LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
meggie94 wrote:Przerażona… 🙈 Jestem przerażona swoim niskim progiem bólu, jak mnie teraz łapią bóle przy tym baloniku, a co dopiero bedzie potem ? 🙈
-
Marta93 wrote:Czy wasze maluchy też są takie ruchliwe? Moja cały czas na kopię przeciąga się a moja skóra błaga o chwilę spokoju
-
Marta93 wrote:Czy wasze maluchy też są takie ruchliwe? Moja cały czas na kopię przeciąga się a moja skóra błaga o chwilę spokoju
Dziś akurat nie 🤣 ale ostatnie dwa dni to była masakra. Może też dziś nie czuję, bo mi mega twardnieje brzuch co chwile ale bez skurczy. Jedziemy zaraz na wizytę to się dowiem co tam w brzuchu 😅. Pewnie poproszę lekarza o to, by mu zrobił KTG żebym się nie stresowała 🤭.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
meggie94 wrote:Mi mierzyły położne na izbie przyjęć jak przyjechałam
-
Nosia wrote:Właśnie zastanawialam sie kiedy to badaja I czy ten pomiar duzo mowi. W sensie ze będzie latwiej urodzic itp. Jedna koleżanka mi mowila, ze ginekolog jej powiedział, ze z jej budowa to tylko rodzic. I rzeczywiście porod byl dla niej latwy.
Pelwimetr mierzy wymiary zewnętrzne miednicy, które przekładają się na wymiary kanału rodnego i czy nie ma niewspolmiernosci porodowej. W skrócie, czy dziecko zmiesci się w kanale czy trzeba wykonać ccNosia, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nosia wrote:A czy jest obowiazek kontaktowania sie z polozna przed porodem? Mowie o realiach w Polsce chyba wystarczy jak zgłoszę narodziny dziecka po porodzie w swojej przychodni prawda? W sensie, ze zapisze swoje dziecko do przychodni.
Jak urodzisz to w szpitalu zapytają się jaka przychodnie wybrałaś bo wysyłają jakieś dokumenty. Ja jakoś 2 dni po wyjściu ze szpitala dzwoniłam do przychodni że urodziłam i kiedy może przyjść położna ☺️ a na dokumenty ze szpitala dosyć długo czekali 🙈Nosia lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️