LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia1985 wrote:Witam z rana 😊
Dziewczyny jak mnie bolą pachwiny strasznie 😪 normalnie maraton bym przebiegła i mniej by bolało 😉 ale widzę światełko w tunelu dzisiaj powinien być koniec tego remontu i sprzątania😀 z dwóch dni zrobiło się 6 po 12 godzin to nie na moje nerwy 🤣
Mnie też pachwiny strasznie bolą już od kilku dni 😮💨Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
U mnie dziś noc spokojniejsza ale nie śpię już od 6 włączyłam ostatnie pranie dla małego z ciuszków 56/62
Jeszcze zostało trochę prasowania. Wczoraj zamówiłam kojec turystyczny do salonu żeby choć tu było wszystko gotowe bo obawiam się ze pokój będę dopiero ruszać jak on się już urodzi - dużo pracy a siły brak
Mnie znów dziś bolą krzyże lędźwia tak jak zawsze przed @ jak spada progesteron
I w sumie czuje się zmęczona jakaś i lekko mam mdłości
Ciśnienie 142/100 czyli jak codzień wczoraj wieczór trochę wariowało
Oczywiście wszystko obserwujeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 08:29
-
Dzień doberek, życzę Wam przemiłego dnia (i smacznej kawusi bezkofeinowej 😂😂)
My się szykujemy do położnej na edukację, może dziś nam opowie coś więcej o obsłudze noworodka, bo przez ostatnie dwa spotkania w sumie nic odkrywczego nie mówiła 😂
A na obiad zrobimy sphagetti z sosem słodko-kwaśnym 😁
Po tym leku rozkurczowym mam wrażenie, że dzidziut w końcu ma miejsce do ruszania się. Ruchy są zdeecydowanie większe i częstsze niż przed braniem leku. Ciekawe to jest bardzo. I miłe 🥰Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
U mnie dzisiaj noc cała przespana! Obudziłam się dopiero o 6.45 ale już w łóżku odpoczywam bo nastawiłam zmywarkę po śniadaniu, pozbierałam pranie z suszarki i sapię jak stara lokomotywa😬 Wczoraj byłam ostatni raz na samodzielnych zakupach. Przed wyjściem wzięłam paracetamol żeby co rusz w sklepach nie siadać jak gdzieś można😆 I rzeczywiście- zakupy zrobiłam normalnie ale jak wróciłam do domu to znowu byłam tak zmęczona że już nic nie zrobiłam. A tylko godzina zakupów🤦🏻♀️
-
Dżasta, rozumiem Cię. Jak ostatnio wyszłam na samodzielne zakupy, to wzięłam koszyk taki mały (w stonce) i wszystko wkładałam z prędkością slow motion 😂 jak stanęłam przy samoobsługowej kasie i wyciągałam te przedmioty z pięknego przykucu 😂😂 to ludzie pewnie z siebie wychodzili, bo tyle to trwało. Ale doszłam do wniosku, że jestem ważniejsza, a ich pośpiech mnie nie interesuje 🤗
kamilamhm lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ja dziś w miarę ale przy każdym spacerze na siku brzuch twardniał czy to ma tak być? Jak siedzę i leżę jest miękki a jak wstaję to twardy może dlatego że mąka już sporo waży? Pomóżcie bo już świruje że coś się dzieje a ja nie reaguję
-
Mnie dzisiaj cała noc bolał brzuch tak jak przy okresie, powiem Wam ze na tyle mocno, ze aż sprawdzałam w nocy czy naprawdę nie mam okresu 😅😳
Teraz już tylko lekko pobolewa i bardziej nawet czuje lędźwia- nie ukrywam trochę się zestresowałam 😅
Za tydzień wizyta wiec chciałabym wytrzymać🙈
Na początku ciąży się śmiałam, ze fajnie byłoby urodzić 22.10.22 ze fajna data i mąż mnie zestresował, ze wykrakałam 🙈😂
Ja dziś w planach mam zakupy i zrobienie tych krokietów co tak narobilyście smaka😂
Chciałam okna umyć, ale tak zimno i zaczęło kropić 🫤👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Marta93 wrote:Ja dziś w miarę ale przy każdym spacerze na siku brzuch twardniał czy to ma tak być? Jak siedzę i leżę jest miękki a jak wstaję to twardy może dlatego że mąka już sporo waży? Pomóżcie bo już świruje że coś się dzieje a ja nie reaguję
-
Witam się w ciąży donoszonej:). Czas zacząć pić liście malin:D. Właśnie wracam z wizyty i wszystko jest ok. Szyjka jest miękka ale trzyma, jeszcze nie zapowiada się na poród. Główka już ustawiona do startu:D. Wygląda na to, że drugi synek jest trochę chudszy od pierwszego. Ciekawe.
Marta 93 to co opisujesz jest raczej normalne. Też mi się często brzuch spina jak wstanę czy się szybko ruszę. Chociaż ostatnio muszę przyznać, że chyba mniej mi twardnieje ale też się ograniczyłam trochę z chodzeniem.Nosia, Angelaaaa, Asia11, kamilamhm, Joanne, Scandi-B, Decemberry lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Mi też doszły bóle pachwin, twardnienie brzucha za to trochę ogarnięte dzięki magnezowi, ale i tak codziennie mi to towarzyszy. Lekarz twierdzi, że nie ma czym się martwić, macica się przygotowuje - a jak za bardzo doskwiera, to się oszczędzać i więcej odpoczywać
-
Ja poprzykrywalam dzisiaj krzaczki na zimę w ogrodzie. Później już pewnie nie będę mieć do tego głowy.
I po tej gimnastyce odszedł mi kolejny kawałek czopa 🙉
Dzisiaj ciąża donoszona, więc niech się dzieje.Tony, Joanne, Scandi-B, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Decemberry, pomyliłaś mnie z Joanne tak myślę 😂 ale wiem o czym piszecie. Przeżywałam to dziś w Lidlu. Jeszcze po wizycie u fizjo-uro to już w ogóle było słabo, bo ona mnie dotykała i lędźwia na świeżo są tkliwe. Pokazywała mi jak przeć i masować krocze. O ile krocze to pikuś, to parcie nie należy do łatwych. Będę musiała to jeszcze przećwiczyć 😂.
Ciulowo dziś się czuję, jestem jakaś taka... Drażliwa, o. Myślę, że to dobre określenie. I jeszcze serio, nie dobrze mi. A i ciągle jem sałatki 🤣😂.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
A co do bioder miałam jeszcze dodać- mnie tez się biodra „rozrosły” zawsze jak tyje szło mi w uda i biodra i dosłownie na dniach dorobiłam się dość grubych i mocnych rozstępów na biodrach, tak po bokach właśnie. Takie cieńsze, drobniejsze na udach. I mam dosłownie trzy kropeczki pod brzuchem 😅
Ale powiem Wam, ze w ogóle mnie one nie smucą/złoszczą, nawet patrze na nie z jakaś duma i czułością, ze „kurła to moje ciało jest magiczne” 😊Joanne, kamilamhm lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Ha ha, Olo, ja właśnie nasmażyłam naleśników na te krokiety😁 Wczoraj kupiłam porządny magnez, do tego w końcu ruszyły jelita i dzisiaj po kolejnej dawce magnezu uznałam że nie ma to tamto i czas wziąć się do roboty. Zrobiłam zupę krem dyniową, nasmażyłam naleśników jak dla wojska bo chce te krokiety też zamrozić (ciekawe czy będą dobre. Mroziłyście?) i farsz też gotowy.
Po dwóch godzinach w kuchni muszę trochę odpocząć bo dziecko się domaga😉Olo323 lubi tę wiadomość
-
Ciężko mi stwierdzić czy w biodrach coś mi przybyło. Może tak bo jak nakładałam szorty które kiedyś na mnie wisiały to teraz były upięte na pupie. Zauważyłam za to że jak przez te pierwsze pół roku mocno tyłam i 13 kg przybrałam na wadze, tak waga teraz prawie stoi w miejscu. Wcześniej przez miesiąc był kilogram a pomiędzy dwoma ostatnimi wizytami nic nie przytyłam, po prostu nagle chudnę a brzuch rośnie. To że chudnę widzę po spodniach ciążowych bo przeżywałam że te co kupiłam o rozmiar za duże są już za małe, a teraz w nogawkach mam luz ale na brzuchu opinają się coraz bardziej. Więc wyglądam jak dzieci z Afryki- chude i z wielkimi brzuchami😆
-
Ultra-Dżasta wrote:Decemberry, pomyliłaś mnie z Joanne tak myślę 😂 ale wiem o czym piszecie. Przeżywałam to dziś w Lidlu. Jeszcze po wizycie u fizjo-uro to już w ogóle było słabo, bo ona mnie dotykała i lędźwia na świeżo są tkliwe. Pokazywała mi jak przeć i masować krocze. O ile krocze to pikuś, to parcie nie należy do łatwych. Będę musiała to jeszcze przećwiczyć 😂.
Ciulowo dziś się czuję, jestem jakaś taka... Drażliwa, o. Myślę, że to dobre określenie. I jeszcze serio, nie dobrze mi. A i ciągle jem sałatki 🤣😂.Decemberry lubi tę wiadomość
-
Joanne wrote:Ciężko mi stwierdzić czy w biodrach coś mi przybyło. Może tak bo jak nakładałam szorty które kiedyś na mnie wisiały to teraz były upięte na pupie. Zauważyłam za to że jak przez te pierwsze pół roku mocno tyłam i 13 kg przybrałam na wadze, tak waga teraz prawie stoi w miejscu. Wcześniej przez miesiąc był kilogram a pomiędzy dwoma ostatnimi wizytami nic nie przytyłam, po prostu nagle chudnę a brzuch rośnie. To że chudnę widzę po spodniach ciążowych bo przeżywałam że te co kupiłam o rozmiar za duże są już za małe, a teraz w nogawkach mam luz ale na brzuchu opinają się coraz bardziej. Więc wyglądam jak dzieci z Afryki- chude i z wielkimi brzuchami😆
-
Kroietow nie mrozilam nigdy, to nie wiem 🤔 Ja z kolei narobilam pierogow do zamrozenia, z kapucha i grzybami oraz szpinakiem i feta. Od tego walkowania, stania i lepienia czulam jakby maly chcial juz wyjsc, ale o dziwo noc spokojna i przespana ciurkiem z mala przerwa na siku.
Tez mi sie w koncu zaczynaja bole okresowe.
W sumie na dniach mozna sie wszystkiego spodziewac.Joanne, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość