X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupiony ser na pierogi ruskie też z myślą o mrożeniu. Tak jak pisałam wcześniej chce trochę jedzenia pomrozic na wypadek gdybym zaniemogła albo po porodzie żeby gotowce były. Bo takich gotowców ze sklepu czy zamawianego jedzenia to nie lubię za często.

Scandi-B lubi tę wiadomość

age.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Ja mam kupiony ser na pierogi ruskie też z myślą o mrożeniu. Tak jak pisałam wcześniej chce trochę jedzenia pomrozic na wypadek gdybym zaniemogła albo po porodzie żeby gotowce były. Bo takich gotowców ze sklepu czy zamawianego jedzenia to nie lubię za często.

Zazdro! Ruskie uwielbiam 💕 ale tu nie maja bialego sera. Czasem widze w sklepie imigranckim, ale bardzo rzadko.
    Taki sam mam plan. Ale tez licze na to ze maz mi nie pozwoli umrzec z glodu 😏

Joanne lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Ha ha, Olo, ja właśnie nasmażyłam naleśników na te krokiety😁 Wczoraj kupiłam porządny magnez, do tego w końcu ruszyły jelita i dzisiaj po kolejnej dawce magnezu uznałam że nie ma to tamto i czas wziąć się do roboty. Zrobiłam zupę krem dyniową, nasmażyłam naleśników jak dla wojska bo chce te krokiety też zamrozić (ciekawe czy będą dobre. Mroziłyście?) i farsz też gotowy.
    Po dwóch godzinach w kuchni muszę trochę odpocząć bo dziecko się domaga😉

Ja jak robię takie typowe z kapustą i pieczarkami to mrożę, ale już takie zapanierowane (nie usmażone). Każdego oddzialam folią, żeby się nie skleiły. Potem jak się rozmrożą tylko trochę obtaczam w bułce tartej, smażę i są jak świeżo robione.

Joanne lubi tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Ja jak robię takie typowe z kapustą i pieczarkami to mrożę, ale już takie zapanierowane (nie usmażone). Każdego oddzialam folią, żeby się nie skleiły. Potem jak się rozmrożą tylko trochę obtaczam w bułce tartej, smażę i są jak świeżo robione.

Ja myślałam żeby dać je oddzielnie do zamrażarki np na tackach czy talerzach a jak się zmrożą to porozdzielać np po 4 do woreczków.

Asia11 lubi tę wiadomość

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mrożenia pierogów to się wypowiem, gdyż na studiach pracowałam w restauracji 😆. I tam robili tak, że właśnie pierogi (nieugotowane) układali na tackach, na dobę do zamrożenia a na następny dzień wyjmowali i wrzucali do reklamówek. Najbardziej lubię ruskie mamy, smażone, pycha 🤤.

Właśnie chodzą za mną naleśniki ze szpinakiem i fetą 😋, zjadłabym. Może kiedyś 😂. Nie chce mi się stać przy kuchni. No kuźwa, nie pamiętam kiedy miałam tak słaby dzień. Leżę i wegetuję. Teściowa do mnie z tekstem, że może faktycznie będę na dniach rodzić, bo ona przed każdym porodem też była taka ospała 😂.

Edit: i faktycznie, jakby fragmenty czopa mi odchodzą, bo mam duuuużo glutowatego śluzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 14:14

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierogami też tak własnie robię, ale nie wkładam na dobę, bo jak robię takie pracochłonne dania,to większą ilość i by mi się nie zmieściły na tackach. Układam na deskach do krojenia i partiami jak lepię wrzucam do zamrażalnika, a zamrażalnik nastawiam na power (mam taką opcję szybkiego mrożenia). Zanim ulepię następną partię, to poprzednia stwardnieje na tyle, że zsypane do worka się nie zlepią.

Ale mi smaka narobiłyście krokietami i pierogami 😋 Dobrze, że jutro moja mama organizuje 60-tkę w restauracji, to zaspokoję jakieś smaczki 😁

Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w koncu od 3 dni w miare dobrze spie. Wstaje na siku, ale potem spokojnie zasypiam i tak jakby wygodnie mi mimo brzucha. Wcześniej byla tragedia, bol plecow i niespokojne nogi. Czekam właśnie na wizyte do lekarza. Ciśnienie 130/80. Wyzsze niz zwykle, ale tez cos zle sie dzisiaj czuje. Pali mnie goraco w policzki. Na 20:00 jade na pizze ze znajomymi z pracy a potem domówka u kolezanki :D Mam nadzieje, ze dam rade :D

• Nosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Z pierogami też tak własnie robię, ale nie wkładam na dobę, bo jak robię takie pracochłonne dania,to większą ilość i by mi się nie zmieściły na tackach. Układam na deskach do krojenia i partiami jak lepię wrzucam do zamrażalnika, a zamrażalnik nastawiam na power (mam taką opcję szybkiego mrożenia). Zanim ulepię następną partię, to poprzednia stwardnieje na tyle, że zsypane do worka się nie zlepią.

Ale mi smaka narobiłyście krokietami i pierogami 😋 Dobrze, że jutro moja mama organizuje 60-tkę w restauracji, to zaspokoję jakieś smaczki 😁
    Ja dzisiaj sie pierogow ruskich ojadlam :D Do tego sloiczek takich plastrow ogorkow z cebulką :D Pierogi wchodza w kazdej ilości :) ale i tak najbardziej lubie te z kapusta :D

Asia11 lubi tę wiadomość

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie94 daj znać co tam u Ciebie. Chyba mialas mieć dzisiaj podawana oksytocyne? 🙂

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Altair Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu, zrobiłyście mi smaka na ruskie, ale się boję, bo mnie ostatnio męczy okropna zgaga. Macie jakieś cudowne sposoby na zgagę?

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Buuu, zrobiłyście mi smaka na ruskie, ale się boję, bo mnie ostatnio męczy okropna zgaga. Macie jakieś cudowne sposoby na zgagę?
    Dziewczyny mowily, ze pija mleko na zgagę. Ja na szczęście nie mam zgagi.

Altair lubi tę wiadomość

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:

Ja się ratuje zimnym mlekiem - ogólnie mleka nie pijam nie lubię ale już wiem ze łapie mnie po słodkim i mega octowym smaku
    Kiedyś mówili ze jak dziecko ma dużo włosków to zgaga meczy zobaczymy poprzednie 2 razy się sprawdziło teraz tez na usg mówili ale ma włosków wiec zobaczymy jak się urodzi 😂😂😅😅

Altair, Decemberry, Olo323, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria jest już z nami, waży 3930 g i ma 55 cm długości 🙂 Urodziła się przez CC o 16:40, wymęczyła mamę, bo od 9:30 była kroplówka i skurcze, aż do pełnego rozwarcia, ale niestety główka nie chciała wejść do kanału, po skurczu się cofała i lekarz zadecydował o CC.

Jestem wycieńczona dzisiejszym dniem, wiec na wszelkie wiadomości będę odpisywać kiedy indziej ❤️

kid_aa, Anita2022, Strata, Altair, KaroInka, Angelaaaa, Kalli95, Tony, Marta93, MamaNl, Sóweczka, Joanne, Decemberry, Olo323, Scandi-B, Ultra-Dżasta, Nosia, MamaTrójki, olanowak90x, Asia11, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie gratulacje!!!

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Altair Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, gratulacje!

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dzielna Mamo! :)

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje 😍🎉
    Dużo zdrówka i odpoczynku 😘

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Tony Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło!! Ale duza dziołcha 🥰 pozdrowienia dla Was ;*

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Wiktoria jest już z nami, waży 3930 g i ma 55 cm długości 🙂 Urodziła się przez CC o 16:40, wymęczyła mamę, bo od 9:30 była kroplówka i skurcze, aż do pełnego rozwarcia, ale niestety główka nie chciała wejść do kanału, po skurczu się cofała i lekarz zadecydował o CC.

Jestem wycieńczona dzisiejszym dniem, wiec na wszelkie wiadomości będę odpisywać kiedy indziej ❤️
    Gratulacje odpoczywaj ❤️

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Yupiii

Gratulacje kochana odpoczywajcie duża silna dziewczynka super 🥰❤️❤️

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ