X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2022, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Wyniki z krwi wyszły dobre, a położna przekonała lekarza żeby dał mi już dziś spokój i pozwolił się wyspać, wiec balonik założą mi jutro 🙈
    Trzymam kciuki✊️ bedzie wszystko dobrze 😘
    Ale się rozkręciło nam na forum widać że terminy tuż tuż 😊
    Ja dzisiaj przesadziłam ze sprzątaniem i teraz spać nie mogę... myślę czy nic się nie wydarzy bo mnie ciągnie brzuch. Mam nadzieję że przejdzie do rana, a Stasiu posiedzi sobie jeszcze 3 tygodnie w brzuchu🤞

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2022, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać poniedziałku i wizyty żeby zajrzeć jak tam u niego czy wszystko dobrze. Moje 3 dziecko a stresuje się jak przy pierwszym 😱 ten strach o dzieci już będzie zawsze...

Joanne, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim nieśpiącym😏 O 3 pobudka bo po actimelach ruszyły jelita i tak gazowalam aż się obudziłam🤭 jestem już po śniadaniu i nie wiem co dalej. Czekam aż moj się obudzi, wyprawie go do pracy i pójdę spać.

Dzisiaj w planie naleśniki z twarogiem na słodko oraz krokiety z serem żółtym i pieczarkami😋 o ile dam radę pojechać na zakupy a potem stać w kuchni. Wczoraj chwilę posprzątałam, przyjechała koleżanka z synkiem i po ich wizycie byłam mega zmęczona ale pojechałam jeszcze na szybkie zakupy i po powrocie myślałam że wyzionę ducha. Nie pamiętam kiedy tak zmęczona byłam. Kilka godzin dochodziłam do siebie😳

I zgodnie z powiedzieniem "jak nie urok to sraczka" pomiędzy piersiami odparzenie mi się zrobiło🤦🏻‍♀️ po tym jak zobaczyłam że robią mi się rozstępy to cały czas noszę stanik, zazwyczaj sportowy więc pierś jest przy piersi i jest odparzenie. Piecze strasznie.

Meggie powodzenia! Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło❤️

Tysia też mam wizytę i usg w poniedziałek. Ciekawa jestem czy Mała dużo przytyła bo czuje jej ruchy tak jakby wody w środku nie było, tylko dziecko, więc myślę że po prostu duża już jest. A najważniejsze żeby brzuszek zobaczyć czy się wyrównał, czy nic się nie dzieje. Ostatnio myślałam o tym że zazdroszczę Wam wizyt prywatnych bo możecie się o wszystko dopytać, macie zawsze kontakt z lekarzem, a ja strasznie zostawiona na pastwę losu się czuję. Nawet jak poprosiłam o telefon od położnej to odezwały się dopiero na drugi dzień. Już w tym momencie mam ochotę wysmarować im opinie na Google.

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dzień dobry wszystkim nieśpiącym😏 O 3 pobudka bo po actimelach ruszyły jelita i tak gazowalam aż się obudziłam🤭 jestem już po śniadaniu i nie wiem co dalej. Czekam aż moj się obudzi, wyprawie go do pracy i pójdę spać.

Dzisiaj w planie naleśniki z twarogiem na słodko oraz krokiety z serem żółtym i pieczarkami😋 o ile dam radę pojechać na zakupy a potem stać w kuchni. Wczoraj chwilę posprzątałam, przyjechała koleżanka z synkiem i po ich wizycie byłam mega zmęczona ale pojechałam jeszcze na szybkie zakupy i po powrocie myślałam że wyzionę ducha. Nie pamiętam kiedy tak zmęczona byłam. Kilka godzin dochodziłam do siebie😳

I zgodnie z powiedzieniem "jak nie urok to sraczka" pomiędzy piersiami odparzenie mi się zrobiło🤦🏻‍♀️ po tym jak zobaczyłam że robią mi się rozstępy to cały czas noszę stanik, zazwyczaj sportowy więc pierś jest przy piersi i jest odparzenie. Piecze strasznie.

Meggie powodzenia! Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło❤️

Tysia też mam wizytę i usg w poniedziałek. Ciekawa jestem czy Mała dużo przytyła bo czuje jej ruchy tak jakby wody w środku nie było, tylko dziecko, więc myślę że po prostu duża już jest. A najważniejsze żeby brzuszek zobaczyć czy się wyrównał, czy nic się nie dzieje. Ostatnio myślałam o tym że zazdroszczę Wam wizyt prywatnych bo możecie się o wszystko dopytać, macie zawsze kontakt z lekarzem, a ja strasznie zostawiona na pastwę losu się czuję. Nawet jak poprosiłam o telefon od położnej to odezwały się dopiero na drugi dzień. Już w tym momencie mam ochotę wysmarować im opinie na Google.

No i nadrobiłaś mi smaka na krokiety hahaha ostatnio jedliśmy naleśniki z mięsem i warzywami zawinięte jak tortilla i na to ser żółty i do mikrofali No i sos czosnkowy w środku tez lubię takie dziwne rzeczy wymyślać na tzw sprzątanie lodówki 😂😂😂

Co do zakupów to tatę wysłałam z chłopakami czytaj bo samej mi się nie chciało 😂😂

Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, meggie94 jakie zaskoczenie ☺. Będzie dobrze, trzymam za to kciuki 😊. Dawaj znać co i jak w miarę możliwości 🙂.

Nosiu, mam nadzieję, że dotrwam z Karolem do 1.11 😂. W sumie to już niedługo 😳😱.

Dziś wizyta o 17:30. Szczerze to już odliczam godziny. W razie wu wezmę torbę jakby lekarz chciał wysłać mnie od razu na obserwacje z tymi ruchami (choć akurat na wizyty wszystkie nasze dolegliwości magicznie znikają), trochę stres ale wierzę, że jest okej i tylko niepotrzebnie panikuję 😅.

Jeszcze zostało mi kilka spraw do załatwienia na mieście. Podjadę i to ogarnę a później do rozwiązania już nigdzie nie jeżdżę (chyba).

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj równo 35+0tc jeszcze 2 tygodnie i ciąża donoszona 😁😁
    U mnie dzisiaj kiepska noc ale to przez córke bo boli ją brzuszek i zasnąć nie mogła wierciła się itp. 🙈
    Jejku u was też tak zimno ?.🥶 Pokazuje mi -1 aż strach wyjść haha 🤣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas -3 (kuj-pomorskie) u mnie mała szalała przez godzinę zanim zasnęła od ,21 do 22 cudowala masakra 🤣

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mróz nie wstawiłam samochodu do garażu wczoraj i cały w lodzie 🥶 Ja po wczorajszych moich wyczynach sprzątających uszykowalam wszystko do szpitala i pokazałam Zosi gdzie leży, bo jeszcze moje rzeczy muszę uprasować i dopiero do walizki, ale już nie miałam czasu tego rano ogarnąć bo z Zosią miałam wizytę umówioną na 9 i teraz siedzę i czekam.

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mamę poprosiłam o pomoc bo został mi do ogarnięcia salon, kuchnia i łazienki a już sama nie bede taka glupia jak wczoraj ze sama sobie dam rade. Mąż się tez wykaze jak wróci z pracy przed teściową i umyje te swoje wielkie okna😅 Duży dom fajny ale ile pracy to masakra. Że też wymyśliłam teraz ten remont🤦‍♀️

Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano lekarz założył mi balonik, ale przy zakładaniu stwierdził, że powoli się rozkręca, bo i rozwarcie idzie dalej i podczas badania czop już tak porządnie mi odszedł. Plan działania jest jasny - albo po baloniku dziś samo się rozkręci, a jak nie (a położna mówiła, że zakłada, że bez oxy się nie obedzie) to jutro z rana wraca mój lekarz na dyżur i on podłącza mi rano kroplówkę. Wiec zobaczymy.

Joanne, Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Asia11, kamilamhm, Olo323, Scandi-B, Sóweczka, Decemberry, Kitaja lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Rano lekarz założył mi balonik, ale przy zakładaniu stwierdził, że powoli się rozkręca, bo i rozwarcie idzie dalej i podczas badania czop już tak porządnie mi odszedł. Plan działania jest jasny - albo po baloniku dziś samo się rozkręci, a jak nie (a położna mówiła, że zakłada, że bez oxy się nie obedzie) to jutro z rana wraca mój lekarz na dyżur i on podłącza mi rano kroplówkę. Wiec zobaczymy.

Trzymamy kciuki 👍👍

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to już czas na rozpakowywanie 😍 mi się brzuch spina jak stoję chodzę do 31 października musi mąka wytrzymać 🤣 do wizyty

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie a jak się czujesz wiedząc że to już?

age.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie trzymam kciuki żeby było sprawnie:). Ja przy pierwszym porodzie też miałam balonik. Założyli mi go jakoś po 6 rano, po nieprzespanej nocy, bo byłam pod ktg do 4 rano, wiec nie byli tak litościwi jak u Ciebie żeby dać się przespać;). Chodziłam z nim do 17 chyba, w ciągu dnia odszedł mi czop, coś tam pobolewało ale jak mocny okres. Po 17 lekarz mi go wyciągnął i o 18 bylam już na porodówce. Po 4h urodziłam więc było szybko i sprawnie:). Tobie też tego życzę:).

meggie94, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Meggie a jak się czujesz wiedząc że to już?

Przerażona… 🙈 Jestem przerażona swoim niskim progiem bólu, jak mnie teraz łapią bóle przy tym baloniku, a co dopiero bedzie potem ? 🙈

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Przerażona… 🙈 Jestem przerażona swoim niskim progiem bólu, jak mnie teraz łapią bóle przy tym, a co dopiero bedzie potem ? 🙈

To może poproś o coś przeciwbólowego. Powinni Ci dać paracetamol czy coś innego 🤔.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Przerażona… 🙈 Jestem przerażona swoim niskim progiem bólu, jak mnie teraz łapią bóle przy tym baloniku, a co dopiero bedzie potem ? 🙈

Jej... oby szybko i sprawnie poszło i tego bólu było jak najmniej😔

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja tez sie tego boje. Przy okresie zawsze zwijalam sie z bolu i tylko goraca kapiel pomagala. Mimo wszystko trzymam kciuki Meggie!

• kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Gadalam z kilkoma dziewczynami, które tez maja niski próg bólu, a podczas porodu były twardzielkami 😀 tez sie bardzo tego boje, ale wierzę, że wszystkie super damy sobie radę! Trzymam kciuki ❤️

Olo323 lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Dasz radę 🤞 powodzenia 🥰

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ