cc 🤣
Z tego co mi brakowało, to najwięcej produktów do kanapek (w Tarnowie są lodówki i mikrofale na oddziałach, zorientujcie się jak jest u Was): ser żółty, szynka, serek biały, pomidor, ogórek. Może jakaś sałatka typu Lisner. Owoce zawsze jadłam przed śniadaniem 😂. Robiłam sobie skyr z puddingiem proteinowym, do tego wkrajałam banana, nektarynkę i było. Śniadania w moim szpitalu są przed 9, więc umrzeć z głodu można. A słodyczy w ogóle nie preferuję, bo ruchu zero a mam taką naturę, że jak się chwycę, to tyle 😂.
kamilamhm lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Jezu, tez nienawidzę prasowania, dla mnie to największe zło świata 😂
Co prawda te małe rzeczy jakoś przepracowałam, przeżyłam 😅 chociaż wiem, ze później tego robić nie będę 😂
Ja prałam w 40stopniach, to co kupiłam i dostałam używane to prałam na programie dzieciowym i to było z jakimś wstępnym parowaniem czy była różnica- trudno mi stwierdzić 🤷♀️
Cześć ubranek suszyłam w tej mojej nieszczęsnej suszarce 🙄
Ja myślałam, ze już pokonałam nocne bezsenności, ale niestety wróciły 🤦♀️
Dobrze, ze przypomniałyście o wodzie, muszę kartkę napisać na walizkę, żeby pamiętać o wodzie 😊👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Ja podziwiam te kobiety, ktore prasują wszystko... Ręczniki, bieliznę. Pościel 🤔 serio. Wow. Ja nie mam na to czasu.
Wyprasowałam tylko rozmiar 56 i 62 bo prałam w 30st. Jeśli Mały nie będzie miał problemów ze skora to będę prasować tylko to co tego wymaga. Tak samo jak przy starszaku. Raz na tydzień mogę wyprasować jakąś bluzeczkę czy spodnie. Ale jakbym miała prasować wszystkie bodziaki i leginsy to bym chyba zwariowała. Szczególnie ze dziecko często ms to krócej na sobie niż czas potrzebny na wypranie i wyprasowania 😅Tony, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość