X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja dziś na 15 mam wizytę, mam nadzieje, że ten ból głowy trochę odpuści 😫 Ciekawa jestem jak tam sytuacja…
    Troche niepokojacy ten bol głowy. Jakie masz cisnienie? Daj znac potem co i jak. Trzymaj sie!

• Nosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja z kolei mam wrażenie, że mam ogromny brzuch i nie wyobrażam sobie, że będzie jeszcze większy 😱 nawet jedna znajoma mnie pytała czy to bliźniaki 🤣 tak jak długo nie miałam w ogóle tak teraz jest potężny.

W ogóle to w sobotę mam imprezę pracowniczą i zorientowałam się, że nie mam się w co ubrać :/ ważna okazja i musi być elegancko. Więc znowu siedzę i szukam po necie czegoś ładnego...
    Ja tez mam imprezę 21 pazdziernika i potem 27. I najgorzej, ze gorsza pogode zapowiadaja i nie wiem w co sie ubiore :( Bo mam tak teraz, ze w niczym nie czuje sie ladnie :/

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja z kolei mam wrażenie, że mam ogromny brzuch i nie wyobrażam sobie, że będzie jeszcze większy 😱 nawet jedna znajoma mnie pytała czy to bliźniaki 🤣 tak jak długo nie miałam w ogóle tak teraz jest potężny.

W ogóle to w sobotę mam imprezę pracowniczą i zorientowałam się, że nie mam się w co ubrać :/ ważna okazja i musi być elegancko. Więc znowu siedzę i szukam po necie czegoś ładnego...

Ja w sobotę mam 60 mamy, taką organizowaną w lokalu i też wertowałam internet za czymś eleganckim, ale w końcu stwierdziłam, że w większości to rodzina będzie i nie muszę się jakoś stroić. Tym bardziej, że nie wiem ile wysiedzę na sali. Kupiłam ostatecznie jasnobeżową sweterkową sukienkę z golfem, mega miłą w dotyku, to pewnie będę w niej całą zimę śmigać.

Tony lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedwczoraj dalam sobie popalic. Posprzatalam caly dom, mycie podlog, lazienki itp. Potem wyczyscilam kostke w kolo domu z mchu. I tak sie obiegalam, ze ba koniec mocno rozbolaly mnie plecy i jak chodzilam to tez czułam duzy ucisk na krocze i pecherz..ale to tylko przez moja glupote. Potem spac nie moglam w nocy bo mnie plecy bolaly.

• Scandi-B Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei nie mam wogole miesiaczkowych boli, tylko skurcze jak wczesniej.
    Ale musze powiedziec ze moja forma pogorszyla sie strasznie przez weekend. W sobote poszlam jeszcze na dluzszy spacer bez problemu, ale od wczoraj czuje straszny bol w pachwinach i parcie na podbrzusze. Czuje sie jak staruszka, jak wstaje z pozycji siedzacej to ciezko mi chodzic, chodze jak kaczka. Schylic sie po cos to tez katorga.
    Ciesze sie ze w koncu mam wolne od pracy, ale myslalam ze wykorzystam ten czas zeby wysprzatac dom na glanc przed porodem - a w tym stanie to raczej bedzie ciezko 🤷‍♀️

Joanne, tez mnie maly kopie w prawy bok, nawet tak bardziej w strone plecow… nie spodziewalam sie ze macica nawet tam siega, bardzo dziwne uczucie.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Troche niepokojacy ten bol głowy. Jakie masz cisnienie? Daj znac potem co i jak. Trzymaj sie!

No właśnie ciśnienie mam w normie 🤷🏼‍♀️ wzięłam jeszcze dziś Apap, nie przeszło całkiem, ale jest ciut lepiej 🙄

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę formy dziewczyny do imprez i spotkań 😅 Ja już od dawna nie jestem w stanie wysiedzieć przy stole dłużej niż wymaga tego zjedzenie posiłku, a teraz to już w ogóle mam wrazenie, że do niczego się nie nadaje 🙈

kamilamhm lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to nawet jedzenie posiłku w normalnej pozycji sprawia dyskomfort i najlepiej je mi się w pozycji półleżącej 😂

kamilamhm lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Oj ta historia zmusza mnie do przyznania sie do posiadania ciezkiej wersji mozgu ciazowego 🤦🏼‍♀️ W piatek wracajac z zakupow wyjelam siatki z bagaznika i zadowolona kliknelam przycisk zamykania bagaznika. W sobote okazalo sie ze zle kliknelam, bagaznik sie nie zamknal, a ja nawet tego nie zauwazylam. Nie dosc ze stal otwarty cala noc, to jeszcze cala noc padalo, oczywiscie napadalo do srodka 🙈🙈🙈 rano maz pojechal zalatwiac jakies sprawy i nawet nic mi nie powiedzial, dopiero wieczorem. Mam szczescie ze jest taka oaza spokoju, ale az mi bylo glupio ze mnie nie opierdzielil 😆

Hahaha, łączę się w bólu 😀 ja ostatnio zdjęłam cos z patelni i plyta została włączona z tą pustą już patelnią na małym "ogniu" przez prawie godzine... innym razem pusty piekarnik chodzil przez godzinę, bo też wyciągnęłam z niego jedzenie i mi się zapomniało - koszmar 😀 i w ogóle nie umiem już czytac książek, kompletnie nie mogę się skupić 😐

Scandi-B lubi tę wiadomość

• Aga300 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty - mała urosła i tydzień do przodu jest 2360 g, wszystko dobrze 😊
    Dziewczyny nie wiem co bym teraz na siebie założyła jakbym miała imprezę. W sierpniu byłam na weselu i się naszukałam sukienek.

Mówicie o mózgu ciążowym ja niestety muszę być ogarniającą. Mój mąż ostatnio zanosił rzeczy do samochodu i zostawił otwarte tylne drzwi na oścież od strony ulicy, dodam że parking przy bloku, ulica ruchliwa, a w samochodzie mój laptop🙈 kusi mnie dziś podróż do IKEA. Muszę kupić jakieś organizery do przechowywania... Nie lubię tam chodzić, bo przeraża mnie ilość rzeczy, ale może zaliczę dół i wezmę klopsiki na jutro na obiad🤔

Angelaaaa, Tony, Asia11, Ultra-Dżasta, Olo323, meggie94, Scandi-B lubią tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Mi to nawet jedzenie posiłku w normalnej pozycji sprawia dyskomfort i najlepiej je mi się w pozycji półleżącej 😂

Szczerze, to od dłuższego czasu jem trzymając talerz w ręce. Brzuch mi przeszkadza 😂😅.

Kurcze, tak chcę nagrać ruchy Karola na pamiątkę a on za każdym razem (gdy chcę to zrobić) się uspokaja 😪.

Olo323 lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:

Mi w półleżącej najgorzej, bo mały się wtedy mega uaktywnia. Przy stole trochę wysiedzę ale w mega rozkroku, bo ze złączonymi nogami czuję jego gilgotanie w kroczu 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 13:42

Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Szczerze, to od dłuższego czasu jem trzymając talerz w ręce. Brzuch mi przeszkadza 😂😅.

Kurcze, tak chcę nagrać ruchy Karola na pamiątkę a on za każdym razem (gdy chcę to zrobić) się uspokaja 😪.
    Ja mam z brzucha półkę na której stawiam talerz jak tak półleże i tak sobie jem 😂😂😂

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Tony Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga300 wrote:
    Wróciłam z wizyty - mała urosła i tydzień do przodu jest 2360 g, wszystko dobrze 😊
    Dziewczyny nie wiem co bym teraz na siebie założyła jakbym miała imprezę. W sierpniu byłam na weselu i się naszukałam sukienek.

Mówicie o mózgu ciążowym ja niestety muszę być ogarniającą. Mój mąż ostatnio zanosił rzeczy do samochodu i zostawił otwarte tylne drzwi na oścież od strony ulicy, dodam że parking przy bloku, ulica ruchliwa, a w samochodzie mój laptop🙈 kusi mnie dziś podróż do IKEA. Muszę kupić jakieś organizery do przechowywania... Nie lubię tam chodzić, bo przeraża mnie ilość rzeczy, ale może zaliczę dół i wezmę klopsiki na jutro na obiad🤔

Też nie znoszę tam jeździć. Ja fajne organizery na półko-przewijak zamówiłam online w Agata Meble, taki zestaw koszyków bambusowych. Popatrz też na stronie Sinsay, niektóre mają ładne i tanie :)

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Ja mam z brzucha półkę na której stawiam talerz jak tak półleże i tak sobie jem 😂😂😂

O tak, ja też 🤭, będzie mi tego brakować po. Jak czasami jem ciastka typu Delicje czy Jeżyki to biorę sobie po 2-3 szt. i kładę na brzuchu 😂.

Ferdek Kiepski chyba też tak robił, tylko że z piwem 🤣. A propo - macie tak z 🍑 ochotę na piwo? Szczerze, mi się zdarza coraz częściej. Widzę reklamę i tak mówię do męża: ale bym się piwa napiła. Nie żebym była jakaś alkoholiczką, bo nie przepadam za alkoholem 🤣. No ale kuźwa teraz to tak mnie nachodzą smaki 😱.

Kalli95, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    O tak, ja też 🤭, będzie mi tego brakować po. Jak czasami jem ciastka typu Delicje czy Jeżyki to biorę sobie po 2-3 szt. i kładę na brzuchu 😂.

Ferdek Kiepski chyba też tak robił, tylko że z piwem 🤣. A propo - macie tak z 🍑 ochotę na piwo? Szczerze, mi się zdarza coraz częściej. Widzę reklamę i tak mówię do męża: ale bym się piwa napiła. Nie żebym była jakaś alkoholiczką, bo nie przepadam za alkoholem 🤣. No ale kuźwa teraz to tak mnie nachodzą smaki 😱.
    Ja mam okropna ochotę na biale wino półsłodkie 😅😂

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Tak!! Marzę o zimnym piwie, takim normalnym z alkoholem, nie te śmieszne soczko-zamienniki :P

Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów piwa nie pije wcale ot nie lubię a wszystko inne może dwa razy w roku hahahha mój ma ciężko bo ja anty alkoholowa jestem 😂😂😂

Mama trójki jak tam ???

Ja dziś nie mam znów ochoty na nic chyba nic nie przygotuje zanim mały się urodzi 😂😂😂
    Albo chęci brak albo siły brak zobaczymy co jutro powiedzą 😝😝😝

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

O rany ja całą ciążę tęsknię za alkoholem szczególnie za czerwonym winem. Piwo pije dość często 0%, teraz robią takie że naprawdę smakują jak normalne piwo. Biale bezalkoholowe wina i bezalkoholowe prosecco to już chyba próbowałam wszystkie na rynku 🤣 i niektore są calkiem dobre. Ale czerwone zero są paskudne :/

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    O rany ja całą ciążę tęsknię za alkoholem szczególnie za czerwonym winem. Piwo pije dość często 0%, teraz robią takie że naprawdę smakują jak normalne piwo. Biale bezalkoholowe wina i bezalkoholowe prosecco to już chyba próbowałam wszystkie na rynku 🤣 i niektore są calkiem dobre. Ale czerwone zero są paskudne :/

Dla mnie te bezalkoholowe mają specyficzny posmak, choć akurat Desperados Virgin 0,0% jest całkiem niezły, polecam od biedy 😂

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ