LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sóweczka, gratulacje!!
Kalli - jakim cudem chlupnęła Ci krew podczas badania szyjki i lekarze nie reagują? To chyba nie jest normalne?Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Sóweczka, gratulacje!!
Kalli - jakim cudem chlupnęła Ci krew podczas badania szyjki i lekarze nie reagują? To chyba nie jest normalne? -
Kalli95 wrote:No lecą mi wody i ordynator gmeral mi palcem w szyjce bo tylko opuszek do niej wchodził i poleciała krew. Nie polecam 😓
Czytałam kiedyś, że przy rozwieraniu może lecieć krew. A jak lekarz Cię tam macał, to może miał na celu pobudzić szyjkę do działania? Moja szwagierka (ta normalna 😅) miała wykonywany masaż szyjki, bo też rozwarcie jej stanęło w pewnym momencie i mówiła, że nie poleca. Ruszyło dopiero po godzinie od masażu a tak to wegetacja.
Mam nadzieję, że dziś lekarze już podejmą konkretną decyzję, postanowią co dalej. Szkoda byś się męczyła kolejny dzień 🙁. Choć nie wykluczone, że będą Cię trzymać dopóki samo nie ruszy 🤔.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
No właśnie tez mialam nadzieje ze chociaż po tym badaniu cos ruszy. W nocy mialam duże bóle równo co 6 minut juz myślałam że to skurcze i przeszlo jak zmieniłam bok 😓
Nie no dzisiaj maja juz działać
Ja juz nie dam rady czekac nasteony dzień bo się martwię o Stasia. Jednak nic go nie chroni teraz.
Okaże się po obchodzie z rana -
Sóweczka wielkie gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie i Maleńkiej ❤️
Kalli trzymam za Was kciuki żeby dziś już jednak się udało ✊🏻 I to jest normalne, że po badaniach szyjki są plamienia, jak w czwartek mi założyli balonik to normalnie ze mnie krew poleciała w toalecie, a położna mówiła, że to normalne i się nie przejmować 🤷🏼♀️
My wczoraj wyszłyśmy do domku ❤️ Teraz wszyscy uczymy się siebie nawzajem ❤️ Noce są ciężkie, mała w nocy ma swoją porę, że 2h oczy jak 5złoty i ani myśli o spaniu, budzi się też dość często. Mi się jeszcze nie udało rozkręcić laktacji, nie mam pokarmu więc ją dokarmiamy, ale w międzyczasie walczę o pokarm, przystawiam ją, pije femaltiker i karmi… Zobaczymy czy się uda, dziś będzie 4 doba po CCOlo323, Tony, Angelaaaa, Joanne, Scandi-B, kamilamhm, Asia11, Decemberry lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Sóweczka wielkie gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie i Maleńkiej ❤️
Kalli trzymam za Was kciuki żeby dziś już jednak się udało ✊🏻 I to jest normalne, że po badaniach szyjki są plamienia, jak w czwartek mi założyli balonik to normalnie ze mnie krew poleciała w toalecie, a położna mówiła, że to normalne i się nie przejmować 🤷🏼♀️
My wczoraj wyszłyśmy do domku ❤️ Teraz wszyscy uczymy się siebie nawzajem ❤️ Noce są ciężkie, mała w nocy ma swoją porę, że 2h oczy jak 5złoty i ani myśli o spaniu, budzi się też dość często. Mi się jeszcze nie udało rozkręcić laktacji, nie mam pokarmu więc ją dokarmiamy, ale w międzyczasie walczę o pokarm, przystawiam ją, pije femaltiker i karmi… Zobaczymy czy się uda, dziś będzie 4 doba po CC
Tez mam nadzieje ze pokarm Ci sie pojawi i juz w pełni będziecie mogli cieszyć się sobą 🥰 -
Podziwiam Cię meggi94, że tak walczysz o laktację, serio ☺. Ja dla własnego spokoju psychicznego dam sobie spokój, jak nie będzie szło. Szkoda nerwów moich i dziecka. Przy MM człowiek przynajmniej wie, ile dziecko zjadło a przy KP to wielka niewiadoma, no chyba, że odciagnę laktatorem 😅. W szpitalu na pewno będę prosić o MM, jak będę czuć, że Młody mało zjadł. Nie będę się z tym cyrkolić.
Poza tematem: polecam profil cienwiatru na IG. Dziewczyna opowiada tam o śnie dzieci, o pilnowaniu okien aktywności itd. Sporo ciekawych informacji ☺ i dużo porad się sprawdza.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Wczoraj o 11.16 urodziłam córeczkę 3230 i 55 cm zdrowej dziołchy 💪 pierwsza noc minęła nam spokojnie i bez płaczu 🤭 przystawiam małą do piersi, ale też jest dokarmiana i jest to bardzo wygodna opcja. Teraz to doceniam, bo córka naje się w 5 minut a potem śpi 3 godziny 😁 W szpitalu śmieją się, że jest to mały Rumcajs 😝 faktycznie, fryzurę ma identyczną, a my zastanawiamy się po kim 😅
Kalli95, Ultra-Dżasta, MamaNl, Tony, Angelaaaa, KaroInka, Sóweczka, MamaTrójki, Joanne, kid_aa, meggie94, Nosia, Scandi-B, kamilamhm, Asia11, olanowak90x, Strata, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Lalala wrote:Wczoraj o 11.16 urodziłam córeczkę 3230 i 55 cm zdrowej dziołchy 💪 pierwsza noc minęła nam spokojnie i bez płaczu 🤭 przystawiam małą do piersi, ale też jest dokarmiana i jest to bardzo wygodna opcja. Teraz to doceniam, bo córka naje się w 5 minut a potem śpi 3 godziny 😁 W szpitalu śmieją się, że jest to mały Rumcajs 😝 faktycznie, fryzurę ma identyczną, a my zastanawiamy się po kim 😅
Gratulacje 😍🎉
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyDziękuję wszystkim za gratulacje ♥️🤗
I ja gratuluję Lalala oraz jeszcze raz Meggie ♥️🎉💐
My po pierwszej nocce
Przez to opicie się wodami Marlenka ma ciężki czas, noc do bani, ale już jest o wiele lepiej.
Wszystko mnie swędzi 😬😬😬
To skutek uboczny znieczulenia
Joanne, kamilamhm, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Sóweczka wielkie gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie i Maleńkiej ❤️
My wczoraj wyszłyśmy do domku ❤️ Teraz wszyscy uczymy się siebie nawzajem ❤️ Noce są ciężkie, mała w nocy ma swoją porę, że 2h oczy jak 5złoty i ani myśli o spaniu, budzi się też dość często. Mi się jeszcze nie udało rozkręcić laktacji, nie mam pokarmu więc ją dokarmiamy, ale w międzyczasie walczę o pokarm, przystawiam ją, pije femaltiker i karmi… Zobaczymy czy się uda, dziś będzie 4 doba po CCWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 07:57
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Lalala wrote:Wczoraj o 11.16 urodziłam córeczkę 3230 i 55 cm zdrowej dziołchy 💪 pierwsza noc minęła nam spokojnie i bez płaczu 🤭 przystawiam małą do piersi, ale też jest dokarmiana i jest to bardzo wygodna opcja. Teraz to doceniam, bo córka naje się w 5 minut a potem śpi 3 godziny 😁 W szpitalu śmieją się, że jest to mały Rumcajs 😝 faktycznie, fryzurę ma identyczną, a my zastanawiamy się po kim 😅
Kolejne dobre wieści!❤️ Gratulacje🎉🎉🎉 Dużo zdrówka dla Was!
-
Ojej ile już dzieciaczków ❤️ super:) Dużo zdrówka dla świeżych mam,dla tych co chcą karmić piersią napływu mleczka a dla tych co nie chcą to tańszego MM🤣, spokojnych dzieciaczków 😍 i pomocnego męża/partnera:) Ja dziś w nocy myślałam że oszaleje pies cudowala ale cały dzień byłaś jakas nie spokojna,nie wiem czemu i w nocy też zamiast spać u siebie pchała się do łóżka,już myslalam że ona wyczuwa ze zacznę rodzić czy coś haha ale na szczęście jak już weszła do łóżka to zasnęła ale i tak chciała na dwór a to jej się nie zdążą bo pójdzie po 20.30 i do 5 wytrzymuje a wczoraj to o 20 siku po 21 siku i po 23 kupa i siku i po 2.30 znów, i o 5 też i jeszcze po 23 jak krzyczałam żeby zasnęła u Siebie to obudziłam malutką w brzuchu i zaczęła cudować w brzuchu tak nogi wypychała że czułam kuleczki na skórze 🤣ale przyłożyłam rękę to trochę się uspokoiła i zasnelysmyi rano nas koparka obudziła 😏 na szczęście dopiero o 8.20🤣
Tony, Nosia, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość