Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Właśnie zastanawialam sie kiedy to badaja :) I czy ten pomiar duzo mowi. W sensie ze będzie latwiej urodzic itp. Jedna koleżanka mi mowila, ze ginekolog jej powiedział, ze z jej budowa to tylko rodzic. I rzeczywiście porod byl dla niej latwy.

No mi położne jak mnie zmierzyły powiedziały, że mam super wymiary i aż żal byłoby mnie ciąć, wiec zobaczymy ile w tym prawdy 😅

Kalli95, Angelaaaa, nick nieaktualny, Nosia, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, my też już po wizycie.
    Dzieć mnie wykończy, w 2 tygodnie przybrał 500 g, czyli mam 3200 g w brzuchu. Nie wiem jak on tam się mieści - obwód głowy 10 cm 😳 (chciałabym zobaczyć swoją minę jak lekarz przekazywał tą informację, bo zaraz po tym zadałam mu pytanie JAK on się tam zmieści 😂a lekarz do mnie, że będziemy się martwić jak głowa będzie mieć więcej jak 12 cm 😱), dla śmiechu zmierzył długość stopy: 9 cm. Ja pitole.

Szyjka 3 cm, rozpulchniona, bez rozwarcia. Na odchodne kazał zażywać dużo seksu, codziennie i do zobaczenia w poniedziałek na porodówce 😂🤣.

Kalli95, MamaNl, Asia11, Marta93, Olo323, Angelaaaa, kamilamhm lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dzieć mnie wykończy, w 2 tygodnie przybrał 500 g, czyli mam 3200 g w brzuchu. Nie wiem jak on tam się mieści - obwód głowy 10 cm 😳 (chciałabym zobaczyć swoją minę jak lekarz przekazywał tą informację, bo zaraz po tym zadałam mu pytanie JAK on się tam zmieści 😂a lekarz do mnie, że będziemy się martwić jak głowa będzie mieć więcej jak 12 cm 😱), dla śmiechu zmierzył długość stopy: 9 cm. Ja pitole.

Szyjka 3 cm, rozpulchniona, bez rozwarcia. Na odchodne kazał zażywać dużo seksu, codziennie i do zobaczenia w poniedziałek na porodówce 😂🤣.
    Czyli tak zwane 3S :D seks, spacer, schody :D

kamilamhm lubi tę wiadomość

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

A co z tym twardnieniem 🙂

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    A co z tym twardnieniem 🙂

Ma twardnieć, już jest bezpiecznie, więc nie trzeba się martwić 😅.

Tony, dzięki za nazwę tego urządzenia. Błysnę wiedzą na porodówce, położne będą pozytywnie zaskoczone 😆😂. W 26 tygodniu mierzyły mi miednicę ale lekarz mówił, że przed porodem też zmierzą. No ale już w lipcu usłyszałam, że miednica jest stworzona do rodzenia. A prawda jest taka, że pierwsze co się stało w 1 trymestrze, to "magiczny rozrost" miednicy. Myślicie, że tak już zostanie? 🥺

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Tony, dzięki za nazwę tego urządzenia. Błysnę wiedzą na porodówce, położne będą pozytywnie zaskoczone 😆😂. W 26 tygodniu mierzyły mi miednicę ale lekarz mówił, że przed porodem też zmierzą. No ale już w lipcu usłyszałam, że miednica jest stworzona do rodzenia. A prawda jest taka, że pierwsze co się stało w 1 trymestrze, to "magiczny rozrost" miednicy. Myślicie, że tak już zostanie? 🥺

Mi biodra się rozeszły w pierwszej ciąży
    Z 94cm zrobiło się 120 cm i tak do dziś ale już przywykłam 😂😂😂

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam wąskich bioder, ale rozeszly mi sie troche w ciazy. Nie chce zeby tak zostalo, ale nie łudzę się, że wróca do normy :(

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Justa, do jakiego poniedziałku?😜 Przecież miało być 1.11, a najbliższy poniedziałek nie ma żadnej jedynki 😁

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Tez ostatnio usłyszałam od teściowej ze mam "dużą dupkę" 😑 tez widzę że mi się biodra rozeszły a tez na starcie wąskich bioder nie mialam

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już nie mogę doczekać sobotniej wizyty 🙄 bardzo bym chciała wiedzieć co tam słychać na dole.
    Poczytałam żeby łykać olej z wiesiolka na rozpulchnienie szyjki żeby lepiej ja do porodu naszykować. Musze kupic sobie jeszcze herbatę z liści malin. Lepiej późno niż wcale 😅

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Justa, do jakiego poniedziałku?😜 Przecież miało być 1.11, a najbliższy poniedziałek nie ma żadnej jedynki 😁

Nie czuję się na ten poniedziałek, także spokojnie. Myślę, że listopad jest jak najbardziej prawdopodobny 😁. Wstępnie jestem zapisana na 3.11, na kolejną wizytę oraz KTG i szczerze liczę, że do tego czasu sytuacja się sama rozwinie 😂. Martwi mnie ten obwód głowy, kuźwa. Ile jeszcze musi urosnąć? Rozumiem, że jak weszło to musi wyjść, no ale powoli to przestaje być śmieszne 😂🤣.

A co do bioder to ta okrągłość mi się podobała. Jednak trochę wymknęło się to spod kontroli 😅. Zobaczę co będzie jak dojdę do siebie po ciąży 😬.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozszerzone biodra powinny sie troche pomniejszyc, w koncu mamy poluzowane wiezadla 🤗

Jadlam dzisiaj grochowke, gotowiec ze sklepu. Taka pyszna, ze chyba sama zrobie, zeby byl caly wielki gar. Jakie to dobreeee 🤩

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Strata Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba szerokość głowy 10cm 😆
    Bo obwód 10 cm To bardzo malutko. Dzieci zazwyczaj przy porodzie mają 36-38 cm w obwodzie ;)

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a mnie nigdy nikt nie mierzył miednicy:D ale jak urodziłam starszaka to może teraz tez pójdzie:D
    Ultra-dżasta tą głową się aż tak nie martw. Mój też miał duży obwod glowy i bałam się jak cholera, urodził się w 37+6 i mial 34 cm obwodu głowy, więc spoko. Kości czaszki zachodzą na siebie w trakcie przeciskania się przez kanał rodny i zazwyczaj się mieszczą. Za to po porodzie bardzo szybko zwiększał się obwod glowy przez pierwsze miesiące i bardzo mnie to martwiło ale lekarka mnie uspokajała, że wszystko ok. U nas obwod glowy u starszaka zawsze był powyzej 90 centyla (jeszcze w prenatalnych tak mialam), a teraz to już wyjechał za siatkę. Czapki kupuję mu na 2/3 lata a ma 1,5roku:). My z mężem też mamy duże glowy wiec taka uroda;).

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Bo obwód 10 cm To bardzo malutko. Dzieci zazwyczaj przy porodzie mają 36-38 cm w obwodzie ;)

U mnie przy 9 cm obwód mówili 32-34 cm

Strata lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    No właśnie, 10cm to pewnie ma w wymiarze strzałkowym (kolejne mądre słowo 🤣), a w obwodzie powyżej 30 :) co nie zmienia faktu, że też nie wiem, jakim cudem arbuz może przejść przez taką dziurkę xDd

Olo323, Kalli95, Ultra-Dżasta, Asia11, Kitaja, Strata, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:

A może i tak 😂, kurczę nie znam się na tym. No ale tak, bo obwód to jest kółko na USG a ten pomiar STRZAŁKOWY to taka kreska 🤦‍♀️. Tak czy siak, to i tak dużo 🤣😂.

Jeju ale jestem głodna, aż spać nie mogę. Ciężko będzie wytrzymać do 7 🙄.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2022, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana 😊
    Dziewczyny jak mnie bolą pachwiny strasznie 😪 normalnie maraton bym przebiegła i mniej by bolało 😉 ale widzę światełko w tunelu dzisiaj powinien być koniec tego remontu i sprzątania😀 z dwóch dni zrobiło się 6 po 12 godzin to nie na moje nerwy 🤣

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2022, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi94 jak sytuacja??

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2022, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nasze mamusie które już są rozpakowane Czekamynadzidzie i Mama Trójki już 5? 😊

UFmbp2.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ