X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Właśnie zastanawialam sie kiedy to badaja :) I czy ten pomiar duzo mowi. W sensie ze będzie latwiej urodzic itp. Jedna koleżanka mi mowila, ze ginekolog jej powiedział, ze z jej budowa to tylko rodzic. I rzeczywiście porod byl dla niej latwy.

No mi położne jak mnie zmierzyły powiedziały, że mam super wymiary i aż żal byłoby mnie ciąć, wiec zobaczymy ile w tym prawdy 😅

Kalli95, Angelaaaa, Sóweczka, Nosia, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, my też już po wizycie.
    Dzieć mnie wykończy, w 2 tygodnie przybrał 500 g, czyli mam 3200 g w brzuchu. Nie wiem jak on tam się mieści - obwód głowy 10 cm 😳 (chciałabym zobaczyć swoją minę jak lekarz przekazywał tą informację, bo zaraz po tym zadałam mu pytanie JAK on się tam zmieści 😂a lekarz do mnie, że będziemy się martwić jak głowa będzie mieć więcej jak 12 cm 😱), dla śmiechu zmierzył długość stopy: 9 cm. Ja pitole.

Szyjka 3 cm, rozpulchniona, bez rozwarcia. Na odchodne kazał zażywać dużo seksu, codziennie i do zobaczenia w poniedziałek na porodówce 😂🤣.

Kalli95, MamaNl, Asia11, Marta93, Olo323, Angelaaaa, kamilamhm lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dzieć mnie wykończy, w 2 tygodnie przybrał 500 g, czyli mam 3200 g w brzuchu. Nie wiem jak on tam się mieści - obwód głowy 10 cm 😳 (chciałabym zobaczyć swoją minę jak lekarz przekazywał tą informację, bo zaraz po tym zadałam mu pytanie JAK on się tam zmieści 😂a lekarz do mnie, że będziemy się martwić jak głowa będzie mieć więcej jak 12 cm 😱), dla śmiechu zmierzył długość stopy: 9 cm. Ja pitole.

Szyjka 3 cm, rozpulchniona, bez rozwarcia. Na odchodne kazał zażywać dużo seksu, codziennie i do zobaczenia w poniedziałek na porodówce 😂🤣.
    Czyli tak zwane 3S :D seks, spacer, schody :D

kamilamhm lubi tę wiadomość

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

A co z tym twardnieniem 🙂

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    A co z tym twardnieniem 🙂

Ma twardnieć, już jest bezpiecznie, więc nie trzeba się martwić 😅.

Tony, dzięki za nazwę tego urządzenia. Błysnę wiedzą na porodówce, położne będą pozytywnie zaskoczone 😆😂. W 26 tygodniu mierzyły mi miednicę ale lekarz mówił, że przed porodem też zmierzą. No ale już w lipcu usłyszałam, że miednica jest stworzona do rodzenia. A prawda jest taka, że pierwsze co się stało w 1 trymestrze, to "magiczny rozrost" miednicy. Myślicie, że tak już zostanie? 🥺

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Tony, dzięki za nazwę tego urządzenia. Błysnę wiedzą na porodówce, położne będą pozytywnie zaskoczone 😆😂. W 26 tygodniu mierzyły mi miednicę ale lekarz mówił, że przed porodem też zmierzą. No ale już w lipcu usłyszałam, że miednica jest stworzona do rodzenia. A prawda jest taka, że pierwsze co się stało w 1 trymestrze, to "magiczny rozrost" miednicy. Myślicie, że tak już zostanie? 🥺

Mi biodra się rozeszły w pierwszej ciąży
    Z 94cm zrobiło się 120 cm i tak do dziś ale już przywykłam 😂😂😂

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam wąskich bioder, ale rozeszly mi sie troche w ciazy. Nie chce zeby tak zostalo, ale nie łudzę się, że wróca do normy :(

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Justa, do jakiego poniedziałku?😜 Przecież miało być 1.11, a najbliższy poniedziałek nie ma żadnej jedynki 😁

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Tez ostatnio usłyszałam od teściowej ze mam "dużą dupkę" 😑 tez widzę że mi się biodra rozeszły a tez na starcie wąskich bioder nie mialam

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już nie mogę doczekać sobotniej wizyty 🙄 bardzo bym chciała wiedzieć co tam słychać na dole.
    Poczytałam żeby łykać olej z wiesiolka na rozpulchnienie szyjki żeby lepiej ja do porodu naszykować. Musze kupic sobie jeszcze herbatę z liści malin. Lepiej późno niż wcale 😅

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Justa, do jakiego poniedziałku?😜 Przecież miało być 1.11, a najbliższy poniedziałek nie ma żadnej jedynki 😁

Nie czuję się na ten poniedziałek, także spokojnie. Myślę, że listopad jest jak najbardziej prawdopodobny 😁. Wstępnie jestem zapisana na 3.11, na kolejną wizytę oraz KTG i szczerze liczę, że do tego czasu sytuacja się sama rozwinie 😂. Martwi mnie ten obwód głowy, kuźwa. Ile jeszcze musi urosnąć? Rozumiem, że jak weszło to musi wyjść, no ale powoli to przestaje być śmieszne 😂🤣.

A co do bioder to ta okrągłość mi się podobała. Jednak trochę wymknęło się to spod kontroli 😅. Zobaczę co będzie jak dojdę do siebie po ciąży 😬.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozszerzone biodra powinny sie troche pomniejszyc, w koncu mamy poluzowane wiezadla 🤗

Jadlam dzisiaj grochowke, gotowiec ze sklepu. Taka pyszna, ze chyba sama zrobie, zeby byl caly wielki gar. Jakie to dobreeee 🤩

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Strata Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba szerokość głowy 10cm 😆
    Bo obwód 10 cm To bardzo malutko. Dzieci zazwyczaj przy porodzie mają 36-38 cm w obwodzie ;)

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a mnie nigdy nikt nie mierzył miednicy:D ale jak urodziłam starszaka to może teraz tez pójdzie:D
    Ultra-dżasta tą głową się aż tak nie martw. Mój też miał duży obwod glowy i bałam się jak cholera, urodził się w 37+6 i mial 34 cm obwodu głowy, więc spoko. Kości czaszki zachodzą na siebie w trakcie przeciskania się przez kanał rodny i zazwyczaj się mieszczą. Za to po porodzie bardzo szybko zwiększał się obwod glowy przez pierwsze miesiące i bardzo mnie to martwiło ale lekarka mnie uspokajała, że wszystko ok. U nas obwod glowy u starszaka zawsze był powyzej 90 centyla (jeszcze w prenatalnych tak mialam), a teraz to już wyjechał za siatkę. Czapki kupuję mu na 2/3 lata a ma 1,5roku:). My z mężem też mamy duże glowy wiec taka uroda;).

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Bo obwód 10 cm To bardzo malutko. Dzieci zazwyczaj przy porodzie mają 36-38 cm w obwodzie ;)

U mnie przy 9 cm obwód mówili 32-34 cm

Strata lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    No właśnie, 10cm to pewnie ma w wymiarze strzałkowym (kolejne mądre słowo 🤣), a w obwodzie powyżej 30 :) co nie zmienia faktu, że też nie wiem, jakim cudem arbuz może przejść przez taką dziurkę xDd

Olo323, Kalli95, Ultra-Dżasta, Asia11, Kitaja, Strata, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:

A może i tak 😂, kurczę nie znam się na tym. No ale tak, bo obwód to jest kółko na USG a ten pomiar STRZAŁKOWY to taka kreska 🤦‍♀️. Tak czy siak, to i tak dużo 🤣😂.

Jeju ale jestem głodna, aż spać nie mogę. Ciężko będzie wytrzymać do 7 🙄.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2022, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana 😊
    Dziewczyny jak mnie bolą pachwiny strasznie 😪 normalnie maraton bym przebiegła i mniej by bolało 😉 ale widzę światełko w tunelu dzisiaj powinien być koniec tego remontu i sprzątania😀 z dwóch dni zrobiło się 6 po 12 godzin to nie na moje nerwy 🤣

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2022, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi94 jak sytuacja??

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2022, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nasze mamusie które już są rozpakowane Czekamynadzidzie i Mama Trójki już 5? 😊

UFmbp2.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ