LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tony wrote:Ja z kolei mam wrażenie, że mam ogromny brzuch i nie wyobrażam sobie, że będzie jeszcze większy 😱 nawet jedna znajoma mnie pytała czy to bliźniaki 🤣 tak jak długo nie miałam w ogóle tak teraz jest potężny.
W ogóle to w sobotę mam imprezę pracowniczą i zorientowałam się, że nie mam się w co ubrać ważna okazja i musi być elegancko. Więc znowu siedzę i szukam po necie czegoś ładnego... -
Tony wrote:Ja z kolei mam wrażenie, że mam ogromny brzuch i nie wyobrażam sobie, że będzie jeszcze większy 😱 nawet jedna znajoma mnie pytała czy to bliźniaki 🤣 tak jak długo nie miałam w ogóle tak teraz jest potężny.
W ogóle to w sobotę mam imprezę pracowniczą i zorientowałam się, że nie mam się w co ubrać ważna okazja i musi być elegancko. Więc znowu siedzę i szukam po necie czegoś ładnego...
Ja w sobotę mam 60 mamy, taką organizowaną w lokalu i też wertowałam internet za czymś eleganckim, ale w końcu stwierdziłam, że w większości to rodzina będzie i nie muszę się jakoś stroić. Tym bardziej, że nie wiem ile wysiedzę na sali. Kupiłam ostatecznie jasnobeżową sweterkową sukienkę z golfem, mega miłą w dotyku, to pewnie będę w niej całą zimę śmigać.Tony lubi tę wiadomość
-
Przedwczoraj dalam sobie popalic. Posprzatalam caly dom, mycie podlog, lazienki itp. Potem wyczyscilam kostke w kolo domu z mchu. I tak sie obiegalam, ze ba koniec mocno rozbolaly mnie plecy i jak chodzilam to tez czułam duzy ucisk na krocze i pecherz..ale to tylko przez moja glupote. Potem spac nie moglam w nocy bo mnie plecy bolaly.
-
Ja z kolei nie mam wogole miesiaczkowych boli, tylko skurcze jak wczesniej.
Ale musze powiedziec ze moja forma pogorszyla sie strasznie przez weekend. W sobote poszlam jeszcze na dluzszy spacer bez problemu, ale od wczoraj czuje straszny bol w pachwinach i parcie na podbrzusze. Czuje sie jak staruszka, jak wstaje z pozycji siedzacej to ciezko mi chodzic, chodze jak kaczka. Schylic sie po cos to tez katorga.
Ciesze sie ze w koncu mam wolne od pracy, ale myslalam ze wykorzystam ten czas zeby wysprzatac dom na glanc przed porodem - a w tym stanie to raczej bedzie ciezko 🤷♀️
Joanne, tez mnie maly kopie w prawy bok, nawet tak bardziej w strone plecow… nie spodziewalam sie ze macica nawet tam siega, bardzo dziwne uczucie. -
Zazdroszczę formy dziewczyny do imprez i spotkań 😅 Ja już od dawna nie jestem w stanie wysiedzieć przy stole dłużej niż wymaga tego zjedzenie posiłku, a teraz to już w ogóle mam wrazenie, że do niczego się nie nadaje 🙈
kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Scandi-B wrote:Oj ta historia zmusza mnie do przyznania sie do posiadania ciezkiej wersji mozgu ciazowego 🤦🏼♀️ W piatek wracajac z zakupow wyjelam siatki z bagaznika i zadowolona kliknelam przycisk zamykania bagaznika. W sobote okazalo sie ze zle kliknelam, bagaznik sie nie zamknal, a ja nawet tego nie zauwazylam. Nie dosc ze stal otwarty cala noc, to jeszcze cala noc padalo, oczywiscie napadalo do srodka 🙈🙈🙈 rano maz pojechal zalatwiac jakies sprawy i nawet nic mi nie powiedzial, dopiero wieczorem. Mam szczescie ze jest taka oaza spokoju, ale az mi bylo glupio ze mnie nie opierdzielil 😆
Hahaha, łączę się w bólu 😀 ja ostatnio zdjęłam cos z patelni i plyta została włączona z tą pustą już patelnią na małym "ogniu" przez prawie godzine... innym razem pusty piekarnik chodzil przez godzinę, bo też wyciągnęłam z niego jedzenie i mi się zapomniało - koszmar 😀 i w ogóle nie umiem już czytac książek, kompletnie nie mogę się skupić 😐
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Wróciłam z wizyty - mała urosła i tydzień do przodu jest 2360 g, wszystko dobrze 😊
Dziewczyny nie wiem co bym teraz na siebie założyła jakbym miała imprezę. W sierpniu byłam na weselu i się naszukałam sukienek.
Mówicie o mózgu ciążowym ja niestety muszę być ogarniającą. Mój mąż ostatnio zanosił rzeczy do samochodu i zostawił otwarte tylne drzwi na oścież od strony ulicy, dodam że parking przy bloku, ulica ruchliwa, a w samochodzie mój laptop🙈 kusi mnie dziś podróż do IKEA. Muszę kupić jakieś organizery do przechowywania... Nie lubię tam chodzić, bo przeraża mnie ilość rzeczy, ale może zaliczę dół i wezmę klopsiki na jutro na obiad🤔Angelaaaa, Tony, Asia11, Ultra-Dżasta, Olo323, meggie94, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:Mi to nawet jedzenie posiłku w normalnej pozycji sprawia dyskomfort i najlepiej je mi się w pozycji półleżącej 😂
Szczerze, to od dłuższego czasu jem trzymając talerz w ręce. Brzuch mi przeszkadza 😂😅.
Kurcze, tak chcę nagrać ruchy Karola na pamiątkę a on za każdym razem (gdy chcę to zrobić) się uspokaja 😪.Olo323 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Kalli95 wrote:Mi to nawet jedzenie posiłku w normalnej pozycji sprawia dyskomfort i najlepiej je mi się w pozycji półleżącej 😂
Mi w półleżącej najgorzej, bo mały się wtedy mega uaktywnia. Przy stole trochę wysiedzę ale w mega rozkroku, bo ze złączonymi nogami czuję jego gilgotanie w kroczu 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 13:42
Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Szczerze, to od dłuższego czasu jem trzymając talerz w ręce. Brzuch mi przeszkadza 😂😅.
Kurcze, tak chcę nagrać ruchy Karola na pamiątkę a on za każdym razem (gdy chcę to zrobić) się uspokaja 😪.kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Aga300 wrote:Wróciłam z wizyty - mała urosła i tydzień do przodu jest 2360 g, wszystko dobrze 😊
Dziewczyny nie wiem co bym teraz na siebie założyła jakbym miała imprezę. W sierpniu byłam na weselu i się naszukałam sukienek.
Mówicie o mózgu ciążowym ja niestety muszę być ogarniającą. Mój mąż ostatnio zanosił rzeczy do samochodu i zostawił otwarte tylne drzwi na oścież od strony ulicy, dodam że parking przy bloku, ulica ruchliwa, a w samochodzie mój laptop🙈 kusi mnie dziś podróż do IKEA. Muszę kupić jakieś organizery do przechowywania... Nie lubię tam chodzić, bo przeraża mnie ilość rzeczy, ale może zaliczę dół i wezmę klopsiki na jutro na obiad🤔
Też nie znoszę tam jeździć. Ja fajne organizery na półko-przewijak zamówiłam online w Agata Meble, taki zestaw koszyków bambusowych. Popatrz też na stronie Sinsay, niektóre mają ładne i tanie
-
Kalli95 wrote:Ja mam z brzucha półkę na której stawiam talerz jak tak półleże i tak sobie jem 😂😂😂
O tak, ja też 🤭, będzie mi tego brakować po. Jak czasami jem ciastka typu Delicje czy Jeżyki to biorę sobie po 2-3 szt. i kładę na brzuchu 😂.
Ferdek Kiepski chyba też tak robił, tylko że z piwem 🤣. A propo - macie tak z 🍑 ochotę na piwo? Szczerze, mi się zdarza coraz częściej. Widzę reklamę i tak mówię do męża: ale bym się piwa napiła. Nie żebym była jakaś alkoholiczką, bo nie przepadam za alkoholem 🤣. No ale kuźwa teraz to tak mnie nachodzą smaki 😱.Kalli95, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:O tak, ja też 🤭, będzie mi tego brakować po. Jak czasami jem ciastka typu Delicje czy Jeżyki to biorę sobie po 2-3 szt. i kładę na brzuchu 😂.
Ferdek Kiepski chyba też tak robił, tylko że z piwem 🤣. A propo - macie tak z 🍑 ochotę na piwo? Szczerze, mi się zdarza coraz częściej. Widzę reklamę i tak mówię do męża: ale bym się piwa napiła. Nie żebym była jakaś alkoholiczką, bo nie przepadam za alkoholem 🤣. No ale kuźwa teraz to tak mnie nachodzą smaki 😱. -
Ultra-Dżasta wrote:O tak, ja też 🤭, będzie mi tego brakować po. Jak czasami jem ciastka typu Delicje czy Jeżyki to biorę sobie po 2-3 szt. i kładę na brzuchu 😂.
Ferdek Kiepski chyba też tak robił, tylko że z piwem 🤣. A propo - macie tak z 🍑 ochotę na piwo? Szczerze, mi się zdarza coraz częściej. Widzę reklamę i tak mówię do męża: ale bym się piwa napiła. Nie żebym była jakaś alkoholiczką, bo nie przepadam za alkoholem 🤣. No ale kuźwa teraz to tak mnie nachodzą smaki 😱.
Tak!! Marzę o zimnym piwie, takim normalnym z alkoholem, nie te śmieszne soczko-zamienniki
Tony, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja znów piwa nie pije wcale ot nie lubię a wszystko inne może dwa razy w roku hahahha mój ma ciężko bo ja anty alkoholowa jestem 😂😂😂
Mama trójki jak tam ???
Ja dziś nie mam znów ochoty na nic chyba nic nie przygotuje zanim mały się urodzi 😂😂😂
Albo chęci brak albo siły brak zobaczymy co jutro powiedzą 😝😝😝 -
Ferdek Kiepski chyba też tak robił, tylko że z piwem 🤣. A propo - macie tak z 🍑 ochotę na piwo? Szczerze, mi się zdarza coraz częściej. Widzę reklamę i tak mówię do męża: ale bym się piwa napiła. Nie żebym była jakaś alkoholiczką, bo nie przepadam za alkoholem 🤣. No ale kuźwa teraz to tak mnie nachodzą smaki 😱.
O rany ja całą ciążę tęsknię za alkoholem szczególnie za czerwonym winem. Piwo pije dość często 0%, teraz robią takie że naprawdę smakują jak normalne piwo. Biale bezalkoholowe wina i bezalkoholowe prosecco to już chyba próbowałam wszystkie na rynku 🤣 i niektore są calkiem dobre. Ale czerwone zero są paskudneOlo323 lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:O rany ja całą ciążę tęsknię za alkoholem szczególnie za czerwonym winem. Piwo pije dość często 0%, teraz robią takie że naprawdę smakują jak normalne piwo. Biale bezalkoholowe wina i bezalkoholowe prosecco to już chyba próbowałam wszystkie na rynku 🤣 i niektore są calkiem dobre. Ale czerwone zero są paskudne
Dla mnie te bezalkoholowe mają specyficzny posmak, choć akurat Desperados Virgin 0,0% jest całkiem niezły, polecam od biedy 😂