X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Aga300 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie serdeczne gratulacje - cudowna istotka - dziękujemy za świetną wiadomość 😊
    Ja dziś spałam do 9:30 🙈, ale wczoraj mialam niespecjalny dzień, ból kręgosłupa i jakaś polegująca byłam.

Ultra-Dżasta z oknem zrobili nadproże i mają wyciąć, ale jeszcze tego nie zrobili, a jesteśmy na etapie dachu. W garażu też miały być okna, ale tu mimo przypominania nie zrobili nadproży i nie wiem jak to zrobią🙈

Mama Piątki - trzymam cały czas mocno kciuki🤞🤞 dziewczynki już duże 😊

Dziewczyny spokojnej soboty, ja biorę się za sprzątanie 😊 polecam przepis na obiad - tarta ze szpinakiem i fetą - ciasto francuskie, na maśle podsmażyć cebulkę i czosnek i szpinak, wkruszyć kostkę fety, doprawić. W międzyczasie podpiec ciasto francuskie, jak się zarumieni to wyłożyć szpinak, zalać śmietanka 30% wymieszaną z 1 jajkiem i serem albo parmezan, ja dałam tarty jantar. I do piekarnika na ok. 20 min. w 180 stopni. Szybki obiad!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 10:58

MamaTrójki, Kalli95, Ultra-Dżasta, kamilamhm, Joanne lubią tę wiadomość

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie serdeczne gratulacje zdrowego Maleństwa ❤️

Propo budowy- strasznie Wam dziewczyny współczuje, my 2,5 roku temu kupiliśmy starszy dom (lata 70) bo zależało nam na czasie, fajna okolica (mężowi bardzo zależało na tym osiedlu), metraż i cenowo. Jednak taki dom to skarbonka bez dna 🙈😅 a co się nauzerałam z wykończeniowcami to dramat 😳
    Np musieliśmy kłaść w jednej łazience hydraulikę od nowa to zrobili mi kran od umywalki na wysokości (uwaga) 38cm od podłogi 😂 - serio, jak spytałam czy to kran dla dziecka to powiedzieli, ze tak niby kazałam 🙃
    Podkreślałam, ze każda podłoga ma być na równym poziomie- kafelki w korytarzu, kuchni, jadalni, salonie, łazienka i ze to chyba „logiczne” No wiec korytarz miałam wyżej o jakieś 1,5cm od kuchni i salonu 🤡
    Łazienka jest wyżej jakieś 2cm- musieliśmy podcinać drzwi 🤡
    A hitem było, jak czekaliśmy kilka miesięcy na plytkarza (taki super, tak przez wszystkich polecany, „warto na tego faceta czekać”) No więc położył pół pomieszczenia, pokłócił się z ekipa remontowa i stwierdził, ze „on to pierd*oli” i nawet nie musimy mu płacić, bo ma wyjebongo i jak wtedy wyszedł to do dnia dzisiejszego nie wrócił 🤡😂
    Wiec ja bym chyba skończyła w psychiatryku gdybym miała przeżyć budowę i wykończenie 🙈
    Tak więc po takich akcjach stwierdziliśmy, ze lepiej sto lat dłużej, ale samemu robić, bo może wyjść lepiej niż przez fachowców 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 11:22

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Ja wczoraj się trochę zdenerwowałam bo pisałam do kliniki o opcje oddania zarodków do adopcji,( nie mam siły już w sobie wracać do kliniki) trochę serce boli ale mam nadzieję że innym parom przyniosą szczęście na które czekają ❤️ to oczywiście że muszę przyjechać do itd mówię że mam zagrożona ciążę i jechać 120km to nie bardzo a ona swoję że muszę i koniec bo inaczej będą naliczać za następny okres przechowywania zarodków, inne kliniki nie robią problemów, aż tu nagle napisała wieczorem pani koordynator ta która była 1.5 roku temu jak ja byłam w klinice, że prosi o mój numer bo ma chyba zły a chce skontaktować się w sprawie oddania zarodków i bez problemu mogę to podpisać w domu tylko mąż pojedzie z moim dowodem i już. Można można:) a tamta koordynatorka jakaś nowa ale jak pisałam że chce kontakt do kierownika to oczywiście że nie

Nie rozważasz więcej ciąż?

U nas początkowo byłam podłamana sytuacją, że przeżył tylko jeden zarodek, ale teraz się cieszę, bo niedługo ten jedyny przyjdzie na świat, a nie mam moralnej rozkminy co z pozostałymi.

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam pytanie- strasznie mnie to stresuje..
    zbliża się okres grzewczy, niestety na moim osiedlu już w latach poprzednich jest taki dym/smog, bo ludzie już w latach poprzednich palili byle czym, a teraz to wiadomo, ze będzie masakra… strasznie boje się o Maluszka…
    Już teraz przestałam wieczorami wychodzic z psem, bo nie chce wdychać tego sufu. Ale co jak Maluszek się pojawi? Jak przygotować się na spacery w okresie jesienno-zimowym/wczesna wiosna? Wiadomo, nie będzie się wychodzić na niewiadomo jak długie spacery, ale jednak nie chce trzymać dziecka cały czas w domu, jak w jakimś akwarium..

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie historie dziewczyny z tymi budowami 🙈 ja tylko raz korzystalam z uslug «fachowcow» w moim mieszkanku w PL, reszte robilam sama albo z pomoca mojego wtedy przyszlego meza. W kazdym razie ten raz tez byl traumatyczny. Wzielam gosci do cyklinowani podlogi (z ogloszenia), okazalo sie ze jeden z nich upil sie w sztok w moim mieszkaniu, jakis obcy typ zbeszczescil moja przyszla oaze spokoju, bylo to dla mnie obrzydliwe 😵‍💫

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie GRATULECJE!!! 🤗🤗🤗🤗

Bardzo się cieszę, że z małą i z Tobą wszystko dobrze 🤗

Daj znać jak daliście na imię i ile mała ważyła i w ogóle więcej info bo ciekawe jesteśmy 😁

Mama5, a z tymi aktualizacjami to może rzeczywiście jak Scandi chce pomóc to warto skorzystać? Wiadomo, że jak dziewczyny się urodzą to ciężko będzie wszystko ogarnąć 😊

Ja czekam jeszcze 9 dni 😁
    A za 8 M wraca ze Szwecji, więc cieszcie się, że wasi mężowie mają tylko 2h do domu 🤣🤣🤣

Kalli95 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Ale macie historie dziewczyny z tymi budowami 🙈 ja tylko raz korzystalam z uslug «fachowcow» w moim mieszkanku w PL, reszte robilam sama albo z pomoca mojego wtedy przyszlego meza. W kazdym razie ten raz tez byl traumatyczny. Wzielam gosci do cyklinowani podlogi (z ogloszenia), okazalo sie ze jeden z nich upil sie w sztok w moim mieszkaniu, jakis obcy typ zbeszczescil moja przyszla oaze spokoju, bylo to dla mnie obrzydliwe 😵‍💫

W sensie, że obrzygał podłogę??

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    zbliża się okres grzewczy, niestety na moim osiedlu już w latach poprzednich jest taki dym/smog, bo ludzie już w latach poprzednich palili byle czym, a teraz to wiadomo, ze będzie masakra… strasznie boje się o Maluszka…
    Już teraz przestałam wieczorami wychodzic z psem, bo nie chce wdychać tego sufu. Ale co jak Maluszek się pojawi? Jak przygotować się na spacery w okresie jesienno-zimowym/wczesna wiosna? Wiadomo, nie będzie się wychodzić na niewiadomo jak długie spacery, ale jednak nie chce trzymać dziecka cały czas w domu, jak w jakimś akwarium..

Szczerze to nie mam pojęcia. Jeśli chodzi o palenie w piecach, to wg mnie zawsze największy ruch jest wieczorami, jak ludzie z pracy wracają.

U mnie w sąsiedztwie jedymie 4 domy ogrzewane na gaz i las. Bliżej głównej drogi nawet wychodzić nie zamierzam, bo tam ruch i same spaliny, więc też nie zaciekawie.

Olo323 lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Szczerze to nie mam pojęcia. Jeśli chodzi o palenie w piecach, to wg mnie zawsze największy ruch jest wieczorami, jak ludzie z pracy wracają.

U mnie w sąsiedztwie jedymie 4 domy ogrzewane na gaz i las. Bliżej głównej drogi nawet wychodzić nie zamierzam, bo tam ruch i same spaliny, więc też nie zaciekawie.

My niby mamy fajna okolice, do centrum miasta mamy jakieś 15 minut samochodem, mieszkamy na osiedlu domków jednorodzinnych/bliźniaków, my niby fajnie, bo pod domem mamy ścieżkę rowerowa/spacerowa po obu stronach drzewka z jednej strony tylko piaszczysta droga, nawet nie betonowa wiec ruch malutki po drugiej stronie zaczynaja się pola. Wiec miała być trochę namiastka „wsi” na naszej ulicy tak jak my każdy ma ogrzewanie na gaz, ale im się idzie dłużej ta ścieżka rowerowa to nie wiem czym ludzie palą, bo czasami to aż widać unoszący się czarny dym nad chodnikiem/droga, No dramat 🤯 teraz jeszcze lajcik- No bo widać, ze zaczynaja palić dopiero wieczorami, ale jak zrobi się zimno to już będzie cała dobe. Moi rodzice mieszkają „w mieście” w bloku i u nich powietrze 100% lepsze niż u nas na „obrzeżach” 🤡

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Czekamynadzidzie GRATULECJE!!! 🤗🤗🤗🤗

Bardzo się cieszę, że z małą i z Tobą wszystko dobrze 🤗

Daj znać jak daliście na imię i ile mała ważyła i w ogóle więcej info bo ciekawe jesteśmy 😁

Mama5, a z tymi aktualizacjami to może rzeczywiście jak Scandi chce pomóc to warto skorzystać? Wiadomo, że jak dziewczyny się urodzą to ciężko będzie wszystko ogarnąć 😊

A za 8 M wraca ze Szwecji, więc cieszcie się, że wasi mężowie mają tylko 2h do domu 🤣🤣🤣

Jak wolicie ☺️ Mi tylko np ciężko byłoby się cofać do strony 388 jak już naprodukujemy ich więcej bo korzystam z przeglądarki w telefonie i musiałabym klikać ciagle „poprzednia strona” aż dojdę do tej konkretnej😅

Olo323 lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby mieszkam na osiedlu, gdzie wszyscy mają gazowe, z okna widzę las, ale chyba wieczorami zawiewa z miasta albo z drugiej części osiedla, bo nie da się po 19 wietrzyć mieszkania. Nawet jak nie zamknę kratki wentylacyjnej wcześniej, to przed kąpaniem mam wędzarnie w łazience. W tym roku jak zaczną palić byle czym to masakra będzie. Tak jak Olo323 pisze o rodzicach w centrum miasta, to tak samo moja siostra mieszka w bloku w centrum dużego miasta przy ruchliwej drodze, a powietrze lepsze (przynajmniej na węch).

• Tony Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Zainstaluj sobie Kanarka i sprawdzaj jakość powietrza, jak bardzo źle, to nie wychodź. Ja bym wychodziła tylko w wietrzne dni, bo wtedy powietrze jest lepsze. No i oczyszczacz powietrza do domu. ALbo pakuj bobasa do samochodu i jedźcie do lasu czy gdzieś, gdzie jest czyściej. Mieszkam na Śląsku, więc rozważamy nawet wyjazd na parę tygodni nad morze, jeśli będzie bardzo źle. Ale tak jak obserwuję, to raczej w naszej nowej okolicy jest mało domów i w większości nowe, więc liczę na to, że powietrze będzie znośne...

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo, tez sie zastanawialam nad kwestia spacerow i zapytalam poloznej co radzi - mowi, ze najlepiej samochodem zabierac dziecko gdzies „wyzej” - my mieszkamy blisko gor, wiec to jest akurat dobrze dopasowana do nas rada. Mamy nieopodal sporo terenow gorskich, gdzie wystarczy podjechac samochodem i nie dosc, ze domow malo, to powietrze czystsze.

Wiem, ze idea jezdzenia na spacer wydaje sie idiotyczna, ale niestety widze po okolicy, ze ludzie pala juz teraz strasznym syfem. Dobrze Olo mowisz, ze teraz to jeszcze pol biedy, bo jest cieplej, ale zima kotly beda chodzic cala dobe, bo ludzie uwielbiaja sie w domach gotowac i przegrzewac. Dlatego wsadzenie dziecka do samochodu nie brzmi tak absurdalnie, gdy czlowiek pomysli, ze czyste powietrze jest w zasiegu kilku km od domu.

Mamy tez bliziutko domu las, ale jest niewielki. To bedzie nasza destynacja nr 1, ale zeby dotrzec do tego lasu trzeba przejsc kawalek miedzy domkami…

Nawet przedwczoraj szukalam oczyszczaczy powietrza do wozka. Sa takie, kosztuja krocie - 900 zl. Kosmos.

MamaPiątki- dopisz prosze w pierwszej stronie, ze mam termin na 23.11 i ze czekamy na Synka ✨❤️

Z tymi remontami to Wam powiem, ze tez wszystko z Mezem robimy sami poki co. A lazienke kilka lat temu zmienilismy poprzez pomalowanie plytek, zamiast skuwania i robienia od nowa. Jest taka farba 3v3, efekt jest naprawde spoko. Teraz bedziemy tak schody malowac, zamiast wymieniac na nowe. Oszczednosc pieniedzy i czasu :D

MamaTrójki, Olo323 lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam sie pochwalic - dzisiaj 34+0 ❤️

MamaTrójki, MamaNl, Kalli95, Angelaaaa, Marta93 lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Jak wolicie ☺️ Mi tylko np ciężko byłoby się cofać do strony 388 jak już naprodukujemy ich więcej bo korzystam z przeglądarki w telefonie i musiałabym klikać ciagle „poprzednia strona” aż dojdę do tej konkretnej😅

Ale.to nie musi być 388 str 😁

A można zrobić tak, że Scandi też tę pierwszą str będzie redagowała??

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Ale.to nie musi być 388 str 😁

A można zrobić tak, że Scandi też tę pierwszą str będzie redagowała??

Scandi nie, bo nie pisała nic na pierwszej stronie. Albo Dżasta albo Olo323 moze wkleić listę edytując swojego posta z pierwszej strony 😁

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:

No faktycznie masz racje, upierdliwe to bedzie. Ja moge edytowac tylko swoje wpisy a pierwszy chyba na str 24 mam. To moze umowmy sie ze jak dasz rade to wpisuj, ale jakby cie to jednak przerastalo to daj znac to cos wykombinujemy 😉😊👍

Sóweczka lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry nawet mi nie pisz o górach, bo jak myślę o zwykłym pagórku nieopodal to mnie wścieklizna bierze 😆. Już nie mogę się doczekać jak zacznę za 3 miesiące wracać do biegania 😂.

No jak coś to jestem 😁, jakbyś MamoTrojki nie ogarniała swojej piątki to dawaj znać i będziemy działać 😂. Też czytam w miarę na bieżąco, więc możliwe, że obędzie się bez nadrabiania. Choć kto wie, co to będzie z dzieckiem na pokładzie 😆. A propo, to dziś znowu ledwie się rusza. Zwariuje 😵.

Ochotę, znów covidem zaczynają straszyć. Ciekawe. A jak byłam w szpitalu to ani razu mi testów nie robili 😂.

MamaTrójki, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz za każdym razem jak wchodzę na forum to sprawdzam czy żadna z was nie rodzi 😂
    Ale teraz emocje będą dziewczyny 🤭

U mnie dzisiaj 34+2tc i właśnie pojawiły się hemoroidy no super 😤 infekcji się chyba pozbyłam na dobre bo już jakiś czas mnie nie męczy to teraz to dziadostwo przyszło 😔

Kalli95, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Lalala Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:

Witaj w klubie Sóweczka 😃 mi też zostało 9 dni do CC 🤣 mam nadzieję, że córka nie zdecyduje się na wcześniejszą ewakuację, bo to będzie tylko 8 dni przed planowanym terminem 🤭 póki co próbuję wyleczyć silne przeziębienie 😔 czasami mam wrażenie, że od tego kaszlu mała sama zaraz mi wyskoczy 🤷🏼‍♀️

Sóweczka lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ