LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalli95 wrote:A może ktoś może wam pomoc w tych pierwszych dniach po porodzie? Zawsze kazda pomocna reka się przyda żebyś mogła wydobrzec po porodzie nieważne jaki by był 😊 zamartwianie się nic nie da, a tylko gorzej się będziesz czuła. A co mowi twoj lekarz prowadzący?
Moja lekarka mówi że mogę spróbować naturalnie ale żeby lekarz kontrolował mój stan blizny więc powinnam mieć co chwilę usg podczas porodu ale też podobno dużo rzeczy nie widać na usg jak np. są jakieś zrosty 🫣
Mąż będzie z 4 dni ze mną po porodzie a tak to może moja siostra wpadać ale z małą córką także nie do końca pomoc 🙈
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Aga300 wrote:Dziewczyny, czy wasze bombelki po tym jak zjecie mają czkawkę? Moja praktycznie po każdym posiłku potem podskakuje rytmicznie.
Tak! 😂 Dziś po pierwszym śniadaniu tak się uruchomił, nawet trochę byłam zestresowana, bo dosyć długo to trwało 😂.
Aga300 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
nick nieaktualny
-
U mnie dziś mało się rusza ale te 10 ruchów na dzień jest
I znów pęka mi głowa za to dziś dość zrobiliśmy w domu i z tata moim i z moimi chłopakami maja wakacje jesienne wiec akurat żeby w domu więcej pomogli 😝😝😝
Okna pomyte, trawa skoszona, tapeta dokończona, łazienka prawie ogarnięta
Przyszła tez moja paczka z doz wiec muszę poszukać miejsca na wszystko dla malucha
😂😂😂 -
Właśnie też wróciłam z budowy 😅. Poszłam do męża. On układał stemple i deski a ja pomogłam nosiłam drewienka spod stempli i małe deseczki 😂. Co się osłuchałam to moje. Ostatni raz tyle przysiadów sumo to zrobiłam w ubiegłym roku 😂.
Myślałam, że Karollo pójdzie spać ale cały czas czułam ruchy. I teraz też. Nie wiem co mu się dzieje ale też nie jest to nic ponad normę. Jutro wizyta, jakoś wytrzymam.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
nick nieaktualny
-
Moja przez ostatni miesiąc też przybierała 100 g na tydzień. Tydzień temu (37+5) ważyła 2800. Powinna urodzić się ważąc w okolicach 3 kg. I też mało się rusza... Ale na szczęście gdy tylko łapię stres, że okres jej odpoczynku trwa za długo to daje mi nieśmiało znać o sobie. Pewnie zbiera siły na poniedziałek 😂💪
Sóweczka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja właśnie leżę na poloznictwie. Skakało mi ciśnienie mocno, w domu zaczęły mi się sączyć wody (sprawdzałam tymi paskami), ale w szpitalu przestały 🙈 ale ciśnienie miałam już w szpitalu 161/82, miałam farta ze dziś na dyżurze jest mój lekarz. Dali mi tabletkę na ciśnienie, powiedział, że jak nie będzie spadać to dziś CC, przy badaniu 2-3 cm rozwarcia. Pod ktg wszystko ok, jeden jakiś tylko się zapisał skurcz ale tez nie jakiś wielki jak to stwierdziła położna czym trochę mnie przeraziła bo mnie ten skurcz który się zapisał naparzal jak popieprzony 🙈 po tabletce ciśnienie mocno spadło do 111/67, wiec lekarz przyszedł i mówił ze ciąć nie będzie. Zrobili mi jeszcze badania jakieś z krwi pod kątem nadciśnienia u ciężarnych, jeśli by wyszły zle to CC, jak wyjdą dobrze to będą i tak chcieli powoli wywoływać SN, bo to ciśnienie tak skacze od kilku dni. Chce mi dziś założyć jakiś cewnik na rozwarcie jeszcze na noc (ale na razie cisza nikt nie przychodzi) i albo zaczęłoby się coś dziać jutro, a jak nie to on w piątek znowu jest na dyżurze wiec wtedy w piątek podpialby mi jeszcze kroplówkę i albo pójdzie indukcja i będzie SN, a jak nie będzie szło to w piątek CC, wiec na razie leżę 🙈
Angelaaaa, Olo323, Ultra-Dżasta, Joanne, Kalli95, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Hej dziewczyny. Ja właśnie leżę na poloznictwie. Skakało mi ciśnienie mocno, w domu zaczęły mi się sączyć wody (sprawdzałam tymi paskami), ale w szpitalu przestały 🙈 ale ciśnienie miałam już w szpitalu 161/82, miałam farta ze dziś na dyżurze jest mój lekarz. Dali mi tabletkę na ciśnienie, powiedział, że jak nie będzie spadać to dziś CC, przy badaniu 2-3 cm rozwarcia. Pod ktg wszystko ok, jeden jakiś tylko się zapisał skurcz ale tez nie jakiś wielki jak to stwierdziła położna czym trochę mnie przeraziła bo mnie ten skurcz który się zapisał naparzal jak popieprzony 🙈 po tabletce ciśnienie mocno spadło do 111/67, wiec lekarz przyszedł i mówił ze ciąć nie będzie. Zrobili mi jeszcze badania jakieś z krwi pod kątem nadciśnienia u ciężarnych, jeśli by wyszły zle to CC, jak wyjdą dobrze to będą i tak chcieli powoli wywoływać SN, bo to ciśnienie tak skacze od kilku dni. Chce mi dziś założyć jakiś cewnik na rozwarcie jeszcze na noc (ale na razie cisza nikt nie przychodzi) i albo zaczęłoby się coś dziać jutro, a jak nie to on w piątek znowu jest na dyżurze wiec wtedy w piątek podpialby mi jeszcze kroplówkę i albo pójdzie indukcja i będzie SN, a jak nie będzie szło to w piątek CC, wiec na razie leżę 🙈
-
meggie94 wrote:Hej dziewczyny. Ja właśnie leżę na poloznictwie. Skakało mi ciśnienie mocno, w domu zaczęły mi się sączyć wody (sprawdzałam tymi paskami), ale w szpitalu przestały 🙈 ale ciśnienie miałam już w szpitalu 161/82, miałam farta ze dziś na dyżurze jest mój lekarz. Dali mi tabletkę na ciśnienie, powiedział, że jak nie będzie spadać to dziś CC, przy badaniu 2-3 cm rozwarcia. Pod ktg wszystko ok, jeden jakiś tylko się zapisał skurcz ale tez nie jakiś wielki jak to stwierdziła położna czym trochę mnie przeraziła bo mnie ten skurcz który się zapisał naparzal jak popieprzony 🙈 po tabletce ciśnienie mocno spadło do 111/67, wiec lekarz przyszedł i mówił ze ciąć nie będzie. Zrobili mi jeszcze badania jakieś z krwi pod kątem nadciśnienia u ciężarnych, jeśli by wyszły zle to CC, jak wyjdą dobrze to będą i tak chcieli powoli wywoływać SN, bo to ciśnienie tak skacze od kilku dni. Chce mi dziś założyć jakiś cewnik na rozwarcie jeszcze na noc (ale na razie cisza nikt nie przychodzi) i albo zaczęłoby się coś dziać jutro, a jak nie to on w piątek znowu jest na dyżurze wiec wtedy w piątek podpialby mi jeszcze kroplówkę i albo pójdzie indukcja i będzie SN, a jak nie będzie szło to w piątek CC, wiec na razie leżę 🙈
-
Powodzenia trzymamy kciuki 🤞 informuj nas 🤩Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
meggie94 wrote:Wyniki z krwi wyszły dobre, a położna przekonała lekarza żeby dał mi już dziś spokój i pozwolił się wyspać, wiec balonik założą mi jutro 🙈
Trzymam kciuki żeby poszło szybko i gładko 😗😗
Cisnienie to moja Zamora właśnie wzięłam leki na noc a terqz było 157/111 czyli taka moja norma ….
Moja córka tez miała balonik wieczór założony rano wyjęty kroplówka i po 5 godz młody już był expres jak na 1 poród aż się lekarz dziwił 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 23:19
-
nick nieaktualnyLalala wrote:Moja przez ostatni miesiąc też przybierała 100 g na tydzień. Tydzień temu (37+5) ważyła 2800. Powinna urodzić się ważąc w okolicach 3 kg. I też mało się rusza... Ale na szczęście gdy tylko łapię stres, że okres jej odpoczynku trwa za długo to daje mi nieśmiało znać o sobie. Pewnie zbiera siły na poniedziałek 😂💪
Czyli w ostatnich tygodniach może przybierać mniej
Meggie powodzenia 🤗
Dawaj znać
Jak teraz leżałam na patologii to dziewczynom wkladali i wyjmowali baloniki to mówiły, aby się wyluzować bo inaczej to boli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 23:51
-
Trzymam kciuki Meggie, dasz radę!
Za Wasze ciśnienia i zdrówka też trzymam mocno kciuki. Każdy dzień bliżej terminu, to zawsze lepiej dla dzidziutków ✨
My dzisiaj po wizycie - wszystko idealnie, Maluszek waży 2450 (dziś 34+4). Widzieliśmy pysio na 3d, już ma takie słodkie pućki 🥹
Miałam też pierwszy raz ktg, co tak pobudziło synka, że cały dzień brykał w brzuszku. Mam dość często skurcze, więc 2x dziennie mam brać rozkurczowy lek.
Pierwszy raz mi wyszły niewielkie ilości bakterii w moczu, nawet specjalnie powtarzałam badanie, no i dostałam urosept.
Mam nadzieję, że prześpimy dzisiaj wszystkie ładnie noc ✨✨Olo323, Angelaaaa, kamilamhm lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
meggie94 wrote:Wyniki z krwi wyszły dobre, a położna przekonała lekarza żeby dał mi już dziś spokój i pozwolił się wyspać, wiec balonik założą mi jutro 🙈
O kurczę, ale zaskoczyłaś! Trzymaj się i informuj nas, na pewno będzie wszystko dobrze! ❤️👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️