LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja generalnie śpię dobrze, tylko kilka razy się przebudzam żeby wykonać procedurę przetoczenia się na drugi boczek ;d ale zasypiam od razu. Na plecach w ogóle nie jestem w stanie spać, brzuch mnie uciska.
Dziś rozpoczynam 34tc ! Przyrost wagi mi mocno zwolnił, od 6 tygodni przytyłam tylko kilogram. Mam nadzieję, że dziecko dobrze rośnie, ale wizyta dopiero za 2 tyg.
I wciąż bez rozstępów 🙈 oby się już nie pojawiły... -
Ja rozstepów tez jeszcze nie mam
No, ale przede mna jeszcze 4 tyg. Tyje tak 2kg na miesiąc. Przed ciążą ważylam 63kg teraz ok 73kg a czuje się jakbym przytyła z 20 kg. Juz wypatruje rozwiazania bo czuję sie wielka, slaba i taka nieruchawa :p -
Ultra-Dżasta wrote:O, dzięki!
Dziewczyny, a Wy macie laktator na 1 pierś, czy dwie? Położna w szkole rodzenia mówiła, że jak się przykłada dziecko do jednej piersi to z drugiej też wypływa i się zastanawiam, czy to nie jest jakaś kolejna jej głupota 😅. Pamiętam, że jak kiedyś kuzynka przy mnie odciągała to jej nic z drugiej nie wypływało 😂. W sumie to zapomniałam o tym laktatorze 😁.
Ja mam ma dwie piersi z chicco, z polecenia przyjaciółki - twierdziła, że dla niej to było zbawienie, bo oszczędzało kupe czasu, a sporo odciągała. Ale wczoraj dodatkowo zamowilam sobie też tą magiczną butelkę, zobaczymy - sama nie wiem, czego się spodziewać 😀 z jednej strony chciałabym bardzo karmić piersią, ale z drugiej strasznie boje się tego uwiązania, chciałabym w miarę możliwości wrócić do życia, na treningi... Czytalam gdzies, że podawanie butelki moze zaburzyć laktację, macie dziewczyny z tym jakies doświadczenie? Czy serio jak mąż poda butle z moim mlekiem te 3 razy w tygodniu, to coś pojdzie nie tak z kp?
A, ja też dzisiaj nie spalam w nocy od 2:30 do 5:30, teraz jestem zombie 😵💫
-
kamilamhm wrote:Ja mam ma dwie piersi z chicco, z polecenia przyjaciółki - twierdziła, że dla niej to było zbawienie, bo oszczędzało kupe czasu, a sporo odciągała. Ale wczoraj dodatkowo zamowilam sobie też tą magiczną butelkę, zobaczymy - sama nie wiem, czego się spodziewać 😀 z jednej strony chciałabym bardzo karmić piersią, ale z drugiej strasznie boje się tego uwiązania, chciałabym w miarę możliwości wrócić do życia, na treningi... Czytalam gdzies, że podawanie butelki moze zaburzyć laktację, macie dziewczyny z tym jakies doświadczenie? Czy serio jak mąż poda butle z moim mlekiem te 3 razy w tygodniu, to coś pojdzie nie tak z kp?
A, ja też dzisiaj nie spalam w nocy od 2:30 do 5:30, teraz jestem zombie 😵💫
Z butelką to tak jak ze smoczkiem. Może zaburzyć laktację, nie musi. To zależy od dziecka. Ja używałam przy synu i butelki I smoczka. Uzywałam też nakładek na piersi więc i tak ciumkał przez pierwsze miesiące plastik. Po 4 msc udało się już zejść z tych nakładek ale to był dla mnie horror te pierwsze miesiące. Są alternatywne metody karmienia jeśli mama chce wyjść ale mogą być trudne do zastosowania. Polecam grupę Udane karmienie piersią-wioska kobiet. Tam jest dużo wiedzy i przewodników. Fakt, jest tam trochę laktoterror bo polecają karmienie do min 2 rż, a najlepiej do damoodstawienia dziecka:D. I nigdy nie polecą Ci tam butli ani smoka.
kamilamhm lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ultra-Dżasta wrote:O właśnie, jeszcze smoczek. Nie mam pojęcia jaki kupić. Może coś polecicie? 🤔
Avent , medela , i suavinex ale wiem ze idą w paczce jeszcze lovi - siostra kupiła dla brata 😜 -
Wy się męczycie z komarami, a ja dzisiaj we śnie urodziłam na chodniku. Schyliłam się po jakąś teczkę, która mi upadła i poczułam główkę w kroku. Położyłam się na ławkę obok, zawołałam jakąś dziewczynę do pomocy. Zaczęłam płakać, że mały nie może urodzić się na ławce i proszę żeby to był zły sen, ale cieszyłam się, że idzie bezboleśnie. Wtedy się obudziłam mega spocona, a w tle mega wiercenie, bo u sąsiadów remont...🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 12:54
kamilamhm, Kalli95, Ultra-Dżasta, Olo323, Tony, Kitaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Melduję się z patologii ciąży 🤦🏼♀️
Rano trafiłam na IP i na porodówkę - nie było ruchów małej, ale dali mi kroplówkę i coś jeszcze do wypicia i mała zaczęła brykać. Tera ruchy są, ufff
Ale trzymają mnie i zastanawiają się czy jutro nie zrobić cc.
Dziś mam 37+1 więc twierdzą, że te kilka dni nic nie zmieni bo ciąża donoszona.
Mała waży 2900 😊 -
Asia11 wrote:Wy się męczycie z komarami, a ja dzisiaj we śnie urodziłam na chodniku. Schyliłam się po jakąś teczkę, która mi upadła i poczułam główkę w kroku. Położyłam się na ławkę obok, zawołałam jakąś dziewczynę do pomocy. Zaczęłam płakać, że mały nie może urodzić się na ławce i proszę żeby to był zły sen, ale cieszyłam się, że idzie bezboleśnie. Wtedy się obudziłam mega spocona, a w tle mega wiercenie, bo u sąsiadów remont...🙈
Omg, padlam 😆 w pierwszej sekundzie nie doczytalam ze to we snie i normalnie az mi serce stanelo 🙈Asia11 lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Hej
Rano trafiłam na IP i na porodówkę - nie było ruchów małej, ale dali mi kroplówkę i coś jeszcze do wypicia i mała zaczęła brykać. Tera ruchy są, ufff
Mała waży 2900 😊
A jak twoj M? Wrocil juz? Moze niech chociaz na niego poczekaja 😱
-
Sóweczka wrote:Hej
Mała waży 2900 😊
O tyle dobrze że już czujesz ruchy małej ☺️ informuj nas na bieżąco 😘Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
KaroInka wrote:Z butelką to tak jak ze smoczkiem. Może zaburzyć laktację, nie musi. To zależy od dziecka. Ja używałam przy synu i butelki I smoczka. Uzywałam też nakładek na piersi więc i tak ciumkał przez pierwsze miesiące plastik. Po 4 msc udało się już zejść z tych nakładek ale to był dla mnie horror te pierwsze miesiące. Są alternatywne metody karmienia jeśli mama chce wyjść ale mogą być trudne do zastosowania. Polecam grupę Udane karmienie piersią-wioska kobiet. Tam jest dużo wiedzy i przewodników. Fakt, jest tam trochę laktoterror bo polecają karmienie do min 2 rż, a najlepiej do damoodstawienia dziecka:D. I nigdy nie polecą Ci tam butli ani smoka.
Dzięki, zobaczę jestem też na grupie od Hafiji, ale też pojawiają się tam komentarze w stylu: "a po co chcesz podać butelkę? Ja zabierałam dziecko wszedzie ze sobą albo wychodziłam na max pol h." - trochę oceniające...Decemberry lubi tę wiadomość
-
kamilamhm wrote:Dzięki, zobaczę jestem też na grupie od Hafiji, ale też pojawiają się tam komentarze w stylu: "a po co chcesz podać butelkę? Ja zabierałam dziecko wszedzie ze sobą albo wychodziłam na max pol h." - trochę oceniające...
Czasami nie chodzi o wychodzenie przecież mój ten najmłodszy syn musiał być dokarmiamy bo ciagle mu było mało i wiadomo wygodniej butelka choć fakt przez te dokarmiania zarówno on jak i 1 córka byli najkrócej karmieni bo średnio 3 mce -
Wogole to powiem wam ze wkurzają mnie takie mądrale na tych grupach jakby wszystko wiedziały a tak naprawdę każda z nas wszystko robi pod swoje dziecko i każde jest inne i nie ma co porównywać ciagle …
kamilamhm, Olo323, Tony lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScandi-B wrote:A jak twoj M? Wrocil juz? Moze niech chociaz na niego poczekaja 😱
Prom ma jutro wieczorem 🤦🏼♀️
Ja bym chciała jutro wyjść do domu jakby wszystko było ok i poczekała do poniedziałku, a M i tak jutro na prom pojedzie czyli będzie w domu pojutrze -
Sóweczka wrote:Nie, nie wrócił.
Prom ma jutro wieczorem 🤦🏼♀️
Ja bym chciała jutro wyjść do domu jakby wszystko było ok i poczekała do poniedziałku, a M i tak jutro na prom pojedzie czyli będzie w domu pojutrze
Trzymam kciuki żeby było tak jak sobie zaplanowaliście ale tez najważniejsze jest szczęśliwe zakończenie
Ja zaraz tez się zbieram na kontrole aż jestem ciekawa co powiedzą