LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do chrzcin to z mojej strony rodziny to zazwyczaj w domu tylko chrzestni dziadkowie i tyle a od strony mojego męża to są takie huczne imprezy że szok ale ja powiedziałam od razu teściowej że u mnie czegoś takiego nie będzie bo bym musiała zrobić drugie wesele bo mojego rodzeństwa z dziećmi i małżonkami jest 35 osób więc jak ona sobie to wyobraża do tego rodzeństwo męża to już 45 osób 🤣nie zamierzam takiej imprezy robić mówiliśmy już jej dawno to wczoraj znów mówi jak będziecie chcieli to też takie duże zrobicie i od nowa tłumaczyć że nie 🤣 jak do ściany
Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość
-
MamaTrójki świetnie że Diana tak szybko doszła do siebie!🥰 Mam nadzieję że będą nadal grzeczne bo z dwójką maluchów sobie radzić to naprawdę wyczyn!
Nadal ciężko mi uwierzyć że pierwsze maluszki już są z nami🥰 Ciekawe co u Czekamynadzidzie.
Kalli współczuję takich teściów.Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Joanne wrote:Dziewczyny na te okresowe bóle ma chyba wpływ.... problem z wypróżnianiem! Wczoraj w nocy serio myślałam że szpital mnie czeka. Od 2.30 do 7 rano tak brzuch mnie bolał i czasami łapały dodatkowe skurcze że aż w dzień bolało mnie krocze. Dwa razy się załatwiłam i to w końcu tak porządnie i dzisiaj jest ok. W nocy tylko znowu brzuch mnie złapał, ale to już był typowo skurcz jelit. Nie wiem czego to się najeść żeby w końcu poszło... dzisiaj pójdę po actimel. Wczoraj nie byłam w stanie. I wypiję chyba kilka żeby mnie przeczyściło🤦🏻♀️
Nie do końca, bo ja nie mam problemu - wręcz przeciwnie od jakiś 2 tyg, może nie całych latam kilka razy dziennie 🙈 -
Mama5 super, że z dziewczynami wszystko dobrze, teraz najważniejsze, żebyś Ty doszła do siebie, trzymamy kciuki!!
Dżasta, obawiam się, że po porodzie będziesz się martwić wszystkim równie mocno, jeśli nie bardziej Myślę, że będzie duuuużo więcej niewiadomych i powodów do nieuzasadnionych zmartwień
Ja mam nadzieję, że nie urodzę wcześniej, bo u mnie wszystko w rozsypce, dalej nie mamy łóżeczka i wózka, nie mamy się kiedy za to zabrać bo ja się uczę do egzaminu a mąż po pracy ogarnia wszystkie rzeczy dookoła domu. Także niech Laurka sobie spokojnie siedzi i czekaOlo323 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKitaja wrote:Sóweczka dużo zdrówka dla Ciebie ,mam nadzieję że nie będę Was za długo trzymać.A w którym szpitalu jesteś?
Hej
Dziś wychodzę 😁
Mała zaczęła się ruszać w normie.
Na Pomorzanach.
Mam się stawić w poniedziałek na cc o 7:00
Tony, meggie94, Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Scandi-B, Asia11, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Hej
Dziś wychodzę 😁
Mała zaczęła się ruszać w normie.
Na Pomorzanach.
Mam się stawić w poniedziałek na cc o 7:00
Chyba dlatego ze sama sie nie mogę doczekać spotkania ze Stasiem 🥰 -
Mama 5ki super ze tak szybko Diana jest już z wami 😍😍
Co do cesarki nie wiem ale domyślam się ze może być ciężko zawsze się przed nią broniłam ale powiem wam ze jak mam te problemy z ciśnieniem i ciagle mi ciężko to w sumie myślałam czy to nie szybsze rozwiązanie 😜😜😜
Ale tez wiem ze każda kobieta zbiera się inaczej i nie zawsze zależy to od wagi czy wieku
Do tej pory jednak zawsze starałam się unikać CC
Nie wiem ale mnie tez momentami boli brzuch a z 2 nie mam żadnych problemów -
U mnie też bol miesiączkowy i lędźwiowego do kompletu. A od wczoraj boli mnie jeszcze żołądek, chce mi sie wymiotowac i mam biegunke. Mam już serdecznie dość. A jeszcze mój m. Turbo dużo pracuje, wizja awansu i tego że będzie musiał wziąść trochę wolnego sprawia że ciągle nie ma go w domu. Więc próbuje przetrwać do 19 30 jak mój straszak idzie spać i najczęściej padam razem z nim.
Wg odkryłam super podcast " historie porodowe ". Są tam historie porodów, dobrych porodów, opowiadane w magiczny sposób. Pozwalają się wyciszyć, można znaleźć w każdej historii coś dla siebie. Polecam. -
MamoTrojki super, że już jesteście razem! Napisz nam, jak ogarniasz dziewczyny? Kuźwa, ja sobie siebie z bliźniakami nie wyobrażam 😂. W ogóle mam wrażenie, że jesteśmy na listopad a tu połowa ciąż może się rozwiązać DO listopada 😂.
Ja to jestem z tych co ani pedicure, ani manicure. Choć może z tym drugim może i bym siebie widziała, tylko że zawód jest jaki jest i szybko by odpadły. Dlatego dbam jedynie o to, by płytka tu i tu ładnie wyglądała 😂.
Idę coś zjeść i zrobić bułki bezglutenowe dla lubego. Taka jestem dobra żona! 😂🤣
Kalli95, Tony, Olo323 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Zrobilam jedna stopę. Wyszło no średnio 😅 zostawie drugą i męża jakos zmolestuje żeby mi zrobił juz będzie jak bedzie przynajmniej dziecka juz denerwować nie będę 🤣 gorzej jak nie dam rady mojego przekonać i akurat zacznę rodzic i z taka jedna stopa pomalowana będę musiała jechać 🤣🤣🤣
kid_aa, Anita2022, Tony, Joanne, Ultra-Dżasta, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja 3 listopada mam się stawiać na kwalifikacje do cc 😊 ja bym chciała spróbować naturalnie a mąż się boi że znowu będą problemy i dziecko będzie niedotlenione i problemy 😔 lub że blizna mi nie wytrzyma lub macica pęknie i on woli żebym miała CC 🤔 a ja się boje ze tym razem CC gorzej z niosę i jak sobie poradzę z noworodkiem i małą córką 🙄Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Ja 3 listopada mam się stawiać na kwalifikacje do cc 😊 ja bym chciała spróbować naturalnie a mąż się boi że znowu będą problemy i dziecko będzie niedotlenione i problemy 😔 lub że blizna mi nie wytrzyma lub macica pęknie i on woli żebym miała CC 🤔 a ja się boje ze tym razem CC gorzej z niosę i jak sobie poradzę z noworodkiem i małą córką 🙄
-
Mama5 super wieści, Diana to dzielna dziewczynka ❤️
Wiadomo może kiedy wyjdziecie? 😊
Ja oficjalnie zaczęłam 37 tydzień i niech się dzieje co chce! 😅
Jakoś tez już jestem gotowa na poród, silnie wierze, ze uda się bez cesarki, natomiast wiadomo- zostawiam to w rękach lekarzy, oni się znają.
Ja bóle miesiączkowe mam coraz częściej i dłużej, nie zauważyłam jakiegoś powiązania z wypróżnieniem tak szczerze 😌.
Mój młody tez od jakiś dwóch dni bardzo aktywny, wypycha się niesamowicie w każdym miejscu, ale nie pomyślałam żeby było to coś złego 😳kamilamhm lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Strata wrote:U mnie też bol miesiączkowy i lędźwiowego do kompletu. A od wczoraj boli mnie jeszcze żołądek, chce mi sie wymiotowac i mam biegunke. Mam już serdecznie dość. A jeszcze mój m. Turbo dużo pracuje, wizja awansu i tego że będzie musiał wziąść trochę wolnego sprawia że ciągle nie ma go w domu. Więc próbuje przetrwać do 19 30 jak mój straszak idzie spać i najczęściej padam razem z nim.
Wg odkryłam super podcast " historie porodowe ". Są tam historie porodów, dobrych porodów, opowiadane w magiczny sposób. Pozwalają się wyciszyć, można znaleźć w każdej historii coś dla siebie. Polecam.
Ocho, u Ciebie też się "coś" rozkręca 🤭. Wybaczcie za bezpośredniość - dotychczas miałam raz biegunkę ale załatwiam się już 3x dziennie, co jest wg mnie jednoznacznym sygnałem porównując ostatnie miesiące. I od wczoraj mam uderzenia gorąca 🥵.
To będzie najgłupsze co napiszę na tym forum ever - czasami to aż się bałam przeć, żeby dziecko nie wyleciało albo coś innego przy okazji 😂🤣 teraz już bez problemu, bo i nastawienie inne 😂.
Mój też ostatnio złapał awans i na dodatek siedzi w książkach, bo jednak musi powtórzyć trochę rzeczy 🙄. No ale dobrze, cieszę się, że go docenili.Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Mnie najbardziej dokuczają chyba hemoroidy i bóle miednicy. Boję się 2 fazy porodu bo nie wiem jak moje hemoroidy to przezyją😬.
Miałam jutro iść na pedi ale przesunęli mi wizytę na sobotę. W piątek mam wizytę kontrolną u lekarza. A 26 października idę na ktg do przychodni przyszpitslnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 14:26
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙