LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sóweczka wrote:Heloł 🙋
Mama5 GRATULACJE! 💐🎉
Bardzo się cieszę, że wszystko ok, a Diana szybciutko wróci do mamy i siostry ♥️
Napisz co i jak bo ciekawość zżera 😁
A ja dopiero wstałam 🤷 położyłam się po 13, a o 17 się obudziłam. Teraz zjadłam bułkę z wędliną i popijam herbatką
Alkohol dla mnie w życiu może nie istnieć - w roku to może ze 4 lampki wina wypiję, ale nawet wczoraj do M mówiłam, że mi się tak zimnego piwa z sokiem malinowym chce!!! 😁😋 -
MamaPiątki, serdeczne gratulacje. Oczywiście hormony mi chodzą i się wzruszyłam jak przeczytałam Twój wpis 🙈
Mam ciągle ostatnio rozkminy, czy damy radę. Jakoś połączenie macierzyństwa z tym, co dzieje się na świecie wzmaga we mnie emocje stresu. Ale to nic, bo na świat nie mamy wpływu. Wtedy przychodzą myśli, że „a co jeśli coś przegapiłam i porę nie zareagowałam”. Miewam takie dziwne bóle z prawej strony brzucha, gdy się obracam prowadząc samochód, żeby spojrzeć za siebie, to jakby mnie coś ciągnęło chwilowo. Myślę - no ścięgna! Ale mam tak tylko z prawej strony… człowiek ciągle rozkminia. Non stop.
Tak samo co do ruchów - młody nie szaleje. Młody się powoli rusza. Baaardzo często brzuch mi się napina w śmieszne kształty, widać wtedy, że to on się tak wypycha. I dziś się zaczęłam bać, że czemu on tak często się napina, zamiast szaleć, jak inne dzieci. No miliony rozkmin… ku chwale w środę gin.
A, i ciekawostka! Po szczepieniu na grypę dopadł mnie kaszel! Męczy mnie tak jak Was. Co za koszmarne uczucie, kaszel w ciąży. Teraz tym bardziej rozumiem, jak to Was bolało. Eh eh eh.
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Tony wrote:Też nie znoszę tam jeździć. Ja fajne organizery na półko-przewijak zamówiłam online w Agata Meble, taki zestaw koszyków bambusowych. Popatrz też na stronie Sinsay, niektóre mają ładne i tanie
Mama5 serdeczne gratulacje. Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za Dianę. Na pewno za chwilkę będzie się tulić z drugiej strony😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 19:57
-
Aga300 wrote:Odpuściłam dziś Ikeę. Muszę przeszukać, w Sinsay rzeczywiście już miałam odłożone nawet do koszyka, dzięki za przypomnienie.
Mama5 serdeczne gratulacje. Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za Dianę. Na pewno za chwilkę będzie się tulić z drugiej strony😊
Zlinkujesz te z Sinsaya? Proszę
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:MamaPiątki, serdeczne gratulacje. Oczywiście hormony mi chodzą i się wzruszyłam jak przeczytałam Twój wpis 🙈
Mam ciągle ostatnio rozkminy, czy damy radę. Jakoś połączenie macierzyństwa z tym, co dzieje się na świecie wzmaga we mnie emocje stresu. Ale to nic, bo na świat nie mamy wpływu. Wtedy przychodzą myśli, że „a co jeśli coś przegapiłam i porę nie zareagowałam”. Miewam takie dziwne bóle z prawej strony brzucha, gdy się obracam prowadząc samochód, żeby spojrzeć za siebie, to jakby mnie coś ciągnęło chwilowo. Myślę - no ścięgna! Ale mam tak tylko z prawej strony… człowiek ciągle rozkminia. Non stop.
Tak samo co do ruchów - młody nie szaleje. Młody się powoli rusza. Baaardzo często brzuch mi się napina w śmieszne kształty, widać wtedy, że to on się tak wypycha. I dziś się zaczęłam bać, że czemu on tak często się napina, zamiast szaleć, jak inne dzieci. No miliony rozkmin… ku chwale w środę gin.
A, i ciekawostka! Po szczepieniu na grypę dopadł mnie kaszel! Męczy mnie tak jak Was. Co za koszmarne uczucie, kaszel w ciąży. Teraz tym bardziej rozumiem, jak to Was bolało. Eh eh eh.
Nie są to spokojne czasy to prawda, ale jakoś trzeba mieć nadzieję, że będzie lepiej i robić swoje. Nie martw się na pewno instynkt zadziała. Mam wrażenie że teraz od nas kobiet wymaga się żeby być idealną matką, żona, kochanka, pracownicą i w ogóle. Presja jest ciągła, ale nie można się jej poddać. Póki działasz - robisz to dobrze. W ogóle stworzyła się tu na forum taka grupa wsparcia, mimo, że się nie znamy, każda ma swój świat i swoje historie to każda życzy sobie jak najlepiej - to piękne 😊
Z ruchami też czasem czuję małą jak robi takie kocie ruchy i to kilka razy tak się napina i odpuszcza. Czasem czuję takie gwałtowne szerpnięcia i też mam myśli czy np. się pępowiną nie owinęła. Te strachy, które będą nam już towarzyszyły przez całe życie...ale te rozkminy tylko potwierdzają, że jesteś troskliwą mamą i masz tą wrażliwość. W większości przypadków to nic, ale starasz się być uważna...
Scandi-B, KaroInka, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Moj lekarz jakos kolo 12 tc jak zapytałam czy juz jest bezpiecznie w miarę (chodziło mi o poronienie) to odpowiedział ze bezpiecznie to będzie jak dziecko będzie miało 18 lat i wroci z dyskoteki😅
Ultra-Dżasta, Scandi-B, Olo323, Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Te wpadły mi w oko: https://www.sinsay.com/pl/pl/kosz-do-przechowywania-2116j-09x?gclid=CjwKCAjw-rOaBhA9EiwAUkLV4uwOQ6xJroLFp4nMsQzmewMRl2uDuQF6rkPmGBuE2YVBaKTK-rsR7BoCdIMQAvD_BwE
Jeszcze ten mi się podobał:
https://www.sinsay.com/pl/pl/kosz-do-przechowywania-4654q-01x
I znalazłam kiedyś taki na Vox:
https://www.vox.pl/produkt-organizer-corde-kpl-3-szt-119965.htmlTony lubi tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:Moj lekarz jakos kolo 12 tc jak zapytałam czy juz jest bezpiecznie w miarę (chodziło mi o poronienie) to odpowiedział ze bezpiecznie to będzie jak dziecko będzie miało 18 lat i wroci z dyskoteki😅
Mój ma podobne teksty. Jak okazało się, że to chłopak to powiedział, że kupię mu młotek, paczkę gwoździ, dam byle jaką deskę i będzie się tym bawić z 10 lat. Z córkami to tak łatwo nie ma 😂 (a sam ma 2 synów i córkę).
Kurczę, dziewczyny. Może te bardziej doświadczone 😂 powiedzcie mi: jak wypina się z jednej strony więcej dziecka to jest to tyłek? Właśnie coś tam buszuje w brzuchu i jest tak dziwnie wypięty 😅. Z prawej strony taka górka a z lewej też tylko mniejsza 😂. I czuję jakby do żeber był plecami i coś tam gmera mi przy pęcherzu, o mamuniu 😖😵.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Mój ma podobne teksty. Jak okazało się, że to chłopak to powiedział, że kupię mu młotek, paczkę gwoździ, dam byle jaką deskę i będzie się tym bawić z 10 lat. Z córkami to tak łatwo nie ma 😂 (a sam ma 2 synów i córkę).
Kurczę, dziewczyny. Może te bardziej doświadczone 😂 powiedzcie mi: jak wypina się z jednej strony więcej dziecka to jest to tyłek? Właśnie coś tam buszuje w brzuchu i jest tak dziwnie wypięty 😅. Z prawej strony taka górka a z lewej też tylko mniejsza 😂. I czuję jakby do żeber był plecami i coś tam gmera mi przy pęcherzu, o mamuniu 😖😵.
https://wylecz.to/porod-i-polog/ulozenie-dziecka-w-macicy/ -
Ultra-Dżasta wrote:Mój ma podobne teksty. Jak okazało się, że to chłopak to powiedział, że kupię mu młotek, paczkę gwoździ, dam byle jaką deskę i będzie się tym bawić z 10 lat. Z córkami to tak łatwo nie ma 😂 (a sam ma 2 synów i córkę).
Kurczę, dziewczyny. Może te bardziej doświadczone 😂 powiedzcie mi: jak wypina się z jednej strony więcej dziecka to jest to tyłek? Właśnie coś tam buszuje w brzuchu i jest tak dziwnie wypięty 😅. Z prawej strony taka górka a z lewej też tylko mniejsza 😂. I czuję jakby do żeber był plecami i coś tam gmera mi przy pęcherzu, o mamuniu 😖😵. -
nick nieaktualnyUltra-Dżasta wrote:Mój ma podobne teksty. Jak okazało się, że to chłopak to powiedział, że kupię mu młotek, paczkę gwoździ, dam byle jaką deskę i będzie się tym bawić z 10 lat. Z córkami to tak łatwo nie ma 😂 (a sam ma 2 synów i córkę).
Prawdopodobnie z prawej ma tyłek, a z lewej nóżki 😁
Aga pięknie napisałaś z tą grupą wsparcia tutaj.
Każdy dzień przynosi coś innego, a naszym zadaniem jest dać bliskim poczucie bezpieczeństwa, ale i nauczyć je żyć w tym świecie tak, aby się nie bały iść do przodu 😊
-
nick nieaktualnyKalli95 wrote:Dziewczyny jaka koszule do porodu spakowaylscie? Taka zwykla czy z możliwym kangurowaniem?
Pakowalyscie swoj laktator do szpitala?
Laktator wzięłam swój. Jakoś nie widzi mi się używać po kimś w szpitalu 😬
Koszulę wzięłam na pierwszy dzień taką, aby nie było mi jej szkoda w razie co wyrzucić z możliwością podłączenia dziecia do dystrybutora 😁
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFotelik nam dziś przysłali 😁
W ogóle muszę pochwalić ten sklep w Szczecinie 8*. oni są pod patronatem tej marki, ale sprzedają w stacjonarnym sklepie po innych cenach i tu mile zaskoczenie bo fotelik z bazą sprzedali nam za 1750 zł (baby romer i-size 3 z bazą) i mówili, że 3 max 4 tyg.
I jak okazało się, że będziemy mieli cc i to wcześniej to zadzwoniłam do nich i mówię, że potrzebuję fotelika max w tym tygodniu, a wzięliśmy sobie kolor, którego nie było na stanie i wiecie, że ogarnęli to! Dziś jest 17 października i ogarnęli go o 2 tyg wcześniej 😁
A jeszcze pan mówił, że jak tego jie ogarną to wyślą nam ten droższy ze światełkami w tej cenie tańszego 👍kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Fotelik nam dziś przysłali 😁
W ogóle muszę pochwalić ten sklep w Szczecinie 8*. oni są pod patronatem tej marki, ale sprzedają w stacjonarnym sklepie po innych cenach i tu mile zaskoczenie bo fotelik z bazą sprzedali nam za 1750 zł (baby romer i-size 3 z bazą) i mówili, że 3 max 4 tyg.
I jak okazało się, że będziemy mieli cc i to wcześniej to zadzwoniłam do nich i mówię, że potrzebuję fotelika max w tym tygodniu, a wzięliśmy sobie kolor, którego nie było na stanie i wiecie, że ogarnęli to! Dziś jest 17 października i ogarnęli go o 2 tyg wcześniej 😁
A jeszcze pan mówił, że jak tego jie ogarną to wyślą nam ten droższy ze światełkami w tej cenie tańszego 👍
Oooo to ekstra! Myśmy zapłacili za niego 1999 🙈 -
Kalli95 wrote:Dziewczyny jaka koszule do porodu spakowaylscie? Taka zwykla czy z możliwym kangurowaniem?
Pakowalyscie swoj laktator do szpitala?
Ja brałam 3 koszule typowo do karmienia i teraz też je wezmę. Piersi mnie tak bolały że nawet dotyk koszuli mi przeszkadzał więc jak tylko mogłam to leżałam z gołymi cyckami 🙈 laktatora wtedy nie brałam ale teraz planuje zabrać ☺️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️