LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nosia wrote:Właśnie zastanawialam sie kiedy to badaja I czy ten pomiar duzo mowi. W sensie ze będzie latwiej urodzic itp. Jedna koleżanka mi mowila, ze ginekolog jej powiedział, ze z jej budowa to tylko rodzic. I rzeczywiście porod byl dla niej latwy.
No mi położne jak mnie zmierzyły powiedziały, że mam super wymiary i aż żal byłoby mnie ciąć, wiec zobaczymy ile w tym prawdy 😅Kalli95, Angelaaaa, Sóweczka, Nosia, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Dobra laski, my też już po wizycie.
Dzieć mnie wykończy, w 2 tygodnie przybrał 500 g, czyli mam 3200 g w brzuchu. Nie wiem jak on tam się mieści - obwód głowy 10 cm 😳 (chciałabym zobaczyć swoją minę jak lekarz przekazywał tą informację, bo zaraz po tym zadałam mu pytanie JAK on się tam zmieści 😂a lekarz do mnie, że będziemy się martwić jak głowa będzie mieć więcej jak 12 cm 😱), dla śmiechu zmierzył długość stopy: 9 cm. Ja pitole.
Szyjka 3 cm, rozpulchniona, bez rozwarcia. Na odchodne kazał zażywać dużo seksu, codziennie i do zobaczenia w poniedziałek na porodówce 😂🤣.Kalli95, MamaNl, Asia11, Marta93, Olo323, Angelaaaa, kamilamhm lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Dobra laski, my też już po wizycie.
Dzieć mnie wykończy, w 2 tygodnie przybrał 500 g, czyli mam 3200 g w brzuchu. Nie wiem jak on tam się mieści - obwód głowy 10 cm 😳 (chciałabym zobaczyć swoją minę jak lekarz przekazywał tą informację, bo zaraz po tym zadałam mu pytanie JAK on się tam zmieści 😂a lekarz do mnie, że będziemy się martwić jak głowa będzie mieć więcej jak 12 cm 😱), dla śmiechu zmierzył długość stopy: 9 cm. Ja pitole.
Szyjka 3 cm, rozpulchniona, bez rozwarcia. Na odchodne kazał zażywać dużo seksu, codziennie i do zobaczenia w poniedziałek na porodówce 😂🤣.kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Szyjka 3 cm, rozpulchniona, bez rozwarcia. Na odchodne kazał zażywać dużo seksu, codziennie i do zobaczenia w poniedziałek na porodówce 😂🤣. -
Marta93 wrote:A co z tym twardnieniem 🙂
Ma twardnieć, już jest bezpiecznie, więc nie trzeba się martwić 😅.
Tony, dzięki za nazwę tego urządzenia. Błysnę wiedzą na porodówce, położne będą pozytywnie zaskoczone 😆😂. W 26 tygodniu mierzyły mi miednicę ale lekarz mówił, że przed porodem też zmierzą. No ale już w lipcu usłyszałam, że miednica jest stworzona do rodzenia. A prawda jest taka, że pierwsze co się stało w 1 trymestrze, to "magiczny rozrost" miednicy. Myślicie, że tak już zostanie? 🥺11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Ma twardnieć, już jest bezpiecznie, więc nie trzeba się martwić 😅.
Tony, dzięki za nazwę tego urządzenia. Błysnę wiedzą na porodówce, położne będą pozytywnie zaskoczone 😆😂. W 26 tygodniu mierzyły mi miednicę ale lekarz mówił, że przed porodem też zmierzą. No ale już w lipcu usłyszałam, że miednica jest stworzona do rodzenia. A prawda jest taka, że pierwsze co się stało w 1 trymestrze, to "magiczny rozrost" miednicy. Myślicie, że tak już zostanie? 🥺
Mi biodra się rozeszły w pierwszej ciąży
Z 94cm zrobiło się 120 cm i tak do dziś ale już przywykłam 😂😂😂 -
Szyjka 3 cm, rozpulchniona, bez rozwarcia. Na odchodne kazał zażywać dużo seksu, codziennie i do zobaczenia w poniedziałek na porodówce 😂🤣.
Justa, do jakiego poniedziałku?😜 Przecież miało być 1.11, a najbliższy poniedziałek nie ma żadnej jedynki 😁 -
Ultra-Dżasta wrote:Ma twardnieć, już jest bezpiecznie, więc nie trzeba się martwić 😅.
Tony, dzięki za nazwę tego urządzenia. Błysnę wiedzą na porodówce, położne będą pozytywnie zaskoczone 😆😂. W 26 tygodniu mierzyły mi miednicę ale lekarz mówił, że przed porodem też zmierzą. No ale już w lipcu usłyszałam, że miednica jest stworzona do rodzenia. A prawda jest taka, że pierwsze co się stało w 1 trymestrze, to "magiczny rozrost" miednicy. Myślicie, że tak już zostanie? 🥺 -
Ja się już nie mogę doczekać sobotniej wizyty 🙄 bardzo bym chciała wiedzieć co tam słychać na dole.
Poczytałam żeby łykać olej z wiesiolka na rozpulchnienie szyjki żeby lepiej ja do porodu naszykować. Musze kupic sobie jeszcze herbatę z liści malin. Lepiej późno niż wcale 😅 -
Asia11 wrote:Justa, do jakiego poniedziałku?😜 Przecież miało być 1.11, a najbliższy poniedziałek nie ma żadnej jedynki 😁
Nie czuję się na ten poniedziałek, także spokojnie. Myślę, że listopad jest jak najbardziej prawdopodobny 😁. Wstępnie jestem zapisana na 3.11, na kolejną wizytę oraz KTG i szczerze liczę, że do tego czasu sytuacja się sama rozwinie 😂. Martwi mnie ten obwód głowy, kuźwa. Ile jeszcze musi urosnąć? Rozumiem, że jak weszło to musi wyjść, no ale powoli to przestaje być śmieszne 😂🤣.
A co do bioder to ta okrągłość mi się podobała. Jednak trochę wymknęło się to spod kontroli 😅. Zobaczę co będzie jak dojdę do siebie po ciąży 😬.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Rozszerzone biodra powinny sie troche pomniejszyc, w koncu mamy poluzowane wiezadla 🤗
Jadlam dzisiaj grochowke, gotowiec ze sklepu. Taka pyszna, ze chyba sama zrobie, zeby byl caly wielki gar. Jakie to dobreeee 🤩Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Kurde, a mnie nigdy nikt nie mierzył miednicy:D ale jak urodziłam starszaka to może teraz tez pójdzie:D
Ultra-dżasta tą głową się aż tak nie martw. Mój też miał duży obwod glowy i bałam się jak cholera, urodził się w 37+6 i mial 34 cm obwodu głowy, więc spoko. Kości czaszki zachodzą na siebie w trakcie przeciskania się przez kanał rodny i zazwyczaj się mieszczą. Za to po porodzie bardzo szybko zwiększał się obwod glowy przez pierwsze miesiące i bardzo mnie to martwiło ale lekarka mnie uspokajała, że wszystko ok. U nas obwod glowy u starszaka zawsze był powyzej 90 centyla (jeszcze w prenatalnych tak mialam), a teraz to już wyjechał za siatkę. Czapki kupuję mu na 2/3 lata a ma 1,5roku:). My z mężem też mamy duże glowy wiec taka uroda;).kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Strata wrote:Chyba szerokość głowy 10cm 😆
Bo obwód 10 cm To bardzo malutko. Dzieci zazwyczaj przy porodzie mają 36-38 cm w obwodzie
Olo323, Kalli95, Ultra-Dżasta, Asia11, Kitaja, Strata, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Strata wrote:Chyba szerokość głowy 10cm 😆
Bo obwód 10 cm To bardzo malutko. Dzieci zazwyczaj przy porodzie mają 36-38 cm w obwodzie
A może i tak 😂, kurczę nie znam się na tym. No ale tak, bo obwód to jest kółko na USG a ten pomiar STRZAŁKOWY to taka kreska 🤦♀️. Tak czy siak, to i tak dużo 🤣😂.
Jeju ale jestem głodna, aż spać nie mogę. Ciężko będzie wytrzymać do 7 🙄.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Witam z rana 😊
Dziewczyny jak mnie bolą pachwiny strasznie 😪 normalnie maraton bym przebiegła i mniej by bolało 😉 ale widzę światełko w tunelu dzisiaj powinien być koniec tego remontu i sprzątania😀 z dwóch dni zrobiło się 6 po 12 godzin to nie na moje nerwy 🤣