X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do chrzcin to z mojej strony rodziny to zazwyczaj w domu tylko chrzestni dziadkowie i tyle a od strony mojego męża to są takie huczne imprezy że szok ale ja powiedziałam od razu teściowej że u mnie czegoś takiego nie będzie bo bym musiała zrobić drugie wesele bo mojego rodzeństwa z dziećmi i małżonkami jest 35 osób więc jak ona sobie to wyobraża do tego rodzeństwo męża to już 45 osób 🤣nie zamierzam takiej imprezy robić mówiliśmy już jej dawno to wczoraj znów mówi jak będziecie chcieli to też takie duże zrobicie i od nowa tłumaczyć że nie 🤣 jak do ściany

Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki świetnie że Diana tak szybko doszła do siebie!🥰 Mam nadzieję że będą nadal grzeczne bo z dwójką maluchów sobie radzić to naprawdę wyczyn!

Nadal ciężko mi uwierzyć że pierwsze maluszki już są z nami🥰 Ciekawe co u Czekamynadzidzie.

Kalli współczuję takich teściów.

Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam 31 i to będzie 35+4 i mam mieć 1 ktg zobaczymy jak wyjdzie przez te spinanie brzucha

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dziewczyny na te okresowe bóle ma chyba wpływ.... problem z wypróżnianiem! Wczoraj w nocy serio myślałam że szpital mnie czeka. Od 2.30 do 7 rano tak brzuch mnie bolał i czasami łapały dodatkowe skurcze że aż w dzień bolało mnie krocze. Dwa razy się załatwiłam i to w końcu tak porządnie i dzisiaj jest ok. W nocy tylko znowu brzuch mnie złapał, ale to już był typowo skurcz jelit. Nie wiem czego to się najeść żeby w końcu poszło... dzisiaj pójdę po actimel. Wczoraj nie byłam w stanie. I wypiję chyba kilka żeby mnie przeczyściło🤦🏻‍♀️

Nie do końca, bo ja nie mam problemu - wręcz przeciwnie od jakiś 2 tyg, może nie całych latam kilka razy dziennie 🙈

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama5 super, że z dziewczynami wszystko dobrze, teraz najważniejsze, żebyś Ty doszła do siebie, trzymamy kciuki!!

Dżasta, obawiam się, że po porodzie będziesz się martwić wszystkim równie mocno, jeśli nie bardziej :D Myślę, że będzie duuuużo więcej niewiadomych i powodów do nieuzasadnionych zmartwień :)

Ja mam nadzieję, że nie urodzę wcześniej, bo u mnie wszystko w rozsypce, dalej nie mamy łóżeczka i wózka, nie mamy się kiedy za to zabrać bo ja się uczę do egzaminu a mąż po pracy ogarnia wszystkie rzeczy dookoła domu. Także niech Laurka sobie spokojnie siedzi i czeka ;D

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Sóweczka dużo zdrówka dla Ciebie ,mam nadzieję że nie będę Was za długo trzymać.A w którym szpitalu jesteś?

Hej

Dziś wychodzę 😁
    Mała zaczęła się ruszać w normie.

Na Pomorzanach.

Mam się stawić w poniedziałek na cc o 7:00

Tony, meggie94, Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Scandi-B, Asia11, Kitaja lubią tę wiadomość

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Hej

Dziś wychodzę 😁

Na Pomorzanach.

Ojeju zaraz kolejna dzidzia bedzie na wątku 🥰 strasznie przeżywam wasze wszystkie przygody w szpitalach jakbym sama tam była 🙂
    Chyba dlatego ze sama sie nie mogę doczekać spotkania ze Stasiem 🥰

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 5ki super ze tak szybko Diana jest już z wami 😍😍

Co do cesarki nie wiem ale domyślam się ze może być ciężko zawsze się przed nią broniłam ale powiem wam ze jak mam te problemy z ciśnieniem i ciagle mi ciężko to w sumie myślałam czy to nie szybsze rozwiązanie 😜😜😜

Ale tez wiem ze każda kobieta zbiera się inaczej i nie zawsze zależy to od wagi czy wieku
    Do tej pory jednak zawsze starałam się unikać CC

Nie wiem ale mnie tez momentami boli brzuch a z 2 nie mam żadnych problemów ;)

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli brzuch, mam bole menstruacyjne, po 2 jest trochę lepiej. Pewnie po prostu odchodzi bol jelit.
    Dzisiaj w miare przyzwoita noc za mną. Nawet trochę pospałam.

• Strata Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bol miesiączkowy i lędźwiowego do kompletu. A od wczoraj boli mnie jeszcze żołądek, chce mi sie wymiotowac i mam biegunke. Mam już serdecznie dość. A jeszcze mój m. Turbo dużo pracuje, wizja awansu i tego że będzie musiał wziąść trochę wolnego sprawia że ciągle nie ma go w domu. Więc próbuje przetrwać do 19 30 jak mój straszak idzie spać i najczęściej padam razem z nim.

Wg odkryłam super podcast " historie porodowe ". Są tam historie porodów, dobrych porodów, opowiadane w magiczny sposób. Pozwalają się wyciszyć, można znaleźć w każdej historii coś dla siebie. Polecam.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam robić sobie samej pedicure w takiej ciąży. Serio! Stasio to mnie chyba by wyklinał w brzuchu jakby umiał 😅

Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Tony, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamoTrojki super, że już jesteście razem! Napisz nam, jak ogarniasz dziewczyny? Kuźwa, ja sobie siebie z bliźniakami nie wyobrażam 😂. W ogóle mam wrażenie, że jesteśmy na listopad a tu połowa ciąż może się rozwiązać DO listopada 😂.

Ja to jestem z tych co ani pedicure, ani manicure. Choć może z tym drugim może i bym siebie widziała, tylko że zawód jest jaki jest i szybko by odpadły. Dlatego dbam jedynie o to, by płytka tu i tu ładnie wyglądała 😂.

Idę coś zjeść i zrobić bułki bezglutenowe dla lubego. Taka jestem dobra żona! 😂🤣

Kalli95, Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam jedna stopę. Wyszło no średnio 😅 zostawie drugą i męża jakos zmolestuje żeby mi zrobił juz będzie jak bedzie przynajmniej dziecka juz denerwować nie będę 🤣 gorzej jak nie dam rady mojego przekonać i akurat zacznę rodzic i z taka jedna stopa pomalowana będę musiała jechać 🤣🤣🤣

kid_aa, Anita2022, Tony, Joanne, Ultra-Dżasta, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 listopada mam się stawiać na kwalifikacje do cc 😊 ja bym chciała spróbować naturalnie a mąż się boi że znowu będą problemy i dziecko będzie niedotlenione i problemy 😔 lub że blizna mi nie wytrzyma lub macica pęknie i on woli żebym miała CC 🤔 a ja się boje ze tym razem CC gorzej z niosę i jak sobie poradzę z noworodkiem i małą córką 🙄

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja 3 listopada mam się stawiać na kwalifikacje do cc 😊 ja bym chciała spróbować naturalnie a mąż się boi że znowu będą problemy i dziecko będzie niedotlenione i problemy 😔 lub że blizna mi nie wytrzyma lub macica pęknie i on woli żebym miała CC 🤔 a ja się boje ze tym razem CC gorzej z niosę i jak sobie poradzę z noworodkiem i małą córką 🙄
    A może ktoś może wam pomoc w tych pierwszych dniach po porodzie? Zawsze kazda pomocna reka się przyda żebyś mogła wydobrzec po porodzie nieważne jaki by był 😊 zamartwianie się nic nie da, a tylko gorzej się będziesz czuła. A co mowi twoj lekarz prowadzący?

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Hej

Dziś wychodzę 😁

Na Pomorzanach.

No to dobrze czyli wszystko wdl planów i mąż zdąży super 😂

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama5 super wieści, Diana to dzielna dziewczynka ❤️
    Wiadomo może kiedy wyjdziecie? 😊

Ja oficjalnie zaczęłam 37 tydzień i niech się dzieje co chce! 😅
    Jakoś tez już jestem gotowa na poród, silnie wierze, ze uda się bez cesarki, natomiast wiadomo- zostawiam to w rękach lekarzy, oni się znają.
    Ja bóle miesiączkowe mam coraz częściej i dłużej, nie zauważyłam jakiegoś powiązania z wypróżnieniem tak szczerze 😌.

Mój młody tez od jakiś dwóch dni bardzo aktywny, wypycha się niesamowicie w każdym miejscu, ale nie pomyślałam żeby było to coś złego 😳

kamilamhm lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    U mnie też bol miesiączkowy i lędźwiowego do kompletu. A od wczoraj boli mnie jeszcze żołądek, chce mi sie wymiotowac i mam biegunke. Mam już serdecznie dość. A jeszcze mój m. Turbo dużo pracuje, wizja awansu i tego że będzie musiał wziąść trochę wolnego sprawia że ciągle nie ma go w domu. Więc próbuje przetrwać do 19 30 jak mój straszak idzie spać i najczęściej padam razem z nim.

Wg odkryłam super podcast " historie porodowe ". Są tam historie porodów, dobrych porodów, opowiadane w magiczny sposób. Pozwalają się wyciszyć, można znaleźć w każdej historii coś dla siebie. Polecam.

Ocho, u Ciebie też się "coś" rozkręca 🤭. Wybaczcie za bezpośredniość - dotychczas miałam raz biegunkę ale załatwiam się już 3x dziennie, co jest wg mnie jednoznacznym sygnałem porównując ostatnie miesiące. I od wczoraj mam uderzenia gorąca 🥵.

To będzie najgłupsze co napiszę na tym forum ever - czasami to aż się bałam przeć, żeby dziecko nie wyleciało albo coś innego przy okazji 😂🤣 teraz już bez problemu, bo i nastawienie inne 😂.

Mój też ostatnio złapał awans i na dodatek siedzi w książkach, bo jednak musi powtórzyć trochę rzeczy 🙄. No ale dobrze, cieszę się, że go docenili.

Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta mam to samo! Tylko czekam aż cs się poważniejszego zacznie dziać i będę już na porodówce 😁

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej dokuczają chyba hemoroidy i bóle miednicy. Boję się 2 fazy porodu bo nie wiem jak moje hemoroidy to przezyją😬.
    Miałam jutro iść na pedi ale przesunęli mi wizytę na sobotę. W piątek mam wizytę kontrolną u lekarza. A 26 października idę na ktg do przychodni przyszpitslnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 14:26

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ