X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta moze to przez biegunkę ten ból okresowy? Ja tez jakis czas temu mialam biegunkę i tez mnie bolało tak szczególnie przed wc 🙂

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Strata Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Gdy wynik gbs jest dodatni i wychodowali określone bakterie to teraz będę miała podawany antybiotyk żeby to zaleczyć? Czy teraz nic się z tym nie robi i przed porodem dostanę antybiotyk ?

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ma któraś przewijak na łóżeczku? Trochę robi się ciasno i zastanawiam się nad takim rozwiązaniem lub szukam odzielnej komody z przewijakiem odkręcanym poźniej.

Jakie są dobrej jakości i większe pieluchy muślinowe, bambusowe?

• Joanne Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta na jakiejś stronie z opisem 34tc było napisane że te bóle jak menstruacyjne to dlatego że dziecko rośnie i wszystko tam uciska czy jakoś tak. Tak więc ja nimi przestałam się przejmować a mam często. Do tego mam problem z wypróżnianiem i z tego powodu dochodzi ból brzucha. Muszę znowu zakupić actimel bo pomagał.

I też mam wrażenie że brzuchal każdego dnia jest większy. Mała znowu ułożona bokiem bo po długości się nie mieści i w prawy bok wciska mi stópki aż podskakuję!

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Dziewczyny. Gdy wynik gbs jest dodatni i wychodowali określone bakterie to teraz będę miała podawany antybiotyk żeby to zaleczyć? Czy teraz nic się z tym nie robi i przed porodem dostanę antybiotyk ?

Z tego co dziewczyny pisały to jak będziesz rodzić to 2 razy Ci podadzą antybiotyk ☺️

Strata lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaZuzi Znajoma

Wysłany: 17 października 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny wiecie może gdzie stacjonarnie kupię termofor z pestek wiśni ? Bo już zrobiłam wszystkie zakupy a Otyń zapomniałam 🙈 a dostawa droższa od termoforu 😂
    Kupiłam w aptece, widziałam też w smyku.

07.11.2022 💖🤱Zuzanna 3330 g, 57 cm
    07.10.2021 miomektomia mięśniaków
    09.07.2021 💔
    04.05.2021 💔
  • MamaZuzi Znajoma

Wysłany: 17 października 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Jeżeli badanie jest zrobione to powinno sie teraz brać antybiotyk, a jeżeli nie miałabyś badania, a byłabyś juz w szpitalu to podają antybiotyk przed porodem.

07.11.2022 💖🤱Zuzanna 3330 g, 57 cm
    07.10.2021 miomektomia mięśniaków
    09.07.2021 💔
    04.05.2021 💔
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam piec i gotować i dużo czasu spędzam w kuchni, w ciąży to chyba tylko do tego mam cierpliwość😏 ale najbardziej lubię szybkie, mało wymagające przepisy. I wczoraj, na podstawie innego przepisu, zrobiłam tak zayebiste ciacho że będzie moim ulubionym, a nie potrzeba do niego nawet miksera a jedyne co wybrudzicie to dwie miski i miarkę😊 a wersja jest "zdrowsza", mało słodka i nawet nie ma wyrzutów sumienia jak się zje na drugie śniadanie😉

Możecie zapisać jako "Ciasto mocno czekoladowe wg Joanny"😁

Dwa jajka wymieszać z cukrem- ja wsypałam poniżej 200ml w miarce, tak ok 170. Dolać 400ml kefiru i pół szklanki oleju rzepakowego i wymieszać.

Wymieszać 2 szklanki mąki z 3 łyżkami kakao, 0,5 łyżeczki proszku i 0,5 łyżeczki sody. Dodać do mokrych składników.

Jako dodatki dosypalam 1,5 szklanki płatków owsianych z bakaliami z Lidla, grubo pokrojoną gorzką czekoladę i pół słoiczka wiśni parzonych, ale myślę że mogą być też mrożone albo takie z kompotu.

Wymieszać, wlać w wyłożoną papierem do pieczenia formę i piec w 180 stopniach do suchego patyczka. U mnie to było 55 minut, na ostatnie 5 przykryłam folią aluminiową.

Ciasto wyrosło pięknie, jest ciężkie i mokre i pyszne!

P.s. u mnie szklanka to 250ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 11:53

Aga300, Nosia, Ultra-Dżasta, Tony, Kalli95, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta ja tez nie mam przepowiadajacych a jestem terminem chyba podobnie do Ciebie. Mam tylko lekkie bole menstruacyjne na wieczór a bol czuje tylko wtedy, jak mała mi porzadnego kopa zasadzi.

Strata, wydaje mi sie, ze nic Ci teraz nie podadza. Nie leczy się dodatniego gbs, poniewaz takie leczenie nie jest skuteczne. Podadza Wam oslonowo antybiotyk podczas porodu.

Kalli95, Strata lubią tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Decemberry, po prostu dostałam takiej biegunki, że szok 😂.

Olo323 też mam ochotę na jedzenie. Jak brzuch przestanie boleć, to jadę na jakieś warzywne zakupy. Naszła mnie ochota na sałatkę z brzoskwiniami i kozim serem 😳, nie wiem co to za smaki na końcówce 😂.

Kurczę, trochę się martwię swoim przypadkiem. Zamiast przepowiadających to okresowy ból brzucha. Zauważyłam, że Młody jak się rusza, to sam prowokuje te bóle. Brzuch nie wygląda na taki, co jest nisko 😅. I odnoszę wrażenie, że przez noc chyba trochę urósł 😂🤣.

Sporo z nas tu pisało, że tak ma. Ja też jak mnie łapie to ból jakbym miała okres w podbrzuszu i schodzi na krzyż.

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Dziewczyny, czy ma któraś przewijak na łóżeczku? Trochę robi się ciasno i zastanawiam się nad takim rozwiązaniem lub szukam odzielnej komody z przewijakiem odkręcanym poźniej.

Jakie są dobrej jakości i większe pieluchy muślinowe, bambusowe?

Ja mam przewijak na łóżeczku, do turystycznego też mam przewijak ;)

mt30 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny wiecie może gdzie stacjonarnie kupię termofor z pestek wiśni ? Bo już zrobiłam wszystkie zakupy a Otyń zapomniałam 🙈 a dostawa droższa od termoforu 😂

Ja kupilam w Swiat Dziecka, jesli masz jakis blisko to mozesz sprawdzic.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na 15 mam wizytę, mam nadzieje, że ten ból głowy trochę odpuści 😫 Ciekawa jestem jak tam sytuacja…

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    A mo dzisiaj Syn Pierwszy ciśnienie podniósł 🤦🏼‍♀️
    Wczoraj dolewał mi do auta (tego nowego zaznaczę) plyn do szyb i w nim maska jest opierana na pałąku, który trzeba samemu zamocować (nie sklada się automatycznie) i po dolaniu zaczął zamykać maskę, ale nie odczepił pałąka 🤦🏼‍♀️
    Ja dziś patrzę przez okno w kuchni co ta maska tak odstaje (szpara po długości maski od błotnika taka, że palca można włożyć) i okazało się, że się zapomniał i myślał, że jest jak w BMW, ze samo się trzyma 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

A jeszcze mu mówiłam " pamiętaj o pałąku"

Oj ta historia zmusza mnie do przyznania sie do posiadania ciezkiej wersji mozgu ciazowego 🤦🏼‍♀️ W piatek wracajac z zakupow wyjelam siatki z bagaznika i zadowolona kliknelam przycisk zamykania bagaznika. W sobote okazalo sie ze zle kliknelam, bagaznik sie nie zamknal, a ja nawet tego nie zauwazylam. Nie dosc ze stal otwarty cala noc, to jeszcze cala noc padalo, oczywiscie napadalo do srodka 🙈🙈🙈 rano maz pojechal zalatwiac jakies sprawy i nawet nic mi nie powiedzial, dopiero wieczorem. Mam szczescie ze jest taka oaza spokoju, ale az mi bylo glupio ze mnie nie opierdzielil 😆

Sóweczka, kamilamhm lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dzisiaj mam ciążę donoszona 😻 Cieszę się strasznie, bo cały czas z tyłu głowy miałam strach, żeby wcześniej się coś nie poknociło. Już chyba jestem gotowa i bojowo nastawiona. W sobotę jadę do rodziców i już tam zostaję, bo od nich jest bliżej do szpitala i uświadomiłam sobie, że to moje 5 ostatnich dni w moim domu bez malucha 🙈

Ultra-Dżasta, Joanne, Angelaaaa, Kalli95, Olo323, Tony, Nosia, kamilamhm, KaroInka, kid_aa lubią tę wiadomość

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Tez mam dodatni gbs 🙂 z tego co się dowiedzialam to podaja przed porodem antybiotyk w 2 dawkach co 4h dlatego trzeba w miarę możliwości wcześniej pojechać na porodówkę a jak nie zdaza podać tobie to podają antybiotyk dziecku po porodzie 🙂

Strata lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne dzisiaj robie to ciacho! Tylko wisni nie mam. Dodam mrozone borówki bo nie mam co z nimi zrobić 😀

Joanne lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta ja tez przepowiadających skurczy nie mam, żadnych spięć brzucha nie mam🤷‍♀️
    Coraz częściej pojawiają się właśnie takie bóle okresowe promieniujące gdzieś do kręgosłupa, doszedł na dniach jakby ból w spojeniu łonowym i trochę jakby bolała mnie miednica (bardziej jakbym czuła taka „luźna” miednice) nie umiem tego sprecyzować 😅

Wczoraj wieczorem była na chwile u mnie koleżanka i stwierdziła, ze brzuch mam jeszcze wysoko i jakiś mały 😂
    I powiem Wam, ze ja tez mam wrażenie ze jakiś mniejszy mam ten brzuch 😂
    Zastanawiam się czy młody czasem się nie obrócił miednicowo, bo jakoś ostatnio jak tak wierzgał, to kopniaki czuje po bokach a nie góry jak wcześniej 🤷‍♀️

Jeszcze zastanawiam się czy te moje hemoroidy nie wyszły od złego masażu krocza? Bo przylozylam się i zaczęłam regularnie i jakby nie patrzeć po trzech dniach wyszły mi te hemoroidy 🫤

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja dziś miałam taki dziwny ból w kroczu jak schodziłam po schodach. Aż musiałam stanąć. Tak mnie zapiekło jakoś dziwnie, trochę się wystraszyłam ale szybko przeszło. Mój to znowu jest jakby na górze, zawsze był na którymś z boków a dziś go czuję centralnie na środku 😂. Tykam go co jakiś czas ale gdzie tam. Nawet nie myśli by się obrócić 🤣.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Tony Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mam wrażenie, że mam ogromny brzuch i nie wyobrażam sobie, że będzie jeszcze większy 😱 nawet jedna znajoma mnie pytała czy to bliźniaki 🤣 tak jak długo nie miałam w ogóle tak teraz jest potężny.

W ogóle to w sobotę mam imprezę pracowniczą i zorientowałam się, że nie mam się w co ubrać :/ ważna okazja i musi być elegancko. Więc znowu siedzę i szukam po necie czegoś ładnego...

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ