LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalala, gratulacje 🥳✨ oh juz Wam troche zazdroszcze dziewczyny 😉
W ogole widze ze dziewczyny przoduja w pojawianiu sie na swiecie, a jak dowiadywalysmy sie plci, to poczatkowo byly same chlopaki 😆Tony, Nosia, Angelaaaa, Ultra-Dżasta, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj w nocy miałam dziwną sytuację, przekręciłam się na drugi bok i nagle pojawił mi się okropny ból w krzyżu, kurde aż zaczęłam jęczeć z bólu Przeszedł gdzieś po minucie, ale aż mi się płakać chciało. Nie wiem co to było, juz się bałam, że zaraz będę rodzić ;d
-
Lalala wrote:Wczoraj o 11.16 urodziłam córeczkę 3230 i 55 cm zdrowej dziołchy 💪 pierwsza noc minęła nam spokojnie i bez płaczu 🤭 przystawiam małą do piersi, ale też jest dokarmiana i jest to bardzo wygodna opcja. Teraz to doceniam, bo córka naje się w 5 minut a potem śpi 3 godziny 😁 W szpitalu śmieją się, że jest to mały Rumcajs 😝 faktycznie, fryzurę ma identyczną, a my zastanawiamy się po kim 😅
-
U mnie dzisiaj 35+5tc a mała wagowo i wymiarowo do tyłu 🙈 nawet lekarka mówi że raczej drobną będzie a przy cukrzycy często dzieci większe są więc u mnie raczej tak nie będzie 😁 szyjka wszystko pozamykane nic się nie dzieje do porodu daleko 😁 3 listopada będę mieć ktg w szpitalu i tam mnie zbadają i wtedy się dowiem kiedy mam się stawić w szpitalu a u mojej ktg 8 listopada ☺️
Ala waży 2620g 😁
Aa i znowu mi się infekcja zaczyna.. także tego 🫠🫠kamilamhm lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:U mnie dzisiaj 35+5tc a mała wagowo i wymiarowo do tyłu 🙈 nawet lekarka mówi że raczej drobną będzie a przy cukrzycy często dzieci większe są więc u mnie raczej tak nie będzie 😁 szyjka wszystko pozamykane nic się nie dzieje do porodu daleko 😁 3 listopada będę mieć ktg w szpitalu i tam mnie zbadają i wtedy się dowiem kiedy mam się stawić w szpitalu a u mojej ktg 8 listopada ☺️
Ala waży 2620g 😁
Aa i znowu mi się infekcja zaczyna.. także tego 🫠🫠
Ja ostatnią wizytę miałam 35+3 i mały miał 2400. W pomiarach widziałam głowa i kość udowa zgodnie z terminem, brzuszek niecałe 2 tyg. do tyłu był, więc też zapowiada się chudzinka. Zobaczymy w czwartek ile urósł ☺kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Lalala wrote:Dziękuję dziewczyny 🥰
A ja mam takie pytanie. Czy będziecie szczepić Wasze dzieci na WZW w szpitalu euvaxem (standardowa, bezpłatna szczepionka dostępna w szpitalu) czy kupujecie engerix b?
Z racji zawodu kiedyś o tym czytałam i dla tych co nie kojarzą tematu: Euvax jest koreański i zawiera tiomersal(związek rtęci), Engerix nie zawiera i jest firmy naszej europejskiej.
O tym jak i czy w ogóle to wpływa na dziecko, to jak wiecie dyskusyjna sprawa. Nie jestem zaglebiona w temat NOPów i sama w sumie się nie zastanawiałam czy będę kupowała Engerix. Dzięki Lalala za pytanie, dzisiaj o tym pomyślę, bo wiem, że niektóre szpitale nie chcą szczepic szczepionkami z zewnątrz, bo nie mają pewności czy były dobrze przechowywane.kamilamhm lubi tę wiadomość
-
A ja mam takie pytanie. Czy będziecie szczepić Wasze dzieci na WZW w szpitalu euvaxem (standardowa, bezpłatna szczepionka dostępna w szpitalu) czy kupujecie engerix b?
Ja zaszczepiłam Małą normalnie tymi dwoma szczepionkami, które podaje się w szpitalu, szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, że jest jakaś płatna 🙈 -
meggie94 wrote:Ja zaszczepiłam Małą normalnie tymi dwoma szczepionkami, które podaje się w szpitalu, szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, że jest jakaś płatna 🙈
Ja w poprzedniej ciąży też tylko szczepiłam tymi ze szpitala i nawet pojęcia nie miałam że są inne i płatne 😅Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Strata, Ty to masz krzepę 😅. Żebyś tylko nam na Babiej Górze nie chciała urodzić 😂.
Tony, może to przepowiadający idący na krzyż? 😳
Co do szczepionek, to dzięki za informacje! Nawet się nad tym nie zastanawiałam 😳, muszę o tym poczytać 😅.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Angela a śpisz w bieliźnie czy bez? Nie wiem, może będziecie się śmiać z moich wiejskich teorii😉 ale spanie bez bielizny jest zdrowsze. Nie wyobrażam sobie cały dzień chodzić w bieliźnie i spać w bieliźnie przecież wtedy non stop jest wilgoć więc i o infekcję nie trudno.
kamilamhm, Altair lubią tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam od drugiej położnej. Na jutro umówiłam się na wizytę. Na ponowne usg i rozmowę z położną. Ta moja za bardzo mnie stresuje, złą atmosferę wprowadza, odnoszę wrażenie że liczy się tylko kasa. Nawet jak powiedziałam że przy porodzie jak już nie będę w stanie znieść bólu to chce znieczulenie to tak skrajne przypadki z tym znieczuleniem mi mówiła że wychodzi na to że to zło najgorsze i po jakimkolwiek znieczuleniu będę miała kolejne pół roku wyjęte z życiorysu.
A prawda jest taka że jeśli zdecyduję się na znieczulenie to przechodzę pod opiekę szpitala i położna nie ma kasy za cały poród.
Nie wiem, stresuje się tym że to dziecko jest takie duże. Czytałam też dzisiaj o makrosomii płodu więc chciałabym żeby wszystko było dobrze sprawdzine a nie tak jak dotychczas w tej fabryce porodów. Z resztą, jak mam ufać komuś kto nie zlecał mi badań bo twierdził że na oko widać że nie trzeba🤦🏻♀️MamaNl, Tony lubią tę wiadomość
-
Joanne wrote:Właśnie wróciłam od drugiej położnej. Na jutro umówiłam się na wizytę. Na ponowne usg i rozmowę z położną. Ta moja za bardzo mnie stresuje, złą atmosferę wprowadza, odnoszę wrażenie że liczy się tylko kasa. Nawet jak powiedziałam że przy porodzie jak już nie będę w stanie znieść bólu to chce znieczulenie to tak skrajne przypadki z tym znieczuleniem mi mówiła że wychodzi na to że to zło najgorsze i po jakimkolwiek znieczuleniu będę miała kolejne pół roku wyjęte z życiorysu.
A prawda jest taka że jeśli zdecyduję się na znieczulenie to przechodzę pod opiekę szpitala i położna nie ma kasy za cały poród.
Nie wiem, stresuje się tym że to dziecko jest takie duże. Czytałam też dzisiaj o makrosomii płodu więc chciałabym żeby wszystko było dobrze sprawdzine a nie tak jak dotychczas w tej fabryce porodów. Z resztą, jak mam ufać komuś kto nie zlecał mi badań bo twierdził że na oko widać że nie trzeba🤦🏻♀️
A zrobilas juz ten plan porodu ??? -
MamaNl wrote:A zrobilas juz ten plan porodu ???
Tak, a co?
Finalnie powiedziala że nie jest nic ponadto co mają w standardzie więc tylko zapisała w systemie że chce poród w wannie i nie pamiętam czy pisała coś odnośnie ewentualnego znieczulenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 13:44
-
Joanne mieszkasz za granicą tak? Współczuję Ci tego stresu. Ja się zastanawiałam czy muszę się widzieć z polożną przed porodem i chyba nie muszę. Przyjedzie dopiero na te wizyty obowiązkowe po porodzie. Też te wizyty do dla mnie taki pic na wodę. Po prostu obca kobieta plącze mi się po domu a nic nie "wnosi". Moja siostra i wszystkie moje koleżanki średnio wspominają te wizyty. Wręcz negatywnie. Chyba wiele z was ma spoko polożne i możecie na nie liczyć. To jest super.
Joanne lubi tę wiadomość
-
Szczepię płatną, syna też nią szczepiłam. W szpitalu pytali, którą chce wybrać. Jak chodziłam na szkołę rodzenia to też o tym mówili, że można wybrać i między słowami polecali tę płatną. Płaciłam chyba 60 zł czy coś takiego.
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Wczoraj wieczorem to się trochę zestresowałam. Złapały mnie skurcze przepowiadające. Trwaly cały wieczór i pojawiały się co kilka minut. W nocy zaczął jeszcze boleć mnie brzuch jak na okres. Na szczęście do rana mi przeszło. Ale chyba już czas dopakować torbę do końca:D.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 13:53
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙