LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalli95 wrote:Dziewczyny, pytanie z innej beczki!
Dajecie cos położnym w szpitalu na odchodne/lekarzowi prowadzącemu czy temu co porod odbiera w sensie jakis prezent słodycze czy cos? 😅 Bo w czerwcu widziałam ze jak niektorzy wychodzili z oddziału to z torebkami na prezenty 🙄 nie chce jakiejś gafy palnąć
Na porodówkę to już idę z ciastkami dla tych, co będą obecne 😂🤣. I oczywiście sypnę jakąś gadkę, że na tyle hospitalizacji to właśnie z nimi chciałam rodzić 😂. Już wypróbowałam to ostatnio z taką położną, bo była mocno taka nie w sosie i jak przyszła podpinać KTG to zażartowałam, że ona taka nie w humorze a ja z nią rodzić chce. Kobita później cały dyżur do mnie zaglądała i pytała, jak tam brzuch 😂. A dla prowadzącego nie mam nic, wystarczy, że mu dałam ok. 4000 zł na wizytach 😂.
Kalli95 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Kalli95 wrote:Dziewczyny, pytanie z innej beczki!
Dajecie cos położnym w szpitalu na odchodne/lekarzowi prowadzącemu czy temu co porod odbiera w sensie jakis prezent słodycze czy cos? 😅 Bo w czerwcu widziałam ze jak niektorzy wychodzili z oddziału to z torebkami na prezenty 🙄 nie chce jakiejś gafy palnąć -
Ja w szpitalu nie planuję nic nikomu dawać, na chyba że trafi się ktoś mega wyjątkowy i w jakiś sposób utkwi w pamięci. Ewentualnie jak będę miała jakis przypływ dobroci po porodzie to max po np. ptasim mleczku dla miłych położnych. Planuję za to swojemu lekarzowi, embriologowi i rejestratorkom u niego w klinice za to, że dzięki nim nasz mały w ogóle przyjdzie na świat. Myślę o jakiś słodyczach, bo to tak neutralnie (alko niby lekarze nie lubią dostawać).
Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Po pierwszym porodzie zostawiłam położnym czekoladki, kawę i herbatę oraz kartkę z podziękowaniem. Mają tam na oddziale tablicę i sobie przypinają te karteczki czy zdjęcia dzieci. Lekarzom nic bo ich prawie nie widziałam . Prowadzącemu też wtedy nic nie dałam bo z różnych względów sprawił, że każda wizyta i ogólnie ciąża była dla mnie stresująca. Teraz prowadzącej dam jakiś drobny upominek jak pójdę na wizytę po połogu. A i położnej co odbierała poród też nic nie dałam bo płaciłam za indywidualna opiekę wiec dostała jakiś % z tego. Teraz mam tę samą położną i może coś jej kupię. Zobaczę jak przebiegnie poród I pobyt w szpitalu.
Po pierwszym porodzie też miałam w sobie taką tęsknotę za okresem ciąży i porodem (dziwne, jak można tęsknić za porodem ). A jak syn zaczął wyrastać z tych najmniejszych ubranek i z noworodka stał się niemowlakiem to już calkiem się rozkleiłam:D.
Co do tycia i wagi dziecka- przy pierwszym synu byłam na restrykcyjnej diecie cukrzycowej. Przytyłam tylko 6kg a wagę miałam w normie przed ciążą. Syn urodzony w 37+6 ważył 3170g więc całkiem nie tak mało. Teraz nie jestem na diecie, przytyłam już 10 kg, jem co chce i wstyd się przyznać ale sporo słodyczy też i drugi syn prawdopodobnie jest trochę chudszy. Ma za to dłuższe nogi:D.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 20:25
Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
nick nieaktualnyBej dziewczyny
Meldujemy się z Marlenką 😁
Wszystko ok - chwała Panu!!
Urodziła się z wagą 3520g i 51cm o 9:43
Ja szybciutko wstałam po cc i czuję się super
Mała wcina cyca 😊KaroInka, Kalli95, Mlina, Marta93, Joanne, Nosia, Anita2022, kid_aa, Tony, Asia11, Ultra-Dżasta, Angelaaaa, MamaNl, Strata, Olo323, Scandi-B, Decemberry, meggie94, MamaTrójki, olanowak90x, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Bej dziewczyny
Mała wcina cyca 😊 -
Mała wcina cyca 😊
Świetnie słyszeć dobre wiadomości!❤️ Gratulacje 🎉🎉🎉❤️
-
Mała wcina cyca 😊
Cudownie Gratulacje 🎊 dziewczyny!!!
Tak szybko masz mleczko? -
Co do prezentów- położną mam opłaconą, więc już bez przesady ;d a lekarzem jest mój dobry kolega, więc jemu na pewno coś podaruję bo całą ciążę był dla mnie dostępny o każdej porze dnia i nocy.
Co do reszty osób na oddziale - zobacze, jak bardzo się postarają xDAsia11, Nosia, Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Sóweczka super, gratulacje! 🎉🎊
Laski, od ok. 19 co jakiś czas Karol mocno gmera mi w dole, jakby próbował wejść w miednicę bardziej 🤔🤭. Trochę creepy. Z początku myślałam, że to skurcze ale ewidentnie czuję ruchy, jakby chciał się wbić. Aż mnie pachwiny bolą. No nic, mam nadzieję, że jak coś się będzie dziać, to po prostu nie prześpię tego 😂. Dziś w nocy obudziłam się w stresie, że mi wody wyciekły ale okazało się, że po prostu było za gorąco i się spociłam między nogami 🤦♀️. Mam nadzieję, że wód też nie przegapię jakby coś się miało dziać 😅.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Mała wcina cyca 😊
Gratulacje 😍🎉Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Sóweczka gratulacje!!! To teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą 🥰
Ja po wizycie. Rozwarcie na 1,5cm. W sumie pobrał tylko gbs i dal skierowanie na badania. Małego nie mierzył tylko posłuchał serduszka. Kolejnej wizyty już nie przewiduje. A ja mam nadzieję że jeszcze w tygodnie mały posiedzi w brzuchu 😁Tony, Nosia, Angelaaaa, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Mała wcina cyca 😊
Gratulacje ❤️❤️
Dużo zdrówka i jak szybko smigasz 👍👍👍 -
Tysia1985 wrote:Sóweczka gratulacje!!! To teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą 🥰
Ja po wizycie. Rozwarcie na 1,5cm. W sumie pobrał tylko gbs i dal skierowanie na badania. Małego nie mierzył tylko posłuchał serduszka. Kolejnej wizyty już nie przewiduje. A ja mam nadzieję że jeszcze w tygodnie mały posiedzi w brzuchu 😁
Ja w 1 ciąży przy takim rozwarciu 5 godzin później zaczęły wody odchodzić i skurcze się pojawiły 🤭 no ale da przypadki że kilka tygodni można z takim rozwarciem chodzić ale raczej dużo odpoczywać 😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ultra-Dżasta wrote:Sóweczka super, gratulacje! 🎉🎊
Laski, od ok. 19 co jakiś czas Karol mocno gmera mi w dole, jakby próbował wejść w miednicę bardziej 🤔🤭. Trochę creepy. Z początku myślałam, że to skurcze ale ewidentnie czuję ruchy, jakby chciał się wbić. Aż mnie pachwiny bolą. No nic, mam nadzieję, że jak coś się będzie dziać, to po prostu nie prześpię tego 😂. Dziś w nocy obudziłam się w stresie, że mi wody wyciekły ale okazało się, że po prostu było za gorąco i się spociłam między nogami 🤦♀️. Mam nadzieję, że wód też nie przegapię jakby coś się miało dziać 😅.
I tak co chwileWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 22:17
Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość