X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja podobnie, teraz się czuję świetnie, mam mnóstwo czasu i energii a za chwilę to się skończy, więc również mi się nie spieszy ;d
    Ostatnio do 4 rano na imprezie siedziałam, poszlam spac o 5 :D wydaje mi sie, ze nie jest tak zle. Cos tam w nocy postękam, że mnie zebra bolą ale tak to smigam w dzien i robie wszystko. Brzuch mi sie spina jak tak latam ale jak chwilę odpocznę to jest spoko :D sprzątam dom, bylam umyć pomniki, grabie liście. Późno poszłam na zwolnienie lekarskie i jeszcze nie zdążyłam sie ponudzić. Takze moze jeszcze przed porodem zdążę :)

Tony lubi tę wiadomość

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to ostatnie czasy dramat ciagle zmęczona ciagle głowa mnie boli itp
    Dziś przyszło łóżeczko turystyczne na dół domu dla małego a górę będziemy robić jak się urodzi i mam nadzieje ze ciśnienie mi się choć trochę unormuje bo męczą mnie już te skoki bardzo

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja za to ostatnie czasy dramat ciagle zmęczona ciagle głowa mnie boli itp
    Dziś przyszło łóżeczko turystyczne na dół domu dla małego a górę będziemy robić jak się urodzi i mam nadzieje ze ciśnienie mi się choć trochę unormuje bo męczą mnie już te skoki bardzo
    Bol głowy najgorzej :( wszystko przez cisnienie :/ wspoczuje!

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tamtej ciąży przytyłam ponad 20kg a córka dosyć drobna, a teraz ja mało tyje a
    córka wagowo narazie idzie w podobnym tempie także myślę że to co jemy nie ma takiego wpływu jakie dziecko będzie duże 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja w tamtej ciąży przytyłam ponad 20kg a córka dosyć drobna, a teraz ja mało tyje a
    córka wagowo narazie idzie w podobnym tempie także myślę że to co jemy nie ma takiego wpływu jakie dziecko będzie duże 😁
    Tak, to juz raczej cechy indywidualne przeważają :)

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Moja córka w ciąży z wnukiem przytyła 18 kg mały miał 3 kg
    Ja przy córkach po 25 kg a one w granicach 3800/3760
    A przy synach po 12 kg a oni 4370/4000

Także nie ma reguly

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na razie +10 kg i raczej się już nic nie zmieni 😅. Aczkolwiek nawet nie wyglądam na tyle. Czuję jedynie, że przez brak ćwiczeń zrobiłam się luźna tu i ówdzie xD.

Ciekawe jak tam dziewczyny 🤔?

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    A ja na razie +10 kg i raczej się już nic nie zmieni 😅. Aczkolwiek nawet nie wyglądam na tyle. Czuję jedynie, że przez brak ćwiczeń zrobiłam się luźna tu i ówdzie xD.

To ja na tym zdjęciu co wrzucałam ostatnio mam +14 kg i też tego nie widać. A myślę że przy moim wzroście to duży skok wagi😉

MamaNl a ze zgagą i włoskami u dziecka to chyba się nie sprawdza bo u Małej jest dużo włosków, nawet echoskopistka zrobiła zdjęcie z aureolką na pamiątkę, a zgagi nie miałam ani razu. Odpukać.

age.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ja tak niby bym nie chciała żeby tak sie przedłużało z data porodu, ale po chwili tak sobie mysle do czego mi sie tak spieszy.. :D Tak jak teraz jest to nie bedzie juz nigdy. Nie wiadomo czy bede jeszcze w kolejnej ciazy i czy jeszcze kiedyś będę miala brzuszek.. :)

Bardzo mnie wzrusza takie podejście. Też mam momenty, że już tęsknię za brzuszkiem mimo, że przecież jeszcze go mam. Ale ta świadomość nieuchronnej zmiany całego życia powoduje, że człowiek się wzrusza. Nawet ostatnio rozmawiałam z Mężem i mówiłam, że może i ciąża do najłatwiejszych nie należy, ale będę ją wspominać z wielką czułością i sentymentem.

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    To ja na tym zdjęciu co wrzucałam ostatnio mam +14 kg i też tego nie widać. A myślę że przy moim wzroście to duży skok wagi😉

MamaNl a ze zgagą i włoskami u dziecka to chyba się nie sprawdza bo u Małej jest dużo włosków, nawet echoskopistka zrobiła zdjęcie z aureolką na pamiątkę, a zgagi nie miałam ani razu. Odpukać.

Ja mam znów 12 kg na plusie

Co do zgagi u mnie wszystkie dzieci miały dużo czarnych włosków wiec się sprawdziło hehehe ale wiadomo ze to zależy co się je

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Czytam was caly czas 😄
    Wegetuje na ginekologii i czasem się ćwiczę przy łóżku przysiady i kręcę biodrami moze cos to da na tą szyjkę. Mialam po 2 usg, po 2 badania szyjki z czego po jednym chlupnelam krwią. Co jakiś czas ktg - zero skurczów. Caly czas wody mi uciekają.
    Dzisiaj liczę na noc spanka a jutro na jakis dobry plan lekarzy na mnie. Mam nadzieje ze dzisiaj już badań szyjki nie będę miała bo bylo to bardzo bolesne. Dzisiaj mi mówili że maksymalnie jutro będę rodzic jak się dzisiaj nic nie będzie działo a się nie zapowiada 🙂

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 8 kg, a startowałam z lekką niedowagą. Syncio duży się nie zapowiada. Moja siostra jest w 29 tc, jej mały 2-3 tyg do przodu, a ona póki co -1kg od początku ciąży. Za to startowała z zapasami 😁 No i ja zalegam w domu, a ona aktywna, bo studiuje dziennie.

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz niecałe +7kg no ale zapas mi został z poprzedniej ciąży 🙈
    I miałam dużą zgagę a się urodziła łysa teraz bardzo rzadko mam zgagę więc może będzie czupryna 😂

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

Ja też nie mam zgagi a ostatnio moja ginekolog nagle o boże ile ma gęstych włosów 🤣 a szwagier mówi a jak zgagi nie masz to będzie łysa a moja ginekolog mówi to możesz powiedzieć że są i to sporo 🤣

Joanne lubi tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała straszliwą zgagę w kazdej ciąży i nie wiązało sie to w żadnym przypadku z włoskami :D ja nie mam zgagi, moze sporadycznie cos mi sie odbije jak sie pierogów najem :) No, ale nie wiem czy mała ma dużo włosków. Moj lekarz jakiś taki służbista.
    Jestem 9-10 kg na plus, lydki mam szczupłe ale wydaje mi sie, ze lekko poszlo mi w tylek i uda. Mam tez takie plecy masywniejsze. Nie wiem jak to określić :D no, ale te plecy chyba musza takie być, żeby brzuszek utrzymać :) Rece i twarz raczej u mnie bez zmian, ale jeszcze ok 4 tygodnie przede mną :)

• Joanne Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wiem o czym mówisz z tymi plecami! Ja raz siedziałam na przystanku i popatrzyłam na swoje odbicie w reklamie i wyglądałam jak beczka! Od tamtej pory staram się siadać wyprostowana szczególnie przy kimś🤣 Ta, plecy są masywniejsze 😅

Nosia lubi tę wiadomość

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jestem rekordzistka, bo jak się ważyłam przed weekendem to byłam już na plusie… 21kg 😂
    I mimo ze aktywnie, ze ćwiczyłam i starałam się (bo przyznaje się, w ciąży pozwalam sobie na wiele dogodzeń w porównaniu do czasu sprzed🙈😅) to mam wrażenie, ze tyłam w oczach 🙃 mam okropne rozstępy na dupie, udach i biodrach i piersiach. Jestem wysoka (mam prawie 180cm) wiec podobno aż tak bardzo tego nie widać, ale myśle ze widać bardzo😅 brzuszek mam podobno dość mały, jak na sporego dzieciaczka i wody płodowe, ale wiadomo jestem wyższa wiec jest „więcej miejsca” do rozłożenia.
    Będę się martwić po porodzie 😉 (chociaż wiem, ze będę bardzo przezywać, ale daje sobie rok na dojście do formy jak sprzed ciąży 😊 (wierze tez i mam nadzieje, ze spotka mnie takie szczęście jak moja przyjaciółkę, ze wychodząc ze szpitala będę już na minusie jak sprzed ciąży 😂)

Co do włosów- przy mojej zgadze to Syn chyba będzie miał włosy do ramion po porodzie 😂 ale nigdy mi lekarz nie pokazywał włosów na usg wiec chyba szykuje się łysol 😂

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie z innej beczki!
    Dajecie cos położnym w szpitalu na odchodne/lekarzowi prowadzącemu czy temu co porod odbiera w sensie jakis prezent słodycze czy cos? 😅 Bo w czerwcu widziałam ze jak niektorzy wychodzili z oddziału to z torebkami na prezenty 🙄 nie chce jakiejś gafy palnąć

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    To ja chyba jestem rekordzistka, bo jak się ważyłam przed weekendem to byłam już na plusie… 21kg 😂
    I mimo ze aktywnie, ze ćwiczyłam i starałam się (bo przyznaje się, w ciąży pozwalam sobie na wiele dogodzeń w porównaniu do czasu sprzed🙈😅) to mam wrażenie, ze tyłam w oczach 🙃 mam okropne rozstępy na dupie, udach i biodrach i piersiach. Jestem wysoka (mam prawie 180cm) wiec podobno aż tak bardzo tego nie widać, ale myśle ze widać bardzo😅 brzuszek mam podobno dość mały, jak na sporego dzieciaczka i wody płodowe, ale wiadomo jestem wyższa wiec jest „więcej miejsca” do rozłożenia.
    Będę się martwić po porodzie 😉 (chociaż wiem, ze będę bardzo przezywać, ale daje sobie rok na dojście do formy jak sprzed ciąży 😊 (wierze tez i mam nadzieje, ze spotka mnie takie szczęście jak moja przyjaciółkę, ze wychodząc ze szpitala będę już na minusie jak sprzed ciąży 😂)

Co do włosów- przy mojej zgadze to Syn chyba będzie miał włosy do ramion po porodzie 😂 ale nigdy mi lekarz nie pokazywał włosów na usg wiec chyba szykuje się łysol 😂
    Olo, widziałam zdjęcia z sesji. Pieknie wyglądasz w ciazy i z Twoja uroda to nawet i 30 kg więcej bedzie Ci pasować i będziesz piękna ❤

Olo323 lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Ola, moja koleżanka tez tyle przytyła a wygląda teraz pięknie i szybko to straciła. Wiem, ze ja tez nie raz zrzedzilam na forum, ze przytyłam i ze zle sie czuje w swojej skórze ale to byl chyba szok, bo moje ciało sie zmienialo i zaczynałam to zauważać i te kg na wadze mnie dołowały.

Olo323 lubi tę wiadomość

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ