X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Tony Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie śpię dobrze, tylko kilka razy się przebudzam żeby wykonać procedurę przetoczenia się na drugi boczek ;d ale zasypiam od razu. Na plecach w ogóle nie jestem w stanie spać, brzuch mnie uciska.

Dziś rozpoczynam 34tc ! Przyrost wagi mi mocno zwolnił, od 6 tygodni przytyłam tylko kilogram. Mam nadzieję, że dziecko dobrze rośnie, ale wizyta dopiero za 2 tyg.

I wciąż bez rozstępów 🙈 oby się już nie pojawiły...

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam rozstępów troche z tyłu na "boczkach" i na pośladkach. Ale pośladki i tak mialam cale w rozstępach wiec juz mi te nowe nie robią różnicy 😅

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też słaba noc, brzuch się spinał ale nie bolało jak na miesiączkę i jakieś głupoty się śniły 😑

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie jakies niedzwiedzie brunatne snily i komar mnie gryzl. Czyli na przemian sikanie i upierdliwy komar, ktory oczywiście znikal po wlaczeniu swiatla.

• Nosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozstepów tez jeszcze nie mam
    No, ale przede mna jeszcze 4 tyg. Tyje tak 2kg na miesiąc. Przed ciążą ważylam 63kg teraz ok 73kg a czuje się jakbym przytyła z 20 kg. Juz wypatruje rozwiazania bo czuję sie wielka, slaba i taka nieruchawa :p

• Tony Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o co chodzi z tymi komarami, mnie też dzisiaj jeden w nocy wkurzał, komary w październiku, tego jeszcze nie grali :D

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    O, dzięki!

Dziewczyny, a Wy macie laktator na 1 pierś, czy dwie? Położna w szkole rodzenia mówiła, że jak się przykłada dziecko do jednej piersi to z drugiej też wypływa i się zastanawiam, czy to nie jest jakaś kolejna jej głupota 😅. Pamiętam, że jak kiedyś kuzynka przy mnie odciągała to jej nic z drugiej nie wypływało 😂. W sumie to zapomniałam o tym laktatorze 😁.

Ja mam ma dwie piersi z chicco, z polecenia przyjaciółki - twierdziła, że dla niej to było zbawienie, bo oszczędzało kupe czasu, a sporo odciągała. Ale wczoraj dodatkowo zamowilam sobie też tą magiczną butelkę, zobaczymy - sama nie wiem, czego się spodziewać 😀 z jednej strony chciałabym bardzo karmić piersią, ale z drugiej strasznie boje się tego uwiązania, chciałabym w miarę możliwości wrócić do życia, na treningi... Czytalam gdzies, że podawanie butelki moze zaburzyć laktację, macie dziewczyny z tym jakies doświadczenie? Czy serio jak mąż poda butle z moim mlekiem te 3 razy w tygodniu, to coś pojdzie nie tak z kp?

A, ja też dzisiaj nie spalam w nocy od 2:30 do 5:30, teraz jestem zombie 😵‍💫

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    Ja mam ma dwie piersi z chicco, z polecenia przyjaciółki - twierdziła, że dla niej to było zbawienie, bo oszczędzało kupe czasu, a sporo odciągała. Ale wczoraj dodatkowo zamowilam sobie też tą magiczną butelkę, zobaczymy - sama nie wiem, czego się spodziewać 😀 z jednej strony chciałabym bardzo karmić piersią, ale z drugiej strasznie boje się tego uwiązania, chciałabym w miarę możliwości wrócić do życia, na treningi... Czytalam gdzies, że podawanie butelki moze zaburzyć laktację, macie dziewczyny z tym jakies doświadczenie? Czy serio jak mąż poda butle z moim mlekiem te 3 razy w tygodniu, to coś pojdzie nie tak z kp?

A, ja też dzisiaj nie spalam w nocy od 2:30 do 5:30, teraz jestem zombie 😵‍💫

Z butelką to tak jak ze smoczkiem. Może zaburzyć laktację, nie musi. To zależy od dziecka. Ja używałam przy synu i butelki I smoczka. Uzywałam też nakładek na piersi więc i tak ciumkał przez pierwsze miesiące plastik. Po 4 msc udało się już zejść z tych nakładek ale to był dla mnie horror te pierwsze miesiące. Są alternatywne metody karmienia jeśli mama chce wyjść ale mogą być trudne do zastosowania. Polecam grupę Udane karmienie piersią-wioska kobiet. Tam jest dużo wiedzy i przewodników. Fakt, jest tam trochę laktoterror bo polecają karmienie do min 2 rż, a najlepiej do damoodstawienia dziecka:D. I nigdy nie polecą Ci tam butli ani smoka.

kamilamhm lubi tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, jeszcze smoczek. Nie mam pojęcia jaki kupić. Może coś polecicie? 🤔

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    O właśnie, jeszcze smoczek. Nie mam pojęcia jaki kupić. Może coś polecicie? 🤔
    Ja mam kilka i zobaczymy
    Avent , medela , i suavinex ale wiem ze idą w paczce jeszcze lovi - siostra kupiła dla brata 😜

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy się męczycie z komarami, a ja dzisiaj we śnie urodziłam na chodniku. Schyliłam się po jakąś teczkę, która mi upadła i poczułam główkę w kroku. Położyłam się na ławkę obok, zawołałam jakąś dziewczynę do pomocy. Zaczęłam płakać, że mały nie może urodzić się na ławce i proszę żeby to był zły sen, ale cieszyłam się, że idzie bezboleśnie. Wtedy się obudziłam mega spocona, a w tle mega wiercenie, bo u sąsiadów remont...🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 12:54

kamilamhm, Kalli95, Ultra-Dżasta, Olo323, Tony, Kitaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Melduję się z patologii ciąży 🤦🏼‍♀️

Rano trafiłam na IP i na porodówkę - nie było ruchów małej, ale dali mi kroplówkę i coś jeszcze do wypicia i mała zaczęła brykać. Tera ruchy są, ufff

Ale trzymają mnie i zastanawiają się czy jutro nie zrobić cc.
    Dziś mam 37+1 więc twierdzą, że te kilka dni nic nie zmieni bo ciąża donoszona.

Mała waży 2900 😊

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Wy się męczycie z komarami, a ja dzisiaj we śnie urodziłam na chodniku. Schyliłam się po jakąś teczkę, która mi upadła i poczułam główkę w kroku. Położyłam się na ławkę obok, zawołałam jakąś dziewczynę do pomocy. Zaczęłam płakać, że mały nie może urodzić się na ławce i proszę żeby to był zły sen, ale cieszyłam się, że idzie bezboleśnie. Wtedy się obudziłam mega spocona, a w tle mega wiercenie, bo u sąsiadów remont...🙈

Omg, padlam 😆 w pierwszej sekundzie nie doczytalam ze to we snie i normalnie az mi serce stanelo 🙈

Asia11 lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Hej

Rano trafiłam na IP i na porodówkę - nie było ruchów małej, ale dali mi kroplówkę i coś jeszcze do wypicia i mała zaczęła brykać. Tera ruchy są, ufff

Mała waży 2900 😊

A jak twoj M? Wrocil juz? Moze niech chociaz na niego poczekaja 😱

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Hej

Mała waży 2900 😊

O tyle dobrze że już czujesz ruchy małej ☺️ informuj nas na bieżąco 😘

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroInka wrote:
    Z butelką to tak jak ze smoczkiem. Może zaburzyć laktację, nie musi. To zależy od dziecka. Ja używałam przy synu i butelki I smoczka. Uzywałam też nakładek na piersi więc i tak ciumkał przez pierwsze miesiące plastik. Po 4 msc udało się już zejść z tych nakładek ale to był dla mnie horror te pierwsze miesiące. Są alternatywne metody karmienia jeśli mama chce wyjść ale mogą być trudne do zastosowania. Polecam grupę Udane karmienie piersią-wioska kobiet. Tam jest dużo wiedzy i przewodników. Fakt, jest tam trochę laktoterror bo polecają karmienie do min 2 rż, a najlepiej do damoodstawienia dziecka:D. I nigdy nie polecą Ci tam butli ani smoka.

Dzięki, zobaczę :) jestem też na grupie od Hafiji, ale też pojawiają się tam komentarze w stylu: "a po co chcesz podać butelkę? Ja zabierałam dziecko wszedzie ze sobą albo wychodziłam na max pol h." - trochę oceniające...

Decemberry lubi tę wiadomość

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    Dzięki, zobaczę :) jestem też na grupie od Hafiji, ale też pojawiają się tam komentarze w stylu: "a po co chcesz podać butelkę? Ja zabierałam dziecko wszedzie ze sobą albo wychodziłam na max pol h." - trochę oceniające...

Czasami nie chodzi o wychodzenie przecież mój ten najmłodszy syn musiał być dokarmiamy bo ciagle mu było mało i wiadomo wygodniej butelka choć fakt przez te dokarmiania zarówno on jak i 1 córka byli najkrócej karmieni bo średnio 3 mce

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to powiem wam ze wkurzają mnie takie mądrale na tych grupach jakby wszystko wiedziały a tak naprawdę każda z nas wszystko robi pod swoje dziecko i każde jest inne i nie ma co porównywać ciagle …

kamilamhm, Olo323, Tony lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    A jak twoj M? Wrocil juz? Moze niech chociaz na niego poczekaja 😱
    Nie, nie wrócił.
    Prom ma jutro wieczorem 🤦🏼‍♀️

Ja bym chciała jutro wyjść do domu jakby wszystko było ok i poczekała do poniedziałku, a M i tak jutro na prom pojedzie czyli będzie w domu pojutrze

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Nie, nie wrócił.
    Prom ma jutro wieczorem 🤦🏼‍♀️

Ja bym chciała jutro wyjść do domu jakby wszystko było ok i poczekała do poniedziałku, a M i tak jutro na prom pojedzie czyli będzie w domu pojutrze

Trzymam kciuki żeby było tak jak sobie zaplanowaliście ale tez najważniejsze jest szczęśliwe zakończenie
    Ja zaraz tez się zbieram na kontrole aż jestem ciekawa co powiedzą

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ