LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam kupiony ser na pierogi ruskie też z myślą o mrożeniu. Tak jak pisałam wcześniej chce trochę jedzenia pomrozic na wypadek gdybym zaniemogła albo po porodzie żeby gotowce były. Bo takich gotowców ze sklepu czy zamawianego jedzenia to nie lubię za często.
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Joanne wrote:Ja mam kupiony ser na pierogi ruskie też z myślą o mrożeniu. Tak jak pisałam wcześniej chce trochę jedzenia pomrozic na wypadek gdybym zaniemogła albo po porodzie żeby gotowce były. Bo takich gotowców ze sklepu czy zamawianego jedzenia to nie lubię za często.
Zazdro! Ruskie uwielbiam 💕 ale tu nie maja bialego sera. Czasem widze w sklepie imigranckim, ale bardzo rzadko.
Taki sam mam plan. Ale tez licze na to ze maz mi nie pozwoli umrzec z glodu 😏Joanne lubi tę wiadomość
-
Joanne wrote:Ha ha, Olo, ja właśnie nasmażyłam naleśników na te krokiety😁 Wczoraj kupiłam porządny magnez, do tego w końcu ruszyły jelita i dzisiaj po kolejnej dawce magnezu uznałam że nie ma to tamto i czas wziąć się do roboty. Zrobiłam zupę krem dyniową, nasmażyłam naleśników jak dla wojska bo chce te krokiety też zamrozić (ciekawe czy będą dobre. Mroziłyście?) i farsz też gotowy.
Po dwóch godzinach w kuchni muszę trochę odpocząć bo dziecko się domaga😉
Ja jak robię takie typowe z kapustą i pieczarkami to mrożę, ale już takie zapanierowane (nie usmażone). Każdego oddzialam folią, żeby się nie skleiły. Potem jak się rozmrożą tylko trochę obtaczam w bułce tartej, smażę i są jak świeżo robione.Joanne lubi tę wiadomość
-
Asia11 wrote:Ja jak robię takie typowe z kapustą i pieczarkami to mrożę, ale już takie zapanierowane (nie usmażone). Każdego oddzialam folią, żeby się nie skleiły. Potem jak się rozmrożą tylko trochę obtaczam w bułce tartej, smażę i są jak świeżo robione.
Ja myślałam żeby dać je oddzielnie do zamrażarki np na tackach czy talerzach a jak się zmrożą to porozdzielać np po 4 do woreczków.Asia11 lubi tę wiadomość
-
Co do mrożenia pierogów to się wypowiem, gdyż na studiach pracowałam w restauracji 😆. I tam robili tak, że właśnie pierogi (nieugotowane) układali na tackach, na dobę do zamrożenia a na następny dzień wyjmowali i wrzucali do reklamówek. Najbardziej lubię ruskie mamy, smażone, pycha 🤤.
Właśnie chodzą za mną naleśniki ze szpinakiem i fetą 😋, zjadłabym. Może kiedyś 😂. Nie chce mi się stać przy kuchni. No kuźwa, nie pamiętam kiedy miałam tak słaby dzień. Leżę i wegetuję. Teściowa do mnie z tekstem, że może faktycznie będę na dniach rodzić, bo ona przed każdym porodem też była taka ospała 😂.
Edit: i faktycznie, jakby fragmenty czopa mi odchodzą, bo mam duuuużo glutowatego śluzu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 14:14
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Z pierogami też tak własnie robię, ale nie wkładam na dobę, bo jak robię takie pracochłonne dania,to większą ilość i by mi się nie zmieściły na tackach. Układam na deskach do krojenia i partiami jak lepię wrzucam do zamrażalnika, a zamrażalnik nastawiam na power (mam taką opcję szybkiego mrożenia). Zanim ulepię następną partię, to poprzednia stwardnieje na tyle, że zsypane do worka się nie zlepią.
Ale mi smaka narobiłyście krokietami i pierogami 😋 Dobrze, że jutro moja mama organizuje 60-tkę w restauracji, to zaspokoję jakieś smaczki 😁Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Ja tez w koncu od 3 dni w miare dobrze spie. Wstaje na siku, ale potem spokojnie zasypiam i tak jakby wygodnie mi mimo brzucha. Wcześniej byla tragedia, bol plecow i niespokojne nogi. Czekam właśnie na wizyte do lekarza. Ciśnienie 130/80. Wyzsze niz zwykle, ale tez cos zle sie dzisiaj czuje. Pali mnie goraco w policzki. Na 20:00 jade na pizze ze znajomymi z pracy a potem domówka u kolezanki Mam nadzieje, ze dam rade
-
Asia11 wrote:Z pierogami też tak własnie robię, ale nie wkładam na dobę, bo jak robię takie pracochłonne dania,to większą ilość i by mi się nie zmieściły na tackach. Układam na deskach do krojenia i partiami jak lepię wrzucam do zamrażalnika, a zamrażalnik nastawiam na power (mam taką opcję szybkiego mrożenia). Zanim ulepię następną partię, to poprzednia stwardnieje na tyle, że zsypane do worka się nie zlepią.
Ale mi smaka narobiłyście krokietami i pierogami 😋 Dobrze, że jutro moja mama organizuje 60-tkę w restauracji, to zaspokoję jakieś smaczki 😁Asia11 lubi tę wiadomość
-
Buuu, zrobiłyście mi smaka na ruskie, ale się boję, bo mnie ostatnio męczy okropna zgaga. Macie jakieś cudowne sposoby na zgagę?40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair wrote:Buuu, zrobiłyście mi smaka na ruskie, ale się boję, bo mnie ostatnio męczy okropna zgaga. Macie jakieś cudowne sposoby na zgagę?
Altair lubi tę wiadomość
-
Altair wrote:Buuu, zrobiłyście mi smaka na ruskie, ale się boję, bo mnie ostatnio męczy okropna zgaga. Macie jakieś cudowne sposoby na zgagę?
Ja się ratuje zimnym mlekiem - ogólnie mleka nie pijam nie lubię ale już wiem ze łapie mnie po słodkim i mega octowym smaku
Kiedyś mówili ze jak dziecko ma dużo włosków to zgaga meczy zobaczymy poprzednie 2 razy się sprawdziło teraz tez na usg mówili ale ma włosków wiec zobaczymy jak się urodzi 😂😂😅😅Altair, Decemberry, Olo323, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Wiktoria jest już z nami, waży 3930 g i ma 55 cm długości 🙂 Urodziła się przez CC o 16:40, wymęczyła mamę, bo od 9:30 była kroplówka i skurcze, aż do pełnego rozwarcia, ale niestety główka nie chciała wejść do kanału, po skurczu się cofała i lekarz zadecydował o CC.
Jestem wycieńczona dzisiejszym dniem, wiec na wszelkie wiadomości będę odpisywać kiedy indziej ❤️kid_aa, Anita2022, Strata, Altair, KaroInka, Angelaaaa, Kalli95, Tony, Marta93, MamaNl, Sóweczka, Joanne, Decemberry, Olo323, Scandi-B, Ultra-Dżasta, Nosia, MamaTrójki, olanowak90x, Asia11, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Meggi, gratulacje!
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
meggie94 wrote:Wiktoria jest już z nami, waży 3930 g i ma 55 cm długości 🙂 Urodziła się przez CC o 16:40, wymęczyła mamę, bo od 9:30 była kroplówka i skurcze, aż do pełnego rozwarcia, ale niestety główka nie chciała wejść do kanału, po skurczu się cofała i lekarz zadecydował o CC.
Jestem wycieńczona dzisiejszym dniem, wiec na wszelkie wiadomości będę odpisywać kiedy indziej ❤️ -
meggie94 wrote:Wiktoria jest już z nami, waży 3930 g i ma 55 cm długości 🙂 Urodziła się przez CC o 16:40, wymęczyła mamę, bo od 9:30 była kroplówka i skurcze, aż do pełnego rozwarcia, ale niestety główka nie chciała wejść do kanału, po skurczu się cofała i lekarz zadecydował o CC.
Jestem wycieńczona dzisiejszym dniem, wiec na wszelkie wiadomości będę odpisywać kiedy indziej ❤️
Yupiii
Gratulacje kochana odpoczywajcie duża silna dziewczynka super 🥰❤️❤️