X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co stresowaliśmy się przed każdym usg a już pierwsze wątkowe dzieciaczki na świecie❤️ MamaTrójki gratulacje i niech dziewczynki rosną zdrowe a Ty wracaj szybko do formy🌻

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Heloł 🙋

Mama5 GRATULACJE! 💐🎉
    Bardzo się cieszę, że wszystko ok, a Diana szybciutko wróci do mamy i siostry ♥️

Napisz co i jak bo ciekawość zżera 😁

A ja dopiero wstałam 🤷 położyłam się po 13, a o 17 się obudziłam. Teraz zjadłam bułkę z wędliną i popijam herbatką

Alkohol dla mnie w życiu może nie istnieć - w roku to może ze 4 lampki wina wypiję, ale nawet wczoraj do M mówiłam, że mi się tak zimnego piwa z sokiem malinowym chce!!! 😁😋
    Dla mnie piwo to ble chyba że te smakowe zero też lubię a zwykle ble a ostatnio miałam smaka na takie własne zwykłe piwo haha

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPiątki, serdeczne gratulacje. Oczywiście hormony mi chodzą i się wzruszyłam jak przeczytałam Twój wpis 🙈

Mam ciągle ostatnio rozkminy, czy damy radę. Jakoś połączenie macierzyństwa z tym, co dzieje się na świecie wzmaga we mnie emocje stresu. Ale to nic, bo na świat nie mamy wpływu. Wtedy przychodzą myśli, że „a co jeśli coś przegapiłam i porę nie zareagowałam”. Miewam takie dziwne bóle z prawej strony brzucha, gdy się obracam prowadząc samochód, żeby spojrzeć za siebie, to jakby mnie coś ciągnęło chwilowo. Myślę - no ścięgna! Ale mam tak tylko z prawej strony… człowiek ciągle rozkminia. Non stop.

Tak samo co do ruchów - młody nie szaleje. Młody się powoli rusza. Baaardzo często brzuch mi się napina w śmieszne kształty, widać wtedy, że to on się tak wypycha. I dziś się zaczęłam bać, że czemu on tak często się napina, zamiast szaleć, jak inne dzieci. No miliony rozkmin… ku chwale w środę gin.

A, i ciekawostka! Po szczepieniu na grypę dopadł mnie kaszel! Męczy mnie tak jak Was. Co za koszmarne uczucie, kaszel w ciąży. Teraz tym bardziej rozumiem, jak to Was bolało. Eh eh eh.

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Aga300 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Też nie znoszę tam jeździć. Ja fajne organizery na półko-przewijak zamówiłam online w Agata Meble, taki zestaw koszyków bambusowych. Popatrz też na stronie Sinsay, niektóre mają ładne i tanie :)
    Odpuściłam dziś Ikeę. Muszę przeszukać, w Sinsay rzeczywiście już miałam odłożone nawet do koszyka, dzięki za przypomnienie.
    Mama5 serdeczne gratulacje. Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za Dianę. Na pewno za chwilkę będzie się tulić z drugiej strony😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 19:57

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga300 wrote:
    Odpuściłam dziś Ikeę. Muszę przeszukać, w Sinsay rzeczywiście już miałam odłożone nawet do koszyka, dzięki za przypomnienie.
    Mama5 serdeczne gratulacje. Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za Dianę. Na pewno za chwilkę będzie się tulić z drugiej strony😊

Zlinkujesz te z Sinsaya? Proszę :)

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Aga300 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    MamaPiątki, serdeczne gratulacje. Oczywiście hormony mi chodzą i się wzruszyłam jak przeczytałam Twój wpis 🙈

Mam ciągle ostatnio rozkminy, czy damy radę. Jakoś połączenie macierzyństwa z tym, co dzieje się na świecie wzmaga we mnie emocje stresu. Ale to nic, bo na świat nie mamy wpływu. Wtedy przychodzą myśli, że „a co jeśli coś przegapiłam i porę nie zareagowałam”. Miewam takie dziwne bóle z prawej strony brzucha, gdy się obracam prowadząc samochód, żeby spojrzeć za siebie, to jakby mnie coś ciągnęło chwilowo. Myślę - no ścięgna! Ale mam tak tylko z prawej strony… człowiek ciągle rozkminia. Non stop.

Tak samo co do ruchów - młody nie szaleje. Młody się powoli rusza. Baaardzo często brzuch mi się napina w śmieszne kształty, widać wtedy, że to on się tak wypycha. I dziś się zaczęłam bać, że czemu on tak często się napina, zamiast szaleć, jak inne dzieci. No miliony rozkmin… ku chwale w środę gin.

A, i ciekawostka! Po szczepieniu na grypę dopadł mnie kaszel! Męczy mnie tak jak Was. Co za koszmarne uczucie, kaszel w ciąży. Teraz tym bardziej rozumiem, jak to Was bolało. Eh eh eh.

Nie są to spokojne czasy to prawda, ale jakoś trzeba mieć nadzieję, że będzie lepiej i robić swoje. Nie martw się na pewno instynkt zadziała. Mam wrażenie że teraz od nas kobiet wymaga się żeby być idealną matką, żona, kochanka, pracownicą i w ogóle. Presja jest ciągła, ale nie można się jej poddać. Póki działasz - robisz to dobrze. W ogóle stworzyła się tu na forum taka grupa wsparcia, mimo, że się nie znamy, każda ma swój świat i swoje historie to każda życzy sobie jak najlepiej - to piękne 😊
    Z ruchami też czasem czuję małą jak robi takie kocie ruchy i to kilka razy tak się napina i odpuszcza. Czasem czuję takie gwałtowne szerpnięcia i też mam myśli czy np. się pępowiną nie owinęła. Te strachy, które będą nam już towarzyszyły przez całe życie...ale te rozkminy tylko potwierdzają, że jesteś troskliwą mamą i masz tą wrażliwość. W większości przypadków to nic, ale starasz się być uważna...

Scandi-B, KaroInka, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz jakos kolo 12 tc jak zapytałam czy juz jest bezpiecznie w miarę (chodziło mi o poronienie) to odpowiedział ze bezpiecznie to będzie jak dziecko będzie miało 18 lat i wroci z dyskoteki😅

Ultra-Dżasta, Scandi-B, Olo323, Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Aga300 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wpadły mi w oko: https://www.sinsay.com/pl/pl/kosz-do-przechowywania-2116j-09x?gclid=CjwKCAjw-rOaBhA9EiwAUkLV4uwOQ6xJroLFp4nMsQzmewMRl2uDuQF6rkPmGBuE2YVBaKTK-rsR7BoCdIMQAvD_BwE
    Jeszcze ten mi się podobał:
    https://www.sinsay.com/pl/pl/kosz-do-przechowywania-4654q-01x
    I znalazłam kiedyś taki na Vox:
    https://www.vox.pl/produkt-organizer-corde-kpl-3-szt-119965.html

Tony lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Moj lekarz jakos kolo 12 tc jak zapytałam czy juz jest bezpiecznie w miarę (chodziło mi o poronienie) to odpowiedział ze bezpiecznie to będzie jak dziecko będzie miało 18 lat i wroci z dyskoteki😅

Mój ma podobne teksty. Jak okazało się, że to chłopak to powiedział, że kupię mu młotek, paczkę gwoździ, dam byle jaką deskę i będzie się tym bawić z 10 lat. Z córkami to tak łatwo nie ma 😂 (a sam ma 2 synów i córkę).

Kurczę, dziewczyny. Może te bardziej doświadczone 😂 powiedzcie mi: jak wypina się z jednej strony więcej dziecka to jest to tyłek? Właśnie coś tam buszuje w brzuchu i jest tak dziwnie wypięty 😅. Z prawej strony taka górka a z lewej też tylko mniejsza 😂. I czuję jakby do żeber był plecami i coś tam gmera mi przy pęcherzu, o mamuniu 😖😵.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Mój ma podobne teksty. Jak okazało się, że to chłopak to powiedział, że kupię mu młotek, paczkę gwoździ, dam byle jaką deskę i będzie się tym bawić z 10 lat. Z córkami to tak łatwo nie ma 😂 (a sam ma 2 synów i córkę).

Kurczę, dziewczyny. Może te bardziej doświadczone 😂 powiedzcie mi: jak wypina się z jednej strony więcej dziecka to jest to tyłek? Właśnie coś tam buszuje w brzuchu i jest tak dziwnie wypięty 😅. Z prawej strony taka górka a z lewej też tylko mniejsza 😂. I czuję jakby do żeber był plecami i coś tam gmera mi przy pęcherzu, o mamuniu 😖😵.
    Poczytaj sobie tutaj:
    https://wylecz.to/porod-i-polog/ulozenie-dziecka-w-macicy/

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama5 gratulacje 🥳 witamy dziewczyny na świecie ,dużo zdrówka dla Was ❤️

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Ja to nie wiem czym on mi się wypina ale mam więcej "lewego brzucha" niż prawego wiec pewnie bardziej po lewej stronie ogolnie się ulokował 😅

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka koszule do porodu spakowaylscie? Taka zwykla czy z możliwym kangurowaniem?
    Pakowalyscie swoj laktator do szpitala?

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Prawdopodobnie z prawej ma tyłek, a z lewej nóżki 😁

Aga pięknie napisałaś z tą grupą wsparcia tutaj.
    Każdy dzień przynosi coś innego, a naszym zadaniem jest dać bliskim poczucie bezpieczeństwa, ale i nauczyć je żyć w tym świecie tak, aby się nie bały iść do przodu 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Dziewczyny jaka koszule do porodu spakowaylscie? Taka zwykla czy z możliwym kangurowaniem?

Laktator wzięłam swój. Jakoś nie widzi mi się używać po kimś w szpitalu 😬
    Koszulę wzięłam na pierwszy dzień taką, aby nie było mi jej szkoda w razie co wyrzucić z możliwością podłączenia dziecia do dystrybutora 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie z chłopcami zauważyłam, że dziś mój brzuch nie jest obniżony jak ostatnie tyg tylko jakby się powiększył i w środku była piłka 🤔 zaokrąglił się 🤷

Ktoś coś na ten temat??

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik nam dziś przysłali 😁

W ogóle muszę pochwalić ten sklep w Szczecinie 8*. oni są pod patronatem tej marki, ale sprzedają w stacjonarnym sklepie po innych cenach i tu mile zaskoczenie bo fotelik z bazą sprzedali nam za 1750 zł (baby romer i-size 3 z bazą) i mówili, że 3 max 4 tyg.

I jak okazało się, że będziemy mieli cc i to wcześniej to zadzwoniłam do nich i mówię, że potrzebuję fotelika max w tym tygodniu, a wzięliśmy sobie kolor, którego nie było na stanie i wiecie, że ogarnęli to! Dziś jest 17 października i ogarnęli go o 2 tyg wcześniej 😁
    A jeszcze pan mówił, że jak tego jie ogarną to wyślą nam ten droższy ze światełkami w tej cenie tańszego 👍

kamilamhm lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Fotelik nam dziś przysłali 😁

W ogóle muszę pochwalić ten sklep w Szczecinie 8*. oni są pod patronatem tej marki, ale sprzedają w stacjonarnym sklepie po innych cenach i tu mile zaskoczenie bo fotelik z bazą sprzedali nam za 1750 zł (baby romer i-size 3 z bazą) i mówili, że 3 max 4 tyg.

I jak okazało się, że będziemy mieli cc i to wcześniej to zadzwoniłam do nich i mówię, że potrzebuję fotelika max w tym tygodniu, a wzięliśmy sobie kolor, którego nie było na stanie i wiecie, że ogarnęli to! Dziś jest 17 października i ogarnęli go o 2 tyg wcześniej 😁
    A jeszcze pan mówił, że jak tego jie ogarną to wyślą nam ten droższy ze światełkami w tej cenie tańszego 👍

Oooo to ekstra! Myśmy zapłacili za niego 1999 🙈

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:

Ja brałam 3 koszule typowo do karmienia i teraz też je wezmę. Piersi mnie tak bolały że nawet dotyk koszuli mi przeszkadzał więc jak tylko mogłam to leżałam z gołymi cyckami 🙈 laktatora wtedy nie brałam ale teraz planuje zabrać ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki gratulacje🧡 zdrówka dla Was😘
    Jeju czas się spakować ale mam taki rozwalnik, że nic nie znajdę. Oby skończyć ten remont do końca tygodnia i już tylko czekać na nowego członka rodziny😁

UFmbp2.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ