X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala, gratulacje 🥳✨ oh juz Wam troche zazdroszcze dziewczyny 😉

W ogole widze ze dziewczyny przoduja w pojawianiu sie na swiecie, a jak dowiadywalysmy sie plci, to poczatkowo byly same chlopaki 😆

Tony, Nosia, Angelaaaa, Ultra-Dżasta, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w nocy miałam dziwną sytuację, przekręciłam się na drugi bok i nagle pojawił mi się okropny ból w krzyżu, kurde aż zaczęłam jęczeć z bólu :/ Przeszedł gdzieś po minucie, ale aż mi się płakać chciało. Nie wiem co to było, juz się bałam, że zaraz będę rodzić ;d

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Wczoraj o 11.16 urodziłam córeczkę:-) 3230 i 55 cm zdrowej dziołchy 💪 pierwsza noc minęła nam spokojnie i bez płaczu 🤭 przystawiam małą do piersi, ale też jest dokarmiana i jest to bardzo wygodna opcja. Teraz to doceniam, bo córka naje się w 5 minut a potem śpi 3 godziny 😁 W szpitalu śmieją się, że jest to mały Rumcajs 😝 faktycznie, fryzurę ma identyczną, a my zastanawiamy się po kim 😅
    🎊🥳🥳❤️

• Lalala Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 🥰
    A ja mam takie pytanie. Czy będziecie szczepić Wasze dzieci na WZW w szpitalu euvaxem (standardowa, bezpłatna szczepionka dostępna w szpitalu) czy kupujecie engerix b?

atdccwa173tcycke.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 35+5tc a mała wagowo i wymiarowo do tyłu 🙈 nawet lekarka mówi że raczej drobną będzie a przy cukrzycy często dzieci większe są więc u mnie raczej tak nie będzie 😁 szyjka wszystko pozamykane nic się nie dzieje do porodu daleko 😁 3 listopada będę mieć ktg w szpitalu i tam mnie zbadają i wtedy się dowiem kiedy mam się stawić w szpitalu a u mojej ktg 8 listopada ☺️
    Ala waży 2620g 😁

Aa i znowu mi się infekcja zaczyna.. także tego 🫠🫠

kamilamhm lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U mnie dzisiaj 35+5tc a mała wagowo i wymiarowo do tyłu 🙈 nawet lekarka mówi że raczej drobną będzie a przy cukrzycy często dzieci większe są więc u mnie raczej tak nie będzie 😁 szyjka wszystko pozamykane nic się nie dzieje do porodu daleko 😁 3 listopada będę mieć ktg w szpitalu i tam mnie zbadają i wtedy się dowiem kiedy mam się stawić w szpitalu a u mojej ktg 8 listopada ☺️
    Ala waży 2620g 😁

Aa i znowu mi się infekcja zaczyna.. także tego 🫠🫠

Ja ostatnią wizytę miałam 35+3 i mały miał 2400. W pomiarach widziałam głowa i kość udowa zgodnie z terminem, brzuszek niecałe 2 tyg. do tyłu był, więc też zapowiada się chudzinka. Zobaczymy w czwartek ile urósł ☺

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Dziękuję dziewczyny 🥰
    A ja mam takie pytanie. Czy będziecie szczepić Wasze dzieci na WZW w szpitalu euvaxem (standardowa, bezpłatna szczepionka dostępna w szpitalu) czy kupujecie engerix b?

Z racji zawodu kiedyś o tym czytałam i dla tych co nie kojarzą tematu: Euvax jest koreański i zawiera tiomersal(związek rtęci), Engerix nie zawiera i jest firmy naszej europejskiej.

O tym jak i czy w ogóle to wpływa na dziecko, to jak wiecie dyskusyjna sprawa. Nie jestem zaglebiona w temat NOPów i sama w sumie się nie zastanawiałam czy będę kupowała Engerix. Dzięki Lalala za pytanie, dzisiaj o tym pomyślę, bo wiem, że niektóre szpitale nie chcą szczepic szczepionkami z zewnątrz, bo nie mają pewności czy były dobrze przechowywane.

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Dziękuję dziewczyny 🥰

Ja zaszczepiłam Małą normalnie tymi dwoma szczepionkami, które podaje się w szpitalu, szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, że jest jakaś płatna 🙈

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a jak teraz zrobić suwaczek już dla dziecka? 😅 chciałam tak jak miałam z lilypie, ale wyskoczył mi komunikat, że zamykają stronę :(

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja zaszczepiłam Małą normalnie tymi dwoma szczepionkami, które podaje się w szpitalu, szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, że jest jakaś płatna 🙈

Ja w poprzedniej ciąży też tylko szczepiłam tymi ze szpitala i nawet pojęcia nie miałam że są inne i płatne 😅

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Strata Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20221025-100530.jpg

Pozdrowienia ze szlaku na Baranią górę 😆

Gratulacje dla wszystkich świeżo upiczonych mamusiek.

Ja liczę że po tym wyjeździe Mały też stwierdzi "pierdziele" wychodzę.

Nosia, MamaTrójki, Joanne, Olo323, MamaNl, Angelaaaa, Asia11, Decemberry, kamilamhm, Tony, Altair lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata, Ty to masz krzepę 😅. Żebyś tylko nam na Babiej Górze nie chciała urodzić 😂.

Tony, może to przepowiadający idący na krzyż? 😳

Co do szczepionek, to dzięki za informacje! Nawet się nad tym nie zastanawiałam 😳, muszę o tym poczytać 😅.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluje !!! ❤️
    Odpoczywajcie z Maluszkami 🥰

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a śpisz w bieliźnie czy bez? Nie wiem, może będziecie się śmiać z moich wiejskich teorii😉 ale spanie bez bielizny jest zdrowsze. Nie wyobrażam sobie cały dzień chodzić w bieliźnie i spać w bieliźnie przecież wtedy non stop jest wilgoć więc i o infekcję nie trudno.

kamilamhm, Altair lubią tę wiadomość

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od drugiej położnej. Na jutro umówiłam się na wizytę. Na ponowne usg i rozmowę z położną. Ta moja za bardzo mnie stresuje, złą atmosferę wprowadza, odnoszę wrażenie że liczy się tylko kasa. Nawet jak powiedziałam że przy porodzie jak już nie będę w stanie znieść bólu to chce znieczulenie to tak skrajne przypadki z tym znieczuleniem mi mówiła że wychodzi na to że to zło najgorsze i po jakimkolwiek znieczuleniu będę miała kolejne pół roku wyjęte z życiorysu.
    A prawda jest taka że jeśli zdecyduję się na znieczulenie to przechodzę pod opiekę szpitala i położna nie ma kasy za cały poród.

Nie wiem, stresuje się tym że to dziecko jest takie duże. Czytałam też dzisiaj o makrosomii płodu więc chciałabym żeby wszystko było dobrze sprawdzine a nie tak jak dotychczas w tej fabryce porodów. Z resztą, jak mam ufać komuś kto nie zlecał mi badań bo twierdził że na oko widać że nie trzeba🤦🏻‍♀️

MamaNl, Tony lubią tę wiadomość

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Właśnie wróciłam od drugiej położnej. Na jutro umówiłam się na wizytę. Na ponowne usg i rozmowę z położną. Ta moja za bardzo mnie stresuje, złą atmosferę wprowadza, odnoszę wrażenie że liczy się tylko kasa. Nawet jak powiedziałam że przy porodzie jak już nie będę w stanie znieść bólu to chce znieczulenie to tak skrajne przypadki z tym znieczuleniem mi mówiła że wychodzi na to że to zło najgorsze i po jakimkolwiek znieczuleniu będę miała kolejne pół roku wyjęte z życiorysu.
    A prawda jest taka że jeśli zdecyduję się na znieczulenie to przechodzę pod opiekę szpitala i położna nie ma kasy za cały poród.

Nie wiem, stresuje się tym że to dziecko jest takie duże. Czytałam też dzisiaj o makrosomii płodu więc chciałabym żeby wszystko było dobrze sprawdzine a nie tak jak dotychczas w tej fabryce porodów. Z resztą, jak mam ufać komuś kto nie zlecał mi badań bo twierdził że na oko widać że nie trzeba🤦🏻‍♀️

A zrobilas juz ten plan porodu ???

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    A zrobilas juz ten plan porodu ???

Tak, a co?
    Finalnie powiedziala że nie jest nic ponadto co mają w standardzie więc tylko zapisała w systemie że chce poród w wannie i nie pamiętam czy pisała coś odnośnie ewentualnego znieczulenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 13:44

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne mieszkasz za granicą tak? Współczuję Ci tego stresu. Ja się zastanawiałam czy muszę się widzieć z polożną przed porodem i chyba nie muszę. Przyjedzie dopiero na te wizyty obowiązkowe po porodzie. Też te wizyty do dla mnie taki pic na wodę. Po prostu obca kobieta plącze mi się po domu a nic nie "wnosi". Moja siostra i wszystkie moje koleżanki średnio wspominają te wizyty. Wręcz negatywnie. Chyba wiele z was ma spoko polożne i możecie na nie liczyć. To jest super.

Joanne lubi tę wiadomość

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Dziękuję dziewczyny 🥰

Szczepię płatną, syna też nią szczepiłam. W szpitalu pytali, którą chce wybrać. Jak chodziłam na szkołę rodzenia to też o tym mówili, że można wybrać i między słowami polecali tę płatną. Płaciłam chyba 60 zł czy coś takiego.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem to się trochę zestresowałam. Złapały mnie skurcze przepowiadające. Trwaly cały wieczór i pojawiały się co kilka minut. W nocy zaczął jeszcze boleć mnie brzuch jak na okres. Na szczęście do rana mi przeszło. Ale chyba już czas dopakować torbę do końca:D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 13:53

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ