X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do chrzcin to z mojej strony rodziny to zazwyczaj w domu tylko chrzestni dziadkowie i tyle a od strony mojego męża to są takie huczne imprezy że szok ale ja powiedziałam od razu teściowej że u mnie czegoś takiego nie będzie bo bym musiała zrobić drugie wesele bo mojego rodzeństwa z dziećmi i małżonkami jest 35 osób więc jak ona sobie to wyobraża do tego rodzeństwo męża to już 45 osób 🤣nie zamierzam takiej imprezy robić mówiliśmy już jej dawno to wczoraj znów mówi jak będziecie chcieli to też takie duże zrobicie i od nowa tłumaczyć że nie 🤣 jak do ściany

Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki świetnie że Diana tak szybko doszła do siebie!🥰 Mam nadzieję że będą nadal grzeczne bo z dwójką maluchów sobie radzić to naprawdę wyczyn!

Nadal ciężko mi uwierzyć że pierwsze maluszki już są z nami🥰 Ciekawe co u Czekamynadzidzie.

Kalli współczuję takich teściów.

Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam 31 i to będzie 35+4 i mam mieć 1 ktg zobaczymy jak wyjdzie przez te spinanie brzucha

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dziewczyny na te okresowe bóle ma chyba wpływ.... problem z wypróżnianiem! Wczoraj w nocy serio myślałam że szpital mnie czeka. Od 2.30 do 7 rano tak brzuch mnie bolał i czasami łapały dodatkowe skurcze że aż w dzień bolało mnie krocze. Dwa razy się załatwiłam i to w końcu tak porządnie i dzisiaj jest ok. W nocy tylko znowu brzuch mnie złapał, ale to już był typowo skurcz jelit. Nie wiem czego to się najeść żeby w końcu poszło... dzisiaj pójdę po actimel. Wczoraj nie byłam w stanie. I wypiję chyba kilka żeby mnie przeczyściło🤦🏻‍♀️

Nie do końca, bo ja nie mam problemu - wręcz przeciwnie od jakiś 2 tyg, może nie całych latam kilka razy dziennie 🙈

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama5 super, że z dziewczynami wszystko dobrze, teraz najważniejsze, żebyś Ty doszła do siebie, trzymamy kciuki!!

Dżasta, obawiam się, że po porodzie będziesz się martwić wszystkim równie mocno, jeśli nie bardziej :D Myślę, że będzie duuuużo więcej niewiadomych i powodów do nieuzasadnionych zmartwień :)

Ja mam nadzieję, że nie urodzę wcześniej, bo u mnie wszystko w rozsypce, dalej nie mamy łóżeczka i wózka, nie mamy się kiedy za to zabrać bo ja się uczę do egzaminu a mąż po pracy ogarnia wszystkie rzeczy dookoła domu. Także niech Laurka sobie spokojnie siedzi i czeka ;D

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Sóweczka dużo zdrówka dla Ciebie ,mam nadzieję że nie będę Was za długo trzymać.A w którym szpitalu jesteś?

Hej

Dziś wychodzę 😁
    Mała zaczęła się ruszać w normie.

Na Pomorzanach.

Mam się stawić w poniedziałek na cc o 7:00

Tony, meggie94, Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Scandi-B, Asia11, Kitaja lubią tę wiadomość

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Hej

Dziś wychodzę 😁

Na Pomorzanach.

Ojeju zaraz kolejna dzidzia bedzie na wątku 🥰 strasznie przeżywam wasze wszystkie przygody w szpitalach jakbym sama tam była 🙂
    Chyba dlatego ze sama sie nie mogę doczekać spotkania ze Stasiem 🥰

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 5ki super ze tak szybko Diana jest już z wami 😍😍

Co do cesarki nie wiem ale domyślam się ze może być ciężko zawsze się przed nią broniłam ale powiem wam ze jak mam te problemy z ciśnieniem i ciagle mi ciężko to w sumie myślałam czy to nie szybsze rozwiązanie 😜😜😜

Ale tez wiem ze każda kobieta zbiera się inaczej i nie zawsze zależy to od wagi czy wieku
    Do tej pory jednak zawsze starałam się unikać CC

Nie wiem ale mnie tez momentami boli brzuch a z 2 nie mam żadnych problemów ;)

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli brzuch, mam bole menstruacyjne, po 2 jest trochę lepiej. Pewnie po prostu odchodzi bol jelit.
    Dzisiaj w miare przyzwoita noc za mną. Nawet trochę pospałam.

• Strata Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bol miesiączkowy i lędźwiowego do kompletu. A od wczoraj boli mnie jeszcze żołądek, chce mi sie wymiotowac i mam biegunke. Mam już serdecznie dość. A jeszcze mój m. Turbo dużo pracuje, wizja awansu i tego że będzie musiał wziąść trochę wolnego sprawia że ciągle nie ma go w domu. Więc próbuje przetrwać do 19 30 jak mój straszak idzie spać i najczęściej padam razem z nim.

Wg odkryłam super podcast " historie porodowe ". Są tam historie porodów, dobrych porodów, opowiadane w magiczny sposób. Pozwalają się wyciszyć, można znaleźć w każdej historii coś dla siebie. Polecam.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam robić sobie samej pedicure w takiej ciąży. Serio! Stasio to mnie chyba by wyklinał w brzuchu jakby umiał 😅

Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Tony, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamoTrojki super, że już jesteście razem! Napisz nam, jak ogarniasz dziewczyny? Kuźwa, ja sobie siebie z bliźniakami nie wyobrażam 😂. W ogóle mam wrażenie, że jesteśmy na listopad a tu połowa ciąż może się rozwiązać DO listopada 😂.

Ja to jestem z tych co ani pedicure, ani manicure. Choć może z tym drugim może i bym siebie widziała, tylko że zawód jest jaki jest i szybko by odpadły. Dlatego dbam jedynie o to, by płytka tu i tu ładnie wyglądała 😂.

Idę coś zjeść i zrobić bułki bezglutenowe dla lubego. Taka jestem dobra żona! 😂🤣

Kalli95, Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam jedna stopę. Wyszło no średnio 😅 zostawie drugą i męża jakos zmolestuje żeby mi zrobił juz będzie jak bedzie przynajmniej dziecka juz denerwować nie będę 🤣 gorzej jak nie dam rady mojego przekonać i akurat zacznę rodzic i z taka jedna stopa pomalowana będę musiała jechać 🤣🤣🤣

kid_aa, Anita2022, Tony, Joanne, Ultra-Dżasta, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 listopada mam się stawiać na kwalifikacje do cc 😊 ja bym chciała spróbować naturalnie a mąż się boi że znowu będą problemy i dziecko będzie niedotlenione i problemy 😔 lub że blizna mi nie wytrzyma lub macica pęknie i on woli żebym miała CC 🤔 a ja się boje ze tym razem CC gorzej z niosę i jak sobie poradzę z noworodkiem i małą córką 🙄

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja 3 listopada mam się stawiać na kwalifikacje do cc 😊 ja bym chciała spróbować naturalnie a mąż się boi że znowu będą problemy i dziecko będzie niedotlenione i problemy 😔 lub że blizna mi nie wytrzyma lub macica pęknie i on woli żebym miała CC 🤔 a ja się boje ze tym razem CC gorzej z niosę i jak sobie poradzę z noworodkiem i małą córką 🙄
    A może ktoś może wam pomoc w tych pierwszych dniach po porodzie? Zawsze kazda pomocna reka się przyda żebyś mogła wydobrzec po porodzie nieważne jaki by był 😊 zamartwianie się nic nie da, a tylko gorzej się będziesz czuła. A co mowi twoj lekarz prowadzący?

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Hej

Dziś wychodzę 😁

Na Pomorzanach.

No to dobrze czyli wszystko wdl planów i mąż zdąży super 😂

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama5 super wieści, Diana to dzielna dziewczynka ❤️
    Wiadomo może kiedy wyjdziecie? 😊

Ja oficjalnie zaczęłam 37 tydzień i niech się dzieje co chce! 😅
    Jakoś tez już jestem gotowa na poród, silnie wierze, ze uda się bez cesarki, natomiast wiadomo- zostawiam to w rękach lekarzy, oni się znają.
    Ja bóle miesiączkowe mam coraz częściej i dłużej, nie zauważyłam jakiegoś powiązania z wypróżnieniem tak szczerze 😌.

Mój młody tez od jakiś dwóch dni bardzo aktywny, wypycha się niesamowicie w każdym miejscu, ale nie pomyślałam żeby było to coś złego 😳

kamilamhm lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    U mnie też bol miesiączkowy i lędźwiowego do kompletu. A od wczoraj boli mnie jeszcze żołądek, chce mi sie wymiotowac i mam biegunke. Mam już serdecznie dość. A jeszcze mój m. Turbo dużo pracuje, wizja awansu i tego że będzie musiał wziąść trochę wolnego sprawia że ciągle nie ma go w domu. Więc próbuje przetrwać do 19 30 jak mój straszak idzie spać i najczęściej padam razem z nim.

Wg odkryłam super podcast " historie porodowe ". Są tam historie porodów, dobrych porodów, opowiadane w magiczny sposób. Pozwalają się wyciszyć, można znaleźć w każdej historii coś dla siebie. Polecam.

Ocho, u Ciebie też się "coś" rozkręca 🤭. Wybaczcie za bezpośredniość - dotychczas miałam raz biegunkę ale załatwiam się już 3x dziennie, co jest wg mnie jednoznacznym sygnałem porównując ostatnie miesiące. I od wczoraj mam uderzenia gorąca 🥵.

To będzie najgłupsze co napiszę na tym forum ever - czasami to aż się bałam przeć, żeby dziecko nie wyleciało albo coś innego przy okazji 😂🤣 teraz już bez problemu, bo i nastawienie inne 😂.

Mój też ostatnio złapał awans i na dodatek siedzi w książkach, bo jednak musi powtórzyć trochę rzeczy 🙄. No ale dobrze, cieszę się, że go docenili.

Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta mam to samo! Tylko czekam aż cs się poważniejszego zacznie dziać i będę już na porodówce 😁

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej dokuczają chyba hemoroidy i bóle miednicy. Boję się 2 fazy porodu bo nie wiem jak moje hemoroidy to przezyją😬.
    Miałam jutro iść na pedi ale przesunęli mi wizytę na sobotę. W piątek mam wizytę kontrolną u lekarza. A 26 października idę na ktg do przychodni przyszpitslnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 14:26

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ