X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja dziś na 15 mam wizytę, mam nadzieje, że ten ból głowy trochę odpuści 😫 Ciekawa jestem jak tam sytuacja…
    Troche niepokojacy ten bol głowy. Jakie masz cisnienie? Daj znac potem co i jak. Trzymaj sie!

• Nosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja z kolei mam wrażenie, że mam ogromny brzuch i nie wyobrażam sobie, że będzie jeszcze większy 😱 nawet jedna znajoma mnie pytała czy to bliźniaki 🤣 tak jak długo nie miałam w ogóle tak teraz jest potężny.

W ogóle to w sobotę mam imprezę pracowniczą i zorientowałam się, że nie mam się w co ubrać :/ ważna okazja i musi być elegancko. Więc znowu siedzę i szukam po necie czegoś ładnego...
    Ja tez mam imprezę 21 pazdziernika i potem 27. I najgorzej, ze gorsza pogode zapowiadaja i nie wiem w co sie ubiore :( Bo mam tak teraz, ze w niczym nie czuje sie ladnie :/

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja z kolei mam wrażenie, że mam ogromny brzuch i nie wyobrażam sobie, że będzie jeszcze większy 😱 nawet jedna znajoma mnie pytała czy to bliźniaki 🤣 tak jak długo nie miałam w ogóle tak teraz jest potężny.

W ogóle to w sobotę mam imprezę pracowniczą i zorientowałam się, że nie mam się w co ubrać :/ ważna okazja i musi być elegancko. Więc znowu siedzę i szukam po necie czegoś ładnego...

Ja w sobotę mam 60 mamy, taką organizowaną w lokalu i też wertowałam internet za czymś eleganckim, ale w końcu stwierdziłam, że w większości to rodzina będzie i nie muszę się jakoś stroić. Tym bardziej, że nie wiem ile wysiedzę na sali. Kupiłam ostatecznie jasnobeżową sweterkową sukienkę z golfem, mega miłą w dotyku, to pewnie będę w niej całą zimę śmigać.

Tony lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedwczoraj dalam sobie popalic. Posprzatalam caly dom, mycie podlog, lazienki itp. Potem wyczyscilam kostke w kolo domu z mchu. I tak sie obiegalam, ze ba koniec mocno rozbolaly mnie plecy i jak chodzilam to tez czułam duzy ucisk na krocze i pecherz..ale to tylko przez moja glupote. Potem spac nie moglam w nocy bo mnie plecy bolaly.

• Scandi-B Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei nie mam wogole miesiaczkowych boli, tylko skurcze jak wczesniej.
    Ale musze powiedziec ze moja forma pogorszyla sie strasznie przez weekend. W sobote poszlam jeszcze na dluzszy spacer bez problemu, ale od wczoraj czuje straszny bol w pachwinach i parcie na podbrzusze. Czuje sie jak staruszka, jak wstaje z pozycji siedzacej to ciezko mi chodzic, chodze jak kaczka. Schylic sie po cos to tez katorga.
    Ciesze sie ze w koncu mam wolne od pracy, ale myslalam ze wykorzystam ten czas zeby wysprzatac dom na glanc przed porodem - a w tym stanie to raczej bedzie ciezko 🤷‍♀️

Joanne, tez mnie maly kopie w prawy bok, nawet tak bardziej w strone plecow… nie spodziewalam sie ze macica nawet tam siega, bardzo dziwne uczucie.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Troche niepokojacy ten bol głowy. Jakie masz cisnienie? Daj znac potem co i jak. Trzymaj sie!

No właśnie ciśnienie mam w normie 🤷🏼‍♀️ wzięłam jeszcze dziś Apap, nie przeszło całkiem, ale jest ciut lepiej 🙄

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę formy dziewczyny do imprez i spotkań 😅 Ja już od dawna nie jestem w stanie wysiedzieć przy stole dłużej niż wymaga tego zjedzenie posiłku, a teraz to już w ogóle mam wrazenie, że do niczego się nie nadaje 🙈

kamilamhm lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to nawet jedzenie posiłku w normalnej pozycji sprawia dyskomfort i najlepiej je mi się w pozycji półleżącej 😂

kamilamhm lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Oj ta historia zmusza mnie do przyznania sie do posiadania ciezkiej wersji mozgu ciazowego 🤦🏼‍♀️ W piatek wracajac z zakupow wyjelam siatki z bagaznika i zadowolona kliknelam przycisk zamykania bagaznika. W sobote okazalo sie ze zle kliknelam, bagaznik sie nie zamknal, a ja nawet tego nie zauwazylam. Nie dosc ze stal otwarty cala noc, to jeszcze cala noc padalo, oczywiscie napadalo do srodka 🙈🙈🙈 rano maz pojechal zalatwiac jakies sprawy i nawet nic mi nie powiedzial, dopiero wieczorem. Mam szczescie ze jest taka oaza spokoju, ale az mi bylo glupio ze mnie nie opierdzielil 😆

Hahaha, łączę się w bólu 😀 ja ostatnio zdjęłam cos z patelni i plyta została włączona z tą pustą już patelnią na małym "ogniu" przez prawie godzine... innym razem pusty piekarnik chodzil przez godzinę, bo też wyciągnęłam z niego jedzenie i mi się zapomniało - koszmar 😀 i w ogóle nie umiem już czytac książek, kompletnie nie mogę się skupić 😐

Scandi-B lubi tę wiadomość

• Aga300 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty - mała urosła i tydzień do przodu jest 2360 g, wszystko dobrze 😊
    Dziewczyny nie wiem co bym teraz na siebie założyła jakbym miała imprezę. W sierpniu byłam na weselu i się naszukałam sukienek.

Mówicie o mózgu ciążowym ja niestety muszę być ogarniającą. Mój mąż ostatnio zanosił rzeczy do samochodu i zostawił otwarte tylne drzwi na oścież od strony ulicy, dodam że parking przy bloku, ulica ruchliwa, a w samochodzie mój laptop🙈 kusi mnie dziś podróż do IKEA. Muszę kupić jakieś organizery do przechowywania... Nie lubię tam chodzić, bo przeraża mnie ilość rzeczy, ale może zaliczę dół i wezmę klopsiki na jutro na obiad🤔

Angelaaaa, Tony, Asia11, Ultra-Dżasta, Olo323, meggie94, Scandi-B lubią tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Mi to nawet jedzenie posiłku w normalnej pozycji sprawia dyskomfort i najlepiej je mi się w pozycji półleżącej 😂

Szczerze, to od dłuższego czasu jem trzymając talerz w ręce. Brzuch mi przeszkadza 😂😅.

Kurcze, tak chcę nagrać ruchy Karola na pamiątkę a on za każdym razem (gdy chcę to zrobić) się uspokaja 😪.

Olo323 lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:

Mi w półleżącej najgorzej, bo mały się wtedy mega uaktywnia. Przy stole trochę wysiedzę ale w mega rozkroku, bo ze złączonymi nogami czuję jego gilgotanie w kroczu 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 13:42

Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Szczerze, to od dłuższego czasu jem trzymając talerz w ręce. Brzuch mi przeszkadza 😂😅.

Kurcze, tak chcę nagrać ruchy Karola na pamiątkę a on za każdym razem (gdy chcę to zrobić) się uspokaja 😪.
    Ja mam z brzucha półkę na której stawiam talerz jak tak półleże i tak sobie jem 😂😂😂

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Tony Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga300 wrote:
    Wróciłam z wizyty - mała urosła i tydzień do przodu jest 2360 g, wszystko dobrze 😊
    Dziewczyny nie wiem co bym teraz na siebie założyła jakbym miała imprezę. W sierpniu byłam na weselu i się naszukałam sukienek.

Mówicie o mózgu ciążowym ja niestety muszę być ogarniającą. Mój mąż ostatnio zanosił rzeczy do samochodu i zostawił otwarte tylne drzwi na oścież od strony ulicy, dodam że parking przy bloku, ulica ruchliwa, a w samochodzie mój laptop🙈 kusi mnie dziś podróż do IKEA. Muszę kupić jakieś organizery do przechowywania... Nie lubię tam chodzić, bo przeraża mnie ilość rzeczy, ale może zaliczę dół i wezmę klopsiki na jutro na obiad🤔

Też nie znoszę tam jeździć. Ja fajne organizery na półko-przewijak zamówiłam online w Agata Meble, taki zestaw koszyków bambusowych. Popatrz też na stronie Sinsay, niektóre mają ładne i tanie :)

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Ja mam z brzucha półkę na której stawiam talerz jak tak półleże i tak sobie jem 😂😂😂

O tak, ja też 🤭, będzie mi tego brakować po. Jak czasami jem ciastka typu Delicje czy Jeżyki to biorę sobie po 2-3 szt. i kładę na brzuchu 😂.

Ferdek Kiepski chyba też tak robił, tylko że z piwem 🤣. A propo - macie tak z 🍑 ochotę na piwo? Szczerze, mi się zdarza coraz częściej. Widzę reklamę i tak mówię do męża: ale bym się piwa napiła. Nie żebym była jakaś alkoholiczką, bo nie przepadam za alkoholem 🤣. No ale kuźwa teraz to tak mnie nachodzą smaki 😱.

Kalli95, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    O tak, ja też 🤭, będzie mi tego brakować po. Jak czasami jem ciastka typu Delicje czy Jeżyki to biorę sobie po 2-3 szt. i kładę na brzuchu 😂.

Ferdek Kiepski chyba też tak robił, tylko że z piwem 🤣. A propo - macie tak z 🍑 ochotę na piwo? Szczerze, mi się zdarza coraz częściej. Widzę reklamę i tak mówię do męża: ale bym się piwa napiła. Nie żebym była jakaś alkoholiczką, bo nie przepadam za alkoholem 🤣. No ale kuźwa teraz to tak mnie nachodzą smaki 😱.
    Ja mam okropna ochotę na biale wino półsłodkie 😅😂

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Tak!! Marzę o zimnym piwie, takim normalnym z alkoholem, nie te śmieszne soczko-zamienniki :P

Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów piwa nie pije wcale ot nie lubię a wszystko inne może dwa razy w roku hahahha mój ma ciężko bo ja anty alkoholowa jestem 😂😂😂

Mama trójki jak tam ???

Ja dziś nie mam znów ochoty na nic chyba nic nie przygotuje zanim mały się urodzi 😂😂😂
    Albo chęci brak albo siły brak zobaczymy co jutro powiedzą 😝😝😝

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

O rany ja całą ciążę tęsknię za alkoholem szczególnie za czerwonym winem. Piwo pije dość często 0%, teraz robią takie że naprawdę smakują jak normalne piwo. Biale bezalkoholowe wina i bezalkoholowe prosecco to już chyba próbowałam wszystkie na rynku 🤣 i niektore są calkiem dobre. Ale czerwone zero są paskudne :/

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    O rany ja całą ciążę tęsknię za alkoholem szczególnie za czerwonym winem. Piwo pije dość często 0%, teraz robią takie że naprawdę smakują jak normalne piwo. Biale bezalkoholowe wina i bezalkoholowe prosecco to już chyba próbowałam wszystkie na rynku 🤣 i niektore są calkiem dobre. Ale czerwone zero są paskudne :/

Dla mnie te bezalkoholowe mają specyficzny posmak, choć akurat Desperados Virgin 0,0% jest całkiem niezły, polecam od biedy 😂

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ