X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2022, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Wyniki z krwi wyszły dobre, a położna przekonała lekarza żeby dał mi już dziś spokój i pozwolił się wyspać, wiec balonik założą mi jutro 🙈
    Trzymam kciuki✊️ bedzie wszystko dobrze 😘
    Ale się rozkręciło nam na forum widać że terminy tuż tuż 😊
    Ja dzisiaj przesadziłam ze sprzątaniem i teraz spać nie mogę... myślę czy nic się nie wydarzy bo mnie ciągnie brzuch. Mam nadzieję że przejdzie do rana, a Stasiu posiedzi sobie jeszcze 3 tygodnie w brzuchu🤞

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2022, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać poniedziałku i wizyty żeby zajrzeć jak tam u niego czy wszystko dobrze. Moje 3 dziecko a stresuje się jak przy pierwszym 😱 ten strach o dzieci już będzie zawsze...

Joanne, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim nieśpiącym😏 O 3 pobudka bo po actimelach ruszyły jelita i tak gazowalam aż się obudziłam🤭 jestem już po śniadaniu i nie wiem co dalej. Czekam aż moj się obudzi, wyprawie go do pracy i pójdę spać.

Dzisiaj w planie naleśniki z twarogiem na słodko oraz krokiety z serem żółtym i pieczarkami😋 o ile dam radę pojechać na zakupy a potem stać w kuchni. Wczoraj chwilę posprzątałam, przyjechała koleżanka z synkiem i po ich wizycie byłam mega zmęczona ale pojechałam jeszcze na szybkie zakupy i po powrocie myślałam że wyzionę ducha. Nie pamiętam kiedy tak zmęczona byłam. Kilka godzin dochodziłam do siebie😳

I zgodnie z powiedzieniem "jak nie urok to sraczka" pomiędzy piersiami odparzenie mi się zrobiło🤦🏻‍♀️ po tym jak zobaczyłam że robią mi się rozstępy to cały czas noszę stanik, zazwyczaj sportowy więc pierś jest przy piersi i jest odparzenie. Piecze strasznie.

Meggie powodzenia! Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło❤️

Tysia też mam wizytę i usg w poniedziałek. Ciekawa jestem czy Mała dużo przytyła bo czuje jej ruchy tak jakby wody w środku nie było, tylko dziecko, więc myślę że po prostu duża już jest. A najważniejsze żeby brzuszek zobaczyć czy się wyrównał, czy nic się nie dzieje. Ostatnio myślałam o tym że zazdroszczę Wam wizyt prywatnych bo możecie się o wszystko dopytać, macie zawsze kontakt z lekarzem, a ja strasznie zostawiona na pastwę losu się czuję. Nawet jak poprosiłam o telefon od położnej to odezwały się dopiero na drugi dzień. Już w tym momencie mam ochotę wysmarować im opinie na Google.

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dzień dobry wszystkim nieśpiącym😏 O 3 pobudka bo po actimelach ruszyły jelita i tak gazowalam aż się obudziłam🤭 jestem już po śniadaniu i nie wiem co dalej. Czekam aż moj się obudzi, wyprawie go do pracy i pójdę spać.

Dzisiaj w planie naleśniki z twarogiem na słodko oraz krokiety z serem żółtym i pieczarkami😋 o ile dam radę pojechać na zakupy a potem stać w kuchni. Wczoraj chwilę posprzątałam, przyjechała koleżanka z synkiem i po ich wizycie byłam mega zmęczona ale pojechałam jeszcze na szybkie zakupy i po powrocie myślałam że wyzionę ducha. Nie pamiętam kiedy tak zmęczona byłam. Kilka godzin dochodziłam do siebie😳

I zgodnie z powiedzieniem "jak nie urok to sraczka" pomiędzy piersiami odparzenie mi się zrobiło🤦🏻‍♀️ po tym jak zobaczyłam że robią mi się rozstępy to cały czas noszę stanik, zazwyczaj sportowy więc pierś jest przy piersi i jest odparzenie. Piecze strasznie.

Meggie powodzenia! Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło❤️

Tysia też mam wizytę i usg w poniedziałek. Ciekawa jestem czy Mała dużo przytyła bo czuje jej ruchy tak jakby wody w środku nie było, tylko dziecko, więc myślę że po prostu duża już jest. A najważniejsze żeby brzuszek zobaczyć czy się wyrównał, czy nic się nie dzieje. Ostatnio myślałam o tym że zazdroszczę Wam wizyt prywatnych bo możecie się o wszystko dopytać, macie zawsze kontakt z lekarzem, a ja strasznie zostawiona na pastwę losu się czuję. Nawet jak poprosiłam o telefon od położnej to odezwały się dopiero na drugi dzień. Już w tym momencie mam ochotę wysmarować im opinie na Google.

No i nadrobiłaś mi smaka na krokiety hahaha ostatnio jedliśmy naleśniki z mięsem i warzywami zawinięte jak tortilla i na to ser żółty i do mikrofali No i sos czosnkowy w środku tez lubię takie dziwne rzeczy wymyślać na tzw sprzątanie lodówki 😂😂😂

Co do zakupów to tatę wysłałam z chłopakami czytaj bo samej mi się nie chciało 😂😂

Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, meggie94 jakie zaskoczenie ☺. Będzie dobrze, trzymam za to kciuki 😊. Dawaj znać co i jak w miarę możliwości 🙂.

Nosiu, mam nadzieję, że dotrwam z Karolem do 1.11 😂. W sumie to już niedługo 😳😱.

Dziś wizyta o 17:30. Szczerze to już odliczam godziny. W razie wu wezmę torbę jakby lekarz chciał wysłać mnie od razu na obserwacje z tymi ruchami (choć akurat na wizyty wszystkie nasze dolegliwości magicznie znikają), trochę stres ale wierzę, że jest okej i tylko niepotrzebnie panikuję 😅.

Jeszcze zostało mi kilka spraw do załatwienia na mieście. Podjadę i to ogarnę a później do rozwiązania już nigdzie nie jeżdżę (chyba).

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj równo 35+0tc jeszcze 2 tygodnie i ciąża donoszona 😁😁
    U mnie dzisiaj kiepska noc ale to przez córke bo boli ją brzuszek i zasnąć nie mogła wierciła się itp. 🙈
    Jejku u was też tak zimno ?.🥶 Pokazuje mi -1 aż strach wyjść haha 🤣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas -3 (kuj-pomorskie) u mnie mała szalała przez godzinę zanim zasnęła od ,21 do 22 cudowala masakra 🤣

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mróz nie wstawiłam samochodu do garażu wczoraj i cały w lodzie 🥶 Ja po wczorajszych moich wyczynach sprzątających uszykowalam wszystko do szpitala i pokazałam Zosi gdzie leży, bo jeszcze moje rzeczy muszę uprasować i dopiero do walizki, ale już nie miałam czasu tego rano ogarnąć bo z Zosią miałam wizytę umówioną na 9 i teraz siedzę i czekam.

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mamę poprosiłam o pomoc bo został mi do ogarnięcia salon, kuchnia i łazienki a już sama nie bede taka glupia jak wczoraj ze sama sobie dam rade. Mąż się tez wykaze jak wróci z pracy przed teściową i umyje te swoje wielkie okna😅 Duży dom fajny ale ile pracy to masakra. Że też wymyśliłam teraz ten remont🤦‍♀️

Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano lekarz założył mi balonik, ale przy zakładaniu stwierdził, że powoli się rozkręca, bo i rozwarcie idzie dalej i podczas badania czop już tak porządnie mi odszedł. Plan działania jest jasny - albo po baloniku dziś samo się rozkręci, a jak nie (a położna mówiła, że zakłada, że bez oxy się nie obedzie) to jutro z rana wraca mój lekarz na dyżur i on podłącza mi rano kroplówkę. Wiec zobaczymy.

Joanne, Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Asia11, kamilamhm, Olo323, Scandi-B, Sóweczka, Decemberry, Kitaja lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Rano lekarz założył mi balonik, ale przy zakładaniu stwierdził, że powoli się rozkręca, bo i rozwarcie idzie dalej i podczas badania czop już tak porządnie mi odszedł. Plan działania jest jasny - albo po baloniku dziś samo się rozkręci, a jak nie (a położna mówiła, że zakłada, że bez oxy się nie obedzie) to jutro z rana wraca mój lekarz na dyżur i on podłącza mi rano kroplówkę. Wiec zobaczymy.

Trzymamy kciuki 👍👍

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to już czas na rozpakowywanie 😍 mi się brzuch spina jak stoję chodzę do 31 października musi mąka wytrzymać 🤣 do wizyty

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie a jak się czujesz wiedząc że to już?

age.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie trzymam kciuki żeby było sprawnie:). Ja przy pierwszym porodzie też miałam balonik. Założyli mi go jakoś po 6 rano, po nieprzespanej nocy, bo byłam pod ktg do 4 rano, wiec nie byli tak litościwi jak u Ciebie żeby dać się przespać;). Chodziłam z nim do 17 chyba, w ciągu dnia odszedł mi czop, coś tam pobolewało ale jak mocny okres. Po 17 lekarz mi go wyciągnął i o 18 bylam już na porodówce. Po 4h urodziłam więc było szybko i sprawnie:). Tobie też tego życzę:).

meggie94, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Meggie a jak się czujesz wiedząc że to już?

Przerażona… 🙈 Jestem przerażona swoim niskim progiem bólu, jak mnie teraz łapią bóle przy tym baloniku, a co dopiero bedzie potem ? 🙈

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Przerażona… 🙈 Jestem przerażona swoim niskim progiem bólu, jak mnie teraz łapią bóle przy tym, a co dopiero bedzie potem ? 🙈

To może poproś o coś przeciwbólowego. Powinni Ci dać paracetamol czy coś innego 🤔.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Przerażona… 🙈 Jestem przerażona swoim niskim progiem bólu, jak mnie teraz łapią bóle przy tym baloniku, a co dopiero bedzie potem ? 🙈

Jej... oby szybko i sprawnie poszło i tego bólu było jak najmniej😔

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja tez sie tego boje. Przy okresie zawsze zwijalam sie z bolu i tylko goraca kapiel pomagala. Mimo wszystko trzymam kciuki Meggie!

• kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Gadalam z kilkoma dziewczynami, które tez maja niski próg bólu, a podczas porodu były twardzielkami 😀 tez sie bardzo tego boje, ale wierzę, że wszystkie super damy sobie radę! Trzymam kciuki ❤️

Olo323 lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Dasz radę 🤞 powodzenia 🥰

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ